Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכביש ורוכבי אופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז תכתוב נכון. למשטרת ישראל יש זכות, לא לשום קבוצה.

אתה מתבלבל, המשטרה מרשה לנו, זאת אומרת שיש לנו זכות.

בכול מקרה זה איתות לכול הנהגים שהכביש מיועד לא רק למכוניות, אם תעצרו ותשאלו את הרוכבי אופניים או תלכו למשטרה להתלונן סביר להניח שתקבלו אותה תשובה.

קחו נשימה, תפתחו חלון או איזה שיר ברדיו והזמן יעבור מהר.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מתבלבל, המשטרה מרשה לנו, זאת אומרת שיש לנו זכות.

אתה לוקה בכתיבתך.

אתה כתבת של-100 איש יש זכות לעצור את התנועה. ל-100 איש איין זכות, אלא אם המשטרה נותנת להם רשות. זה כמו לכתוב שלאדם יש זכות לנהוג ברכב. אין לו זכות כזו, אלא אם הוציא רישיון נהיגה. התוספת הזו משנה את כל מהות המשפט...

באותה מידה אין זכות לרוכבי אופנים, שבאו להשתעשע בכביש, לרכב לרוחב הכביש ולחסום אותו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
איזה חוק זה בדיוק?

איך שאני רואה רוכבי אופניים בארץ, זה "אין רישיון = אין חוקים".

זה לא אופייני רק בארץ. לפני כחודש הייתי בלונדון ושם רוכבי אופניים עושים על הכביש מה שבא להם.

פורסם

אני אישית נוסע לאזור פעם בשבוע לפחות ל"עופרים" ואותי יותר מדאיג הנהגים המשוגעים שחושבים שכביש עם נתיב אחד לכל כיוון יכול לשמש לבדיקת הרכב יש שמה פניות שאם לקחת יותר מ50 קמ"ש יכול ליצור תאונה אפשר לנסוע 50 קמ"ש במשך 5 עד 10 דקות חוץ מצריכת דלק גרועה הנאת הנהיגה לא נפגעת.

פורסם

כן מה שהולך על הכביש הזה פשוט מסוכן בשעות הבוקר נעשים עקיפות גרועות ומסוכנות מאוד ולצערי בכביש הזה יש לא מעט תאונות דרכים.

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

קבלו מקרה פרטי,

שבת בבוקר, שעה 0900, אני יורד את נס הרים לכיוון בית שמש על אופני כביש, המהירות המותרת היא עד 70 קמ"ש.

הספידומטר על הכידון מראה 68 קמ"ש ואני נוסע באמצע הכביש כי אין שוליים ואם יש הם מלאים בלכלוך שיכול לגרום לפיצוץ הצמיג וכולי מתרכז לרדת בשלום שלפתע הריכוז שלי הופך לפחד כשאני שומע קול חריקת צמיגים של 5 רכבי ספורט שהחליטו שהכביש שייך לאבא שלהם ועוד בחוצפתם מצפצפים לי ועוקפים אותי בברוטליות כאילו אני כלום.

בסוף הירידה פגשתי אותם ונעצרתי לשאול מה גורם להם לחשוב שהם יכולים לנהוג ככה?!

עוד לפני שהטמבל המרכזי פתח את הפה שלו ידעתי מה הוא הולך להגיד לי, אני עבריין תנועה. :evil:

אז תרשו לי לחדד כמה דברים:

1. החוק במדינת ישראל מתיר לרוכבי אופניים לרכב בכבישים מסויימים

2. החוק מחייב נסיעה לפי תנאי הדרך

3. אם רוכב דו גלגלי נפל כי צפרת לו - אתה אשם בתאונה!

קודם כל תהיו בני אדם ותכבדו את כל מי שנמצא על הכביש בין אם הוא צריך להיות שם או לא.

שבוע טוב, ערן.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

1. החוק מחייב אותך לרכב בימין הדרך (לא על השוליים, בימין הדרך), לא במרכז הכביש.

2. 68 קמ"ש באופניים זה לא "בהתאם לתנאי הדרך", זה: "דופק רייס אחושרמוטה, בשביל האדרנלין".

3. גם אתה וגם רכבי הספורט מתייחסים לכביש קודם כל כמגרש משחקים פרטי, ולאחר מכן כמקום ציבורי. שניכם אינכם מתחשבים בזולת באותה מידה (אם כי ברור כי על הרכב להזהר הרבה יותר).

