Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה בעצם יש כפתור לביטול ה ESP?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עופר, אני מסכים עם מה שאמר Misterb ולמען האמת גם עם הילד הבלוגר חסר הרשיון מוויקי תשובות, ניתוק של מערכות בקרה במצבים *מאוד מאוד* קיצוניים של שלג או קרח אכן יכול לעזור לרכב לפרוץ (למעשה להמיס) את שכבת הקרח/שלג ולעזור לצמיגים להשיג אחיזה על מנת להתחיל נסיעה ביתר קלות, שוב מדובר רק במקרים מאוד מאוד (מאוד) קיצוניים, לי לא יצא להתקל במקרים כאלה ובכל הפעמים שנהגתי בשלג וקרח (שני חורפים בקנדה) הבקרות האלה עזרו.

ירון, גם הבלוגר וגם מרB מתייחסים ל- Traction Control, שהיא בקרת משיכה ולא ESP שהיא בקרת יציבות, ההבדל בין שתיהן הוא שבקרת יציבות, שעליה בעצם מדובר בשרשור, פועלת כשהרכב בתנועה ומתקנת בעצם את קו הפנייה שלו כשאחד הגלגלים/צירים מאבדים אחיזה ובקרת משיכה, שעליה דיבר הבלוגר מוויקי תשובות היא מערכת שמונעת מהרכב לסבסב את הגלגלים בתחילת נסיעה, כך שבמצב של כביש חלק מגשם/שמן/דם של חדי קרן הרכב יוכל לצאת מהמקום עם מינימום איבוד אנרגיה.

אקנח בסרטון קטן על אותה בקרת משיכה יחד עם ABS ו-ESP כשהן רק נכנסו למיינסטרים, אז בחנו אותן פיפט גיר על איזה ג'אאאאג.

Ae9Jswf3z9g דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מערכת בקרת המשיכה היא חלק ממערכת הESP, ביטול שלה משמעותו ביטול של הESP, ומכאן גם התשובה הראשונה שלי, ביטול הESP מיועד למצבים קיצוניים של שלג שבהם הESP רק מפריע.

פורסם

זה לא מדוייק, כמו שציינתי, אצלי בפוקוס אפשר לבטל רק את בקרת המשיכה, בקרת אחיזה לא מתנתקת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מערכת בקרת המשיכה היא חלק ממערכת הESP, ביטול שלה משמעותו ביטול של הESP, ומכאן גם התשובה הראשונה שלי, ביטול הESP מיועד למצבים קיצוניים של שלג שבהם הESP רק מפריע.

אתה טועה - בקרת המשיכה (ASR) היא מודול בתוך ה-ESP. כשאתה מבטל ASR ה-ESP ממשיך לתפקד כרגיל, כשההבדל היחיד הוא בכך שאתה יכול לסבסב את הגלגלים המניעים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בקיה ריו החדשה לדוגמה מערכת ה-ESP מתפקדת בצורה נוראית.

כל רמז הכי קטן להחלקה מתבטא בוואחד ברקס לפנים שפשוט מחסל כל סיכוי להתקדם בקצב סביר.

כשמשלבים את זה עם צמיגי ליסינג סיניים שמחליקים על ימין ועל שמאל מתקבלת תוצאה בלתי נהיגה לחלוטין.

אפשר ממש לסמוך על הרכב שדווקא ברגע שתזדקק לטיפל'ה כוח (נגיד להתחמק מנהגת שבדיוק התפרצה לך לתוך הככר) תגלה שהמחשב הגאון חתך לך את המצערת...

סיגלתי לעצמי פק"ל התנעה שכולל לחיצה על מתג ביטול ESP כדרך קבע.

לצערי אין אפשרות לנטרל את המערכת באופן קבוע וחייבים לבטלה בכל התנעה.

אתה טועה ומטעה. לנתק את האיאספי בנהיגה מנהלתית לנהג הממוצע זו טעות. יש מצבים שגם לנהגים עם ניסיון יהיה קשה מאוד לצאת מהם , אבל esp יודע. כמו עליה וירידה לא נכונה מהשוליים.

פורסם
עופר, אני מסכים עם מה שאמר Misterb ולמען האמת גם עם הילד הבלוגר חסר הרשיון מוויקי תשובות, ניתוק של מערכות בקרה במצבים *מאוד מאוד* קיצוניים של שלג או קרח

מה יותר קיצוני ממה שהבאת בסרטון?

נהגתי עם שלג עד הפגושים. עם ESP יותר קל.

אתה מכיר מצב של קרח שהוא יותר קיצוני ממה שראינו בסרטון שהבאת?

באמת, לא מבין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באמת, לא מבין.

כן, אבל אז צריך סירה. :lol:

פורסם

באמת, לא מבין.

