Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכביש ורוכבי אופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, הכל התחיל בערך לפני שנה, בישוב בו אני גר, "בית אריה". מי שמכיר תדרך את הדרך לשם, זה ליד נחשונים. זה כביש די מפותל, ובימי שישי שבת זה נהיה מסלול, ואפשר למצוא אופנועים ומכוניות רבות כ"ס, שהאמת היא שאני מאד אוהב. לא פעם פשוט החנתי [תאוטו] את האוטו, בבטחה כמובן, וצפיתי, הבעיה בכביש הזה היא שבעצם כמעט כל יום יש קבוצות של רוכבי אופנים, לרוב ללא אוטו שומר מאחורי הרוכבים, וכל בוקר הכביש הזה סיוט, כי רובו קו לבן וקבוצות אופניים תמיד נוסעים על הכביש, וגם שאני צופר הם לא בדיוק נותנים לעבור. עזבו שבכביש המדובר גם אין שדה ריאה ראייה והרבה משאיות, פשוט כל בוקר בדרכי לצבא, אני מוצא את עצמי בולם ל-50, כי רוכבי אופנים החליטו שכביש שלהם. הם גם יכולים להפתיע אחרי סיבוב ואני בעצם לא יודע מה לעשות ולמי לפנות. זה פשוט מסוכן וחייבים לעצור את זה, לפני שיקרה הגרוע מכל, וזה שישתמש בכביש לא יכיר בתופעה או שלא יבלום.

מה לעשות חברי היקרים?

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החיים היו יפים יותר ללא רוכבי אופניים בכביש

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

צר לי לאכזב את חובבי הכ"ס על הכביש הציבורי, ולהיות זה שמרים את דגל החוק.

אבל בהגדרת החוק, אופניים הם כלי רכב לכל דבר וזכותם להיות בכביש. וחובתנו לכבד זכות זו.

עד כאן לשון החוק היבשה והמנותקת מהמציאות.

בפועל, אם נשים לרגע את החוק בצד, האופניים בכביש והם שם כדי להישאר. תרבות הפנאי בישראל הולכת ותופסת תאוצה, ואופניים זה ספורט לגיטימי וראוי מהמעלה הראשונה.

אז יהיה טוב אם נלמד לכבד גם את האחד, ולא לראות רק את הרבע ס"מ רבוע שלנו.

במקום לצפור להם או להלחיץ אותם ע"י מעבר קרוב מדי אליהם, תנסה בפעם הבאה להבין שהכביש לא רק שלך.

מה לעשות. חוץ מהם יש בכביש גם משאיות איטיות, קטנועים איטיים, אופנועי סופר-ספורט שאתה בעצמך מעכב אותם, ניידות תנועה סטאטיות שעומדות בשוליים, חתולים ושועלים חוצים, אשפה ופסולת ו...להמשיך? אתה לא לבד שם בחוץ.

אז קצת התחשבות אנושית לא תזיק.

נ.ב:

אין בדברים כדי לגרוע מחובת הרוכבים לנהוג בזהירות (רכב מלווה לקבוצות גדולות, לבוש זוהר, רכיבה צמוד לימין ככל האפשר וכו') ולא לשכוח שזה גם לא רק הכביש שלהם.

דרך ארץ קדמה לכ"ס.

פורסם

ומי אמר שהכביש הוא שלך?

אני מחליק על רולר ומשתתף בהחלקה הקבוצתית בימי שלישי בתל אביב, לקבוצה שמונה כ 100 איש יש זכות לחסום כול צומת מרומזר (גם אם יש לנו אדום) ולעבור בבטחה, כמובן שמדובר פה על כביש עירוני אבל בתחום האופניים הנוסחא דומה.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
צר לי לאכזב את חובבי הכ"ס על הכביש הציבורי, ולהיות זה שמרים את דגל החוק.

אבל בהגדרת החוק, אופניים הם כלי רכב לכל דבר וזכותם להיות בכביש. וחובתנו לכבד זכות זו.

איזה חוק זה בדיוק?

איך שאני רואה רוכבי אופניים בארץ, זה "אין רישיון = אין חוקים".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
איזה חוק זה בדיוק?

איך שאני רואה רוכבי אופניים בארץ, זה "אין רישיון = אין חוקים".

מתוך תקווה שקראת עד הסוף את מה שכתבתי, בוודאי ראית שהתייחסתי לחובת הרוכבים לציית לחוק ולשמור על בטיחותם.

רוב הרוכבים הספורטיביים שבהם נתקלתי דאגו למגן עצמם (קסדה, לבוש זרחני, לפעמים רכב מלווה) ולרכב בצורה מתחשבת.

תמיד יהיו יוצאים מהכלל.

גם אותו אחד שבדיוק רוצה לנסות את הפג'ו XS החדשה שלו (מ 1997) בנס הרים, וטוען ש"כולם מפריעים לו", לא עושה טוב לאף אחד.

פורסם

מצד אחד החוק קיים ומתיר לאופניים שימוש בכביש. מצד שני בכבישים בין עירוניים קיימים חוקים המגבילים את מהירות המינימום שבה רכב (וגם אופניים) יכול לנוע. יש לבדוק איך זה בכביש הנ"ל והיה והם נוסעים במהירות נמוכה מהמותר אפשר ורצוי לקרוא לאכיפה.

