Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רומן, אני לא אמרתי לאסור וגם אני לא נגד זה שיש אנשים שנוהגים בשביל הפאן בכבישים. לכל אחד יש את הפאן שלו וזה מבורך.

אני פשוט מתעקש לא לקרוא לזה נהיגה ספורטיבית אלא בשמות אחרים ואת הסיבה אני מנמק בתגובה הקודמת שלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כדורגל בשכונה זה ספורט? לא, זו פעילות ספורטיבית שלא במסגרת תחרותית - אותם כלים, אותם עקרונות, בלא המסגרת והמחויבות. באותה מידה נהיגה שכזו היא ספורטיבית, להבדיל מספורט.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כדורגל בשכונה זה משחק ילדים, לרוב בלתי מזיק במקומות הנכונים (במגרשים סגורים) ומסוכן כאשר עושים את זה על הכביש הציבורי. כך גם ספורט מוטורי/נהיגה ספורטיבית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פרט למרכיב המגרש, העקרונות זהים. גם הסיכונים להיפצע קיימים, אפילו כנראה במידה גבוהה מאלה שבספורט המקצועני.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הסיכון להפצע קיים בכל פעילות שהיא בין אם היא ספורטיבית ובין אם היא לא. אבל אם יתחילו לשחק בפארק כדורגל באותו מקום איפה מטיילים אנשים (למשל אמהות עם עגלות תינוקות) זה כבר יהיה בעייתי. בגלל זה במקומות נורמאליים משקעים במגרש ששם מתאספים כל אלה שלקחו מראש את הסיכון ובחרו לבצע פעילות כמו משחק כדורגל.

ברור שעקרונות זהים. גם לשחק בכדור בין רכבים זה אותם עקרונות כמו במגרש, אבל רמת הסיכון עולה באופן דרמטי כי זה מסוכן לשלב שני סוגי פעילות שונים באותו מקום.

בודדים הם הנהגים שבאמת יכולים לקרוא לעצמם בעלי קישורי נהיגה ספורטיבית. הרוב זה חבר'ה עם ביטחון עצמי מופרז שראו יותר מידי פרקים של מהיר ועצבני ושיחקו NFS. תשאל אותם איך הם נוהגים: הם יגידו שהם נהגים ספורטיביים הכי מנוסים וכל אלוף העולם הם ייקחו בסיבוב.

כל נהג כזה (לא האמיתיים) חושב שהוא נהג מירוץ ועם הונדה סיויק עושה צלחות בשכונה, נוסע על 160, לוקח פניות במהירות עם חריקות כאשר יש לו באחד הגלגלים בנאבה 3 ברגים. וזה לא קלישאות.

לכן חשוב להפריד בין פעילות והגדרות על כביש ציבורי לבין פעילות במגרש סגור. אז בכביש ציבורי תיקראו לזה איך שאתם רוצים אבל לא פעילות ספורטיבית, גם אם כל המאפיינים זהים.

פורסם

אבל אותם חבר'ה ימשיכו לעשות זאת בכל מקרה, לכן אני לא מבין מה בדיוק אתה מנסה להוכיח. הדוגמאות שהביאו כאן הן בדיוק איך לעשות את זה באופן שממזער כל סיכוי לפגיעה באחר, ואתה מדבר הלכה למעשה במקביל לשרשור הזה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מנסה להוכיח רק דבר: שנהיגה על כביש ציבורי לא יכולה להקרא ספורטיבית. וזאת למרות כל האלמנטים של נהיגה כזאת, מיומנות של נהגים, קורסים שאותם נהגים לקחו וכד'.

כי אם זו נהיגה ספורטיבית, איך הנהג ידע שהוא השתפר? הוא ינסה לקצר את הזמנים? על חשבון מה? מרווח בטיחות.

ברגע שנהג אחראי ויודע מה הוא עושה, הוא לא מתחרה בעצמו, אין לו את האדרנלין של המירוץ והוא מוכן גם לוותר ולבלום כשצריך ולוותר על עקיפה אם היא מסוכנת.

פורסם
עידן, אני לא חושב שאני מתבלבל במושגים. ואני עדיין בדיעה שנהיגה ספורטיבית יכולה להתקיים רק במסלול ועל כביש ציבורי צריך להשתמש בשם אחר גם עבור אותם מאפיינים, למשל נהיגה בשביל פאן. למה אני מתעקש? כי איך שלא תסתכל על זה הסיכון בנהיגה כזאת עולה ועל כביש ציבורי זה עלול לגעת גם אנשים אקראיים שלא הסכימו לזה ולא עשו את החושבין.

כל אחד שיעשה מה שטוב בשבילו וזה נהדר אם אפשר להנות ואם מדובר על נהיגה וכביש ציבורי אז אחריות זה הדבר הכי חשוב ואני שמח שאתה כל הזמן מדגיש את זה.