דיברתי על מקרים קיצוניים בעולם האמיתי, כאלה שבהם אם תאיץ חזק תמיס את הקרח ותגיע לאחיזה על האספלט. שוב, כמו שכבר אמרתי, זה מקרה סופר דופר נדיר שאני אישית לא נתקלתי בו אבל אני יכול להבין את ההגיון מאחורי האמירה. אתה יכול לראות גם בסרטון שכשטיף מאיץ על הקרח בתוך הבוטקה הזאת הוא ממיס שכבה נאה של קרח - לזה הכוונה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
דיברתי על מקרים קיצוניים בעולם האמיתי, כאלה שבהם אם תאיץ חזק תמיס את הקרח ותגיע לאחיזה על האספלט. שוב, כמו שכבר אמרתי, זה מקרה סופר דופר נדיר שאני אישית לא נתקלתי בו אבל אני יכול להבין את ההגיון מאחורי האמירה. אתה יכול לראות גם בסרטון שכשטיף מאיץ על הקרח בתוך הבוטקה הזאת הוא ממיס שכבה נאה של קרח - לזה הכוונה.

בסרטון רואים שעם ESP הוא נוהג על הקרח בלי בעיה.

כל הסיפור הזה של לשבור את הקרח, נראה לי שלקוח משנות ה-50'.

בעצם, אני מניח שגם אז היו שרשראות לצמיגים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אמרו פה כמה דברים נכונים מאוד וכמה ממש לא.

צריך להפריד בין שני מצבים.

1. אפשרות לביטול בקרה על מנת לאפשר לאלו החפצים בכך להביא את המכונית למצבי החלקה באופן יזום. מה שרלוונטי במכוניות ספורטיביות למיניהן.

2. ביטול בקרה לצורך מעשי.

לגבי המצב הראשון, אין מה להרחיב די ברור למי זה טוב ולמה. מה שכן, בחלק גדול מהמכוניות (ובכללן מקונצרן VW) גם במצב שבו הבקרה מנותקת, לחיצה על הבלמים בזמן החלקה מביאה את המערכת להתחבר בחזרה.

לגבי ביטול בקרה לצורך מעשי:

נאמר פה נכון, הדבר מיועד למצבים בהם תחילת התנועה היא על משטחים כמו קרח, שלג קפוא, בוץ חלקלק או בוץ חלקלק וקפוא. גם שם, מדובר בניתוק רגעי לצורך תחילת התנועה (בלבד), בו נרצה לאפשר לגלגלים מידת מה של סיבסוב גלגלים (לא מדובר בפרפור פראי, קצת סיבסוב עדין) כדי לאפשר למכונית תחילת תנועה, או לחדור מבעד מעטה הכפור העליון וללא שהמערכת תקטע כל סחרור באיבו.

לאחר שהמכונית מתחילה לנוע, מחברים בחזרה את המערכת (מה גם שמערכות רבות מתחברות אוטומטית מעל 40-60 קמ"ש).

למיטב הבנתי, במספר מכוניות כמו הדור השלישי של פורד פוקוס, ניתן להביא את המערכת למצב בו סף הרגישות של בקרת המשיכה פחות נמוך ורגיש על מנת לאפשר את אותה תחילת תנועה על משטחים חלקים.

בנוסף, אם אני זוכר נכון, בנהיגה עם שרשראות שלג צריך לנתק את המערכת.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

קרמבו צודק בעניין התחברות מחדש החל ממהירות מסויימת. (לא אומר שלא צודק בשאר הדברים...)

זכור לי שראיתי איפה שהוא שהמערכת מתחברת אצלי מחדש במאזדה החל מ-60 קמ"ש, היום בדקתי בספר הרכב אך שום איזכור לדבר.

מצחיק שבמאזדה זה נקרא DSC (בקרת יציבות דינמית) אבל זה ESP לכל דבר..

אגב המערכת לא פועלת בכלל מ20 קמ"ש ומטה, כלומר החל מ-20 קמ"ש נכנסת לפעולה באופן רגיל אם לא לוחצים על OFF.

עכשיו מי ימצא לי את התיכנות של עד 20 קמ"ש ויכניס את זה למהירויות יותר גבוהות:twisted:

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

ההתייחסויות היחידות שמצאתי בספר רכב של קיה סיד לכיבוי ESP:

1) בעת הפעלת הרכב על דינמומטר - במידה ונשאר דולק עשוי למנוע האצה של הרכב ולהציג מידע שגוי.

2) אם יש צורך לנענע (נסיעה קדימה ואחורה לסירוגין) את הרכב במידה והוא תקוע בשלג/חול/בוץ.

ישנה גם הערה שמציינת כי כיבוי הESP אינה משפיעה על הABS או על פעילות מערכת הבלימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ברנו מגאן 2 זה כדי להוסיף כפתור בדשבורד שידליק לד בלוח השעונים והנהג יתלהב "וואו טכנולוגיה!"

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...