Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עידן, יחסית לכמות הרכבים שהם מייצרים ניתן להגדיר אותם כשוליים.

שוליים מספרית-כן, רכבי הספורט הקיצוניים ביותר- גם כן.

שוב ,התחלנו ,עידן ?? עוד מאט יהיה רכב חשמלי ספורטיבי, קידמה ?? לא ,ואז תגיד ״יבוא החכם ויגיד חסר הרעש של המנוע״

וזה לא משנה שכמעט כל סטאר רציני בתחום הרכב אמר שפדלים רק גורעים מהחוויה וגם לא אכפת לך שלא נהגת על מכונות נהיגה אמיתיות ,אתה ממשיך להתעקש על האמת שלך .

סלח לי ,כי אני הולך להעליב את הרכב המשפחתי שלך ,גם למשאית יש 700 כ״ס והיא רק משאית חזקה ,בדיוק כמו שהרכב שלך הוא רק רכב משפחתי חזק .

1.כבר יש רכב חשמלי ספורטיבי, עונה לשם טסלה. וכן, מבאס את התחת שהוא נשמע בלחיצה כמו מכונית על שלט.

2.אחד כריס האריס יחלוק על דעתך (וכאמור בערך כל רשימת היצרנים שצויינה קודם שזנחה את התיבות הידניות), לגבי המשך המשפט, מה אני אעשה, אין לי נסיון עם מכונות נהיגה אמיתיות אבל זה מרגיש ממש טוב ב-G27 ואני תולש ריס אחד בכל יום שישי בקבלת שבת ונושא תפילה חרישית שיצא לי לנהוג במכונת נהיגה רצינית.

3.גם הרכב המשפחתי המגודל וגם אני נעלבנו, אנחנו הולכים לשבת בפינה, לבד, בחושך.... (אני תמיד אומר לעוזרת שאחרי שהיא מנקה את המשאית שתשים אותה לייבוש במייבש, אולי הטנק הזה יתכווץ ותצא מהמייבש C63).

אם להיות כנה, הרכב הבין שהוא משפחתי ביום שחיברתי לו מאחור 2 מושבי בטיחות לעוגני ה-ISOFIX וזרקתי בבגאז' טיולון, קורקינט, עפיפון ו-2 כדורי רגל (אה, ומחצלת), הוא קצת התבאס אבל אנחנו עובדים על זה.

:wink:

עריכה,

במחשבה שניה כן יצא לי לנהוג על מכונת נהיגה אחת, אפילו הייתי הבעלים שלה, 106XSI מוסבת ל-GTI (מכלולי מתלים) עם סטארט קדמי תחתון ורבעיית בילשטיינים.

זה לא היה חזק אבל זה היה נהיגה נטו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כל עוד האוטו אוטמת =אוטמטי לא נראה לי יש משהו ספורטיבי

הוא לא היחיד שחושב כך, למשל גם שי ואיל (בר72), מהפורום נעולים על רכב עם גיר ידני, נראה שמאותה הסיבה.

אני באמת הייתי רוצה לדעת ממי שחושב את הדעה הנ״ל, מדוע לדעתו תוספת המצמד הופכת את הרכב לספורטיבי יותר? בהשוואה לרכבים אחרים אוטומטים בעלי תפעול ידני לגיר (מכל תצורה: אוטומטית פלנטרית, גיר רובוטי כפול מצמדים, חד מצמדי, רציף).

אני לא מעביר ביקורת על הדעה הזאת, אבל לדעתי האישית, הגיר הידני הרגיל וליתר דיוק, תפעול המצמד שבו, רק הופך את הנהיגה למסורבלת יותר פחות זורמת ויותר קשה לתפעול.

אני שואל מתוך רצון לדעת משהו שאולי החמצתי ולא בכדי להפוך את השרשור לוויכוח מי יותר צודק.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

המצמד וידית ההילוכים גורמים לתחושה שהנהג יותר מעורב, תחושה שהיא בשורה התחתונה מוטעית שכן לחיצת מצמד+העברת הילוך מהידית תניב בדיוק את אותה תוצאה של לחיצה על המנופים שמאחורי ההגה, רק שבמקרה השני אתה לא צריך להוריד יד מההגה ויש אפס פגיעה בריכוז.

זה בערך כמו לומר שלהניע את הרכב עם מנואלה תגרום לתחושת מעורבות גבוהה יותר מלחיצה על כפתור START ENGINE.

