Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק לי מפריע שהסרטונים האלה צולמו בכבישים ציבוריים עם המון סכנות?

עם כל הכבוד ליכולת הנהיגה שכל אחד מרגיש שיש לו, יש גורמים שהם לא בשליטתכם וכל עוד לא מדובר על כביש חסום לצורך הפעילות "הספורטיבית" הזאת מדובר על פעילות לא מסוכנת חסרת אחריות המסכנת חיי אדם, ומילא שלכם (אם בחרתם לנהוג כך, זה אומר שעשיתם את החושבים שלכם), אבל גם של אחרים.

זאת הצורה בה נהגים ממוצעים ואנשים טובים מוצאים את עצמם בקלות אחראים להריגה.

אף אחד משני הסרטונים האלו לא יכל לנחש אם מעבר לעיקול יש קבוצת רוכבי אופניים, משפחה שעצרה בצד הדרך לצפות בנוף או לתקן תקר, ילד שברח לצד השני של הכביש, רכב שרוצה לצאת מאחת מדרכי העפר, משאית שתופסת נתיב שלם (ועוד ועוד).

אלו דברים שאי אפשר לראות תמיד, גם אם הם נעלמים לשבריר שניה מהכביש כי יש סיבוב, עלייה/ירידה זה מספיק לך בשביל לא לקלוט אותם להתנגש בהם או לסטות מהנתיב ולגרום לתאונה עם הנתיב הנגדי.

חובה! ואני חוזר חובה! על כל נהג לנהוג בדרך ציבורית במשנה זהירות ובצורה שתוכל למנוע תאונה בעת הצורך, לבצע בלימת חרום בטוחה ולפעמים לכפר גם על טעויות של נהג אחר.

אם רכב ינהג בכביש הזה בצורה בטוחה יהיה לו הרבה יותר קל לאתר סכנות, לבלום ואם צריך לסטות בצורה בטוחה ולמנוע תאונה.

נהיגה כזאת צריכה להתרחש לא רק בכבישים דלילים, אלא גם בכבישים מספיק פתוחים עם מספיק מרחבים ושדה ראייה.

אני מאוד אוהב נהיגה ספורטיבית, אבל מה שראיתי כאן זה רולטה רוסית, חוסר אחריות ונהיגה בקלות ראש, כאשר אתם לוקחים לידיים שלכם אחריות גם על חיי אחרים. לא הייתי מסוגל לראות את זה אפילו עד הסוף. ובכלל הפורד שנוהג בלילה.. הייתי רוצה לראות אותו מגיב לפרה שעומדת לו על שני הנתיבים כשהוא קולט אותה רק כשסוף סוף אלומת האור המסכנה שלו מאירה עליה והוא טס ישר אליה.

מצטער,לא אהבתי.

אם הייתי רואה חסימה של קטעי הכביש בצורה מסודרת המייעדים את הכביש לנהיגה כזאת, זה משהו אחר.

חברים תחשבו לפני שאתם לוחצים. התוצאות יכולות להיות ממש לא משתלמות.

זו דעתי.

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צבי, כל אחד לוקח את מקדמי הבטחון שנראים לו.

אישית, אני לא מחובבי נס הרים בדיוק בגלל הסיבות שאתה מפרט. אבל גם שם אפשר לנסוע יותר מהר מהממוצע, מבלי לסכן את עצמך או את האחרים יותר מדי. ההבדל יכול לבוא לידי ביטוייים במקטעים ובדברים שונים, בין ההתנהלות שלך בישורת, לבין אם בדרך בה אתה לוקח פניות. מצד שני, גם ב"מסלול" בכוכב יאיר אני לעיתים בולם מוקדם מדי כי אני פוחד לעוף החוצה, כשיש לפחות עוד איזה כמה מטרים להיות בהם בפול גז.

