Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכביש ורוכבי אופניים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יבגניפ ו falou,

משום מה אתם מסרבים להתעסק בעיקר, מוציאים מהקשר, לא מוסיפים לדיון ותורמים לאנטיגוניזם.

לא ציפיתי לקבל תגובות אחרות בפורום רכב, תעלו את הנושא בפורום אופניים וגם אותכם יוציאו קטנים.

מאחל לשניכם שלא תאלצו להתמודד עם בעיות בכביש. ..רות סוף.

עדיין לא התמודדת עם הטענה, למה אתה רוכב באמצע הכביש ולא בימין הדרך, כחוק?

אתה יכול לכתוב עשר "רות סוף", זה רק מעיד יותר על חוסר היכולת שלך להגן על ההנהגות שלך עצמך.

כמו אותו אחד שחונה בחנייה כפולה, כי זה נוח לו, אתה רוכב באמצע הכביש, כי זה נוח לך. אתה לא פחות סוציאמטי מאותו נהג שהתרגז עליך.

רוכבי האופניים אינם איזו אוכלסיית עלית של בני ישראל. אותה התנהגות שצופים בה בכל מקום, קיימת גם אצלם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שבת לפני שבוע, נס הרים עם אישה וילדה באוטו, נעצרים באמצע הדרך כי קבוצה של כחמישים רוכבים החליטה להקים פלוטון בניגוד לחוקי התנועה ואינה מאפשרת עקיפה.

מכיוון שהנהגת רכת לבב היא, סחבק הוציא ראש מהחלון ולאחר אי אלו דברים הואילו הרוכבים לזוז לשולי הכביש, שם מקומם.

בכביש ציבורי שפתוח לתנועת הציבור הנסיעה באופניים מותרת בצד ימין של הכביש ובהתאם לתנאי הדרך. מהירות של 70 קמש היא מופרזת לאופניים בעוד לרכב עשויה להיות סבירה. אופניים אינם רכב ממונע.

רוכבי האופניים לא רואים את הדבשת של עצמם- הרכיבה שלהם היא לא מתחשבת ובמקרים רבים אף אינה לפי חוקי הדרך.

אבל הי, מותר לי הכל, אני לובש טייטס ורוד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

falou

אני מבין שאתה מחובר לישראלי המכוער, וההתנהגות שלך מעודדת עוד כמה ילדים בפורום להתנהג כמוך אבל כדאי לך ללמוד מהנהג המונית שהיה לי ביוון, שנסע מאחורי 2 רוכבי אופניים ועוד 15 מכוניות מאחורה ואף אחד לא צפר, אחרי 15 דקות הם קיבלו שוליים ואז עקפנו אותם, גם לא מפתיע אותי שהם נראים כמו בני אדם.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
falou

אני מבין שאתה מחובר לישראלי המכוער, וההתנהגות שלך מעודדת עוד כמה ילדים בפורום להתנהג כמוך אבל כדאי לך ללמוד מהנהג המונית שהיה לי ביוון, שנסע מאחורי 2 רוכבי אופניים ועוד 15 מכוניות מאחורה ואף אחד לא צפר, אחרי 15 דקות הם קיבלו שוליים ואז עקפנו אותם, גם לא מפתיע אותי שהם נראים כמו בני אדם.

מה אתה יודע על ההתנהגות שלי, ביריון בטייץ?

ראית אותי פעם נוהג?!

ראית אותי פעם כותב משהו על איך צריך לנהוג בקירבת רוכבי אופניים?

תביא מובאות, קשקשן.

פורסם
מה אתה יודע על ההתנהגות שלי, ביריון בטייץ?

ראית אותי פעם נוהג?!

ראית אותי פעם כותב משהו על איך צריך לנהוג בקירבת רוכבי אופניים?

תביא מובאות, קשקשן.

ראיתי אותך כותב, זה הספיק לי תודה.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

ראית אותי כותב מה, שגורם לך לחשוב שאני לא מחכה בסובלנות לרוכבי אופניים?

תביא מובאה אחת או שתתנצל.

פורסם
falou

הבנת הנקרא זה חשוב.

פאלו אפילו לא ביקש שיירדו לשוליים אלא שיסעו בימין הדרך כחוק.