פורסם

צודק. יש מקום לרוכבי אופניים בכבישים (רצוי כמובן בנתיב נפרד אם יש כזה) ודרושה יותר סובלנות מצד הנהגים, אבל גם ידי הרוכבים לא תמיד נקיות.

הספידומטר על הכידון מראה 68 קמ"ש ואני נוסע באמצע הכביש כי אין שוליים ואם יש הם מלאים בלכלוך שיכול לגרום לפיצוץ הצמיג וכולי מתרכז לרדת בשלום

אם אתה דורש (בצדק) זכות שימוש בכביש - עליך להענות לחוקים כמו כולם. אתה בעצמך מודה שנהגת מהר יותר ממה שתנאי הדרך והרכב שלך אפשרו.

אני בטוח שאתה גם הקפדת על הענות לשלטי עצור, תמרורים, זכות קדימה בכיכר, איתות בפניות (סימני ידיים) ושאר חוקים שרוב רוכבי האופניים מתעלמים מהם לחלוטין.

פורסם
1. החוק מחייב אותך לרכב בימין הדרך (לא על השוליים, בימין הדרך), לא במרכז הכביש.

2. 68 קמ"ש באופניים זה לא "בהתאם לתנאי הדרך", זה: "דופק רייס אחושרמוטה, בשביל האדרנלין".

3. גם אתה וגם רכבי הספורט מתייחסים לכביש קודם כל כמגרש משחקים פרטי, ולאחר מכן כמקום ציבורי. שניכם אינכם מתחשבים בזולת באותה מידה (אם כי ברור כי על הרכב להזהר הרבה יותר).

ניסית פעם לרדת את נס הרים על אופניים? אני דיי בטוח שלא.

יש רוכבים שמנסים להגיע לקצה לשם התחרותיות כי יש להם איזה חלום לרכב בטור דה פראנס, לי זה עבר.

אני מסתכל על הנושא משני הכיוונים, גם בתור רוכב אופניים ומתחרה לשעבר וגם בעלים של רכב ספורט שנוסע בנס הרים בשבת.

בניגוד להרבה נהגים כשאני מגיע לרוכב אופניים בין אם זה בעליה או בירידה אני משווה מהירות, מדליק וינקרים ועוקף בעדינות.

הנקודה היא מאוד פשוטה, יש גם רוכבי דו גלגלי על הכביש, מותר להם להיות שם וצריך לכבד אותם גם אם הם קצת מפריעים לפעמים.

פורסם
צודק. יש מקום לרוכבי אופניים בכבישים (רצוי כמובן בנתיב נפרד אם יש כזה) ודרושה יותר סובלנות מצד הנהגים, אבל גם ידי הרוכבים לא תמיד נקיות.

אם אתה דורש (בצדק) זכות שימוש בכביש - עליך להענות לחוקים כמו כולם. אתה בעצמך מודה שנהגת מהר יותר ממה שתנאי הדרך והרכב שלך אפשרו.

אני בטוח שאתה גם הקפדת על הענות לשלטי עצור, תמרורים, זכות קדימה בכיכר, איתות בפניות (סימני ידיים) ושאר חוקים שרוב רוכבי האופניים מתעלמים מהם לחלוטין.

יש רוכבים שמגיעים למהירויות גבוהות יותר בלי שום בעיה.

אני פשוט פחדן בירידות אבל גם לי יצא להגיע למהירויות של למעלה מ 70 בכבישים מסויימים.

תעשו ניסוי פשוט, תבחרו איזה אופניים שאתם רוצים, גם אופני דאון היל ותנסו לרדת את נס הרים...אז תשתנה לכם התפיסה.

לא תמיד אפשר להצמד לשול הימני ולא תמיד נותן לפנות את הכביש. ..קצת סבלנות והכל יהיה בסדר. ..אין לחץ

פורסם
ניסית פעם לרדת את נס הרים על אופניים? אני דיי בטוח שלא.

הכי מהר שרכבתי באופניים (הרים) זה אולי 50 קמ"ש. וזה לא על אופניים במשקל נוצה, בירידה. פחד אלוהים.

הנקודה היא מאוד פשוטה, יש גם רוכבי דו גלגלי על הכביש, מותר להם להיות שם וצריך לכבד אותם גם אם הם קצת מפריעים לפעמים.

אין לי ויכוח איתך על זה בכלל.

