Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רווק, בלי ילדים, כמעט תמיד נהג יחיד, ואין לי צורך בתא מטען גדול (קניות מהסופר אפשר לשים גם במושב אחורי).

מחפש נוחות וחסכון בדלק, למרות שהנסיעות היומיות לא ארוכות במיוחד (עד 30 ק"מ לכל כיוון בהגזמה בבינעירוני/מהיר). מדובר באזור המרכז/שפלה, בלי עליות וירידות.

אני נוהג תמיד בצורה רגועה, 80-90 קמ"ש בבינעירוני, 100-110 קמ"ש במהיר. לא מחפש תאוצות ברמזורים, להיות הראשון בשיירה וכו'. אופי הנהיגה הזה כרגע הוא בשברולט קפריס 90 מנוע 5700 סמ"ק, כך שיש כוח בשפע פשוט לא רואה סיבה או צורך לנצל אותו.

כל הפרטים האלה מובילים כמובן לקטגוריית המיני בחיפושים שלי אחרי רכב חדש דרך הליסינג. אבל מדובר ברכב ראשון, אז בכל זאת אני מתייעץ בנושא, עד כמה המחסור בכוחות סוס ברכבי המיני ישפיע עליי או בכלל יזיז לי עם אופי הנהיגה שציינתי במסלולים במישור בלי עליות? שהרי גם בקטגוריית המיני עצמה יש חלש וחזק יותר, כמו בשברולט ספארק החדשה 1000 סמ"ק לדוגמה, עד כמה המנוע כזה לדוגמה יעמוד במשימה?

שלא תבינו לא נכון, אני לא מבקש המלצה ספציפית לדגם מסוים, את זה אני עושה בהודעה נפרדת בפורום ייעוץ בקניית רכב. השאלה היא ממש כללית לגבי כל סגמנט המיני ונפחי המנועים הקטנים. אני פשוט שומע את המשפטים "בקושי סוחב, עגלה" וכו', ותכלס אלה תגובות של אנשים עם אופי נהיגה כמו שלי או נהגי מירוצים בכבישי הארץ?

'

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כאשר תעבור מקפריס ישנה לרכב מיני מודרני דבר הראשון תחטוף שוק. פתאום במקום נסיעה שקטה וחלקה ברכב מרווח ונוח, תסע ברכב קטן וצפוף, קופצני ורועש.

אני על בשרי הרגשתי מה זה לעבור מרכב גדול ונוח לרכב קטן. יש פה סכנה החל מלקבל קלאוסטורוביה, התקף חרדה, תסכול ועד לאי יכולת לנהוג. כי כאשר אתה נוהג על רכב גדול בכביש זה מרגיש אחרת: אף אחד לא נצמד, לא חותך, לא צופר. אתה בלי בעיה עובר בין נתיבים ומבצע תמרונים שצריך. ברכב קטן צריך להלחם על הזכות שלך נסוע בכביש, זה כמו להיות בתחתית שרשרת המזון: אף אחד לא נותן לך לעבור, חותכים, צופרים, לא נותנים זכות קדימה - לא סופרים אותך בתור שווה בין שווים: כל הערסים וליסינגאים שנוהגים במשפחתומטיות פשוט רומסים אותך. זאת בערך ההרגשה של לעבור מרכב גדול לרכב קטן.

אולי במקום קופסת פח קטנה כדאי לך לשקול רכב דיזל בסדרי גודל של אוקטביה, מגאן או יותר? מבחינת חיסכון בדלק היא תיהיה כמו הרכב הקטן, אבל לפחות תוכל לנסוע כמו בן אדם.

בעלי מכוניות קטנות: אנא ממכם תסלחו לי, אבל זאת ההרגשה של מעבר מרכב גדול לקטן. אבל לפני שאתם קופצים עליי בטענה שאני מדבר שטויות, כמה ממכם נהגתם על רכבים גדולים אמיתיים (מזדה 3 לא נחשב, זה מכונית בקטגוריה משפחתית קטנה, גם מזדה 6 לא נחשב, זה רכב מקטגוריה משפחתית גדולה שבארץ אוהבים לקרוא לזה מנהלים כי כל אחד רוצה להרגיש את עצמו מנהל ולהשוואה קפריס זה רכב מקטגוריה גודל מלא)?

פעם ראשונה שנהגתי במזדה 2 אחרי מרצדס, נהגתי בבין עירוני והרגשתי שאני נוסע במהירות מטורפת, מסתכל על הספידומטר: 80 (היה מותר בכביש לנסוע 110)! וזה עוד רכב סופר מיני עם מנוע יחסית חזק לקטגוריה. מפחיד לחשוב איך ההרגשה ברכב מיני - כניראה אקסטים ואדרנלין, ממש מאבק השרדות, החל ממשבי רוח, משאיות שהדף שלהן מעיף את הרכב הקטן ועד לנהגים מגעילים שלא סופרים רכב כזה על הכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני על בשרי הרגשתי מה זה לעבור מרכב גדול ונוח לרכב קטן. יש פה סכנה החל מלקבל קלאוסטורוביה, התקף חרדה, תסכול ועד לאי יכולת לנהוג.