פורסם

זה לא רק עניין של מעורבות הנהג. זה עניין של קואורדינציה. לי, למשל, קשה הרבה פעמים להוריד את ההילוך תוך כדי בלימה, בתוואי מורכב יחסית. לא יודע אם זה יותר פשוט עם הפאדלים מאחורי ההגה, אבל כשמדברים על דברים שנעלמים מהנוף, העניין כאן זה לא רק "מעורבות", אלא זה שפשוט יכולות נדרשות מהנהג כדי להיות מהיר, מה שמוריד מהספורטיביות של כל העסק.

בדיוק כמו שיותר קל לא להתרסק עם רכב עם הנעה קדמית ובקרת יציבות לא מנותקת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני לא רוצה להסיט את הדיון הנוכחי ממסלולו לכן אסכם ואומר שלדעתי תיבה ידנית זה סבבה לגמרי ברכבים שאינם חזקים מאוד, ברכבים חזקים מאוד אני חושב שתיבה ידנית מיותרת ואף מסוכנת אם אתה בכביש טכני צפוף - אתה לא רוצה לאבד ריכוז לשניה בגלל שההילוך לא נכנס כמו שצריך וגרוע מכך- שלא תקבל בזמן את הסיוע בבלימה מהמנוע.

בשורה התחתונה כמעט כל היצרניות של המכוניות החזקות הבינו שגיר ידני ברכבים החזקים שלהם- מיותר.

אני מאוד אוהב גיר ידני אבל קשה לי לומר שהוא היה חסר לי בכבישים טכניים עם המשאית שלי.

אבל אולי מישהו שהתנסה במכונות נהיגה אמיתיות יוכל לחוות את דעתו..

הלכתי לקרוע את הרינג ב-GT5.

:lol:

פורסם
אני לא רוצה להסיט את הדיון הנוכחי ממסלולו לכן אסכם ואומר שלדעתי תיבה ידנית זה סבבה לגמרי ברכבים שאינם חזקים מאוד, ברכבים חזקים מאוד אני חושב שתיבה ידנית מיותרת ואף מסוכנת אם אתה בכביש טכני צפוף - אתה לא רוצה לאבד ריכוז לשניה בגלל שההילוך לא נכנס כמו שצריך וגרוע מכך- שלא תקבל בזמן את הסיוע בבלימה מהמנוע.

בשורה התחתונה כמעט כל היצרניות של המכוניות החזקות הבינו שגיר ידני ברכבים החזקים שלהם- מיותר.

אני מאוד אוהב גיר ידני אבל קשה לי לומר שהוא היה חסר לי בכבישים טכניים עם המשאית שלי.

אבל אולי מישהו שהתנסה במכונות נהיגה אמיתיות יוכל לחוות את דעתו..

הלכתי לקרוע את הרינג ב-GT5.

זו לא הסטה של הדיון, אלא פן אחר שלו, נראה שיש מי שחושבים שנהיגה ברכב עם תיבת הילוכים ידנית, היא בבסיס נהיגה ספורטיבית יותר ממי שנוהג על רכב אוטומטי, אפילו כשאותו רכב אוטומטי מציוד בתפעול ידני של תיבת ההילוכים.

מאחר ובנהיגה בכביש ציבורי התנאים מאד מוגבלים, לכן כל פרמטר שיכול להכניס קצת ספורטיביות לנהיגה, יכול לעניין. לכן הייתי רוצה להבין את הסוגייה הזו מנקודת מבטם של אלו התומכים בה.

בדיוק הברגתי עכשיו ברגים בקיר עם מברג רגיל במקום עם המברגה שיש לי. הרגשתי בעל מקצוע טוב יותר :-) אבל העבודה היתה קשה יותר ולקחה זמן רב יותר ומלבד ההרגשה שלי נראה שבפועל הייתי בעל מקצוע פחות טוב (איזה איש מקצוע משתמש במברג בימינו ?) נראה לי שהמקרה הזה יכול להשליך במידה מסויימת גם לעניינו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
איך שאני רואה את נושא המהירות: רוב המהירות זה פועל יוצא של כביש פנוי, כי ללחוץ על הדוושה בקו ישר כל אחד יודע.