בשורה התחתונה נהיגה ספורטיבית היא כמעט תמיד סיכון מיותר by definition. גם מה שלאודה עשה כשלא לקח סיכונים זה עדיין דבר מסוכן ועדיין אני, כנראה, לא הייתי מצליח לנהוג בפורמולה באף מסלול, באף תוואי כי הייתי מחרבן במכנסיים בנקודה שלנהג מרוצים ממוצע הייתה נראת כנראה כאיטית וסטנדטרטית לחלוטין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בשורה התחתונה נהיגה ספורטיבית היא כמעט תמיד סיכון מיותר by definition.

לכן נהיגה כזאת לא יכולה להתקיים על כביש ציבורי (כי יש משתמשי דרך אחרים), זה בדיוק מה שכתבתי בהתחלה כאשר התעקשתי שבכביש ציבורי זה לא נהיגה ספורטיבית. נהיגה ספורטיבית יכולה להתקיים על מסלול סגור למטרה הזאת בלבד, בכביש ציבורי אפשרית רק נהיגה פראית או התגרזנות כפי שקראתי למושגים האלה בהתחלה. אחרי הסירטונים שראיתי, אני חוזר להגדרות המקוריות שלי (מהתכתבות הנחתי שנהיגה ספורטיבית הכוונה לשימוש בתרגילים להגברת אחיזה בטיחות ובחירה אופטימלית של מסלול, מבט נכון וכד').

למעשה car4fun בדיוק מדבר על נושא הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה לא עולם של שחור ולבן.

הזכרתי את נס הרים. אם פעם יתחשק לך, סע לשם פעם, אפילו סתם בצהריי יום כלשהו באמצע השבוע.

תגלה שגם במקטעים בהם המהירות המותרת היא 70, חלק מאוד מאוד גדול מהנהגים נוסעים ב40 ומטה. גם הם לוקחים מקדמי בטחון, אבל מקדמי בטחון קיצוניים מאוד. זה כבר לא עניין של נהיגה ספורטיבית או לא, זה עניין של פחד נטו. זה גם עניין של שליטה מסויימת ברכב, כי חלק לא מבוטל מהנהגים באמת חוששים לעוף לתהום בכל היירפין שיש שם, אם הם מגיעים במהירות שגבוהה מ10 קמש.

מנגד, אתה יכול לנסוע אפילו במהירות המותרת, להיות מודע לרמת השליטה שלך ברכב, לסביבה שלך, ולנסוע אפילו במהירות שהיא חוקית לחלוטין ועדיין להיות יותר "ספורטיבי" ומהיר מרוב האנשים סביבך. האם אין סיכוי לתאונה? יש, אבל הוא קיים גם אצל מי שנוסע על 40.

יש אנשים שהם מתאבדים לחלוטין, יש כאלו שמנסים להוכיח משהו למישהו ללא סיבה. אפשר גם סתם לנסוע קצת יותר מהר מהממוצע, אבל בצורה יותר נכונה ומדויקת (קווי פניה, אייפקסים, משחקים מיותר עם ההגה ועוד ועוד) ועדיין להיות יותר מהיר מהסביבה שלך ולהנות בלי להגיע למצב בו אתה מתגרזן ומסכן את הסביבה שלך.

פורסם

דווקא משחקים פחות עם ההגה, אם כבר. מזעור תנועות הגה - נהיגה חלקה יותר.

car4fun, צבי - אין בסרטונים האלה שום דבר מיוחד פרט לנהיגה מהירה ביחס, כנראה, למה שאתם רגילים. זה הכל. אין השתוללות, אין מעבר פס לבן, אין אפילו הרבה החלקות. הדרמטיזציה של רוכבי אופניים (אין בשעות האלה) או משאית (מתי פעם אחרונה ראית בבית-אורן משאית? וממילא יש מספיק מקדם בטחון לעצור, גם אם נראה לך שלא). זה:

אני מאוד אוהב נהיגה ספורטיבית, אבל מה שראיתי כאן זה רולטה רוסית, חוסר אחריות ונהיגה בקלות ראש, כאשר אתם לוקחים לידיים שלכם אחריות גם על חיי אחרים. לא הייתי מסוגל לראות את זה אפילו עד הסוף. ובכלל הפורד שנוהג בלילה.. הייתי רוצה לראות אותו מגיב לפרה שעומדת לו על שני הנתיבים כשהוא קולט אותה רק כשסוף סוף אלומת האור המסכנה שלו מאירה עליה והוא טס ישר אליה.