אני מאוד אוהב את תיאורי המציאות המדוייקים שלך.

וברצינות, האיש אמר שאין לו בעיה עם רכב קטן. בשביל מה אתה דוחף לו אוקטביה דיזל?

פעם נהגתי כברת דרך של כ-100 ק"מ, בנקודה מסויימת על הגלובוס, על לנצ'יה אפסילון 0.9 ל' טורבו. בשלב מסויים, תוך כדי שאני משייט לי בכביש המהיר הבטתי במד המהירות, הופתעתי לגלות כי המהירות עומדת על 160 קמ"ש. מבחינת תחושה זה "הרגיש" הרבה פחות.

לפותח השרשור, בעקרון אתה בהחלט תרגיש ירידה בכח זמין מצד אחד, מצד שני אני מאמין שרכבי המיני הקטנים יוכלו לעמוד במשימה, לפי תיאור הנהיגה שלך. במקומך, ובגלל המעבר החד, אני ממליץ לך ללכת ולבקש נסיעת מבחן במספר רכבים רלוונטיים ולהרגיש בעצמך.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני על בשרי הרגשתי מה זה לעבור מרכב גדול ונוח לרכב קטן. יש פה סכנה החל מלקבל קלאוסטורוביה, התקף חרדה, תסכול ועד לאי יכולת לנהוג.

אל תטעה אותו, מה שאתה מתאר אלו תופעות לוואי ידועות לחשיפה ממושכת לקרינת DEW ע"י אטיופים..:wink:

לפות"ש תהיה בטוח שרכב מיני עם מנוע ליטר ירגיש חלש יותר מקפריס עם מנוע 5.7 - השאלה היא מה הצרכים שלך - אם הנסועה היא ברובה עירונית ואין משפחה לשנע - רכב מיני יהיה מעולה.

אם אתה נוסע מחוץ לעיר הרבה הייתי מחפש רכב סופר מיני עם מנוע בשרני, כי בביןעירוני, לנפח יש יתרון בדמות שיוט רגוע ונינוח יותר ולגודל יש יתרון בהרגשת המרווח והיציבות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

למה לרדת ישר לתחתית הטבלה לרכבים עם 65 סוסים?

יש רכבים סבירים עם מעל ל80 כוח סוס, אני נוהג על כזה כרגע ומבצע כל יום נסיעה על 431 ואיילון.

במקרה זו שברולט ספארק 1.2.

בכל מקרה, מעולם לא נהגתי על רכב בסדר הגודל של הקפריס, רק משפחתיות (סיויק, מגאן, פוקוס וכדו') והמעבר הוא ממש לא נורא.

בכל אופן, אני בכל זאת החלטתי לעלות קטגוריה לסופר מיני ואני באמת בתהליכי החלפה.

מציע לך לעשות נסיעות מבחן לפני המעבר, ולהתביית יותר על סופר מיני מאשר מיני

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

.

לגבי הספארק וכל אלה עם מנוע 1ליטר מצועצע, אתה תתאכזב, צריך לסחוט להם את המנוע כדי להגיע לתאוצה נחמדה.

אם זה מנוע 3 צילינדר אל תתקרב.

לגבי סופר מיני עם מנועי 1.4 או 1.2טורבו ומעלה, אתה תהנה איתם מאוד, המנוע לא מהווה בעיה בכלל, יש מצב טוב שתעבור את המהירות המותרת גם מבלי לרצות.

לא הבנתי מה רע בקאפריס?

אתה רוצה להחזיק שתי רכבים כאילו?

פורסם

תראה רכבים בסדר גודל של SX4 של סוזוקי חסוכני גבוה נוח זריז ואמין .

דהייטסו סיריון קטנה מבחוץ גדולה מבפנים חסוכנית ואמינה מאד !

טויטה יאריס הונדה ג'אז וסוזוקי סוויפט מרווחות ונוחות יותר מהמיני וחסכוניות לא פחות .

פורסם

כל רכב חדש בקטגוריית המיני יעמוד במשימה, הבעיה היא פסיכולוגית בלבד. מעבר מרכב ענק לרכב קטנטן יהיה קשה מאוד לאנשים מסויימים והקלה לאנשים אחרים.

תחשוב מהי הסיבה שאתה נוסע ברכב כל כך לא סטנדרטי.

