Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אסף, מושבים ניתנים לכיוון - יש שם יותר אופציות לכיוון מאשר במרבית הרכבים, אני בלי בעיה מצאתי לעצמי תנוחת ישיבה לשביעות רצוני (ואני בדברים האלה מאוד רגיש). אני מניח אם תכוון את המושבים כדי שיהיה לך נוח, הרושם שלך ישתנה.

לגבי רעש מנוע - אני מסכים, על 100 הוא רועש ומשם זה רק מחמיר, אבל לגבי רעשי רוח - שומעים אותם רק כי שאר רעשים מבודדים היטב. לדעתי גם לא קריטי במהירויות שיוט. בכל הרכבים מקטגוריה הזאת שומעים רעשי רוח.

אני עדיין חושב רמות רעש ברכב הזה מתחת לרמות מעייפות (אולי למעט מנוע במהירויות שיוט גבוהות). זה לא מרצדס בכל זאת. למשל גם בסיטרואן C5 שני דורות אחרוה עם מנוע 2 ליטרהיה רעש. ככה זה בצרפתיות - המנוע רועש. :)

לי אישית לא הפריע מחסור כוח המנוע - יש לי סובלנות. כמובן יותר מומנטיתקבל בכיף וכא אני בטוח שהדיזל ממש טובה.

אני נהגתי על פלואנס 2010 והיו לי רשמים מאוד טובים מהגיר -זה גיר אוטומט 4 הילוכים הכי טוב שנהגתי. מאוד אהבתי בלימה על ידי מנוע, נעילת ממיר מומנט החל מהילוכים נמוכים, תגובה מהירה. ממש כמו גיר ידני. אחרי הזוועה של מזדה 2 שאני נאלץ לסבול אותה כל יום, הרגשתי שסוף סוף אני לא צריך להלחם עם הגיר כדי לנסוע, באמת מספיק לשים D וכל השאר הגיר עושה.

הדברים שהכי התרשמתי ברכב הזה: בידוד רעשים ושיכוך מתלים. אלה הדברים הכי חשובים בשבילי בנהיגה. בנוסף הופתעתי לגלות שאחיזת כביש בסיבובים ממש לא רעה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם אני שמתי לב לתופעה שדגמים רבים , בעיקר של צרפתיות , איבדו את הרכות והנוחיות של פעם.

יש לדעתי כמה סיבות , חלקם כבר הוזכרו .

1. מבחינה הסטורית יצרנים אירופאיים התאימו פיתוח דגמי הרכב בעיקר להתאמה לשוק הבית. בשנות ה - 50,60,70 בצרפת איכות הכבישים , גם במרכזי הערים הישנות וגם דרכים הצדדיות-כפריות הייתה משובשת וגרועה ובהתאם תכננו רכבים שיהיו נוחים בכבישים משובשים. (דוגמאות קלאסיות - דה שבו, רנו 4).

בעשורים האחרונים צרפת התקדמה מאוד בתשתית הכבישים ואין כבר כ"כ צורך במתלים כמו פעם.

להבדיל, בגרמניה תשתית הכבישים משובחת בהרבה , כך שהתכנון של המתלים היה שונה -ראה חיפושית שיחסית נוקשה.

2. פעם יצרני רכב צרפתיים תכננו ויצרו חלקי מתלה ובולמים בעצמם ויכלו לגלות גמישות. כיום הכל נקנה בזול יחסית מספקי ענק שמוצריהם עונים לצרכי רב/כלל היצרנים.

3. אשמת מדיית עתונות הרכב. כתבי רכב , המעדיפים לשבח ולהעדיף רכבי ספורט בעלי ביצועים ואחיזה , באופן מסורתי העדיפו לשבח רכבים גרמניים נוקשים ולקטול רכבים רכים , כמו אמריקאיות , שאכן אחיזתן בעבר הייתה ירודה. נוצרה תדמית שרכב "אמיתי" עם אחיזה ואופי ספורטיבי צריך אופי "גרמני" . יצרני הרכב ה"רך" שנקטלו שלא בצדק לעיתים , החליטו ליישר קו ולייצר רכב עם אופי נוקשה.

כחלק ממגמה זו עברו מצמיגים נוחים של חתך גבוה לצמיגים נמוכי חתך הפוגמים בנוחות , מתוך העדפה של "מראה ספורטיבי"

ורושם חיצוני חלול על נוחות נסיעה.

דרך אגב, בתכנון הנדסי איכותי אין כל בעייה לייצר רכב בעל נוחות גבוהה ורכות נסיעה יחד עם אחיזה גבוהה וניהוג מהנה.