לדוגמא:

אני רואה הרבה נהגים שבפניות ועיקולים בפאניקה בולמים ונוסעים כמו סבתא (כל הירידה והסיבוב על ברקס), בעוד שבמהירות סבירה אין כל בעיה בטיחותית לשמור על אותה מהירות או קצת יותר מהר בעזרת עבודה נכונה עם ההגה והמצערת. אחרי זה כאשר הכביש מתחיל להיות ישר הם פתאום הופכים לגיבורים וטסים מהר - לעיתים מדובר על רכבים טובים עם צמיגים טובים ומתלים מעולים.

זה נהגים לא מיומנים, אבל הם נוסעים מהר בכביש ישר ופנויי. אותם נהגים מגעים למהירות ממוצעת הרבה יותר גדולה ממני כי אני משתדל לא לטוס, נוסע בסביבות מהירות התנועה הממוצעת. אז הם לא יודעים לקחת פניות, אבל נוסעים הרבה יותר מהר ממני. אין שום כיף לשייט במהירות גבוהה ברכב חזק, כי זה מרגיש בדיוק באותה מהירות כמו לנסוע לאט/ דווקא נסיעה איטית בקטע לא מאתגר מהנה כי זה מקנה שלווה מיוחדת.

לשמור על מהירות בסיבובים ועיקולים, במיוחד על כביש רטוב זה מאתגר ויכול להיות אף מסוכן, כאן דרושה ידע, מיומנות ושיקול דעת רציונלי. וזה בדיוק האיזור של חובבי הנהיגה שבינינו. :twisted: יש כאלה שקוראים לזה נהיגה ספורטיבית, אני עוד לא מצאתי לזה הגדרה מדוייקת אז בינתיים גם אקרא לזה נהיגה ספורטיבית.

אוי, קלעת בול! אני כלכך אוהב את אותם הנהגים הממהרים שטסים עד לעיקול, עוברים על פניי כאילו אני על קורקינט, ואז בעיקול הם נשארים הרחק מאחור כשאני נשאר עם חיוך על הפנים :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הדיעה שלי בעניין הידני/אוטומט :

צריך לעשות הפרדה, לא כל התיבות בלי קלאץ' הן אותו דבר.

הבעיה בגיר אוטומטי 'רגיל' (מה שנקרא פלנטרי), זה שיש חיבור לא קשיח בין המנוע לגלגלים (ממיר מומנט).

כשנוהגים על הקצה, זה פוגע ביכולת של הנהג למנן את הגז ולקבל תגובה מיידית מהרכב. יש השהייה ומין תחושה 'אלסטית' בתגובה

לדוושה.

מבחינתי גיר רובוטי דו מצמדי שמתפקד בצורה טובה (ואין הרבה כאלה ברכבים של בני תמותה כמוני) - הוא הפשרה האידאלית.

על הקלאץ' והערבוב של המוט אני מוותר בשמחה, אבל אני כן רוצה לקבל את החיבור הישיר בין המנוע לגלגלים, כל זה בתנאי

שהמוח של הגיר מאפשר לי שליטה מלאה בהילוכים, לפחות כמו בגיר ידני. זה אומר שלא יהיו השהיות בהעברות, שיהיה אפשר

להוריד הילוך ברגע שזה אפשרי מבחינת הסל"ד, עם גז ביניים כדי שההורדה תהיה חלקה.

בפוקוס הגיר הוא רובוטי דו מצמדי, אבל הוא מסרס את המנוע ולא מאפשר נהיגה ממש כמו בידני, בעיקר בגלל היסוסים בהעברה

ומגבלות על הורדת הילוך, שלא אמורות להיות.

אבל יש מצבים שהוא במיטבו, כמו האצה לינארית, אז העברות ההילוכים נעשות חלק ומהר, לפני המנתק ממש. הבעיות מתחילות

כשהוא לא מצליח לצפות ולהכין את ההילוך הבא, וזה קורה בנהיגה טכנית שבה מאיצים ובולמים לסירוגין.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ודווקא אצלי ביונדאי שם מתבטא היתרון של הגיר, שהוא עובד מהר (יחסית כמובן) בנהיגה חזקה וספורטיבית (במסלול), עם השהייה קטנה מאוד מאוד וכמעט לא מורגשת של הורדת הילוכים כשהוא במצב ספורט. על מצב ידני אין כמעט מגבלות, רק במנתק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אוי, קלעת בול! אני כלכך אוהב את אותם הנהגים הממהרים שטסים עד לעיקול, עוברים על פניי כאילו אני על קורקינט, ואז בעיקול הם נשארים הרחק מאחור כשאני נשאר עם חיוך על הפנים :-)

+1, זה כ"כ מגוחך :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עידן אני לא מאמין שבאמת התייחסת לתגובה המטומטמת ההיא, אני אשמח לשמוע על מה הבחור נהג או שמא הניסיון שלו עם רכבים מגיע מצפייה ביו טיוב.