היינו בצדו הימני של הנתיב צמוד לקו הצהוב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
גם אני ביקרתי באיזור נס-הרים בשבת. לא, לא הייתי חלק מהקבוצה שהזכרת.

אתה יודע מה אני חוויתי?

1. קבוצה של כ 5 רוכבים, שמתעקשים לא לרכב בטור בצד ימין של הכביש. אלא כקבוצה באמצע הנתיב, וכאשר אני מגיע, מבין ששמו לב אלי, וממתין עד שיהיה מקום נוח לעקיפה, שמים עלי ז** ולא מאפשרים לי לעקוף.
  2. קבוצה של כ10 רוכבים שרוכבים על שני הנתיבים, כן כן, חלקם נגד כיוון התנועה. בכבישים צרים, נתיב אחד לכל כיוון, עם שדה ראיה מוגבל בפניות.
  3. זוג רוכבים שרכב אחד אחרי השני, וכאשר שם לב שאני מתקרב מאחור, התפצל. רוכב אחד עבר על פס לבן, לנתיב השני, ורכב באמצע הנתיב, והרוכב השני נשאר בנתיב שלי.
  4. רוכבים, בודדים או חלק מקבוצה, שבפניות לא מוכנים להאט את הקצב, ואז כאשר מגיעים מולי, חלק מהפניה הם לוקחים על חשבון הנתיב שלי. גם אם זה אומר חציה של פס לבן.
  5. ההיילייט היה זוג רוכבים, שעצרו באמצע הכביש, כשהם חוסמים את הנתיב לחלוטין, אחד עומד בניצב לכיוון התנועה, בעוד שחברו מתקן בעיה בשרשרת.

מחזק מילה במילה (היות והייתי עם Caveman ו-Gal).

מה שהלך בשבת האחרונה בכבישי נס הרים והסביבה - בריונות / טיפשות / חוסר אחריות / טמטום (וכו') מצידם של רוכבי האופניים - חצו קווים לבנים בלי סוף, חסמו נתיבים, רכבו נגד כיוון התנועה (!), זגזגו בתוך הנתיבים וכמובן שלבסוף היה לנו את הזוג האידיוט שהחליט לסדר בעיה בגלגל / שרשרת - באמצע הכביש, תוך כדי זעקות /צרחות / כל מיני תנועות שהן לכיווננו - בשיא החוצפה.

הזאת הדוגמה הטיפוסית לישראלי המצוי והתנהגותו הבהמית. רוצים לרכב? בשמחה רבה - רק עשו זאת כחוק, בלי חסימות נתיבים / זגזוגים מסוכנים / נהיגה בנתיב נגדי (באיזורים עם הרבה שטחים מתים - שלל העיקולים למיניהם) / בלי חציית קווים לבנים (דמיינו שזה קיר...) ובטח בלי תיקוני דרכים - תוך חסימת נתיב שלם. זה היה מופע בריונות ישראלי בשיא כוחו - בעיקר עם הוספת ניבולי הפה השונים ושלל ההערות שהיו מסביב...

ולבעל המגאן, בתור חובב נהיגה ורכיבה - אתה אמור להבין ולדעת היטב מה בגבולות הטעם הטוב - והיכן חוצים אותם ועוברים לרכיבה מסוכנת תוך כדי עבירות תנועה רבות. מהתגובות שלך - משתמע שאתה צבוע לחלוטין ומתנהג באותה הדרך של אותם הרוכבים - כשאתה על האופניים שלך. מעניין אותי לדעת איך אתה מתנהג כלפי הרוכבים (כשהם מתנהגים ועושים את מה שציינו) - כשאתה על ההגה של הרכב שלך - בזמן נהיגה (ולאו דווקא ספורטיבית)...

בסופו של יום - שני הצדדים רוצים להנות ולחזור שלמים ובריאים הביתה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם כל משתמשי הדרך היו מתחשבים אחד בשני כמו שצריך הכל היה בסדר.

הישראלי חושב שהכביש שלו, ולא אכפת לו אם הוא נוהג על רכב, רוכב על אופניים או על חד אופן.

שלא תחשבו לרגע שאם אותו רוכב אופניים היה נוסע ברכב ונתקע אחרי שני רוכבים שעושים בדיוק אותו הדבר הוא לא היה מצפצף, נצמד ומשתולל לידם. הכביש הרי שלו ולא משנה אף אחד אחר.