מצטער,לא אהבתי.

נובע פשוט מפער יכולות ותפיסה, והנטיה האנושית, כמאמר הבדיחה, לקבוע שכל מי שנוהג לאט ממני הוא עגלה ומהר ממני הוא משוגע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צבי,

שים לב שהכביש כמעט לכל אורכו חסר שוליים לחלוטין, לא מסוג המקומות שרכב אמור לעצור בו כדי לראות את הנוף או מיקום לילדים לרוץ אחרי כדור.

מעבר לזה נכנס גם האלמנט של הכרת המסלול, אחרי שעשית את המסלול מספיק פעמים אתה כבר יודע מראש איפה הן הנקודות הבעייתיות שבהן צריך להרגיע.

לי יש כמה מסלולי נהיגה קבועים, באחד מהם אני יודע שיש מים בנקודה קבועה (זליגת מי גשמים מצלע ההר), בשני יש נקודה קבועה שבה ימצאו לעיתים כלבים, כ-3 קילומטר לאחר מכן יש איזור שלעיתים יש בו פרות (:shock:) ואיזור אחר שהכביש תמיד מאובק וחלקלק.

בכולם ללא יוצא מן הכלל יש בשעות הבוקר רוכבי אופניים מה שאומר שפניות עיוורות מתבצעות במשנה זהירות.

מה אני בא לומר לך ידידי?

נהיגה ספורטיבית זה לא להדביק את הדוושה לרצפה ולשמוע צמיגים בפניה, זה בעיקר להכיר את התוואי עליו אתה נוהג, להכיר את נקודות התורפה בהם צריך להרגיע ומצד שני לדעת גם איפה אפשר להגביר קצב, לדעת איפה האחיזה גבוהה ומאפשרת כניסה לפניה במהירות גבוהה יותר מיתר הפניות ולדעת היכן הכביש גלי ומצריך להכנס בבלימה מוקדמת אחרת ה-ABS ישתגע בבלימה,

לזכור את אותה נקודה רטובה כדי להוריד מהירות לפניה כי 15 מ' אחריה בא העיקול ימינה שהחלקה בו תדביק אותי להר והאצה מוגזמת ביציאה מאותו עיקול תדביק לי את התחת להר.

כשהבנת איך הנתיב בנוי ושמרת שולי ביטחון מספקים כדי לא לסכן את הנהגים האחרים- תהנה.

יכול לומר לך שאם הייתי עולה על הכביש הזה שבסרטון היום- כנראה לא הייתי מהיר יותר מהמשתמש שהעלה אותו למרות שיש לי רכב חזק ומתנהג הרבה יותר, אני צ'יקן על כבישים לא מוכרים וחייב לעשות אותם לפחות 3-4 פעמים בקצב מנהלתי זריז לפני שאני מרשה לעצמי להנות באמת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן,

זה נכון שזה "לא מסוג המקומות שרכב אמור לעצור בו כדי לראות את הנוף", אבל בין אמור למציאות לפעמים יש פער ולפעמים בגלל זה קורות תאונות. כי כולם אמורים להתנהג באופן מסויים, מישהו אמור היה לעצור באור אדום, אבל החליט לגנוב את הרמזור והיה רכב חוצה בצומת.

באיזורים כאלה כמו כביש הזה בעלי חיים עלולים לצאת לדרך, כמו פרות, חתולים וכד'. במקרה של חתול על כביש כזה ב120קמ"ש יהיה אטליז על גריל של הרכב ונזק די כבד, זה עלול לגרום להלם של נהג והוא עלול לאבד שליטה ולהכנס בגדר הפרדה, לסטות מנתיב ועוד.

אני מדבר על מקדם ביטחות לאומת נהיגה על הקצה. על הקצה אין מקדם ביטחון וברגע שמשהו קורה לא כפי שאמור להיות יש בעיה, גם אם הנהג הספורטיבי היה בסדר ומישהו אחר אשם - צריך לקחת פקטור של טעויות אנוש.