אכן חבל שלשימושים סטנדרטיים של מכוניות עממיות משפחתיות ירדה הנוחות בגלל סיבות שאינן טובת הצרכן.

פורסם

כן, אתה מעלה נושא שלא שמים אליו לב: כולם עוסקים באיזה שיפור או גאדג'ט יש בעיצוב פנים הרכב בדגם חדש אבל מקבלים את נושא המושבים בנוסח "זה מה יש". מזמן לא ראיתי פרסום של יצרן שמספר משהו על שידרוג המושבים.

גמני חושב שעם היצע החומרים והטכנולוגיה שיש כיום אפשר לצייד את הרכב במושבים נוחים יותר. שיהיו עוטפים, שיהיו תומכים, שיהיו נעימים למגע, שיהיו מתכווננים : שהקופירייטרים ימצאו איזו מילה יפה לתיאור הפירסומי - אבל שיהיו יותר טובים.

למרות שלדעתי הנטיה כיום, בדגמים הרגילים, היא העדפת איבזור ונוחות על פני ביצועים - עדייו נושא המושבים לא מקבל טיפול טוב מספיק. כשיש אפשרות כיוון קשיות הגב, גובה נכון, ואיכות חומרים טובה עם עמידגות להרבה שנים - באמת נוח ונעים יותר ברכב.

לא כל המכוניות הישנות היו נוחות. ממש לא. ואני מתכוון לנוחות הישיבה, לא למערכת המתלים. היו כאלו של סתם מושב, רק שיהיה על מה לשבת, הכי מינימלי.

חיזוק לנוסטלגיה תמצא במושבים של גולף GTI החדשה - שהם חיקוי לדגם המשובץ שהיה בדגמים הראשונים...

אני נוסע כבר הרבה שנים עם רנו, מרוצה מהמושב והכיוונים שלו, אבל סבור שהמושבים באלפאסוד 82 היו נהדרים ואיכותיים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מזכיר לי פרסומת לרנו 16 בתחילת שנות ה 70'.

"אתה משלם XXXXX פרנק עבור המושבים - שאר המכונית בחינם".

באופן מסורתי, לוולבו וסאאב היו תמיד מושבים נוחים מאד, כמו גם לרנו, שבשלב מסויים הפכה את הנושא למן אובססיה, עם כל מיני פטנטים כמו מושבים שנראו כאילו נלקחו מתא טייס, ומושב בעל מסילה בודדת ברנו 9.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עברתי מכל מיני צרפתיות, לצרפתיה טורקית חדשה יחסית(07). הנוחות אותה נוחות, לא יודע על מה אתם מדברים.

ואני רגיש מאוד בנושא הזה(לדוגמא סבלתי קשות בנהיגה בקיא סיד 2011).

פורסם

לכל מי שאומר שהפלואנס נוחה:

היו לי (לאבא שלי, יותר נכון) שתי רנו מגאן 2. לאחר מכן פלואנס בנזין והיום פלואנס דיזל.

הפלואנס בנזין פחות נוחה משמעותית מהמגאנים, והדיזל נוחה עוד פחות. מאזדה לאנטיס 98' שאצלי במשפחה נוחה בהרבה מהפלואנסים אם כי פחות מהמגאנים.

בדיזל הנסיעה כל כך לא נוחה שהיא גובלת בבלתי נסבלת בכבישים משובשים. כל הרכב קופץ מצד לצד ויש תחושה שכמעט ואין שיכוך.

ואם אתם חושבים שאחיזת הכביש השתפרה כתוצאה מכך- אתם טועים. אחיזת הכביש של המגאן 2 עדיפה על זו של הפלואנס.

חשוב לציין שבכל הרנואים מדובר בגרסת ליסינג עם המושבים הפשוטים.

סתם בשביל הקוריוז, אפלאוז 91' שהיתה לנו פעם היתה נוחה בהרבה גם מהמגאנים.

"ai motoare capul doare"

פורסם

גם ב ZX וולקן יש מושבים יוצאי דופן בנוחיותם, קראתי פעם באיזה מגזין רכב, שתכנון מושב לאוטו מסובך יותר מתכנון מנוע,

כמובן שהכוונה לא הייתה למושבי 2 שקל.

רוב האנשים חושבים ששיא המורכבות בתכנון חלקי רכב נמצא במערכות החמות, מנוע וגיר, אבל לא מודעים לצורך תכנון צמיג

נעשה שימוש במחשבי על, ולצורך תכנון מערכת פליטה במוו נעזרה בשנות ה 90 במחשב CRAY

• תוכן חדש...