באינפיניטי שהייתה לי התיבה הייתה אוטומטית מפגרת, 5 הילוכים עם תפעול ידני בידית.

הייתה השהייה שנפתרה כשהחלפתי את המוח של התיבה, לא דאבל קלאץ', הרכב היה מושך עד למנתק ובהאטה מוריד הילוך רק כאשר אתה מגיע למצב שהוא כמעט כבה.

הרכב התנהג מצויין, בכבישים טכניים משחק עם ההילוכים היה פשוט ואינטואטיבי.

כן אני אוהב מכוניות ידניות, אבל אני מסכים שבמכוניות מאוד חזקות, תיבה אוטומטית נוחה יותר לתפעול יומיומי ולא היא לא פוגמת בהנאה.

נהגתי על מכוניות חזקות מאוד בעלות תיבה ידנית, אתה מתרכז כ"כ הרבה ביציאה ראויה מהמקום, בתפעול שזה מתיש, תנסה לעשות זינוק בעליה עם קורבט z06 ידנית...

נכון מתרגלים, אבל למה? למה ההתעללות הזאת.

שיבוא הבחור ויגיד לי שאני לא מבין כלום, אף אחד לא יכול לקרוא ל997 טורבו אוטומטית "משאית", היא הוחלפה ב997 רגילה עם תיבה ידנית, היה כייף אבל הpdk עבדה מצויין ובקושי השתמשתי בתפעול הידני, מספיק ללחוץ על כפתור הספורט וכאילו שיש לך נהג משנה שמחליף הילוכים מעלה מטה בשבילך.

haters will hate

פורסם

התייחסתי לתגובה ההיא בהומור, היא פשוט העלת בי חיוך כי היתה בה אירוניה מסויימת, הבחור קבע עובדה שאני סתם מתעקש שגיר אוטומטי עם תפעול ידני עדיף במכוניות חזקות והוא עוד התעצבן שכתבתי את זה למרות שמעולם לא נהגתי על מכונת נהיגה.

צודק הבחור.

Cayman S

911 Carrera S

Aston Martin Vantage V8

M3 E92

M5

C63 AMG

Maserati Grancabario

Ferrari California

Ferrari Italia 458

למעט הקאיימן S שהיא על הגבול מבחינת ביצועים ותהייה מהנה מאוד בידני, כל היתר מגיעות היום עם גיר אוטומטי וזה עובד נ-פ-ל-א (אם כי פחות אהבתי את התיבה באסטון), bubens אני יודע שזה עובד נפלא כי נהגתי בכל אחת ואחת מהן.

יש עוד לא מעט חזקות שנהגתי בהן אבל בשליפה מהזכרון- אלה בטופ (לא מחשיב נהיגה של 10 דקות בגאיירדו).

הן מפתחות מהירות בקצב כל כך מהיר שיהפוך את ההתעסקות עם בורר ההילוכים בכל כביש טכני להתעסקות מתישה.

תוסיף למשוואה שאלה מכוניות שטיפול בגיר הידני של חלקן (ברובן היה גיר ידני רק בדגמים ישנים יותר) היה יקר מאוד, בפרארי F430 למשל מדובר על עניין פעוט של כמה עשרות אלפי שקלים (ככה זה כשכל פעולה ברכב הזה חייבים להוריד מנוע...).

אבל שוב, נחזור לפרקטיקה- גיר ידני במכוניות כאלה יוריד מהריכוז הנדרש בכביש טכני צפוף ולא יהפוך אותך לנהג טוב יותר, בוודאי לא מהיר יותר.

בוא תחלוק קצת מהנסיון שלך, אני הולך להכות עם מוט על צמיגי המשאית שלי כדי לראות שלא חסר אויר.

:)

פורסם

שכחתי איך קראו לסרט אבל אני זוכר שהוא היה לא רע.

