Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לנהוג בשנים האחרונות בעשרות כלי רכב מודרניים מסגמנט הסופר-מיני,קומפקטיות ומשפחתיות. היו מהן נוחות יותר ונוחות פחות , בוודאי על כבישי מקומותינו שאינם משובחים. ההבדלים בין היצרנים היו תמיד לפי ההרגשה די זניחים. אולם חוויה שעברתי השבוע עוררה בי תמיהה.

התחלפתי עם חבר ברכבו ליום. קיבלתי את רכבו - רנו מגאן I מודל 2002 אוטומטי - אקזמפלר שמור בפדנטיות .

הרכב הפתיע אותי לחלוטין - נוחות נסיעה נהדרת - גם בכבישים טובים וגם בגרועים , גם במעבר על באמפים וגם במעבר על פסי הרעדה. כרכב יומיומי משפחתי הוא עדיף בנוחיותו על רוב אם לא כל רכב משפחתי נוכחי. גם מושב הזאמש הרך התגלה כנוח מאוד לנסיעה ממושכת, ולדעתי מתעלה על מושבים של רוב היפאניות -קוריאניות המוכרות לי.

סברתי לתומי שבטח הנוחיות הגבוהה ורכות הנסיעה תגבה את מחירה באחיזת כביש נמוכה מהממוצע ,אולי יתגלה לי רכב רוכן ומסוכן בניהוג ובאחיזה. אז הפתעה - ממש לא. כמובן אין מדובר ברכב ספורטיבי רב אחיזה , אבל היציבות והאחיזה לא נחותים מרכב משפחתי מודרני ממוצע.

זכור לי שבעבר הלא רחוק דגמים צרפתיים - פיז'ו, סיטרואן ורנו נחשבו נוחים מהשאר. בעשור האחרון הצרפתיות הפכו לנוקשות יותר ופחות נוחות.

מה הסיבה ?

לכאורה , לקוח ממוצע של רכב משפחתי יעדיף רכב רך ונוח כך שיש לכך יתרון שיווקי מסחרי. (סיטרואן C5 בסגמנט יקר יותר מתהדרת בכך כבר כעשור).

האם שיקולי עלות מאחורי השינוי ? לא נראה כי בעבר גם רכבים צרפתיים זולים היו מאוד נוחים למול מתחריהם.

נכון שחובבי הרכב בפורום בוודאי מעדיפים רכב ספורטיבי עתיר אחיזה שמתאפיין במתלים וצמיגים נוקשים מן הסתם , אך

אשמח לקבל תובנות בעניין.

פורסם

הצרפתים עדיין מוציאים מכוניות נוחות מאד תחת שרביטם (רנו פלואנס), רק שחלק מדגמיהם נעשו פחות "צרפתיים" בהיבט הנוחות (רנו קליאו החדשה) וחלק מדגמי יצרנים אחרים נעשו יותר "צרפתיים", בהיבט זה (פיאט פנדה החדשה, פורד פיאסטה).

על רגל אחת, זה חלק מתהליך הגלובליזציה התעשייתית.

:idea:
פורסם

צרפתיות מבחינת נוחות(לפחות במשפחתיות) כמה רמות מעל השאר, עברנו מסיטרואן אליזה לi35 והנוחות נסיעה שונה.לגמרי. הi35 הרבה יותר יציבה ממנה זה בטוח.

פורסם

זה ידוע שרכבי רנו מאוד נוחים. רנו עדיין מייצרים רכבים נוחים. למשל אתה מוזמן לקרוא רשמים שלי מנהיגה על פלואנס (תעשה חיפוש בפורום הזה).

מעבר לזה, יש עדיין לא מעט יצרנים שבונים רכבים נוחים, למשל מרצדס.

למה נוצר רושם שיש פחות רכבים נוחים על הכביש? בגלל שהכביש מוצף בפחנועים אסיאתיים (כי הצרכן הממוצע מוכן להקריב נוחות ובטיחות למען אחזקה זולה), שם מקפידים על יציאות AUX וUSB שאפשר לכמת על הדף בפרוספקט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הצרפתים עדיין מוציאים מכוניות נוחות מאד תחת שרביטם (רנו פלואנס).

זה ידוע שרכבי רנו מאוד נוחים. רנו עדיין מייצרים רכבים נוחים. למשל אתה מוזמן לקרוא רשמים שלי מנהיגה על פלואנס (תעשה חיפוש בפורום הזה).