תבצע נסיעת מבחן שמשחזרת את התנאים הרגילים שלך ואז תוכל להחליט.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

יש במה שבצבי אומר,הקרפיס אני מאמין דומה לשברולט לומינה שיצאה לי לנהוג עליה,מושבים מפנקים,הרכב מאוד רך ויש כוח,מיני זה ההפך מהקפריס בהכול,למעט אחזקה וצריכת שונים.

אני עברתי מדובלו שגם לא קטנה לפנדה,בהתחלה היה קצת מעצבן בעליות,אבל מתרגלים,צורת הנהיגה שלך די דומה שלי ופה אין למיני שום בעיות,בכביש 6 אתה יכול לנסוע בשקט 120-130 בלי להדביק את הדוושה לריצפה,הבעיה עם יש עליות רציניות,שם מורגש חוסר כוח,זה לא כמו בקפריס שאתה תלחץ קצת יותר על גז והרכב יאיץ,פה אתה תלחץ קצת יותר ולא יקרה שום דבר אלא אם תמשיך ממש למשוך הילוכים,אבל כאמור זה בעליות רציניות.

במישור אני הרבה פעמים נמצא גם בנתיב השמאלי לצורך עקיפה ואין בעיה אם זה.

מבחינה תא המטען אנחנו עושים קניות לזוג ואין שום בעיה בפנדה לפחות

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבחינת יחס כוח למשקל, רכבי מיני יכולים לעמוד בסגנון הנהיגה שלך. במנועים החלשים יותר זה יתבטא בדרך כלל בסל"ד גבוה יותר וברעשי מנוע ורוח. אחד התחומים בהם מכוניות הסופר מיני לא מצטיינות הוא בידוד רעשים. אחת הסיבות לתחושה שהרכב נוסע מהר יותר היא רמת הרעש המתגברת עם המהירות.

אבל ההבדל המשמעותי יותר בין רכב אמריקני כבד לרכב מיני נובע מהמשקל של הרכב ומאופי המתלים וההיגוי.

רכב סופר מיני/מיני יהיה קופצני ותזזיתי, כל מהמורה בכביש משודרת לידיים, לאוזניים ולישבן. ההיגוי יהיה חד יותר (וזו אינה מגרעת) בהשוואה לקפריס.

כדי למנוע אכזבה ותסכול, בצע נסיעת מבחן בדרך מהירה.

פורסם

אני מציע לך פות"ש, אחרי כל האזהרות בשרשור הזה על המעבר מרכב גדול לקטן, לחפש חבר טוב עם אלטו/ספארק ופשוט לעשות סיבוב אצלו, תראה איך אתה מרגיש עם הרכב בכביש ואם הוא מספק אותך.

קח בחשבון שמה שצביקה אמר נכון, אנשים בארץ אוהבים גדול ומפחדים ממנו, ההתנהגות של עם ישראל בכביש כלפיך שונה ותלויה באיזה רכב אתה נוסע בו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לפותח השרשור, בעקרון אתה בהחלט תרגיש ירידה בכח זמין מצד אחד, מצד שני אני מאמין שרכבי המיני הקטנים יוכלו לעמוד במשימה, לפי תיאור הנהיגה שלך.

אני שמח שאתה אוהב את התיאורים שלי, אבל כוח זה דבר האחרון שצריך להטריד את פותח השרשור במעבר מקפריס לרכב בקטגורייה מיני.

לפות"ש תהיה בטוח שרכב מיני עם מנוע ליטר ירגיש חלש יותר מקפריס עם מנוע 5.7 - השאלה היא מה הצרכים שלך - אם הנסועה היא ברובה עירונית ואין משפחה לשנע - רכב מיני יהיה מעולה.

אם אתה נוסע מחוץ לעיר הרבה הייתי מחפש רכב סופר מיני עם מנוע בשרני, כי בביןעירוני, לנפח יש יתרון בדמות שיוט רגוע ונינוח יותר ולגודל יש יתרון בהרגשת המרווח והיציבות.

לפי דעתך שהבעיה בכוח מנוע? מנוע בשרני ויציבות בנסיעה בין עירונית ברכב קטן? הכל כמובן יחסי. אבל שיוט נננינוח על מיני/סופר מיני? אולי יחסית לריקשה, אבל יחסית לרכב שכל היעוד שלו זה שיוט נוח, רכב שאתה נוסע בו והוא שט, לא מרגיש את הכביש, שקט - יחסית לרכב כזה נסיעה ברכב מיני זה סיוט.

בכל מקרה, מעולם לא נהגתי על רכב בסדר הגודל של הקפריס, רק משפחתיות (סיויק, מגאן, פוקוס וכדו') והמעבר הוא ממש לא נורא.

אתה מדבר על ירידה בשני רמות - זה לא כזה נורא, בדיוק כמו שאתה מתאר. פה מדובר בירידה של 5 רמות וזה יותר מורגש.

