Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
C63 בלי בקרות זה פחד אלוהים. האמת שגם עם בקרות על SPORT-MODE היא בהחלט נשכנית :wink:

M3 עם בקרות מנותקות (לחלוטין ומצב M פעיל), סמי סליקס וכביש לח - פאן, פאן, פאן ושוב פאן. ללא ספק המכונית החזקה והקלה ביותר לנהיגה שחוויתי עד כה בחיי. אז כן, יש לה זנב שובב (להפליא) - ועדיין קל ופשוט להבין אותה ולהתחבר אליה, בלי לטעות.

אין לך מושג כמה שאפשר לטעות עם M3, אפשר לטעות ביג טיים ואני מכיר כמה וכמה מקרים כאלה (כולל חבר שריסק אחת שלשום.

אל תיקח את דבריי לא נכון אבל אם זו הרגשתך- היית רחוק מלמתוח את מגבלות המכונית.

אתה צודק בכך שה-C63 פראית יותר, הכי קל להרגיש את זה דווקא עם בקרות דולקות- גם אז יש לה תחת שאוהב לטייל, לא סתם כתבתי עליה שהיא דרמה קווין לא קטנה, הרבה רעש ותזזיתיות.

ויחד עם זאת, אל תטעה- שתיהן יודעות לנשוך חזק וכואב (בקרב החבר'ה שאני נוהג איתם יש כבר 3 כאלה ז"ל, הכל כתוצאה מהצלפה באיזו פנייה).

נתחיל מהסוף עם העובדה שיכולות המכונית לא תורמות ליכולות הנהג.

יכולות המכוניות המודרניות לא תורמות ליכולות הנהג, הן פשוט הופכות רכבים שפעם היו נחשבים ל"נהגים מיקצועיים" לכאלה שנגישים לנהג הממוצע.

תחשוב כמה זה מדהים- פעם הנהג הממוצע היה רוכש פורשה 911 והיה קורה אחד מכמה אופציות:

1.הוא היה מפחד ללחוץ על הגז.

2.הוא לא היה מפחד ללחוץ על הגז ובמקרה הטוב היה מפרק את הרכב באיזה עיקול, במקרה הרע היה מפרק גם את עצמו.

3.הוא היה משקיע הרבה כסף כדי שיוכל באמת ללמוד להנות מהרכב בלי להרוג את עצמו.

היום אדון נהג ממוצע יכול להכנס לסוכנות פורשה, לרכוש 911 ואשכרה להנות מהרכב עם הרבה פחות סיכון הודות לכך שהיום במקום ללכת לקורסי נהיגה שילמדו אותו איך לנהוג ברכב ולהשאר בחיים- התקינו לו מחשבים ברכב שעושים עבודה דומה, אומנם לא מלמדים אותו- אבל עוזרים לשמור אותו בחיים ומצילים אותו מהטעויות של עצמו.

אני אחזור למה ש-RS כתב מקודם שמבחינתו פרארי זה כבר "יותר מדי"- אין הבדל בין פרארי 458 לבין M3 חדשה, כל עוד הבקרות דולקות זה רק עניין של לנהוג עם שיקול דעת בריא ולדעת איך לנהוג, הבקרות השונות ידאגו ליתר.

הרשה לי לגחך :) אם בעינייך נהיגה של שעתיים על פורש נקרא נהגת על רכב אמיתי ואתה מכיר אותו אז פאדל , חוץ מזה שוב את מתבלבל כשאתה משווה פורש 911 חדשה או m5 למכוניות ספורטיביות ,המכוניות האלה נבנו רק לאנשים שיש להם כסף נטו ,כדי לספר להם ואללה רכשת מכונית ספורט .

תרשה לי לגחך על השטויות שאתה כותב, הן רק מראות שמעולם לא נהגת ברכבים כאלה וספק אם אפילו ישבת באחת.

כשתנהג רק בעשירית מה"רכבים אמיתיים" שנהגתי אני אפסיק לגחך ואולי אפילו אקח את דברייך כמשהו ששווה התייחסות.

אבל האמת האמיתית שהן לא ראו אף פעם מסלול ולא יראו :) כשתנהג על porsche 930 נדבר או על lancia integralle או על quatro audi עד אז ,תמשיך לנהוג בצעצועים הייטקים ולחשוב שאתה אוחז בהגה של רכב מרוצים .

אתה הרי נהגת ברכבים האלה שאתה יודע על מה אתה מדבר, אה?

ps

אני לא נוהג להתרברב אבל אני מבטיח לך ,שאני אנהג ואהיה בעלים של מכוניות שלא חלמת עליהם :) זה רק עניין של זמן .

