Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובר המון על מקדם הפחד פה בפורום, אני בדעה של צביקה שהוא קיים וממשי בכבישי ארצנו.

אם בחור איכפתי ירצה לעקוף פקק ולהשתלב לראש הטור, אך יגלה שבראש הטור יש במוו X6 ומכונית אחריה אלטו ורודה, הוא יעדיף "לכבד" את הX6 ולנסות להכנס אחריה, לפני האלטו.

זו הדוגמה הכי טובה שאני יכול להעלות על דעתי, אנשים נוהגים היום בארץ בראש של "כל עוד לא תקרה תאונה הכל בסדר", מה נכנס בכלל הזה? לדבר עם פלאפון צמוד לאוזן, לעקוף טור מכוניות לראש הטור בפקק, לנסוע על השוליים, להתנהג כמו בריון כביש.

וכידוע, ברגע שאתה מראה שרירים הבריונים לא מתקרבים אליך, אז בכבישי ארצנו "שרירים" הם רכב גבוה, רכב גדול, רכב מסוג במוו שחורה, רכב שחור עם ניקלים (גם אלטו).

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
צר לי לאכזב אותך ידידי, אבל הגודל כן קובע (גם ברכבים).

ImNewHere, לפי מה שאתה כותב יש לך סגנון נהיגה נואש משהו. לא מבין בשביל מה עם הרכב שלך אתה חותך משאיות, כאשר אתה עוקף מצד ימין הם לא רואים אותך - יוצא שאתה ממש נכנס להם מתחת לגלגלים.

אני מקווה שתאמץ סגנון נהיגה יותר רגוע ובטיחותי. אם אני נוהג רגוע, תאמין לי גם אתה יכול.

הגודל קובע רק סקס ובקליבר של כדור, מעבר לכך בזבוז משאבים.

ואני נתתי דוגמא רק לצורך המחשה, אני לא באמת עוקף משאיות כשלא לצורך ובניגוד לחוקי התנועה.

ולפי מה שמשתמע מדבריך אתה לא נוהג ביטוחותי אלא מפוחד..הכביש שלך ושלי אל תתן לאף אחד להרוס לך את חווית הנסיעה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
דובר המון על מקדם הפחד פה בפורום, אני בדעה של צביקה שהוא קיים וממשי בכבישי ארצנו.

אם בחור איכפתי ירצה לעקוף פקק ולהשתלב לראש הטור, אך יגלה שבראש הטור יש במוו X6 ומכונית אחריה אלטו ורודה, הוא יעדיף "לכבד" את הX6 ולנסות להכנס אחריה, לפני האלטו.

זו הדוגמה הכי טובה שאני יכול להעלות על דעתי, אנשים נוהגים היום בארץ בראש של "כל עוד לא תקרה תאונה הכל בסדר", מה נכנס בכלל הזה? לדבר עם פלאפון צמוד לאוזן, לעקוף טור מכוניות לראש הטור בפקק, לנסוע על השוליים, להתנהג כמו בריון כביש.

וכידוע, ברגע שאתה מראה שרירים הבריונים לא מתקרבים אליך, אז בכבישי ארצנו "שרירים" הם רכב גבוה, רכב גדול, רכב מסוג במוו שחורה, רכב שחור עם ניקלים (גם אלטו).

אני לא יודע באיזה אזור בארץ אתם חיים שבו "מכבדים" יותר בעלי ג'יפים, באמת שלא.

ואולי זה בגלל שאני בחור לא מספיק אכפתי, אני לא עוקף פקק ומשתלב בראש הטור, אז לא יצא לי אף פעם "לכבד" את הג'יפון ששם.

הדבר היחיד שאני יכול לשייך אליו את המילים "מקדם פחד" זה הפעלת שיקול דעת בנהיגה, כמו לא לעקוף משאיות ואוטובוסים עם שדה ראייה מוגבל מימין, שמירת מרחק ובכלליות לפחד מלהגיע למצבים שעלולים לגרום לתאונה. זה טבעי.

אף פעם לא חשתי צורך "לכבד" נהגי ג'יפים, כשיש X6 בנתיב השתלבות אני נותן לו להשתלב בדיוק כמו שאני נותן לנהגת חדשה באלטו וורודה. משניהם אני שומר את אותו מרחק, ואם אחד מהם מפריע לי לעקיפה או סתם נתקע בשמאלי הוא יקבל היבהובים עד שהוא יזוז, או שיעקף מימין במידה ותנאי הדרך מאפשרים.