אתה יודע שאם תקח כלב ותקרא לו ברווז- הוא עדיין ישאר כלב.

רוצה לומר, תקרא לסוג נהיגה הזה איך שאתה רוצה, נהיגת פאן, נהיגה עם פלפל, תקרא לה פנחס מצידי- היא עדיין תשאר נהיגה ספורטיבית.

לך יש ניסיון ייחודי עם רכבי ספורט חזקים מאוד כמו המרצדס המדהימה שלך שרוב חובבי ספורט המוטורי בארץ רק יכולים לחלום. לרכב שלך יש ברקסים ספורטיביים, מתלים ספורטיביים ומערכות מתקדמות מאוד שמאפשרות נסיעה ואחיזה במהירויות גבוהות מאוד.

אתה מפספס את העניין, זה לא משנה הנסיון שלי ועם איזה רכב, זה בדיוק מה שאני מכוון אליו- כל אחד נוהג בהתאם ליכולות שלו כנהג, בהתאם לתנאים שהדרך מאפשרים ובכפוף ליכולות הרכב שלו.

על מה אנשים "נהנים" בארץ? לרוב על במוו ישנה לא במצב מיטבי עם מנוע 1.6 בת 18 שכבר בקושי חיה אחרי סשינים של דריפטים בחניון השכונתי או על רכב ליסינג של העבודה עם צמיגים סיניים ורפידות ב50ש"ח.

קרא את הפסקה הקודמת שכתבתי, מתייחסת לזה למרות שסתם זרקת פה דברים לא קשורים, לא חסר רכבים ספורטיביים מצויינים בארץ מגרסאות חמות מזדקנות של פז׳ו ועד גרסאות חמות של גרמניות בכירות וחדשות.

לפי זה אני לא רואה איך על כביש ציבורי יכול להתקיים מונח של נהיגה ספורטיבית. נהיגה בשביל פאן - כן, התגרזנות - כן. אבל זה כבר לא ספורט מוטורי.

ספורט מוטורי זה מושג שמאגד בתוכו כל מה שקשור לפן התחרותי, נהיגה ספורטיבית בכביש ציבורי אינה תחרותית , קרי אני לא עוסק בספורט מוטורי (לעומת מיכאל שומאכר), אני רק חובב נהיגה ספורטיבית.

אני לא בא ומטיף ש"זה לא בסדר" וכד', להיפך: עם לקיחת אחריות אני מאמין שנהיגה עם קצת פלפל אפשרית, אבל אני לא מוכן לקרוא לזה נהיגה ספורטיבית. כי בארץ למשל לנהיגה ספורטיבית יש אפילו רישיון מיוחד.

אין שום רשיון לנהיגה ספורטיבית ידידי, יש רשיון לנהיגת מירוצים.

במסלול סגור למשל אפשר לקחת זמנים ולנסות להביס אותם, בכביש פתוח צריך לקחת מקדם ביטחון ולא להלחם על זמנים, כי מי שיילחם על זמנים בכביש ציבורי יעשה את זה על חשבון מרווח הביטחון שלו ומזה עלולים לסבול כולנו.

כבר התייחסתי להבדלים יותר מפעם וציינתי מפורשות- בנהיגה ספורטיבי בכביש ציבורי אין מטרה לקבוע זמן מהיר או למדוד ״הקפה״, הזמנים כן יהיו קצרים לעומת נהיגה מנהלתית של אותו קטע, פועל יוצא של מהירות גבוהה יותר וטכניקות נהיגה שמקצרות זמנים.

אבל שיהיה ברור- זמן קצר זה לא המטרה בנהיגה ספורטיבית בכביש ציבורי (בכנות אומר שמעולם לא מדדתי זמן של נהיגה ספורטיבית שלי, זה לא מעניין ולא רלוונטי עם הקווים האדומים שאני מציב לעצמי).

תפסיק לבלבל בין נהיגה תחרותית לספורטיביות, נהג שואף לשפר זמן הקפה במסלול כדי לנצח במירוץ, זה לא רלוונטי בכביש הציבורי.

אין פה מירוץ, תוציא את זה מהלקסיקון, אתה מערב בין מושגים שונים בתכלית ועושה מהם סלט לא רלוונטי, תפריד בין נהיגת מירוצים או נהיגה תחרותית שמטרתה זמן הקפה לנהיגה ספורטיבית שהיא בעצם משלבת אלמנטים מנהיגה תחרותית (לא כולם) אך אין לה אלמנט של זמן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

צבי, אני חושב שאתה גם קצת רץ לשפוט דברים שאתה לא מכיר לעומק.