וכאן מגעים לנושא הסיכון. נהג יכול עבור עצמו לעשות את השיקולים שלו ולקחת יותר סיכון. אבל בכביש ציבורי הוא לא היחיד על הכביש ואסור לבנות על זה שמוקדם בבוקר או בערב אין בכביש אף אחד. לקחת סיכון יותר גדול זה שיקול שלנהג מותר לקחת רק עבור עצמו, אבל לא עבור אחרים (בגלל זה זה בסדר במסלול סגור ולא בסדר בכביש ציבורי).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
דווקא משחקים פחות עם ההגה, אם כבר. מזעור תנועות הגה - נהיגה חלקה יותר.

car4fun, צבי - אין בסרטונים האלה שום דבר מיוחד פרט לנהיגה מהירה ביחס, כנראה, למה שאתם רגילים. זה הכל. אין השתוללות, אין מעבר פס לבן, אין אפילו הרבה החלקות. הדרמטיזציה של רוכבי אופניים (אין בשעות האלה) או משאית (מתי פעם אחרונה ראית בבית-אורן משאית? וממילא יש מספיק מקדם בטחון לעצור, גם אם נראה לך שלא). זה:

נובע פשוט מפער יכולות ותפיסה, והנטיה האנושית, כמאמר הבדיחה, לקבוע שכל מי שנוהג לאט ממני הוא עגלה ומהר ממני הוא משוגע.

כן, זה מה שהתכוונתי - משחקים פחות עם ההגה.

וכן, אין בסרטונים שום דבר דרמטי. באחד מהם אפילו יש דקה בה הוא נוסע אחרי טנדר, כי יש פס לבן והוא לא יכול לעקוף.

פורסם
עידן,

זה נכון שזה "לא מסוג המקומות שרכב אמור לעצור בו כדי לראות את הנוף", אבל בין אמור למציאות לפעמים יש פער ולפעמים בגלל זה קורות תאונות. כי כולם אמורים להתנהג באופן מסויים, מישהו אמור היה לעצור באור אדום, אבל החליט לגנוב את הרמזור והיה רכב חוצה בצומת.

באיזורים כאלה כמו כביש הזה בעלי חיים עלולים לצאת לדרך, כמו פרות, חתולים וכד'. במקרה של חתול על כביש כזה ב120קמ"ש יהיה אטליז על גריל של הרכב ונזק די כבד, זה עלול לגרום להלם של נהג והוא עלול לאבד שליטה ולהכנס בגדר הפרדה, לסטות מנתיב ועוד.

אני מדבר על מקדם ביטחות לאומת נהיגה על הקצה. על הקצה אין מקדם ביטחון וברגע שמשהו קורה לא כפי שאמור להיות יש בעיה, גם אם הנהג הספורטיבי היה בסדר ומישהו אחר אשם - צריך לקחת פקטור של טעויות אנוש.

זה לא מדוייק בכלל, גם בנהיגה ״על הקצה״ יש הפעלת שיקול דעת ויש אפשרות לשמור מרווחי בטיחות.

מרווח בטיחות זה אומר שאפשר לבלום בלימה חזקה ומעט מוקדמת ממה שיכולת לבלום במסלול כי אתה רוצה להשאיר קצת מרווח למקרה שהרכב בכל זאת יכנס להחלקה, סתם לדוגמא.

זה אומר שפנייה מסויימת שאתה כנראה יכול לעבור על המגבלה הסופית ב-90 קמ״ש במסלול אתה תעביר פה ב-75 קמ״ש כדי להשאיר שוב את אותו מרווח לתיקון טעות ובלימה מהירה יותר.

זה אומר בין היתר שאת אותו קטע כביש שמותר לנסוע בו 50 קמ״ש אתה תעבור ב-80 במקום ב-100 קמ״ש שהרכב יכול לפתח כיא תה רוצה להשאיר מרווח לטעויות ומספיק טווח לבלימה.

לפני כשנה סיפרתי על מקרה שהיה לי במהלך נסיעת בוקר עם מועדון ב.מ.וו, נסענו בכביש הררי מפותל בשיירה, שמרנו על מרווחי בטיחות והתנהלנו במהירות שבאותו קטע היתה גבוהה בערך ב-70% ממהירות המותרת.