עניין של איזה זמן? שתוציא רשיון נהיגה?

לבינתיים אסתפק בm3 e30 ולעומת המכוניות שנהגת עליהם ,זה רכב מרוץ אמיתי .

בהחלט רכב שהיה נחשב לאגדה בזמנו, התנהגות מדהימה וביצועים מצויינים.

כיום קשה לי לקרוא לרכב הזה רכב מירוץ, אני מגיע ל-100 קמ"ש בזמן שקצר ביותר מ-2 שניות, כשיתחיל להגמר לה החמצן באיזור ה-180-200 קמ"ש בדרך אל מתחת ל-240 קמ"ש מירביים הרכב שלי ימשיך להאיץ עם הרבה הרבה מומנט בדרך למעל 300 קמ"ש סופיים.

בתקופתה אותה M3 היתה עם ביצועים מהשורה הראשונה, היום היא תקבל ממני רכבת ביישורת וגם בכביש המפותל.

לא נעים אבל היום גם גולף GTI תיקח אותה.

אבל היא לא צריכה להעלב כי המשאית שלי תיתן בראש גם ל-M3 E92.

אגב, לא סתם משאית, משאית זבל.....:

1424501_10151873617994962_341195727_n.jpg

אז תמשיך ללחוץ על דוושות הpdk ולחשוב שאתה שומאכר !!

למרצדס אין PDK ילד, לפחות תאזין לסרטוני יוטיוב שאתה רואה.

.

אל תעלב אבל שאני מתנשא מעלייך, כן?

לפחות זה מנסיון.

אגב, מכיוון שאין לך נסיון אז רק שתדע שבכל רכב הייטק ספורטיבי שנועד להראות שיש לבעליו כסף יש גם אפשרות לבטל את כל הבקרות ואז המכונית באמת תיהיה מסוכנת, יותר מאותה M3 שציינת כי אשכרה לרכב ספורט מודרני יש יותר מ-196 כ"ס.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן הכל מאהבה תאמין לי :) שנינו פה למען מטרה אחת .

אין לי ניסיון על רכבים יקרים ,גם כתבתי את זה לפני זה ,אין לי חברים מיליונרים ובטוח שלא שכנים ,בחו״ל לא צריך מיליונר כדי לנסות רכבים יקרים !! בארץ לצערי ,כן .

האמת גם לא מעניינים אותי רכבי יוקרה ,גם את זה כתבתי לך פעם ,אני מחפש רק התנהגות כביש ונוסטלגיה (בעגה המקצועית ״נשמה״) .

באמת משנה לך השם pdk ,smg,mst או כל קיצור שהגרמנים יבחרו להם ,בינינו אף אחד לא יודע איך זה פועל חוץ מהמהנדסים עצמם .

ps : הרכב שלך לא מאיץ ל 100 ב 2 שניות אלה אם כן יש לך devel sixteen עם 5000 כ״ס :) או שיפרת עוד והגעת ל 600 כ״ס לטון :) וגם אז בטח היית צריך הנעה לכל 4 גלגלים ותנאי דרך אופטימליים .

פורסם

מה שורת הסיכום? אין לך ניסיון מעשי בנהיגת מכוניות ספורט, אין לך ניסיון מסלול, אין לך ניסיון נהיגה במכוניות שאתה מעריץ וגם אין לך ניסיון נהיגה במכוניות שאתה מזלזל בהן.

שתי שאלות:

1. יש לך רשיון נהיגה?

2. אתה טרול?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בינתיים לא :lol: אבל זה לא האישיו .

נדבר גם כשיהיה ,אני מוכן להזמין אותך לסיבוב על אחד מהצעצועים ההיטקים שאתה כל כך מעריץ בוא נגיד alfa c8 :)

מצד שני ,אסור להיות כזה רך ,אני עלול לאבד פרנסה :wink:

ps : שיט ,כבר אמרו לי להפסיק להגיב ,עוד יקראו לי ״הנדיב הידוע״ .

פורסם
עידן הכל מאהבה תאמין לי.

ps : הרכב שלך לא מאיץ ל 100 ב 2 שניות אלה אם כן יש לך devel sixteen עם 5000 כ״ס :) או שיפרת עוד והגעת ל 600 כ״ס לטון :) וגם אז בטח היית צריך הנעה לכל 4 גלגלים ותנאי דרך אופטימליים .

מאמין שהכל מאהבה, לכן באותה נימה של אהבה אמליץ על הבנת הנקרא, כתבתי שהרכב שלי מאיץ ל-100 בזמן שקצר ביותר מ-2 שניות לעומת אותה M3.

