Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה בעצם יש כפתור לביטול ה ESP?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע מאיפה אתה מביא את זה אבל אם היא כבויה אז היא כבויה, גם שאתה מחליק 180 מעלות במכוון או לא במכוון.

לא נכון.

ב-A3 שהיתה לאמא שלי, גם במצב כבוי לחלוטין, המערכת נכנסת לפעולה כשלוחצים על הבלם בסיבוב. כנ"ל ב-500 אבארט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בקיה ריו החדשה לדוגמה מערכת ה-ESP מתפקדת בצורה נוראית.

כל רמז הכי קטן להחלקה מתבטא בוואחד ברקס לפנים שפשוט מחסל כל סיכוי להתקדם בקצב סביר.

כשמשלבים את זה עם צמיגי ליסינג סיניים שמחליקים על ימין ועל שמאל מתקבלת תוצאה בלתי נהיגה לחלוטין.

אפשר ממש לסמוך על הרכב שדווקא ברגע שתזדקק לטיפל'ה כוח (נגיד להתחמק מנהגת שבדיוק התפרצה לך לתוך הככר) תגלה שהמחשב הגאון חתך לך את המצערת...

סיגלתי לעצמי פק"ל התנעה שכולל לחיצה על מתג ביטול ESP כדרך קבע.

לצערי אין אפשרות לנטרל את המערכת באופן קבוע וחייבים לבטלה בכל התנעה.

סימן שצריך לפנות לקצין הרכב שיחליף צמיגים...

.We apologise for the inconvenience

פורסם
דרך ה VCDS אפשר לבטל את ה ESP (לגמרי) גם בוואגית הכי עממית שיש 8):wink:

ומה מוודא אז חלוקת בלימה בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים או שאפשר לדאוג שהפונקציה (החיונית!) הזו תשאר פועלת?

פורסם
סימן שצריך לפנות לקצין הרכב שיחליף צמיגים...

אני עוד בשלב שבו אני מנסה לשכנע את אחראי הרכב שלנו שצמיגים סיניים עלומים זה חרא..

בינתיים נשאר עם חצי סליקס.

בד"כ לחיצה על ביטול ה ESP נותנת לך עוד קצת מרווח של משחק אם אתה במצברוח המתאים. אבל לא יותר מידי.

המהדרין מוציאים את הפיוז אבל זה כבר טמטום טהור.

ובהחלט כדאי לראות את זה.

http://youtu.be/K3m24bjkfg0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
???:shock:

ESP זה תענוג שהכביש קפוא, מהניסיון שלי.

*ביטול* ה-ESP מיועד למדינות קרות? ניסית פעם להתחיל נסיעה על כביש קפוא בלי ESP? לא כיף, מנסיון.

מרבית בקרות האחיזה (ESP, ABS, ASR, ESC, וכו') למיניהן הומצאו ונכנסו לשימוש לראשונה באותן מדינות קרות.

http://wiki.answers.com/Q/When_and_why_should_someone_their_traction_control_off_button?#slide1

Under some conditions, traction control can do more harm than good. In heavy, sticky snow, it's sometimes better to let the wheels spin to keep them from caking up; traction control will prevent this

http://blog.nwautos.com/2010/10/why_would_anyone_ever_turn_off_traction_control.html

if you're already stuck in a pile of snow, for instance. Sometimes the only way out of a parking space or a snowdrift is to "blast out." That means hitting the gas and letting the wheel spin until it digs down and grabs onto something.
פורסם
לא נכון.

ב-A3 שהיתה לאמא שלי, גם במצב כבוי לחלוטין, המערכת נכנסת לפעולה כשלוחצים על הבלם בסיבוב. כנ"ל ב-500 אבארט.

יש מצב שאתה מתכוון ל ebd? זה נותן תחושה דומה.

פורסם

כל מיני בלוגרים יכולים לכתוב מה שהם רוצים. מהניסיון שלי בשלג וקרח, שם ESP, שם D, ונוסע. רכבים אחרים דאז בלי ESP, התקשו מאוד. נכון, הרכב שלי היה גם AWD, אבל כשנתקתי את ה-ESP, הלך ממש קשה.

חנינו פעם מחוץ למועדון. במשך הזמן שבילינו שם התצטברה ערימה נאה של חצי מטר של מאחורי הרכב החונה. כל האחרים נאלצו קודם לחפור דרך החומה, אח"כ לדחוף את הרכב המתחפר. אני שמתי R, ויצאתי החוצה, דרך השלג, עם מינימום התחפרות...

גם צלחות של 360 מעלות עשיתי עם הרכב (אפילו 2 ברציפות). אי אפשר היה לעשות את זה עם ESP מחוברת.

פורסם
יש מצב שאתה מתכוון ל ebd? זה נותן תחושה דומה.

לא.

אני אומר לך בוודאות מרכבים שנהגתי בהם.