אם היה פה חינוך מגיל צעיר להתחשב ולא לנסות לא להדרס, ללמוד לאותת ולנסוע בצורה שמשקפת את הדרך עוד מהרגע הראשון שילד עולה על אופניים והרבה מאוד שנים לפני שהוא עולה על ההגה, היה נראה פה יותר אירופה מאשר תאילנד על הכביש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני משתדל לנהוג בזהירות ואפילו יש לי מערכת התראה באוטו, אבל היא הוכיחה את עצמה ככסף מבוזבז לשווא. לא שווה כלום. גם רוכבי אופניים צריכים להיזהר. לפעמים אני מרגיש שכל האחריות מוטלת עליי כנהג, וזה ממש לא נכון. כנ"ל גבי אופנוענים. מה, לא קרה לכם פעם שחתכו אתכם מימין, זיפזפו בין נתיבים ושמתם לב בשנייה האחרונה?

פורסם

החוק מטופש ודבילי, אין מקום לרוכבי אופנים לצד רכבים ששוקלים מעל טון ונוסעים במהירות של מאה קמ"ש.

מי שמשלם את המחיר של טיפשותם אלו המשפחות שלהם.

אם שולי הכביש היו באמת בטוחים, ורכבים לא היו מגיעים אליהם לא היו פורשים טונות על גבי טונות של פלדה בצורת מעקה בטיחות בכל שעל בארץ ובחול.

לדעתי רוכב אופניים על כביש מהיר - טיפש ואגואיסט, ללא טיפת הערכה ואהבה לחיים.

SCANSPEAK

פורסם

רוכב אופניים לא אמור להיות לעולם על כביש מהיר

הפירוש המילולי של תמרור 216 (כניסה לדרך מהירה):

כניסה לדרך מהירה: אסורה הכניסה להולכי רגל, לאופניים, לרכב איטי, לעגלות יד, לבעלי חיים או לכל רכב אשר אינו מסוגל או מורשה לנוע במהירות שצוינה בתמרור 218 המוצב לפני הכניסה לדרך המהירה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מדובר כאן על כבישים בינעירוניים (נס הרים - כל הכבישים שיש שם, כביש 38, הכביש שמוביל לבית אריה מכיוון פתח תקווה בערך וכו'). שם, נכון לכרגע ולפי מה שאני יודע אין איסור על הרוכבים להכנס.

עשרות רוכבי אופניים כבר נהרגו בשנים האחרונות והם נחשבים לקבוצת סיכון גבוהה. בעבר גם פורסמו כל מיני רעיונות של משרד התחבורה כמו לסגור כבישים ספציפים לרוכבים בשעות מסויימות, להדריך אותם לרכיבה בטוחה יותר וכו'. בפועל כבישים כן נחסמים, כשלעיתים שירה של רוכבים מגובה ברכב שנוסע ב0 קמש אחריהם. וכל מה שקשור לחינוך כנראה נזרק לפח, ויותר מזה - כרגיל יש גלגול אחראיות, כשמטיפים לנו (הנהגים) שאנחנו צריכים לשמור על רוכבי האופניים.

אני מאוד בעד התחשבות וכבוד הדדי. רק חבל שבדרך כלל אצל יותר מדי אנשים זה אומר שכולם אמורים לעשות מה שנח להם, והם אף פעם לא מתחשבים ולא יתחשבו באיש. יותר מזה, באמת צורם וחבל לי שבמקום לחנך את רוכבי האופניים לא לדהור ב70 קמש לכיוון בר גיורא, מטיפים לי כנהג שאני אחראי עליהם יותר ממה שהם אחראים על עצמם.

בלי קשר, ואולי זו השוואה קצת מטופשת, אבל מעניין מתי יסגרו או יציעו לפחות לסגור את נס הרים לכמה שעות לטובת איזה hill climb של חובבי ספורט מוטורי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגני זו הייתה תגובה לדברי bengee ועד כמה שאני יודע 100 קמ"ש הם גם מעל המהירות המותרת בכבישים המוזכרים, נכון לפחות ל38 ונס הרים.

לא לדבר על זה שבנס הרים ברוב הקטעים 100 קמ"ש זו לא מהירות ריאלית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...