Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעת הסינוור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נאמרו הרבה שטויות בשרשור הזה. נהגים מסנוורים הם מטרד וסכנה, אבל לא נחשבים לגורם משמעותי בהתנגשויות וגם יחסית פשוט להתמודד עמם. כמזהים סנוור או אפשרות לסנוור (כמו רכב שמגיע מעבר לעיקול עם אור דרך) רצוי לסמן לנהג השני הכי מוקדם שאפשר. הסימון צריך להיות קצר וברור: שניים-שלוש סימונים קצרים באור הדרך ולא יותר מזה - אין שום צורך להרגיז או חלילה לסנוור גם את הנהג השני, כי מסוכנים השניים מן האחד.

במידה והסימון לא מועיל, יש להאט ולהפנות את המבט לקו הצהוב. הדבר מאפשר למנוע את הסנוור, אך עדיין מאפשר לשמור את הרכב ממול בשדה הראיה ההיקפי. כאשר הרכב השני מתקרב וחולף על פנינו, עוצמת הסנוור תגבר ולכן בשלב זה ניתן למצמץ או לסגור עין אחת כדי למנוע את הסנוור החזק הנלווה לכך.

ולגבי זה

-נשים שלא מודעות לידית/מתג אורות המעבר/הדרך או נשים שנוהגות עם אור גבוה, מודעות לכך וטוב להן.

-משאיות שדוהרות במהירות מסחררת ואין סיכוי שהן יראו את דרכן באורות מעבר.

-נהגי מונית שנוהגים על אור דרך בעירוני ובינעירוני כאחד.

כאשר אין מולי רכבים- התאורה מספקת ומתאימה למהירות שאליה תוכננה.

הציטוטים הללו מראים על חוסר הבנה בנהיגת לילה. אין שום סיבה להגביל את שדה הראיה של הנהג שלא לצורך. מצדי, אפילו לדחוף עם הפגוש לאורך כל הדרך שלט נאון ענקי כדי להאיר את הדרך - אבל מה לעשות שאי אפשר! אז מה כן אפשר? להדליק אור דרך, שאתם קוראים לו, שלא בצדק, "אור גבוה."

אור הדרך אינו אור "גבוה", ההיפך הוא הנכון - "אור המעבר" הוא האור ה"נמוך" - אור הדרך הוא האור הראשי (כך גם שמו בלעז Main Beam או Full Beam) ובו יש להשתמש - אפילו אם יש תאורת רחוב - כל זמן שלא מסנוורים אף אחד. סוג הדרך (עירונית או בינעירונית), סוג הרכב ומהירות הנסיעה לא קשורים לכך כלל ועיקר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תופעת הסינוור אכן מאוד מפריעה /מסוכנת . מעבר לנהגים שמסנוורים מרצון או חוסר איכפתיות ישנה תרומה משמעותית לעובדה שנושא כיוון אורות מוזנח בארץ באופן ניכר. מהתרשמותי מעל מחצית כלי הרכב על הכביש גם באורות מעבר (אור נמוך) פנסיהם לא מכוונים נכון ומסנוורים במידה כזו או אחרת. רוב הנהגים כלל לא שמים לב לכך.

ראשית , למרות שרשום בכל מפרט טיפול תקופתי של יצרן הרכב - מי ראה מוסך ואפילו מוסך יבואן שבמסגרת טיפול גדול עורך בדיקת כיוון אורות ביוזמתו?

שנית - אצטט בעייה שכתבתי עליה בעבר :

"סיפור מעניין ועצוב בנושא כיוון אורות.

פעם לפני שנים רבות התיר משרד הרישוי למכוני רישוי לתקן במקום ליקוי של כיוון אורות שהתגלה במהלך הטסט , תמורת תשלום נוסף. כמובן מכוני הרישוי בארץ הקומבינה דאגו להכשיל כמעט כל רכב על סעיף זה ולגזור קופון נוסף על "תיקון" הליקוי ע"י סיבוב קל של 5 שניות של בורג בפנס.

לאחר תחקיר עיתונאי שהוכיח את הרמאות הרווחת קמה קול זעקה ציבורית שהכריחה את משרד התחבורה לעשות מעשה.

נקבע כי כוון אורות לפנסי חזית כלולים במחיר בדיקת הרישוי. כלומר אם נתגלה ליקוי חובה על המכון במקום לתקן על חשבונו וזמנו את הליקוי. לכאורה הכל טוב ויפה ומכוני הרישוי "באו על ענשם" והציבור יצא נשכר.

מה שקרה בפועל , וכאן הבעיה , אין למכוני הרישוי שום מוטיבציה לבדוק ביסודיות את כיוון האורות או להכשיל רכב לקוי בסעיף זה.

ומדוע ? אם מכשילים על כל סעיף אחר (בלמים, לוחית , מתלים, היגוי וכו') המכון מרוויח באופן ישיר הן על דמי רישוי חוזר, והן

מרוויח בעקיפין או בישירין מהפנייה למוסכים שכנים מקושרים שלשם ייגש הלקוח לתיקון.

לעומת זאת בהכשלה על כיוון אורות הוא לא מקבל אגורה מרישוי חוזר וגם "נענש" בעבודה נוספת על חשבונו.

לכן מעשית , וזה בדוק, כל רכב עם אורות לא מכוונים בד"כ לא מוכשל ולא מקבל כיוון ויוצא בשלום על סעיף זה.

בנסיעה בלילה בכביש ניתן בקלות לראות שרוב הרכבים עם פנסים לא מכווונים."

פורסם

הנה עוד דביל שהחליט לנסוע מולי על אור גבוה וחטף סנוור חזרה מצידי (גם אני הייתי צריך לראות את הדרך, כשאני על אור גבוה לפחות ראיתי לאן אני נוסע).

נגמרו המשחקים, מי שרוצה זוג פנסי זרקור H7 על אור גבוה ישר לתוך העיניים מוזמן לסנוור. נמאס...

D1939380.AVI_snapshot_05.16_[2013.11.26_18.17.10].jpg

פורסם
הנה עוד דביל שהחליט לנסוע מולי על אור גבוה וחטף סנוור חזרה מצידי (גם אני הייתי צריך לראות את הדרך, כשאני על אור גבוה לפחות ראיתי לאן אני נוסע).

נגמרו המשחקים, מי שרוצה זוג פנסי זרקור H7 על אור גבוה ישר לתוך העיניים מוזמן לסנוור. נמאס...

תחשוב מה עובר על הגטס (???) שלפניך, מקדימה מסנוור אותה איזה מניאק ופתאום מאחורה מישהו גם מסנוור אותה.

יש רגעים שעדיף לא "להחזיר", אתה לא יודע מי עוד נפגע.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אל תדאג, זאת לא יונדאי אלא פורד חדשה, אני מכיר את הנהג ויש לו מראה נגד סנוור שמתכהה אוטומטית.

האמת אהבתי מאוד את הפטנט הזה, חבל שאין את זה בכל המכוניות.

• תוכן חדש...