.

יוצא לנהוג לפחות אחתלשבוע בפלואנס ליסינג (בנזין, הדגם לפני מתיחת הפנים האחרונה) - כאשר לחברה שבה אני עובד יש יותר מרכב אחד מהסוג הזה, כך שלא מדובר בבעיה ספצפית באקזאמפלר.

זה הרכב הגרוע ביותר שנהגתי בו. נוחות הנסיעה ממנה והלאה. תיבת ההילוכים הטיפשה ביותר (גם לתיבת ההילוכים יש השפעה גדולה על נוחות).

יכול להיות שבגרסאות אחרות (דיזל / הרובוטית החדשה) המצב שונה, אבל בפלואנס שאני מכיר מצב זוועה.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אסף, אני מתפלא מתלונות שלך לנוחות של הרכב הזה. מה בדיוק לא נוח: המושבים לא טובים לך? נסיעה לא מספיק חלקה? בידוד רעשים לא מספיק טוב?

אם המושבים לא נוחים, אשמח אם תגיד למי בקטגוריה יש מושבים יותר טובים. אם הנסיעה לא חלקה, אשמח אם תספר למי יש נסיעה יותר חלקה. כנ"ל לגבי הבידוד.

וגם, באילו תנאים אתה נוהג? עירוני בעיקר - אני צודק?

פלואנס 1.6 לא אלופה של מירוצי רמזורים שאותם יש ליסינגאים שכל כך אוהבים, מנוע חלש לא מאפשר לסחוט מהרכב הזה הכל. עם מנוע הזה הרכב מתאים לנהגים רגועים שלא נוסעים מהר, הרכב לא מאפשר לנסוע באגרסיביות.

אפשר לישאול על איזה רכב אתה נוהג?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מסכים איתך במיליון אחוז,יש לי רנו מגאן 2003 סדאן,ולהורים מאזדה 3,הבדלי שמיים וארץ בכסאות,הכסא של המאזדה כמו אבנים בגב ממש לא נוח,וכשאני נוסע ברנו פשוט תענוג.

וזה כולה צרפתייה קצת ישנה מה עם האמריקאיות הישנות ממש סלון אתה מרגיש כמו מלך.:-D

פורסם

אחרי 3 שנים על מאזדה 323 ו עוד שנה על אקסנט ועוד אחת על קיא ריאו (על השניים האחרונים עשיתי לפחות פעמיים בשבוע באר שבע טבריה). החזקתי עוד כמה רכבים (ביניהם לאדה סמארה רוצעחת!!!) אבל לא יותר מחצי שנה.

הייתם צריכים לראות את הנסיעה הראשונה שלי על הA6. לא האמנתי שיש מכוניות שכלכך נוח לנהוג בהם.

שבועיים עם הרכב. והשקט,סביבת הנהג והנוסעים,המתלים שמגהצים את הכביש כאילו זה חתיכת אספלט מהאוטובאן עצמו. מצטער אני לא יכול לחזור לליסינגומאטית

הכול עניין של יעוד הרכב. רוב המשפחתיות בנוף הארץ ישראלי (לפי דעתי) מיוצרות למטרה אחת "רכב עממי ללא חלקים יקרים שיוכל להסיע משפחה מנקודה לנקודה". אפשר לגלוש לדיון מאוד מעניין לגבי איך זה משפיע על תרבות מוטורית בארצנו אבל לא היום.

רוצה אוטו נוח לנסיעה? חפש אוטו מנהלים,רצוי מהגזע הארי. הרבה מכוניות "יוקרה" מהשנתונים יותר ישנים מאובזרות כמו הרכבים המודרניים ואפילו יותר. הA6 שלי שנת 2001 והיא מביישת באבזור את המאזדה 6 החדשה שהמנהל שלי קיבל מהעבודה.

פורסם

פותח השרשור אני מזדהה איתך מאוד.

השבוע נסעתי נסיעה קצרה על רנו מגאן זהה לזאת שנסעת בה ומה אני אגיד לך הייתי בשוק. רכב בן יותר מ 10 שנים שלא מרגיש שום מהמורה בכביש ועם מושבים שתומכים לך בגב בלי בעיה.