כמה מטרים לפני הרכב שלפני הופיעו 3 כלבים, אחד מהם על הכביש, הרכב לפני צפר והם עלו על המדרכה, מיד כשהרכב לפני עבר אותם אחד מהם ירד למרכז הנתיב ממש מול הרכב שלי.

ירדתי על הבלמים, המרחק היה קצר מאוד ולמרות סטייה שלי בנסיון להתחמק (לא היה לי הרבה לאן לסטות כי לא רציתי להכנס לנתיב נגדי) פגעתי בו קלות, פגיעה ממנה הכלב קם מיד והמשיך לשחק עם 2 הכלבים האחרים ולי זה הסתכם בפלסטיק קטן של תיעול אויר לבלמים שזז ממקומו וחזר למקומו בנגיעה קלה.

גם הרכב לפני הספיק לבלום בזמן וללא דרמה מיוחדת.

אז פה אנחנו מדברים עוד על מקרה קיצוני של מכשול שהפתיע וקפץ לכביש ממש לפני הרכב, זה לא דבר שגרתי ולראייה התרחש רק פעם אחת בלא מעט נהיגות שביצענו.

גם עם רוכבי אופניים אין בעיה, יש הבנה שהם צמודים לשוליים ואנחנו מתרחקים מהשוליים בפניות עיוורות ומורידים מהירות.

באמת שלא צריך להפוך זבוב לפיל, אפשר לנהוג ספורטיבי בקצב נמרץ ועדיין להיות בטיחותי.

פורסם
טוב, אז אחרי שסיכמנו מה זה 'ספורטיבי', הנה אותו כביש בנהיגה יותר אגרסיבית, מה שנקרא 'התגרזנות' (עידן, בשבילך :wink: )

נהיגה על המגבלות, לא מומלץ לא לצמיגים ולא מבחינה בטיחותית. מרווח בטחון אפסי.

שימו לב שהמהירות האבסולוטית לא גבוהה בהרבה - פחות מ-10%. מדדתי את אותו קטע בשני המקרים,

לקח דקה או 1:05 במקרה ה'איטי'.

http://www.youtube.com/watch?v=

cuXUnRqtYtw דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

(המצלמה במקרה הזה DRIFT 170HD, הדגם הישן יותר של הדריפט, החדשה טובה בהרבה).

פאק, עשית לי חשק לצאת לסיבוב עם האוטו.

אחלה סרטון! :mm_yeah:

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
באמת שלא צריך להפוך זבוב לפיל, אפשר לנהוג ספורטיבי בקצב נמרץ ועדיין להיות בטיחותי.

יש הבדל בין קצב נמרץ לבין מהירות שבה כבר לא שולטים בסיטואציה. לפי התיאור שלך אתה מודע להבדל הזה ויודע להשאר בצד שיש לך מרווח ביטחון ושליטה בסיטואציה. מצד השני לפי התגובות שלך לסרטון שמדובר על הצד המתון של נהיגה ספורטיבית... נהיגה אולי כן, אבל ביחס לשדה ראייה על כביש צר, זה היה מהר והייתי אומר על הקצה. זה לא משנה באיזו מהירות וכמה מותר/ כי יש כבישים שבהם מהירות מותרת מעל מהירות הסבירה, למשל יש מקומות בעיר איפה מותר לנסוע 50 ואני לא עובר את ה20 כי זה מסוכן. ובאותם מקומות יש כאלה שטסים על 90.

ברור שמי שנוסע מהר בכבישים מאתגרים בטוח שהוא שולט בסיטואציה ויש לו מרווח ביטחון, לפחות כי להגיד את זה COOL וכאשר הוא מונע איזו תאונה - הוא מספר לחברים שלו איזה גיבור הוא היה. יש בארץ כמה רכבי ספורט שהבעלים ריסקו אותם בכל מיני מקומות מאתגרים, אבל זה כבר לא COOL.