אם אתם באמת מאמינים שמהחלון של הX6 יצא עליכם קלצ'ניקוב בגלל שעקפתם אותו, כנראה יש לכם בעיה נפשית שצריך להתגבר עליה, לבד או עם עזרה מקצועית.

"מקדם פחד". איזו המצאה טיפשית. אני מרגיש מגוחך רק מלכתוב את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני לא יודע באיזה אזור בארץ אתם חיים שבו "מכבדים" יותר בעלי ג'יפים, באמת שלא.

ואולי זה בגלל שאני בחור לא מספיק אכפתי, אני לא עוקף פקק ומשתלב בראש הטור, אז לא יצא לי אף פעם "לכבד" את הג'יפון ששם.

הדבר היחיד שאני יכול לשייך אליו את המילים "מקדם פחד" זה הפעלת שיקול דעת בנהיגה, כמו לא לעקוף משאיות ואוטובוסים עם שדה ראייה מוגבל מימין, שמירת מרחק ובכלליות לפחד מלהגיע למצבים שעלולים לגרום לתאונה. זה טבעי.

אף פעם לא חשתי צורך "לכבד" נהגי ג'יפים, כשיש X6 בנתיב השתלבות אני נותן לו להשתלב בדיוק כמו שאני נותן לנהגת חדשה באלטו וורודה. משניהם אני שומר את אותו מרחק, ואם אחד מהם מפריע לי לעקיפה או סתם נתקע בשמאלי הוא יקבל היבהובים עד שהוא יזוז, או שיעקף מימין במידה ותנאי הדרך מאפשרים.

אם אתם באמת מאמינים שמהחלון של הX6 יצא עליכם קלצ'ניקוב בגלל שעקפתם אותו, כנראה יש לכם בעיה נפשית שצריך להתגבר עליה, לבד או עם עזרה מקצועית.

"מקדם פחד". איזו המצאה טיפשית. אני מרגיש מגוחך רק מלכתוב את זה.

גם אני לא מבצע עבירות בריונות ולא "מכבד" ג'יפים יותר ממכוניות אחרות (לכן המרכאות בהודעה המקורית שלי), אך אני שם לב לתופעה. הלוואי שכולם היו נוהגים כמו שרוב חברי הפורום מעידים על עצמם, אני נוטה להאמין שמי שמספיק אכפת לו ממכוניות ורשום פה בפורום מתנהג בהתאם גם בכביש.

אני ממליץ לך לשים לב לתופעה, זה עצוב אבל זה קיים, ואני לא האדם היחיד שיכול להעיד לך על כך בין חברי הפורום.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה קיים כי אנשים מושפעים מתרבות רקובה, תוצאה של הפיכת תדמית העבריין למשהו נחשק. אין סיבה לתת לזה להשפיע על צורת הנהיגה שלך.

היום מאד פופולרי להיות "ראש משפחת פשע" בישראל.

בערך כל חודש המוספים בעיתונים של שבת מפרסמים כתבות מקיפות על חייה ופועלה של אחת החלאות האלה, כאילו זה לגיטימי להיות כזה.

לא חסרות תכניות טלויזיה ישראליות סופר-פופולריות בהן הגיבורים הם חבורת ערסים מהעולם התחתון.

אישית אותי זה מגעיל.

פורסם

מגודל הגעתם למשפחות פשע.

תגיד לי רגע, אם תיסע בטנק ואם תיסע באלטו, אתה תרגיש אותו דבר כאשר מישהו נצמד אליך\חותך אותך\מרמה בכיכר\עושה דברים אחרים שאסור ומעלה את העצבים?

כי אני לא, אני עם הגרוטאה שלי רואה מישהו שבא לעקוף אותי בכיכר (נתיב אחד ולא השתלבות!) אחרי שעמדתי 10 דקות בתור והוא בא רק עכשיו, אני רק קצת נצמד אליו והוא רואה את הפזם על הטמבונים של הרכב שלי והוא מתרחק (קורה גם שהם תופסים ראש, אז אני משחרר כי אין לי זמן להתעסק בשטויות אבל זה קורה אחת ל.).