אני אמנם לא מכיר את הציטוטים בחוק אך ישנו חוק שאומר שעל כלי תחבורה הנע בדרך לנוע במהירות סבירה. כלומר. גם אם אין מדובר ברוכב אופניים אלא ברכב שיסע ב10 קמ"ש גם אותו רצוי וניתן חוקית להוריד מהכביש. כפי שטוענים שמהירות גבוהה מסכנת חיים כך גם מהירות נמוכה. פנה לגורמי אכיפה.

ההמלצה הכי טובה תהיה צילום וידיאו שלך בעזרת מצלמת רכב ופניה בפייסבוק. זה מביא באזז תקשורתי וזוכה להתייחסות מיוחדת

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

באופן הגיוני וראוי, המשטרה דווקא פועלת לטובת רוכבי האופניים בכבישים. הניסוי "מתחם רכיבה מועדף" שהחל ב2011, ממשיך גם היום לדעתי.

מעבר לכך, המדינה מודעת לבעיות.

הנה תחקיר שערכה הרשות לבטיחות בדרכים והוצגה למשרד התחבורה אחרי התאונה הגדולה באוגוסט 2011 בה רכב פגע בשבעה רוכבי אופניים. מעניין לקרוא את התחקיר ולראות את המסקנות. רובן כבר מיושמות.

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&ved=0CHQQFjAI&url=http%3A%2F%2Fwww.rsa.gov.il%2Fchadartikshoret%2Fchadashot%2FDocuments%2FTeunaKvish3.pptx&ei=QvmNUobCCvHT7AaYrYDgCQ&usg=AFQjCNHXml98CXs3E-Lo39Cr1eVP6ODlGA&sig2=tawYouWwETe4IKrrAR_jJw&bvm=bv.56988011,d.ZGU

פורסם
ומי אמר שהכביש הוא שלך?

אני מחליק על רולר ומשתתף בהחלקה הקבוצתית בימי שלישי בתל אביב, לקבוצה שמונה כ 100 איש יש זכות לחסום כול צומת מרומזר (גם אם יש לנו אדום) ולעבור בבטחה, כמובן שמדובר פה על כביש עירוני אבל בתחום האופניים הנוסחא דומה.

אין לך זכות לחסום צומת. אם זה לא נעשה בתיאום וברשות, זו פשוט ביריונות מאורגנת.

לעניין האופניים, כל זמן שהם רוכבים כחוק, בימין הדרך, זכותם לרכב בכל כביש, ואם צריך לרכב במהירות 50 קמ"ש כדי לאפשר להם להשתמש בכביש, אז זו המהירות שנוהגים בה. בדיוק כפי שהיית נוהג, אם רכב כבד היה מעכב אותך.

עם זאת, אם מדובר ברוכבים שרוכבים להנאתם, באמצע הכביש, ותוך זלזול בשאר משתמשי הדרך, לצורך הפאן שלהם, אני הייתי פונה למשטרה, שתפעל נגד התופעה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה אל התגובות אתחיל לפעול, ענין שהם מודעים שהם מפריעים ולא מנסים לתת לעבור הדבר שמדאיג אותי עוד יותר זה הצמיגים הקטנים שלהם וחוסר המגע בכביש שמספיק אבן קטנה ויכול לקרוא אסון, כמו שאמרתי זו דרך הררית שמהירות הנסיעה ב כ80 קמ"ש

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

התופעה הזו מאוד מוכרת ומציקה גם בכביש 672 ממחלף אליקים לכיוון קיבוץ דליה,

באחת השבתות בבוקר פשוט היה בלתי אפשרי לנסוע ולעקוף, גם הקבוצות עצמן מתפזרות

וזה עוד יותר מקשה על עקיפה בטוחה.

so far so good so what

פורסם

תתאגד עם עוד אנשים שחושבים כמוך, תתפסו את הקבוצה לשיחהה ותגידו להם שיתחשבו בכם, או שתגיעו לפשרה, לדוגמא שהם יבצעו את הרכיבה עד 7 בבוקר.

תבואו אליהם בגישה יפה, תציגו את המצב.

לא צריך ליהיות תוקפניים ולבוא בעצבים, זה רוכבי כביש לפי מה שהבנתי, הם אנשים רגישים:wink: (הייתי רוכב שטח בעבר, מהמקצועיים, אבל כל עליה לכביש הייתה באופן הכי בטוח ומתחשב שיש לנהגים.)

פורסם
אין לך זכות לחסום צומת. אם זה לא נעשה בתיאום וברשות, זו פשוט ביריונות מאורגנת.

לעניין האופניים, כל זמן שהם רוכבים כחוק, בימין הדרך, זכותם לרכב בכל כביש, ואם צריך לרכב במהירות 50 קמ"ש כדי לאפשר להם להשתמש בכביש, אז זו המהירות שנוהגים בה. בדיוק כפי שהיית נוהג, אם רכב כבד היה מעכב אותך.

עם זאת, אם מדובר ברוכבים שרוכבים להנאתם, באמצע הכביש, ותוך זלזול בשאר משתמשי הדרך, לצורך הפאן שלהם, אני הייתי פונה למשטרה, שתפעל נגד התופעה.

נעשה בתיאום העירייה והמשטרה, רק בימי שלישי מותר.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

אז תכתוב נכון. למשטרת ישראל יש זכות, לא לשום קבוצה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...