פורסם

אין שום קשר בין הנהיגה בסרטונים לנהיגת קצה. שוב - זה שאתה לא יכול לנהוג כך (ולצורך העניין, גם אני לא מהיר כמו misterb), לא אומר שהדבר קרוב למגבלות הרכב או הנהג.

לגבי מכוניות ספורט - מעטים הם בעלי מכוניות הספורט האמיתיות בארץ שבאמת יודעים לנהוג.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אתה שוב מבלבל ידידי בין כמה דברים, אם לחדד, אתה מבלבל בין שליטה ברכב (ללא תלות במהירות) לבין העובדה שדברים יכולים להשתבש (שוב, ללא תלות במהירות).

אתחיל מהסוף:

גם מיכאל שומאכר, איירטון סנה, ולנטינו רוסי, קולין מקריי ורבים נוספים על 4 ו-2 גלגלים עושים ועשו תאונות, חלקם אף איבדו את חייהם על המסלול כך ששורה תחתונה- אף אחד לא חסין, טוב ומקצועי ככל שיהיה, דברים תמיד יכולים להשתבש.

ולגבי החלק הראשון של דברי, הנהיגה בסרטון הראשון מאוד מתונה וגם בסרטון השני עם רכב מתאים אפשר לעשות זאת מהר יותר, סה"כ ברוב הפניות שם דווקא יש שדה ראיה מספק ובאלה שלא אפשר להכנס לפנייה במהירות נמוכה יותר.

גם אני נוהג על פי תנאי הדרך והרכב, משמע בכביש צר עם רכבים חונים מ-2 הצדדים אני יכול בקלות לנהוג על 20 למרות שהחוק מתיר לי 50, בו זמנית בכביש נהיגה שאני מכיר היטב יכולתי לנסוע עם ה-325 לשעבר על 80 במקום 50 ועם הבנץ אני יכול לנסוע באותו קטע על 100 קמ"ש ואולי אף יותר מהסיבה שיכולות הרכב טובות בהרבה- יש לרכב שלי בלמים וצמיגים שמספקים בלימה ברמה הגבוהה ביותר כך שאם ברכב הקודם יכולתי לנסוע 80 ולבלום בזמן לפני מכשול, בנוכחי אני יכול לבלום בזמן גם ממהירות גבוהה יותר.

אני שוב אומר, נהיגה ספורטיבית זה לא לתת בגז כדי לשמוע מנוע וצמיגים, זה להכיר את הכביש על כל המשתמע ולהכיר את הרכב והתגובות שלו והיכולות שלו ולא פחות חשוב- להכיר את היכולות שלך כנהג.

בחלק מהנהיגות עם מועדות ב.מ.וו היו מצבים בכבישים מפותלים שאמרתי להם מראש (אנחנו תמיד בשיחת ועידה לאורך כל הנהיגה) לא להמתין לי- הרכב שלי לא היה נחות מבחינת יכולות בהשוואה ליתר חברי הקבוצה, לא רציתי לעכב אותם מצד אחד ולא רציתי למתוח את הרכב מעבר לגבולות שלו (הם ישבו על קויילאוברים שמחוברים ל-335, מהירים ומתנהגים הרבה יותר מה-325 שלי).

נהיגה מעבר ליכולות השליטה שלך ברכב היא לא נהיגה ספורטיבית- היא נהיגה חסרת אחריות.

אין שום דבר קול בלהתחמק מתאונה וזה גם לא מה שמעניין בנהיגה ספורטיבית, הכיף הגדול הוא לצאת לנהיגה ספורטיבית, להנות מנהיגה מהנה, לשבת לקפה עם החבר'ה, לעשות עוד סשן קצר ולחתוך הביתה בלי תקלות ברכבים ובלי תאונות, זה עושה נהיגה ספורטיבית למהנה.

פורסם

עידן, אני לא חושב שאני מתבלבל במושגים. ואני עדיין בדיעה שנהיגה ספורטיבית יכולה להתקיים רק במסלול ועל כביש ציבורי צריך להשתמש בשם אחר גם עבור אותם מאפיינים, למשל נהיגה בשביל פאן. למה אני מתעקש? כי איך שלא תסתכל על זה הסיכון בנהיגה כזאת עולה ועל כביש ציבורי זה עלול לגעת גם אנשים אקראיים שלא הסכימו לזה ולא עשו את החושבין.