קודם כל, עניין של מינוחים זה עניין פילוסופי כבר. מה הטענה שלך? שאסור להתפרע בכביש ציבורי? סבבה. אבל אומרים לך כאן אנשים שנהנו ונהנהים מנסיעה ספורטיבית בכבישים השונים, שאפשר לנסוע מהר יותר מהנהג הממוצע גם בלי להתפרע וגם בלי להיות מסוכן לעצמך והסובבים אותך. ואומרים לך שזה מישהו נוסע מאוד לאט זה לא אומר שזו המהירות הריאלית הבטוחה בכביש.

אתה בוחר לא לקבל את זה? זכותך. אבל אתה שוב מאוד לוקח את זה לכיוון של שחור ולבן. האם הבן אדם שמת במרתון לפני כמה חודשים עסק בפעילות ספורטיבית? אם אני עכשיו אצא לרוץ 20 קמ זה ספורט? אם אלך לשחות 20 בריכות, אחרי שלא שחיתי מגיל 12 בערך זה ספורט? אתה מבין שהסיכונים קיימים גם כאן וגם כאן, כן? ושהם לא מתמזרים בסוגי ספורט אחרים, שלא דורשים רישיונות מיוחדים (הרישיון, אגב, לא אומר דבר על רמת הנהיגה שלך, כי היא לא נבחנת בתהליך ההוצאה)?

אני לא מכיר הרבה חבר'ה עם במוו בת 18 שבקושי חיה. אני חושב שאתה קצת מפספס את ההבדל בין מי שבאמת חי את התחום הזה בצורה קצת יותר רצינית, לבין ילדים ערסים. האם לא קיימים נהגים מופרעים במועדוני נהיגה "מכובדים" יותר כאן? בוודאי שקיימים. אבל רוב הנהגים שפגשתי עד היום, שבאמת משקיעים מזמנם וכספם בתחום, שלוקחים קורסים, לומדים את המגבלות שלהם כנהגים של הרכבים שלהם וכו', רוב הנהגים מהסוג הזה יגיעו למגבלות שלהם לעיתים נדירות (בעיקר בזכות זה שהם בכלל מודעים למגבלות, בניגוד לסתם נהג ממוצע).

אין כרגע ספורט מוטורי של ממש בישראל, ולא בטוח שיהיה. אין מסלולים חוקיים ומסודרים, אין ליגות ותחרויות. אין כלום, חוץ מ2-3 ג'ימקאנות שהיו עד עכשיו. אבל גם אם יהיו דברים בעתיד, לצאת ולנהוג נהיגה ספורטיבית בכביש זה לא במקום, וזו לא תחרות ולא חייבת להיות חצי אובדנית ומתגרזנת. זה יכול להיות גם סתם אימון, כמו אימון ריצה או שחייה, שהוא לא במסגרת תחרות ושגם בו אתה לומד ומשתפר. ושיפור זה לא רק צמצמום זמנים. זה כל מיני דברים, כמו תנוחת ישיבה, כמו הקפדה נכונה יותר על הדרך בה אתה מתפעל את ההגה (לא מזיז אותו מצד לצד כמו משוגע), ואפילו דברים זוטרים כמו.. נשימה רגועה ונכונה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

איך ידע שהוא ישתפר? בחלוף הזמן המהירות תעלה שלא על חשבון מרווחי הבטיחות. ככל שאתה מעלה את המיומנות (אגב, בד"כ לא בכביש אלא בקורסים או ימי מסלול) אתה מתחיל לשים לב שבאותם מקומות שאתה מכיר היטב אתה מהיר יותר, אבל גם רגוע יותר ומתאמץ פחות, ומגלה ששולי הבטחון שלך לא פחתו כלל - לאור השיפור הכללי בנהיגה שלך וההבנה (שהיא מאד הדרגתית) שיכולת לקחת את זה מהר יותר. אין המדובר בגילוח שניות של ימי מסלול או קארטינג, אלא הרגשה אחרת לגמרי שאינה נובעת מעוד עשירית שניה, אלא מהכרה די איטית שאתה נעשה מהיר יותר ובטוח יותר. אני רואה את זה על עצמי בנקודות רבות, בהן אני מהיר יותר בלי שמץ של דרמה וכשהייתי צעיר יותר ונהג פחות טוב בהרבה המשוואה הייתה הפוכה.

את תשכח, שבד"כ אנחנו איטיים מאד ביחס ליכולת הרכב ומגבלות הכביש. לרוב אותן מגבלות יהיו מאד רחוקות מאתנו והתאונות הקשורות בהן לא נובעות ממיצוי אותן מגבלות, אלא מיצוי מגבלות הנהג באותה נקודת זמן.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שכנעתם אותי חברים, בוא ניקרא לזה נהיגה ספורטיבית.

פורסם

תסלחו לי אבל נהיגה היא לא ספורט, לא יודע מה זאת נהיגה ספורטיבית, לא יודע לנהוג ספורטיבי, ברצינות, מעולם לא נכנסתי לאוטו לבוש ככה :

80s-Mens-Workout-Outfit.jpg

אני יודע שאני נהנה לדחוף את הרכבים למגבלות תוך כדי שמירה על הנתיב. להגיד שזה ספורטיבי? לא יכול.