כל רכב חדש בקטגוריית המיני יעמוד במשימה, הבעיה היא פסיכולוגית בלבד.

מרווח פנים, נוחות, בידוד ושיכוך מתלים זה פסיכולוגי?

יש במה שבצבי אומר,הקרפיס אני מאמין דומה לשברולט לומינה שיצאה לי לנהוג עליה,מושבים מפנקים,הרכב מאוד רך ויש כוח,מיני זה ההפך מהקפריס בהכול,למעט אחזקה וצריכת שונים.

בדיוק זאת הכוונה שלי. קפריס יותר גדולה וחזקה מלומינה - זה רמה אחת מעל גם בגודל וגם בכוח. אני חושב שפותח השרשור לא מבין לאן הוא נכנס.

אבל ההבדל המשמעותי יותר בין רכב אמריקני כבד לרכב מיני נובע מהמשקל של הרכב ומאופי המתלים וההיגוי.

רכב סופר מיני/מיני יהיה קופצני ותזזיתי, כל מהמורה בכביש משודרת לידיים, לאוזניים ולישבן. ההיגוי יהיה חד יותר (וזו אינה מגרעת) בהשוואה לקפריס.

כדי למנוע אכזבה ותסכול, בצע נסיעת מבחן בדרך מהירה.

זה בדיוק מה שגם אני מנסה להגיד. התגובה המקורית שלי קיצונית בגלל שמעבר מרכב כזה לרכב מיני הוא קיצוני.

אני טוב טוב מרגיש על בשרי לפחות כמה פעמים בשבוע את המשמעות של מעבר מרכב פול סייז לרכב סופר מיני.

כל פעם אחרי נהיגה על פול סייז כאשר אני חוזר לסופר מיני, לוקח לפחות נהיגה אחת להסתגל לקופצנות ורעש - בהתחלה זה בלתי נסבל. ובאמת שבעיית חוסר סחיבה זו הצרה האחרונה. הכי מציק זה הקופצניות, מתלים קשים, חוסר מוחלט של בידוד רעשים. זה פשוט מתיש בכל נסיעה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כל רכב חדש בקטגוריית המיני יעמוד במשימה, הבעיה היא פסיכולוגית בלבד. מעבר מרכב ענק לרכב קטנטן יהיה קשה מאוד לאנשים מסויימים והקלה לאנשים אחרים.

תחשוב מהי הסיבה שאתה נוסע ברכב כל כך לא סטנדרטי.

תבצע נסיעת מבחן שמשחזרת את התנאים הרגילים שלך ואז תוכל להחליט.

מרווח פנים, נוחות, בידוד ושיכוך מתלים זה פסיכולוגי?

דבריי הוצאו מהקשרם.

התייחסתי למעבר מרכב ענק (אפילו לא קראתי לו גדול) לרכב קטנטן (אפילו לא קראתי לו קטן).

ביקשתי ממנו לחשוב מדוע הוא נוסע ברכב כזה חריג בנוף. בהנחה שהוא יגיע למסקנה שהוא חובב גודל, כמוך, הרי שאין לו מה לחפש במיני.

בנוסף, ביקשתי ממנו לבצע נסיעת מבחן כדי שלא יחטוף הלם כשיהיה מאוחר מדי והרכב כבר מחכה לו בחנייה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

amir74, אתה צודק. אבל, מדברייך לא ברור למה יש קושי במעבר מרכב גדול לקטן. לי חשוב היה להפנות תשומת לב לנקודות הכי כואבות במעבר מרכב גדול לקטן. כי כאשר מתיחסים רק לגודל, לא תמיד ברור שחוץ מגודל יש עוד דברים בדרך. לצורך העינין דווקא נושא מרווח פנימי הוא פחות קריטי לדעתי ונמצא בתחתית רשימת הבעיות, הבעיה לפני כוח מנוע. למשל אם גם פותח שרשור חושב ככה ובגלל זה כותב שאין לו בעיה עם רכב קטן, הוא עלול להתאכזב קשות מדברים אחרים שלא קשורים ישירות לגודל.

פורסם
.

לגבי הספארק וכל אלה עם מנוע 1ליטר מצועצע, אתה תתאכזב, צריך לסחוט להם את המנוע כדי להגיע לתאוצה נחמדה.

אם זה מנוע 3 צילינדר אל תתקרב.

לגבי סופר מיני עם מנועי 1.4 או 1.2טורבו ומעלה, אתה תהנה איתם מאוד, המנוע לא מהווה בעיה בכלל, יש מצב טוב שתעבור את המהירות המותרת גם מבלי לרצות.

לא הבנתי מה רע בקאפריס?

אתה רוצה להחזיק שתי רכבים כאילו?

הכותב לא ביקש תאוצה

פיקנטו ידני משייט יופי ב 110 קמ"ש במישור.

• תוכן חדש...