כל אחד שיעשה מה שטוב בשבילו וזה נהדר אם אפשר להנות ואם מדובר על נהיגה וכביש ציבורי אז אחריות זה הדבר הכי חשוב ואני שמח שאתה כל הזמן מדגיש את זה.

לך יש ניסיון ייחודי עם רכבי ספורט חזקים מאוד כמו המרצדס המדהימה שלך שרוב חובבי ספורט המוטורי בארץ רק יכולים לחלום. לרכב שלך יש ברקסים ספורטיביים, מתלים ספורטיביים ומערכות מתקדמות מאוד שמאפשרות נסיעה ואחיזה במהירויות גבוהות מאוד.

על מה אנשים "נהנים" בארץ? לרוב על במוו ישנה לא במצב מיטבי עם מנוע 1.6 בת 18 שכבר בקושי חיה אחרי סשינים של דריפטים בחניון השכונתי או על רכב ליסינג של העבודה עם צמיגים סיניים ורפידות ב50ש"ח.

לכל רכב יש כמובן את המגבלות שלו, אבל נסיעות פאן על רכב שלא מיועד לכך עלול להיות מסוכן כאשר אחת המערכות תכשול תחת עומס או חום יתר, במיוחד כאשר המערכות לא במצב מיטבי מראש.

לפי זה אני לא רואה איך על כביש ציבורי יכול להתקיים מונח של נהיגה ספורטיבית. נהיגה בשביל פאן - כן, התגרזנות - כן. אבל זה כבר לא ספורט מוטורי.

אני לא בא ומטיף ש"זה לא בסדר" וכד', להיפך: עם לקיחת אחריות אני מאמין שנהיגה עם קצת פלפל אפשרית, אבל אני לא מוכן לקרוא לזה נהיגה ספורטיבית. כי בארץ למשל לנהיגה ספורטיבית יש אפילו רישיון מיוחד. אבל זה כבר סיפור אחר. אני מנסה לעשות סדר במושגים ויש סיבה לכך: אנשים צריכים לדעת להבדיל באופן ברור איפה זה נהיגה ספורטיבית (במסלול סגור ומגודר כמו שעדיין אין בארץ) לבין נהיגת פאן, כי המטרות בסוגי הנהיגה האלה הם שונות. במסלול סגור למשל אפשר לקחת זמנים ולנסות להביס אותם, בכביש פתוח צריך לקחת מקדם ביטחון ולא להלחם על זמנים, כי מי שיילחם על זמנים בכביש ציבורי יעשה את זה על חשבון מרווח הביטחון שלו ומזה עלולים לסבול כולנו.

פורסם
על מה אנשים "נהנים" בארץ? לרוב על במוו ישנה לא במצב מיטבי עם מנוע 1.6 בת 18 שכבר בקושי חיה אחרי סשינים של דריפטים בחניון השכונתי או על רכב ליסינג של העבודה עם צמיגים סיניים ורפידות ב50ש"ח.

צבי, בחייך, כמה קלישאות אפשר?

זה שילדים מפגרים הורגים מכוניות ישנות לא אומר שאין מספיק אנשים שנוסעים במכוניות תקינות וטיפה יותר מעניינות ממשפחתומטית מצויה בת 4 מליסינג. בין אם ספורט סאלון כמו שלי, בלי שיפורים אך מתוחזקת כראוי עם צמיגים ורפידות ראויות, בין אם זה מכוניות ספורט משופרות באלפי שקלים. אתה מנסה להכליל מהקצוות וזה לא עובד ככה, בשום תחום, כי בכל תחום יהיו את הקיצוניים או המטומטמים. אם תסתכל עליהם, תצטרך לאסור כל פעילות.

מה אם אתה משחק כדורגל עם החבר'ה שלך ויש כל הזמן אחד שמכסח ואח"כ כואב לאנשים? נאסור כדורגל?

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...