ביום יום אני נוהג בקיה פורטה בת 3 ואני רק עכשיו הבנתי כמה המושב של הנהג הוא ספסל לעומת זה שבמגאן, הגעתי כבר לרמה של כאב גב קל וחיפוש אחרי פתרונות שיגרמו לי להרגיש בנוח יותר.

אגב ראיתי שכתבתם פה שהפלאונס נוחה ולצערי אני לא יכול להסכים איתכם. נהגתי כמה פעמים על הפלואנס דיזל שהיא פשוט נמר אבל גם בה הרגשתי כמו בקיה שלי. מושבים סתמיים שלא תומכים והרגשה מאוד זולה של פלסטיק בכל מקום, יאמר לזכות הפלואנס שזה רכב מצויין מבחינת המנוע וכו' אבל התאכזבתי מהנוחות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

רוצה אוטו נוח לנסיעה? חפש אוטו מנהלים,רצוי מהגזע הארי. הרבה מכוניות "יוקרה" מהשנתונים יותר ישנים מאובזרות כמו הרכבים המודרניים ואפילו יותר. הA6 שלי שנת 2001 והיא מביישת באבזור את המאזדה 6 החדשה שהמנהל שלי קיבל מהעבודה.

סלח לי ידידי, אבל אני לא יכול להסכים עם זה. מבחינת נוחות הגרמניות נוקשות יותר מאמריקאיות, ולצרפתים יש מכוניות עממיות יותר עם נוחות שלא נופלת.

ולגבי A6, יחסית לשאר גרמניות בסגמנט היא הקשה ביותר, סע במרצדס E ותבין את ההבדל (כדי לא להתבאס יותר מידי בפעם הראשונה קח מרצדס מאמצע שנות ה90 ולא אלה שאחרי שנות ה2000 - בדגמים האלו היצרן שיפר משמעותית גיהוץ, חלקות נסיעה ובידוד). רוצה להתבאס עוד יותר? קח ביואיק תחילת שנות ה90 עם מתלים הידראוליים, סיטרואן XM, קאדילק.

גם תחושת הגיהוץ תעבור לך די מהר אחרי שתתרגל לרכב שלך. ואז תתחיל להרגיש את כל נפלאות הכביש והרעשים. גם לדברים טובים מתרגלים מהר (אני אומר מניסיון). מצד השני אחרי רכב שלך לא תוכל לנהוג בפחנוע אסיאתי. יש לך רכב מדהים, אבל לגבי תורת הגזע של רכבים אני ממליץ לדלג על הנושא הזה, במיוחד לאור העובדה שיש מגהצות טובות הרבה יותר (אומנם ברוב המקרים פחות מתנהגות, אבל תלוי מה חשוב לך).

GABIUBOGI, כוון את המושב בפלואנס כמו שצריך ותתחיל להנות. ;) המושבים של פלואנס לא רעים בכלל (יש יותר טובים בגרמניות בקטגוריה, אבל לפלואנס המושבים יותר מסבירים).

פורסם

במהלך העשור הקודם, התעשייה הצרפתית שכחה את מקורותיה וניסתה לייצר מכוניות "גרמניות", על מנת לפנות לאדם האירופי החדש, כאילו שיש כזה.

פיז'ו ניסתה לייצר ואגיות, סיטרואן חשבה שהיחוד מתבטא רק בגלגל הגה מוזר ובמספר עיצובים מעניינים ורנו הוציאה מספר דגמים(מגאן 2, לגונה וכו') שהיו נחותים דינאמית מהדור שקדם להן.

העשור הנוכחי מאופיין בחזרה למקורות, על אף המשבר הכלכלי של 2008 שסימניו עוד ניכרים ביצרניות הצרפתיות. רנו עברה ניעור רציני ולטובה, פיז'ו נזכרה שיש מושג כזה שנקרא נהג ויש לייצר מכונית תואמת עבורו ורק סיטרואן עוד לא נעולה על עצמה, כפי שקרה לא מעט בעבר.

ולנושא השרשור, מציע לכם לנסות את קיה פורטה החדשה, לאחר 3 וחצי חודשים ו-7000 ק"מ עם אחת כזו שכורה. נוחות נסיעה, מרווח פנים(בסיס גלגלים 2.7 מ' שתורם גם לנוחות הנסיעה), תנוחת נהיגה מעולה ומושבים נוחים מאד לפנים ומאחור - וגם שיוט נהדר בכבישים בינעירוניים. בקיצור, אחרי הדור הקודם שממש לא אהבתי, הפתעת היום.

