Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה בעצם יש כפתור לביטול ה ESP?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעולם שבו המגמה היא בטיחות וחסכון אשר גוברים על כל צורך לכאורה בחיבור הנהג...תוכלו למצוא את הכפתור הזה במכוניות שלא מוכוונות למשוך נהגים עם צורך להתבטא. למה?

מי מנתק? ובאיזה מכונית?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין למעשה ביטול מלא, אפילו לא ברב הספורטיביות העממיות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הסיבה האמיתית היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא חנופה לעיתונאי רכב. אפשר כמובן לחשוב שהיצרנים מתחשבים בנהג הספורטיבי (ממש), אבל במכוניות שהן לא מכוניות ספורט לא יכולה (לדעתי כמובן) להיות סיבה אחרת ואין גם שום סיבה שיהיה כפתור ניתוק במכוניות לא ספורטיביות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כפתור ביטול הESP מיועד למדינות קרות, להתחלת נסיעה כשהכביש קפוא.

פה בארץ אין צורך לבטל את מערכת הESP ורצוי אף לא לבטל אותה, כמו שציינו מעליי במרבית המכוניות המערכת לא מתנתקת במלואה וכאשר היא באמת תזהה החלקה היא תכנס לפעולה גם כשהיא לכאורה "כבויה".

פורסם

פה בארץ אין צורך לבטל את מערכת הESP ורצוי אף לא לבטל אותה, כמו שציינו מעליי במרבית המכוניות המערכת לא מתנתקת במלואה וכאשר היא באמת תזהה החלקה היא תכנס לפעולה גם כשהיא לכאורה "כבויה".

לא יודע מאיפה אתה מביא את זה אבל אם היא כבויה אז היא כבויה, גם שאתה מחליק 180 מעלות במכוון או לא במכוון.

פורסם

*ביטול* ה-ESP מיועד למדינות קרות? ניסית פעם להתחיל נסיעה על כביש קפוא בלי ESP? לא כיף, מנסיון.

מרבית בקרות האחיזה (ESP, ABS, ASR, ESC, וכו') למיניהן הומצאו ונכנסו לשימוש לראשונה באותן מדינות קרות.

הסיבה היחידה שאני רואה היא בדיוק כמו שאמר רומן, חנופה לכתבי רכב או לאנשים שבאמת יודעים מה הם עושים ומסוגלים להחזיק רכב כזה או אחר על המגבלות.

לחלקו הארי של הציבור, אין בכלל מה להשיט אפילו אצבע לכפתור כי זה רק יפריע ויסכן נהג ממוצע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

שאלה מעולה, אז אסביר לך את המקרה שלי,

לא מזמן נכנסתי עם ג'יפ לחול ים(לא כבד מידי) אני נוסע ופתאום אם שם לב שהרכב עוצר וכל הגלגלים ננעלו, לבסוף ג'יפ אחר חילץ אותי.

לאחר חקר באינטרנט (וקריאה בספר רכב..) הבנתי שמערכת הESP פשוט החשיבה את הרכב במצב החלקה בלתי פוסק ונעלה לי את כל הגלגלים וגרמה לי להיתקע בחול,

אז זאת סיבה מעולה לכיבוי של מערכת הESP, דרך אגב קיים אצלי גם מצב של כיבוי מלא

פורסם
אין למעשה ביטול מלא, אפילו לא ברב הספורטיביות העממיות.

דרך ה VCDS אפשר לבטל את ה ESP (לגמרי) גם בוואגית הכי עממית שיש 8):wink:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

האם בספר הרכב מצויין למה יש את הכפתור הזה ומתי להשתמש בו?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אצלי בהחלט בספר רכב רשום בדיוק למה הכפתור משמש ומתי יש לנתק את הESP, אני דיי בטוח שגם ברכב פרטי ישנם הוראות שכאלו לגבי מערכת הESP.

פורסם

בקיה ריו החדשה לדוגמה מערכת ה-ESP מתפקדת בצורה נוראית.

כל רמז הכי קטן להחלקה מתבטא בוואחד ברקס לפנים שפשוט מחסל כל סיכוי להתקדם בקצב סביר.

כשמשלבים את זה עם צמיגי ליסינג סיניים שמחליקים על ימין ועל שמאל מתקבלת תוצאה בלתי נהיגה לחלוטין.

אפשר ממש לסמוך על הרכב שדווקא ברגע שתזדקק לטיפל'ה כוח (נגיד להתחמק מנהגת שבדיוק התפרצה לך לתוך הככר) תגלה שהמחשב הגאון חתך לך את המצערת...

סיגלתי לעצמי פק"ל התנעה שכולל לחיצה על מתג ביטול ESP כדרך קבע.

לצערי אין אפשרות לנטרל את המערכת באופן קבוע וחייבים לבטלה בכל התנעה.

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

כל רמז הכי קטן להחלקה מתבטא בוואחד ברקס לפנים שפשוט מחסל כל סיכוי להתקדם בקצב סביר.

כשמשלבים את זה עם צמיגי ליסינג סיניים שמחליקים על ימין ועל שמאל מתקבלת תוצאה בלתי נהיגה לחלוטין.

אפשר ממש לסמוך על הרכב שדווקא ברגע שתזדקק לטיפל'ה כוח (נגיד להתחמק מנהגת שבדיוק התפרצה לך לתוך הככר) תגלה שהמחשב הגאון חתך לך את המצערת...

או שאולי זה סימן שהצמיגים הסיניים לא מתאימים לרכב ושזה מסוכן לנהוג עליהם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

היה לי משהו דומה עם מערכת הABS בסוניק ליסינג שהעבירה איתי תקופה קצרה.

הABS היה נכנס לפעולה כשהגלגלים היו עוד רחוקים מלהינעל (הצמיגים היו בסדר , והבלימה לא הייתה רצינית).

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אוסף שטויות מוחלט. אני כבר ניסיתי לבדוק כמה המערכת הזאת תדפוק אותי. וכן, יצא לי להתחמק מנהג/ת שהתפרץ/ה לכיכר. הרכב לא בולם אותי ולא כלום. בכלל האחיזה בו ממש לא רעה. הפעמים היחידות שהרגשתי את המערכת פועלת זה בגלגלים נפרדים לפי הצורך בפנייה חזקה במיוחד.

אולי זה באמת הצמיגים שלך? שלי זה המקוריים מהיצרן.

פורסם

???:shock:

ESP זה תענוג שהכביש קפוא, מהניסיון שלי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...