אם היה לי איזה מיני כדוגמאת האלטו, קודם כל לא הייתי עושה את זה, דבר שני הייתי מחליף אותה כי אני לא סובל את הרכב.

בקיצור יצאנו מהנושא בכלל.

בעל השרשור רשם שלא כל כך אכפת לו מהגודל, אכפת לו מדברים אחרים.

כל אחד ומה שמדבר אליו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה משנה באיזה רכב אני נוהג, איך זה אמור להשפיע על ההרגשה שלי כשאני רואה מישהו עושה שטויות?

גם ברכב של 3K וגם ברכב של 300K אני אדאג לשמור מאחד כזה אקסטרה מרחק כדי לא לגרום לרכב שלי נזק.

עכשיו אתה נכנס גם לעניין הנדחפים, על זה היה דיון שלם.

זה שהנהג שלידך רואה שיש לך מכות בפגושים זה לא מה שמונע ממנו להמשיך להידחף. אתם סתם משחקים ב"מי יותר בבון", וכנראה שלא מתחשק לו לעצור בצד ולהחליף אתך פרטים ולהסביר לקצין הרכב שלו למה הוא דפק את האוטו של החברה.

פורסם
m3x7r3m3, אז זהו שאני לא טועה - תנסה פעם לנהוג בX5, או משהו שניראה מפחיד אחר ותיראה עד כמה זה שונה מנהיגה ברכב עממי. בארץ מתנהגים לרכבים בכביש לפי מקדם הפחד שלהם. ערס ישמח לעשות פוזות ומשחקי אגו על מישהו שניראה לו חנון.

אין מה לעשות, ככה זה בכביש: כמה שרכב יותר מפחיד, ככה מתנהגים אליו יותר בכבוד. קח לדוגמא במוו שחורה סדרה 7 עם חלונות מושחרים, X5/X6 - מרכבים כאלו שומרים דיסטנס.

לא יודע אם אתה מכיר שברולט קפריס, אבל מדובר על רכב ענקי שניראה כמו של FBI/ממשלה. עם רכבים בסדרי גודל כאלה של 5מטר+ פשוט לא מתעסקים. ואי אפשר להשוות לזה משפחתית גדולה שבארץ אוהבים לקרוא לזה מנהלים או משפחתית קטנה שבארץ קוראים לזה משפחתית. מתנהגים כאן לרכבי יוקרה, ג'יפים וכד' שונה מרכבים העממיים, כי רכבים שניראים מפחיד מרתעים אנשים מלהתעסק.

chevrolet-caprice-21.jpg

איזה שטויות.

הרכב היחיד שאני רואה שאף אחד לא מתעסק איתו זה קורולה עם מדבקה של אלביט, כל השאר בני תמותה ומקבלים את אותו יחס.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה שאתה מתאר זה Honor among thieves ולא שום דבר אחר, העבריין שעוקף את הפקק יכבד את העבריין (לפחות בעיניו) שב-X6.

"שרירים" בכביש זה הרבה יותר ביטחון בנהיגה מאשר הרכב שבו אתה נוהג, לראייה גם עם הולוסטר, וגם עם המאזדה 3 לפניה, וגם עם המאזדה 3 שלפניה וגם עם האוקטביה שלפניה, אף אחד לא ניסה לחתוך אותי, להידחף לפניי וכו'.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
איזה שטויות.

הרכב היחיד שאני רואה שאף אחד לא מתעסק איתו זה קורולה עם מדבקה של אלביט, כל השאר בני תמותה ומקבלים את אותו יחס.

בלה לה לנד החיים טובים, שם אף אחד לא חותך, לא צופר, לא עוקף פקקים על השוליים, כולם מצייתים לחוקים ומכבדים את כולם.

בלה לה לנד נהג מאותת וכולם עוצרים כדי לתת לו לעבור.

בארץ חלב ודבש לאומת זאת, המצב מעט שונה. שם אם אתה שומר מרחק מרכב שלפניך, מישהו יכנס למרחק הזה מאוד מהר, אם אתה לא שומר מרחק אז אתה פשוט מסכן את עצמך ורכב שלפניך - אם הוא יבלום, אתה לא תספיק.