בכל אופן, טיפ לחיים, לא להיות יהיר ומזלזל כשאתה ניגש לנושאים שאין לך בהם ידע, עדיף לפעמים לשבת מהצד ופשוט ללמוד.

מאחל שתגשים את החלומות המוטוריים (ובכלל) שלך.

(זו היתה חתיכת סטייה מהנושא המקורי...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין לך רישיון? או שהתכוונת למשהו אחר ב"בינתיים לא"?

אם אין לך גם רישיון, כנראה שהתשבה לשאלה השניה של רומן היא "כן".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הוא כתב מאיץ ב-2 שניות מהר יותר מאותה M3 עם נשמה שהזכרת לפני כן.

בכל מקרה, אין לך רישיון?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אמא עדיין לא מרשה לי לדבר על זה :twisted: מה שכן ,יש דברים ניסתרים שאת חלקם ,אני לא רואה .

כן ,לא הבנתי עד הסוף את ההודעה של עידן ,ושוב התחלנו למדוד הנאה כפקטור של תאוצה ??

אני מחכה בקוצר רוח לרישיון נהיגה כבר יותר מ-4 שנים .

פורסם

זה בדיוק האישיו. עזוב אלפא 8C, אלפטא 159 לא מחזיקה הקפה ברינג עם 4C, רכב עם 240 כ"ס מסכנים, גם אם תוציא את הפיוזים של הבקרות - זה מה שאתה מתעקש לא להבין.

אתה נלהב, אתה ילד, שכנראה לא מצליח לעשות את המעבר בין מגזין לעולם האמיתי. זה שנהיגה ברכב ישן (לא 8C, בוא נניח GTV6) מעייפת, מתגמלת וקשה יותר מרכב מודרני (שבזמן הזה מתקתק את המסלול בפער ניכר) לא עושה את הנהגים של הרכבים המודרניים טובים פחות.

ניחא.

עריכה:

בין אם טרם הגעת לגיל רישיון ובין אם אתה בשלילה ממושכת ובין אם סתם טרול משועמם, הטרולינג הזה מיותר ויותר מזה - מטופש. זה לא אוף-טופיק והשרשור הזה היה רציני מספיק בשביל להישאר כזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אחד הבעיות עם תיבות כפולות מצמד זה אמינות. לגביי הdsg אני יודע מקריאה, לגביי הsmg ניסיון אישי, לפני הרבה שנים גוללתי פה סיפור של m3 שעשתה לי צרות. אבל היום אני מתייחס לזה כמשהו כולל אצל היצרן הזה, מכוניות חרא!

לא משנה איזו תיבה, לא משנה איזה מנוע. הן לא חדות ומרגשות כמו פעם, היום זה בעיקר סמל.

haters will hate

פורסם

כל הדיבורים על מכוניות "ספורט", אתם לא יודעים את הפירוש של המילה עצמה שהיא מוגדרת כמערכת בעלת חוקים שיש לעמוד בהם ויש אפשרות להשתפר, כמובן יש את הפן הפיזי או המנטאלי.

יש סיבה למה מתחילים ללמוד נהיגה ספורטיבית על מכוניות או רכבים שהם מוגבלים או לוקים במאפיינים שונים, זאת כדאי להקנות ידע ושליטה ואחר כך עוברים לדברים האמתיים. במדינת ישראל הכל חייב להיות עכשיו ומייד ולכן אם תושיב ילד מאחורי הגה של המשפחתונית הממוצעת הוא ירגיש כמו שומאכר שלא בצדק.

פורסם
אין לך מושג כמה שאפשר לטעות עם M3, אפשר לטעות ביג טיים ואני מכיר כמה וכמה מקרים כאלה (כולל חבר שריסק אחת שלשום.

אל תיקח את דבריי לא נכון אבל אם זו הרגשתך- היית רחוק מלמתוח את מגבלות המכונית.

אתה צודק בכך שה-C63 פראית יותר, הכי קל להרגיש את זה דווקא עם בקרות דולקות- גם אז יש לה תחת שאוהב לטייל, לא סתם כתבתי עליה שהיא דרמה קווין לא קטנה, הרבה רעש ותזזיתיות.

ויחד עם זאת, אל תטעה- שתיהן יודעות לנשוך חזק וכואב (בקרב החבר'ה שאני נוהג איתם יש כבר 3 כאלה ז"ל, הכל כתוצאה מהצלפה באיזו פנייה).

עידן, עם כל רכב ניתן לטעות - על זה אין עוררין. אתה יכול לרסק גם GTI - בקלות רבה.

