Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איזה נתקע לה הגז? היא פשוט מטומטמת ברמות אחרות, תסלחו לי.

היא כבר חצי שעה נוסעת במישור בלי בלמים ובמקום להוריד את הרגל מהגז ולגלוש, או להעביר להילוך נמוך יותר ולתת לרכב להאט את עצמו, המפגרת ממשיכה לנסוע בהיסטריה ומחכה שמישהו יציל אותה.

גם ההעברה לניוטרל ככל הנראה הייתה אפשרית - שימו לב שהשוטר שואל אותה אם היא לחצה על הכפתור ואז עובר נושא במקום לחכות ממנה לתשובה.

היו בערך עשרה דברים שונים שהיא יכלה לעשות בשביל לפתור את המצב בעצמה. אין פה שום דבר אחר מאשר טיפשות גמורה.

קבל דוגמא ממקור ראשון.

סקודה פאביה אוטומטית ואמא שלי - אישה עם 29 שנים רישיון נהיגה ובת 63.

"מה עושים בירידות מירושלים כדי שהאוטו לא יצבור תאוצה?" -> "לוחצים על הבלמים חלש עד שלא תהיה ירידה"

"איך מורידים הילוך ידנית?" -> "זה אוטומט, אני לא צריכה להוריד הילוכים"

"איך מדליקים אורות ערפל קדמיים?" -> "לא יודעת"

"נניח שיש אדים על השמשה אחורית. איך מפשירים?" -> "מפעילים את המגב?"

"נניח שיש אדים על השמשה הקדמית ואת לא רואה כלום. איך את מסלקת אותם?" -> "אני אקח סמרטוט ואנגב"

ואני הסברתי לה מיליון פעם. מה מוסר ההשכל? הנהגת בהקלטה לא מטומטמת, פשוט לא יודעת לתפעל את הרכב, ויש הרבה כמוה. אולי גם לא יודעת מה זה ניוטרל ועל איזה כפתור ללחוץ, ואולי גם קיבלה הלם והיתה בלחץ אטומי. התגובות שלה לא מפתיעות אותי בכלל.

פורסם
גם נתקע לה הגז וגם הבלמים לא פעלו!? גם וגם?!

שכחת שהיא גם לא הצליחה להעביר לניוטרל.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יש את הנהגים שינהגו בקור רוח ויש את אלה שיכנסו לפאניקה ורק יחמירו את המצב,

לכן, נהג שיודע שיש לו קושי התמודדות במצבי לחץ - חייב לעבור קורס נהיגה מתקדמת. (או שבכלל כל נהג?)

התפעול הבסיסי של הרכב שכולנו עוברים כדי לקבל חתיכת פלסטיק לא מעיד שאתה כשיר לכביש.

יצא לי להשתתף בפיילוט של צה"ל עם בית ספר לנהיגה כלשהו,

אחד מהתרגילים שעשינו בפועל היה תרגול בלימה והתחמקות ממכשול ,קיבלנו הסבר על מערכת ה ABS וקפצנו עם מדריך לרכב,

התרגול היה: האצה ל 50-60 קמ"ש ובשלב מסויים הוא דופק עליך צרחה "בלום" ואתה צריך לסחוט את הברקס ולשבור הגה ימינה ואז שמאלה כדי לא להיתקע במכשול.

אומנם תרגיל פשוט אבל ברגע האמת יכול להציל חיים.

וזו רק דוגמא קטנה.

פורסם
קבל דוגמא ממקור ראשון.

סקודה פאביה אוטומטית ואמא שלי - אישה עם 29 שנים רישיון נהיגה ובת 63.

"מה עושים בירידות מירושלים כדי שהאוטו לא יצבור תאוצה?" -> "לוחצים על הבלמים חלש עד שלא תהיה ירידה"

"איך מורידים הילוך ידנית?" -> "זה אוטומט, אני לא צריכה להוריד הילוכים"

"איך מדליקים אורות ערפל קדמיים?" -> "לא יודעת"

"נניח שיש אדים על השמשה אחורית. איך מפשירים?" -> "מפעילים את המגב?"

"נניח שיש אדים על השמשה הקדמית ואת לא רואה כלום. איך את מסלקת אותם?" -> "אני אקח סמרטוט ואנגב"

ואני הסברתי לה מיליון פעם. מה מוסר ההשכל? הנהגת בהקלטה לא מטומטמת, פשוט לא יודעת לתפעל את הרכב, ויש הרבה כמוה. אולי גם לא יודעת מה זה ניוטרל ועל איזה כפתור ללחוץ, ואולי גם קיבלה הלם והיתה בלחץ אטומי. התגובות שלה לא מפתיעות אותי בכלל.

אוקיי, אז האם:

"מה עושים במקרה שהבלמים מפסיקים לתפקד?" -> "ממשיכים ללחוץ על דוושת התאוצה." ???

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אין לאף אחד ספק שהנהגת היא לא העיפרון הכי מחודד בקלמר והיא בטוח לא לימדה את פטל לנהוג. בנוסף - היא נלחצה. אלא מה - היא המדגם המייצג של הנהג/ת הממוצע/ת במצב הנתון. לכן השוטר התמודד עם זה יפה. זה שהיא, בואו נקצין, סתומה - לא דן אותה למוות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נהגת כזו ועוד רבים אחרים, פשוט צריכים להוריד מהכביש. אני מאוד מקווה שישללו לה את רשיון הנהיגה.