זה מקל עם שני קצוות. מאחד הצדדים כל אחד מקבל. רק צריך לבחור את הצד הפחות כואב.

m3x7r3m3, תגיד אתה בטוח שאתה נוסע בארץ ולא בשבדיה או הולנד?

כל יום אני נוהג כ200ק"מ, לפעמים יותר. כל מה שאני כותב אני רואה על בסיס יומי. הפתרון שלי כדי לשמור על הבטיחות זה לשמור מרחק ולחזות מהלכים של נהגים אחרים ולהערך בהתאם - כלומר אני רואה מישהו מזגזג ועוד מעט יחתוך, אני מגדיל מרחק ומאפשר לו לעשות את זה בבטחה. רואה נהג בעייתי בנתיב, משתדל במידת האפשר לבחור נתיב אחר. כל מי שרוצה להשתלב - אני מאפשר זאת, אם אני רואה שמישהו הולך לעשות מהלך כלשהוא עוד מעט: אני נערך מראש ונותן לו את התנאים לכך.

נוצר מצד על הכביש שיש כמה סוגי נהגים (מהתבוננות אימפירית חילקתי נהגים למספר פרופילים) :

1. נהגים נואשים שעושים מהלכים מסוכנים כי אין להם מה להפסיד (ככה לפחות הם חושבים), בדרך כלל רכב חבוט/ישן או רכב חברה.

2. נהגים שלא שמים לב למה שקורה סביבם ופשוט מתגלגלים להם על עיוור (בדרך כלל בנתיב שמאלי לאט עם אורות גבוהים).

3. ערסים/ליסינגאים שחושבים שהזמן שלהם שווה יותר.

4. נהגים שנוהגים על פי החוקים ומאמינים שככה אמורים לנהוג כולם בלי יוצא דופן. מקווה שרובכם כאלה.

5. נהגים "מקצועיים" (כלומר נהיגה זה המבצוע שלהם) כמו נהגי מוניות, טנדרים, שליחויות, הסעות - חלקם נוהגים בסדר (סוג של נוהגים על פי החוק) וחלקם ינסו למצוא כל אפשרות לחסוך זמן ולהשתחל (סוג של נהגים נואשים).

למשל קטנועי שליחויות, רכבי הסעות (במיוחד טרנספורטר), מוניות שירות, טנדרים של קבלנים וכד' אלה נהגים נואשים.

מי שלא רואה את הביריונות מסביבו אז כניראה זה נהג שמשתייך לקבוצה 2 שכאלה שלא רואים כלום סביבם. מי שרואה ומתעלמת מכך פשוט משקר לעצמו. לסגור עיניים ולהגיד שהכל בסדר - לא עובד. המציאות שמצב על הכבישים ח%א, אפשר לנהוג רוגוע ובבטיחות כאשר נוהגים לפי החוק, חוזים מהלכים ונערכים עליהם. ככה אפשר לנהוג בבועה של "הכל בסדר".

ברגע שיש מודעות מה קורה מסביב ואפשר לחזות איזה סוג של נהג לפניכם (כל אחד שיעשה לעצמו רשימה של פרופילים מראש) ובהתאם לכך ינהג ויתרחק מנהגים שניראים מועדים לפורענות, סיכוייו לשרוד על הכביש גבוהים יותר. ככל שרכב שלכם בעל מקדם פחד נמוך יותר, ככה צריך בזהירות רבה יותר להתיחס לנוהגים מסביב, ככה יש יותר רכבים שעלולים לטרוף את הזכויות שלכם בכביש. ג'ונגל כבר אמרתי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך רמת המניאקיות של הנהג קשורה לסוג הרכב שלו? למה שנהג בX6 לא יתן לך להשתלב אבל נהג אלטו כן?

ראיתי מפגרים מסכנים את עצמם על טוסטוסים ומכוניות מיני בלי לפחד מאף משאית או ג'יפ.

כמו כבר אמרתי, לדעתי כל התיאוריה הזאת מצוצה מהאצבע וקשורה לתרבות ה"מי רוצה להיות עבריין".

פורסם

אני נוהג בארץ, רואה בדיוק מה קורה מסביבי, אבל העובדה היא שאיתי ספציפית לא נדחפים ככה.