אני מתנייד כעת בריו 2013. איזה הבדל אדיר. עוד פחנוע מהסוג המאוס והמוכר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
...וזה כולה צרפתייה קצת ישנה מה עם האמריקאיות הישנות ממש סלון אתה מרגיש כמו מלך.:-D

אךךך... הזכרת לי את הקראון ויקטוריה שקיבלתי פעמיים בהשכרה בארה"ב. באמת "סלון" על גלגלים. מושבי עור רחבים ומפנקים + כיוונון חשמלי מלא למושב. בנוסף לנוחות הזו היא גם האיצה לא רע בכלל, יחסית למשקל עצמי של שתי טונות - מנוע ה-V8 המגודל שלה בהחלט תורם הרבה לרכב. מזל שהדלק היה על חשבון העבודה :) .

ולגבי הנוחות של רנו... הרכב הקודם שלי היה מגאן 2002 האצ'בק. לא יכול לומר שהנוחות היתה עד כדי כך מדהימה. הטויוטה הנוכחית לא פחות נוחה לי, לפחות כנהג. יתכן שלנוסעים מאחור היה יותר נוח במגאן.

מה שכן, היה לה את הפטנט הזה של תמיכה מתכווננת לגב תחתון. מעין בליטה שאפשר לשלוט בה עם ידית בצד המושב. לדעתי זה אחלה פטנט ולא מבין למה לא מכניסים את זה לכל הרכבים, הרי העלות של זה היא אפסית.

SAM_0252s.jpg

SAM_0253s.jpg

פורסם

אני מתנייד כעת בריו 2013. איזה הבדל אדיר. עוד פחנוע מהסוג המאוס והמוכר.

בתור אחד שנוהג בריו 2012 - מחזק.

נהגתי 7 שנים על סובארו לגאסי מודל 1991 שנוחה פי כמה וכמה מהרכב הזה בכל פרמטר .

ללגאסי היה כוונון תמיכת גב תחתון ,מה שאין בריו.

אפילו אחיזת הכביש ותקשור הגה לא נפל/ה באיכותו מהריו.

בברכה

מוטי

פורסם
אסף, אני מתפלא מתלונות שלך לנוחות של הרכב הזה. מה בדיוק לא נוח: המושבים לא טובים לך? נסיעה לא מספיק חלקה? בידוד רעשים לא מספיק טוב?

המושבים הכי נוחים - לא מרגיש תמיכה מספקת לגב, ואחרי נסיעה ארוכה מרגיש ממש לא נוח.

אבל עיקר הבעיה היא רעשי רוח ומנוע. לגבי שיכוך מהמורות - אין לי משהו רע להגיד.

אם המושבים לא נוחים, אשמח אם תגיד למי בקטגוריה יש מושבים יותר טובים. אם הנסיעה לא חלקה, אשמח אם תספר למי יש נסיעה יותר חלקה. כנ"ל לגבי הבידוד.

באמת שבכל הרכבים שנהגתי / נסעתי בקבוצה ובשנת הדגם של הפלואנס ההרגשה הייתה טובה יותר. רק לציין שאין לי משהו נגד המותג רנו. הנסיעה (לא יצא לי לנהוג) על הרנו מגאן החדשה טובה הרבה יותר, גם מחלק מהמתחרות.

וגם, באילו תנאים אתה נוהג? עירוני בעיקר - אני צודק?

הרכבים נועדו לנהיגה בינעירונית בלבד. הוא לא רכב שצמוד אליי בלבד, אלא רכבים שנועדו למי שנוסע מהעבודה ללקוח מרוחק.

פלואנס 1.6 לא אלופה של מירוצי רמזורים שאותם יש ליסינגאים שכל כך אוהבים, מנוע חלש לא מאפשר לסחוט מהרכב הזה הכל. עם מנוע הזה הרכב מתאים לנהגים רגועים שלא נוסעים מהר, הרכב לא מאפשר לנסוע באגרסיביות.

ממש לא מה שאני מחפש ברכב חברה, אבל מסכים איתך שהמנוע מרגיש קטן על הרכב.

אפשר לישאול על איזה רכב אתה נוהג?

פיאסטה ידנית חדשה

הערות בכחול.

דרך אגב, חלק גדול מהבעיות אני מייחס לגיר הנוראי של הרכב, להבנתי העניין נפתר בדגם החדש.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...