+++++

פורסם

RK, אני מקבל כל טענה אפשרית- חוץ מזה שאחרי הורדה של הרגל מדוושת התאוצה, במידה ולא מצליחים לבלום, מחזירים אותה לשם.

האינסטינקט הראשוני במצב שלא מצליחים לבלום, גם תחת מצב לחץ נוראי, הוא להמשיך ללחוץ על הבלם שלא פעל, חלק גם ירימו את בלם היד.

כל דבר עדיף חוץ מלהמשיך להאיץ.... זה כמו לרוץ במודע לתוך קיר ולצעוק שאתה לא יכול לעצור.

פורסם

איפה רשמו לכם שהיא החזירה הרגל לדוושת הגז?

פיי לא חשבתי שאצטרך להתווכח עם "חובבי רכב".

נשאלת השאלה: למה נשרפו לה הברקסים?

תשובה: בהנחה שנתפס לה הגז, ולא על פול ולא על חצי מצערת, אלה נניח שנתפס הגז על רבע מצערת.

היא בלמה, אבל הרכב שוב האיץ קלות, שוב בלמה והרכב שוב האיץ קלות (בו זמנית הרכב גם בולם וגם מאיץ), לאט לאט היא שורפת הברקסים.

בגלל שהיא כנראה לא מבינה כל כך את הפאן הטכני שברכב, כנראה היא לא שמה לב שנתקע לה הגז, כי בתחילה הברקסים פעלו, שוב חוזרים לרבע מצערת. (כשנותנים ברקס וגז ממהירות X>0, המנוע נחנק והגיר גם מקבל חלק מהנזק)

לגבי הגיר, או פאניקה שגרמה לה לשכוח ללחוץ על הכפתור, למרות שברכבים עם כפתור נעילה על ידית ההילוכים, אין נעילה בין D לN.

או שמה נקרע לה הכבל גיר, וזה לגמריי יכול ליהיות. (אני צריך לראות את הכבל גיר כדי לומר בוודאות).

או, שלגיר יש הגנה והיא ניסתה להוריד הילוכים בכוח ובגללל הכח הכבל גיר התנתק.

אני מתווכח ומביא לכם מקרים שקרו גם לי, גם נקרע לי הכבל גיר (בלאי נטו, זה קרה בחניה).

וגם נתפס לי הגז. (מחדל שלי).

אצלי הם לא היו בו זמנית.

מכאן יכול ליהיות שגם הגז נתפס, גם הגיר וגם הבלמים נשרפו.

פשוט 1+1.

כנראה שרק מי שהייתה\יש לו, רכב ישן יכול להבין את זה.

כמובן שאני מניח אך ורק מקרים שיכולים לקרות והרבה לא חושבים עליהם.

כמובן אני מקווה שיעלו תוצאות ניתוח של הרכב, ונראה מה הייתה הבעיה, יכול ליהיות שזה רק שטיח שנתקע מתחת לברקס\גז.

מלבד כל זה, לא יפה לקלל ולא יפה לשפוט אמא עם ילדיה ברכב.

אני אולי גיבור גדול פה וכשאני לבד ברכב ועל הכביש, מספיק שיהיה איתי מישהו ברכב, ואני כבר יחשוב אחרת, כי אין לי בעיה לקחת אחריות על עצמי, שאני לוקח על אחריות על אנשים אחרים זה כבר בעיה.

פורסם

נניח והיא מודל 2004', היא כבר עשור על הכביש?

נניח והייתה תחזוקת שבר, כבר הרכב מסוכן יותר?

ותוסיף לכל זה שזה דייהולט, זה רק מגדיל תסיכויים, מכיוון שהמהנדסים של דייהו לא מחפשים את שיא הטכנולוגיה ושיא הבטיחות, אלה לייצר רכב בחסכנות. (ונהגתי כפה פעמים על דייהו\דייהולטים משנות ה2000 ומעלה).

פורסם

גם כבל בורר הילוכים, גם כשל (כפול. מערכת הידראולית עם יתירות.) בבלמים וגם מצערת תקועה?

באותה נסיעה?

זה יכול לקרות רק ע"י חבלה מכוונת מאוד מתוחכמת.

בקיצור - לא סביר.

מצערת תקועה בסביבות רבע - יכול להיות, וזה מסביר גם את אבדן הבלמים במידה והנהגת לא הרגישה במצערת התקועה וישבה על הבלמים דקות ארוכות עד שרתחו.

זה הסבר הגיוני.

ואני מצטרף למי שאמר שהגיר האוטומטי מטמטם את הציבור.

אנשים חושבים שמספיק לשים D כשנוסעים קדימה ו-R כשנוסעים אחורה ולא יודעים ולא רוצים לדעת בשביל מה צריך את שאר המצבים.

אם היתה יודעת מה זה ניוטרל היתה מעבירה לניוטרל ברגע שהתחילו הבעיות ותוך דקה כבר היתה גולשת לעצירה (ובינתיים גם הבלמים היו מתקררים קצת ומצליחים להגיע לעצירה מוחלטת בסוף)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...