יש כאלה שעושים מהלך כדי להראות "אני פה, תן להדחף", ברגע שאני עושה מהלך נגדי של סגירת הכיוון הם מוותרים.

וכמו שאמרתי, אני נוהג כבר עשור במכוניות עם אפס "מקדם פחד" (אפילו המאזדות לא ליסינג).

כמובן שאותם אידיוטים הולכים ומנסים את מזלם על מישהו אחר, אבל משהו גורם לרובם מראש לא להתעסק איתי, בתור בכביש 4 לאלוף שדה הם ממשיכים קדימה לחפש קורבן אחר.

כמו שאמרתי, זה הרבה יותר הצגת אסרטיביות וביטחון עצמי מאשר סוג הרכב שבו אתה נוהג.

אגב מי שחי בלה לה לנד זה אתה, אם אתה חושב שעם E-Class (תקן אותי אם אני טועה, זה מה שהיה לך בסמלון פעם) סופר אותך יותר מאשר עם מאזדה 3.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני עם tzvipper כי הגודל כן קובע :wink:

עוד לא ראיתי מישהו שחתך אותי כשנהגתי על הI800 ...בכל זאת כמעט 3 טון :twisted:

אני אגלה לך סוד קטן, אתה זה שצריך לפחד מהרכבים האחרים.

יש לך רכב גבוה מאוד, עם מרכז כובד גבוה מאוד.

בוא נגיד שבפגיעת צד, או בתמרון התחמקות יש לרכב הפרטי הרבה יותר סיכוי להישאר עם 4 גלגלים על הכביש מאשר לך.

אגב זה אפילו לא קרוב ל-3 טון, רק 2.2.

ועוד לא נכנסתי בכלל לעניין הבטיחות האקטיבית כמו זריזות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש כאלה שעושים מהלך כדי להראות "אני פה, תן להדחף", ברגע שאני עושה מהלך נגדי של סגירת הכיוון הם מוותרים.

וכמו שאמרתי, אני נוהג כבר עשור במכוניות עם אפס "מקדם פחד" (אפילו המאזדות לא ליסינג).

אז אתה פשוט נוהג בצורה מסוכנת, כי אלה שרוצים להדחף דבר הראשון מתחילים לאט לאט להכנס לנתיב ככה שלא נשאר לך מקום ואתה צריך לבלום וכמה שאני מבין אתה פשוט נדחף. אז ברוב המקרים יהיה לך מזל והם יוותרו, אבל אם מישהו לא יוותר תיהיה תאונה. אז נכון שתצא צודק, אבל אתה רוצה בשיא הקיץ, או בלילה חורפי כשאתה חוזר עייף מעבודה וכל מה שאתה רוצה זה להגיע הביתה לעמוד בכביש ללא שוליים ולהמתין שעתיים לגרר? עדיף להיות חכם ולהגיע ליעד, מאשר להיות לוחם בדרכים.

לפי מה שאתה מתאר, אתה ממש נלחם בכביש. עכשיו אני מבין את הסיבה למה בסמלון שלך יש רכב מצוייד במקלע כבד.

אגב מי שחי בלה לה לנד זה אתה, אם אתה חושב שעם E-Class (תקן אותי אם אני טועה, זה מה שהיה לך בסמלון פעם) סופר אותך יותר מאשר עם מאזדה 3.

אתה טועה (המידע שלך לא עדכני), אבל כן מי שנוהג במרצדס הרוב סופרים אותו יותר על הכביש - אין מה לעשות, ככה זה בחיים לא בלה לה לנד, אלא בארץ חלב ודבש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר, אני אולי לא נוהג 200 ק"מ ביום, אבל עדיין לא מעט. הכל עניין של תפיסה - הנהגים בישראל לא טובים מדי, וזאת לשון המעטה של ממש.

עם זאת, הרוב נובע לא מבריונות אלא מטמטום, ואת זה ניתן לפתור בשמירת מרחק והשארת זמן ומקום לתגובה - בדיוק כמו שאתה אמרת. להתעסק במלחמות או לחשוב שאתה בהישרדות או משהו כזה סתם מבזבז עצבים, לא יותר מזה. וזה נכון לכל אוטו, יצא לי לראות אידיוטים שחותכים גם סמי-טריילרים (ויוצאים מזה במזל) וכו'.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...