ה-M3 (בהשוואה ישירה ל-C63) מכונה קלה (יותר), פשוטה (יותר) ונותנת (יותר) ביטחון בנהיגה.

ה-C63 תזזיתית תמיד (בעיקר בלי בקרות - שם הטרוף יוצא במלואו וזה בהחלט גורם להחוויר לא מעט), הרבה יותר רועשת והרבה יותר "דרמה". גם בחנייה היא נראית כמו מכונת מלחמה שרוצה לצאת החוצה - לתקוף, להרעיד, להפחיד ולאתגר את הנהג :lol:

שלא תבין לא נכון, לא טענתי שמתחתי אותה עד הגבולות שלה - אבל כן לקחתי אותה (גדעון פחות :wink:) רחוק מספיק כדי להבין מול מי יש לי העסק (מה שהיה ברור ומובן לי עוד לפני כן... הרבה לפני כן) - והשד לא נוראי כל כך, כל עוד יש לך ניסיון נהיגתי (שהוא / ספורטיבי) מספק. עם בקרות מנותקות לחלוטין - היא פשוט מרגישה מפולפלת יותר וזה דווקא כיף - כל עוד שלא מנסים להיות אידיוטים מושלמים ולעשות "פוזות". בנהיגה נקייה, בלי ניסיונות "שואו" (זנב בחוץ...), קווים נכונים ובלימה בזמן - היא הייתה פאן טהור. והכיף הגדול היה לקבל כשכוש זנב קליל וחינני :wink:

אם אהיה כנה איתך, ה-535D מרגישה מכונה מפחידה יותר (בעיקר על המגבלות) - היא רכה יותר (מהותית - גם על מצב SPORT PLUS), מתנדנדת, הרבה פחות תחושות / מעורבות וזנב שיוצא באלגנטיות - עד גבול מסויים, ממנו והלאה הוא הופך תזזיתי מידי. אבל... יש לה הרבה יותר מומנט מה-M3 :lol:

בכל אופן, מסכים עם דברייך - דרוש שיקול דעת בנהיגה על הרכבים הללו, בעיקר ה"מתנהגים והחזקים" יותר.

עד שלא שחווה פרארי שהיא (גם אם זאת קליפורניה) לא אוכל לדעת האם זה נכון או לא, האם באמת טעיתי בדבריי - חבר כן זכה לנהוג בכזאת (458)) וחזר אלי בתלהבות רבה (ומובנת) - רק טען שזה די מפחיד, גם עם בקרות. כל אחד והסף פחד שלו... :-)

נ.ב, עידן - משאית? סמי טריילר...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זנחתי את השרשור בערך בעמוד 7. אני כל כך שמח שנכנסתי לקרוא את 2-3 העמודים האחרונים. זה או רזמל או רוני, כי אין מצב שזה אמיתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ההגדרה לסורטיבית חלוקה כאן.

יש כאלה שלא מוכנים לוותר על תיבה ידנית ובשבילם זה פקטור.

ויש כאלה שלא:)

לדעתי זה לא, כי כמו שבנצי רשם, לתפעל אותה ביומיום לא נעים.

לא מכל רמזור אתה יכול לצאת בפול גז וזריקה של הקלאץ',

בעמידה בפקקים זה עלול להיות לא נעים ואם כבר מחזיקים רכב שהוא גם רכב ליומיום אז שיהיה נוח לנהיגה.

השיקול של מעבר לאוטומט זה כסף גם, מי קונה רכבים יקרים? בשביל מה?

זה מסתכם בפוזה וסמל סטטוס יותר מאשר קנייה להנאה וניצול מלא של הרכב.

לפי הכתיבה שלך אין לך רשיון. מצטער, אבל לא קיים רכב עם נשמה וכל אחד מגדיר את הרכב המועדף עליו בצורה שונה..

אני מתנייד ברכב עם מנוע חזק והיגוי לא רע בכלל ומבחינתי הוא עדיף עשרות מונים על התניידות ברכב בן 20-30 לא נוח ולא ממוזג.

אתה תוקף אנשים בלי סיבה, כל אחד נהנה מהרכב שלו בצורה שונה ונניח עידן צריך רכב בטיחותי ומרווח למשפחה שיספק לו את הכיף שהוא רוצה כשהוא נוסע לבד.

לא יודע מה מלהיב אותך בבימרית הישנה הזו. היא הייתה מכונית טובה וכיום היא מכונית מיושנת ויש טובות ממנה. איזה נשמה יש לה אני לא יודע...

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.

• תוכן חדש...