בכלל כל המושג הזה מכונית ספורט קצת תמוהה בעיני.

haters will hate

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצד שני, גם שח-מט נחשב ספורט. פיזית, זה יותר קל מלנסוע בקלנועית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שח-מט ברמות הגבוהות בוודאי אינו יותר קל מלנסוע על קלנועית. גם מאמץ מנטאלי שוחק.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

car4fun, צבי - אין בסרטונים האלה שום דבר מיוחד פרט לנהיגה מהירה ביחס, כנראה, למה שאתם רגילים. זה הכל.

עד שנולד הבן הבכור לפני כשנתיים, הייתי עסוק ברכיבה על דו"ג ספורטיבי (ציינתי את זה מספר פעמים בפורום). לקחת סיבוב בשביל לשמוע חריקת צמיגים ב 50 זה לא מה שמדליק אותי. לפתוח מצערת לעומת זאת ביישורת או בעיקולים ולהרגיש את הסוסים דוהרים לך בין הרגליים ולהרגיש את האספלט כל כך קרוב זה תחושה שלא תקבל ברכבים הללו. אם כבר עסקת במה שאני רגיל, מה שאני רגיל זה קצת מעבר למה שרואים בסרטונים.

אבל לא באנו לעסוק בהיסטוריה ולהעיר שדים כבויים.

אני הייתי מבצע את זה בין עם הדו"ג ובין אם הרכב היום (ושימו לב, כתבתי הייתי מבצע, משמע אין לי בעיה עם נהיגה ספורטיבית אך בתנאים המתאימים, בסרטונים הללו בתנאים ממש לא מתאימים), ומה הם התנאים: כמו שאמרתי, בכבישים פתוחים עם מרחבים, שדה ראייה ושומר על בטיחותי ועל בטיחות משתמשי הדרך ומקנה לי את האפשרות לבלום או לסטות בבטחה על מנת למנוע תאונה, ולכפר על טעויות נהגים אחרים בעת הצורך כשאדרש לכך .

לא מנסה לנחש או לשער מה קורה מעבר לפניה, נשען על מילים כמו :

"לא חושב שיש בשעות האלו עומס"

"ממתי משאיות נוסעות שם"

"יום שישי זה לא יום של רוכבי אופניים"

"הוא לא אמור לעמוד באמצע הכביש"

"הוא אמור לשים משולש לפני הפניה"

"הוא לא אמור לחצות שם"

וכן הלאה וכן הלאה... (ויש הלאה..)

נובע פשוט מפער יכולות ותפיסה, והנטיה האנושית, כמאמר הבדיחה, לקבוע שכל מי שנוהג לאט ממני הוא עגלה ומהר ממני הוא משוגע.

לא מדויק.

מי שנוסע לאט ממך הוא או נוסע בטווח המהירות המותרת כאשר אתה טס קדימה. - הוא לא עגלה, אתה עבריין תנועה.

מי שנוסע לאט ממך יכול להיות שנוסע בהתאם לתנאי הדרך למרות שהמהירות המותרת היא עוד 10-20 מעל. - הוא לא עגלה, הוא שומר על כללי בטיחות וזמן התגובה הנדרשת לו. וטוב שכך, זה עדיף מאשר שיחשוב שהוא מסוגל, ואז כשידרש חלילה , יתגלה לו אחרת.

יש אנשים שסתם נוסעים לאט, שלא במהירות המותרת, ואותם ניתן לעקוף בבטחה.- זה עגלה. וגם אותי זה קצת מעצבן בכביש.

אם מישהו נוסע מהר ממך, אז צריך לברר על כמה אתה נוסע קודם.

רק כדי שתבין, לא מדובר פה על מהירות מפחידה. לא מדובר פה על משוגע או עבריין. מדובר על שמירת מקדם ביטחון, התחשבות במשתמשי הדרך, נהיגה בקלות ראש, לקיחת סיכונים ואחריות על חיים של אחרים.

מיומן ככל שתחשוב שאתה, כל עוד מדובר על איזורים כאלו צפופים חסרי שדה ראיה ומרחב, אתה הולך על עיוור ומקווה שיהיה טוב, כך שאתה והספורטיביות שלך מהווים סכנה לציבור.

אם האיזור הספציפי הזה היה תחום, לצורך פעילות זו. זה כבר משהו אחר.

תשמרו את הספורטיביות הזאת, לאיזורים מתאימים. לא הייתי רוצה לקרוא כאן על מישהו שיעלה שאלה לפורום משפטי- "הורדתי מישהו, איך מתקדמים?"

רק בשורות טובות חברים.

• תוכן חדש...