להפך, אני חושב שצריכה להיות שותפות חוליגנים אמיתית בין האנשים השונים שמתייחסים לכביש ציבורי כמו מגרש משחקים.

רק אל תגיד "נסעתי כחוק", כי לא נסעת כחוק. באת "להשתולל" בכביש, כמו הרכבים, ולמרות שבתור הפגיע אתה לא נושא באותה מידה של אחריות כמוהם, גם אתה חטאת בחוסר התחשבות.

גם כשאני נוהג ברכב ספורטיבי, גם אם אני רוכב בסינגל, ואפילו אם אני שוחה בבריכה - אם בא מישהו מהיר יותר, אני נותן לו לעבור. כן, אפילו אם זה גורם לי להקריב בהורדה כמה פעימות לאלוהי הדופק.

פורסם
הכי מהר שרכבתי באופניים (הרים) זה אולי 50 קמ"ש. וזה לא על אופניים במשקל נוצה, בירידה. פחד אלוהים.

אין לי ויכוח איתך על זה בכלל.

להפך, אני חושב שצריכה להיות שותפות חוליגנים אמיתית בין האנשים השונים שמתייחסים לכביש ציבורי כמו מגרש משחקים.

רק אל תגיד "נסעתי כחוק", כי לא נסעת כחוק. באת "להשתולל" בכביש, כמו הרכבים, ולמרות שבתור הפגיע אתה לא נושא באותה מידה של אחריות כמוהם, גם אתה חטאת בחוסר התחשבות.

גם כשאני נוהג ברכב ספורטיבי, גם אם אני רוכב בסינגל, ואפילו אם אני שוחה בבריכה - אם בא מישהו מהיר יותר, אני נותן לו לעבור. כן, אפילו אם זה גורם לי להקריב בהורדה כמה פעימות לאלוהי הדופק.

אני נסעתי כחוק ואין על זה ויכוח בכלל כי לא היית שם ולא נכנסתי יותר מידי לפרטי המקרה כי זה דוגמה כללית לחוסר ההתחשבות של הנהג בישראלי הממוצע כמו חוסר ההתחשבות לרוכבי הדו גלגלי בכללי.

לא סתם יש פרסומות של "חפש את רוכב האופנוע" כי שאתה ברכב, מוגן, וממהר לא מעניין אותך כלום.

גם אני מפנה כל דרך למי שמבקש לעבור או לעקוף אותי אבל זה לא יקרה על חשבון החיים שלי.

אם הדרך היחידה בבריכה לעקוף אותך במסלול היית להטביע אותך אז תאמין לי שלא הייתה נותן לזה סנפיר.

פורסם

ההתנצחות על מי צודק לא תגמר.

תמיד יהיה את מי שצודק ומי שצודק יותר.

ואז יבוא מי שיותר צודק ממי שהכי צודק.

המסקנה היחידה שלי מכל השרשור הזה, היא שהדרך היחידה האפשרית היא התחשבות הדדית זה בזה תוך כבוד מלא לאחר.

לא חישובים מייגעים על מי יותר חזק, מי יותר בטוח ומי מטביע את מי.

אלא פשוט לתת לאחר כבוד מתוך כבוד לזולת ותו לא. לא מתוך רצון לקבל את הכבוד הזה בחזרה בכיכר הבאה.

זה נכון במפגש שבין רכב לרכב, בין רכב לאופנוע, בין אופניים לאופנוע, ובין עגלת קניות לעגלת ילדים בסופרמרקט.

פורסם
ההתנצחות על מי צודק לא תגמר.

תמיד יהיה את מי שצודק ומי שצודק יותר.

ואז יבוא מי שיותר צודק ממי שהכי צודק.

המסקנה היחידה שלי מכל השרשור הזה, היא שהדרך היחידה האפשרית היא התחשבות הדדית זה בזה תוך כבוד מלא לאחר.

לא חישובים מייגעים על מי יותר חזק, מי יותר בטוח ומי מטביע את מי.

אלא פשוט לתת לאחר כבוד מתוך כבוד לזולת ותו לא. לא מתוך רצון לקבל את הכבוד הזה בחזרה בכיכר הבאה.

זה נכון במפגש שבין רכב לרכב, בין רכב לאופנוע, בין אופניים לאופנוע, ובין עגלת קניות לעגלת ילדים בסופרמרקט.

תודה רבה.

מודה שלא הצלחתי להעביר את הנקודה שלי כמוך :lol:

• תוכן חדש...