אגב, לא התייחסתי לנקודה חשובה שציינת- החלפת מחשב או fleshing של מחשב הגיר, זה פשוט משנה את אופן פעולת הגיר מקצה לקצה והופך את תפעול הגיר לפשוט מדהים- מהיר וחד.

גם אצלי זו תיבת 5 הילוכים ״פשוטה״, גם אצלי יש השהייה קלה בתפעול הידני ועדיין, לרגע לא הייתי מחליף לגיר ידני.

כשהתקנתי תוכנת ניהול מנוע רציתי מאוד להתקין תוכנה לגיר אבל זה היה לא התאים לי כי בניגוד לניהול מנוע שמעדכנים ברכב ללא צורך בפירוק- במקרה של הגיר הייתי צריך לפרק את המחשב ולשלוח לארה״ב ולא בא לי להשבית את הרכב לאיזה חודש.

כשאמצע פיתרון מהיר ונגיש- זה בהחלט השיפור הבא (היתרון הגדול שכמו במשאיות רציניות גם למשאית שלי יהיו חצאי הילוכים...).

;)

פורסם

כבר כתבתי זאת בעבר, אבל אחזור על זה...

מאוד אוהב ידני. נוהג בידני 8 שנים. לא מתלונן בפקקים, לא מתעצל לבחוש בהילוכים ואין ספק שזה מערב יותר (ופחות משעמם).

וכמו בכל דבר בחיים, גם כאן מגיע סעיף ה"אבל"...

קחו לעצמכם ב.מ.וו 135 (דור יוצא) או M3 (שנטשה אותנו לצערנו...) - שתי מכוניות מהנות עד מאוד (דגש על ה-M), עם התנהגות נהדרת, חברו להן תיבה רובוטית מאוד יעילה (DKG / DCT - וואטבאר) - כזאת שבאמת עובדת כמו שצריך, מעבירה הילוכים במהירות הבזק, נותנת עצמאות ידנית מלאה (לא תעביר הילוך על מנתק, כמו ב-DSG / Powershift וכו') ותקבלו רכבים שלא תתנגדו לעובדה שחסרה להם דוושה שלישית.

אחרי כמה נהיגות ב-C63 וב-M3, ברור היטב מה הפער בין תיבה שעובדת בסדר - לתיבה שעובדת מצויין.

התיבה של ה-C מרגישה איטית / עצלנית / פחות יעילה ועם השהייה מורגשת. נדמה שהיא לא באמת מבינה מה רצונך, היא עושה כרצונה ומתבלבלת לה. בדיוק מה ששלומי (misterbׂ) תיאר קודם לכן בתגובתו.

מנגד, התיבה ב-M פשוט עובדת מצויין. סוחטת כל סוס וסוס מהמנוע המטריף הזה, נותנת לך עצמאות (במצב הידני) וגורמת לך להרגיש שומכאר - בכל הורדת / העלאת הילוך (:wink:). החסרון (הקל) שאני מצאתי בה - אותה תחושת התחלת נסיעה טיפה קופצנית. בניגוד ל-DSG ושות', פה המצב הרבה פחות מציק. מעבר לזה - לא מצאתי בה שום דבר שלילי נוסף (בעיר היא תפקדה מצויין, בלי קפיצות וגמגומים שהם).

שלא יובן לא נכון, ה-C63 מכונה מטריפה ומשוגעת לחלוטין. בסופו של יום - תארזו לי M (עם קיט צ'ארג'ר של VF) :-D

בקיצור ולעניין... יש ויש.

עם כל חיבתי לתיבה הידנית - ויש לא מעט ממנה, אני נאלץ לומר שבמידה והייתי עומד בפני רכישת רכב שכזה (M3 כמשל. יש לה גם וורסיה ידנית) - ללא ספק שהייתי רוכש את הוורסיה הרובוטית. 24 שעות נהדרות בחברת ה-M הבהירו לי זאת היטב. מעבר לעובדה שהתיבה עובדת בשילוב מיטבי עם המנוע, הרבה יותר קל לנהוג אותה מהר / ספורטיבי - בסט אפ הזה. אני בטוח שהוורסיה הידנית תיתן יותר בסעיף ה"תחושה". בכל הקשור לסעיף ה"יעילות" - הרובוטית לוקחת ובגדול. אין על זה עוררין כלל וכלל 8)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...