EBD אמורה למנוע נעילה של האחוריים לפני הקדמיים, היא לא מוסיפה בלימה כדי להשאיר את הרכב על הכביש/בתת היגוי. זה קיים בכל רכב שהוא, רק ש-EBD עושה זאת אלקטרונית, וברכבים ישנים היה פתרון מכאני.

פורסם

ממתי תשובה אקראית בWIKI ANSWERS ש99% נכתבה על ידי ילד בלי רשיון שקרא משהו שילד אחר כתב, שווה יחס?

זה יכול גם להיות תלוי ברכב. למשל ברכבים ישנים הבלימה הסופית (מ10 קמש נניח) הייתה יכולה להיות גרועה עם ABS, וגם הוא האריך מרחק בלימה על כביש יבש, אבל היום עם מערכות יותר מדויקות וחכמות בהרבה המצב שונה.

פורסם

יכול להיות שיש דגמים ספיציפיים במצבים ספיציפיים, בהם ה-ESP לא עוזרת (או לא עזרה, לפני שנים).

אני לא מבין בזה מספיק כדי לקבוע מסמרות.

אני רק יודע מהניסיון (הקטן) שלי בנהיגה בשלג/קרח, והוא שהרבה (הרבה, הרבה) יותר קל עם ESP.

פורסם

זה תלוי במצב הספציפי, סוג המשטח ורמת האחיזה.

בשלג עמוק ESP דווקא יכול לעזור, כי הוא לא יאפשר לך להתחפר כמו טמבל כשתלחץ יותר מדי על הגז.

זה מצב שיש בו אחיזה גבולית, שאפשר לצאת עם גז מספיק עדין (והמינון קשה מאד ליישום מדויק).

אבל כשיש שכבה דקה של קרח, ופשוט אין אחיזה - אז אתה לא תתקדם לשום מקום. הESP ירגיש החלקה ויבלום וחוזר חלילה.

במצב כזה דווקא ניתוק של הESP, וסבסוב של הגלגל קצת מאפשר לצמיג לפרוץ את שכבת הקרח הדקה ולהשיג אחיזה באספלט שמתחת.

כנ"ל במצבים מסויימים בשטח - בג'יפ חייבים את האפשרות לנתק את הESP, כמו למשל בכניסה לשלולית בוץ שחייבים לעבור בפול

גז כשהגלגלים מסתבסבים.

האמת שכל המצבים האלה ליתר דיוק דורשים ניתוק של בקרת המשיכה, ולא בקרת האחיזה (כלומר לאפשר החלקה של הגלגל תחת כוח, אבל עדיין לבצע תיקונים דינמיים בכל גלגל בנפרד בזמן החלקה בסיבוב כדי לאזן את הרכב).

ברוב הרכבים זה הניתוק החלקי שמבוצע (ככה זה בפוקוס למשל). אפשר 'לפרפר', אבל אי אפשר לזרוק תחת ממש.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בקיה ריו החדשה לדוגמה מערכת ה-ESP מתפקדת בצורה נוראית.

כל רמז הכי קטן להחלקה מתבטא בוואחד ברקס לפנים שפשוט מחסל כל סיכוי להתקדם בקצב סביר.

כשמשלבים את זה עם צמיגי ליסינג סיניים שמחליקים על ימין ועל שמאל מתקבלת תוצאה בלתי נהיגה לחלוטין.

אפשר ממש לסמוך על הרכב שדווקא ברגע שתזדקק לטיפל'ה כוח (נגיד להתחמק מנהגת שבדיוק התפרצה לך לתוך הככר) תגלה שהמחשב הגאון חתך לך את המצערת...

סיגלתי לעצמי פק"ל התנעה שכולל לחיצה על מתג ביטול ESP כדרך קבע.

לצערי אין אפשרות לנטרל את המערכת באופן קבוע וחייבים לבטלה בכל התנעה.

אכן תגובה לא רצינית.

בריו 1.2 ידנית (אין יותר חלש מזה) עם צמיגים מקוריים, הצלחתי רק פעם אחת להכניס את המערכת לפעולה, ומאוד התאמצתי.

אני לא רואה שום סיבה הגיונית לשימוש יומיומי לבטל את המערכת.

או שהצמיגים שלך באמת זבל עופות, או שאתה מאוד מאוד מאוד אגרסיבי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האמת שכל המצבים האלה ליתר דיוק דורשים ניתוק של בקרת המשיכה, ולא בקרת האחיזה (כלומר לאפשר החלקה של הגלגל תחת כוח, אבל עדיין לבצע תיקונים דינמיים בכל גלגל בנפרד בזמן החלקה בסיבוב כדי לאזן את הרכב).

ברוב הרכבים זה הניתוק החלקי שמבוצע (ככה זה בפוקוס למשל). אפשר 'לפרפר', אבל אי אפשר לזרוק תחת ממש.

זה כבר עושה לי יותר שכל, למרות שלא נתקלתי במצבים כאלו מעולם (ונהגתי בטמפ' קפואות).

פורסם

מישהו טרח להעיף מבט בספר הרכב ויכול לעדכן אותנו מה השימוש שמצויין שם?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...