Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם הלב שלך מוכן למנוע כזה - או תראו מה רוסים עשו ל RX-8

David32
שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

איך קלארקסון אומר? I went on the internet and I found this:

(הסרטון משנה שעברה, לא ראיתי שזה פורסם פה אבל אם כן אז אני מתנצל)

אזהרה: הסירטון ברוסית ויגרום לחובבי רכב מסויימים לבכות.

KN2I1jH0_UI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

עכשיו למי שלא מבין רוסית או לא רצה לצפות בסרטון:

בעל הרכב (לא הבחור שמופיע בסרטון = הוא סתם אוהב לדבר) ייבא לרוסיה את ה RX-8 החמודה הזאת, היו לה אז 30K קילומטרים על השעון. נסע נסע במשך עוד 12K ו... הלך המנוע , הוא טוען שהוא תידלק אותו כול הזמן ב98.

בעל הרכב החליט שהוא לא רוצה יותר מנוע וונקל במאזדה שלו והחליט שהוא רוצה להתקין בה מנוע אמין וזול לתחזוקה.

מה עשה? הלך ורכש מנוע של לאדה פריורה עם 90 כ"ס, החליט לשדך אותה לתיבה המקורית של המאזדה, עשה את כול ההתאמות הנחוצות, הוסיף סופרצארגר של מרצדס (גם בשביל זה היה צריך עוד התאמות רציניות) והתקין גם מערכת גפ"מ (לחיסכון).

הבעל רכב טוען שהוא גודש באיזור ה 1.5 באר בטווח הביניים ומוציא באיזור ה 240 כ"ס מהמנוע.

כמה תמונות:

59283671.jpg

a9bbd566-26fd-4f78-a63e-695b91415004.jpg

הייתי מבין אם הוא היה מתקין מנוע יותר רציני בכוונה לשפר את הביצועים, אבל נראה לי שהיה עדיף לקנות מנוע וונקל חדש ולתחזק אותו כמו שצריך.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאלה שלא רואים סרטונים בדרך כלל.

עוד בשנות השבעים אנשים העדיפו להחליף את מנוע הוונקל בNSU RO80 שלהם למשהו סטנדרטי ונוח לתחזוקה.

מנוע הוונקל מדהים מבחינה הנדסית, אבל כנראה שלא עומד במבחן המציאות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני איזה 4 שנים שקלתי לרכוש RX8 ובדקתי קצת על הרכב, אם לסכם בקצרה את מה ששמעתי הן מסוחרי רכב והן ממוסכניקים:

לא משנה איך תתחזק את הוונקל- הוא ימות ודי מהר.

אלה מנועים מרשימים כי כל הקטע שלהם שהם כיכול מכפילים נפח\הספק ולכן מתקבל הספק גבוה ממנוע צנוע אבל כנראה על חשבון תוחלת חיים קצרה במיוחד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני איזה 4 שנים שקלתי לרכוש RX8 ובדקתי קצת על הרכב, אם לסכם בקצרה את מה ששמעתי הן מסוחרי רכב והן ממוסכניקים:

לא משנה איך תתחזק את הוונקל- הוא ימות ודי מהר.

אלה מנועים מרשימים כי כל הקטע שלהם שהם כיכול מכפילים נפח\הספק ולכן מתקבל הספק גבוה ממנוע צנוע אבל כנראה על חשבון תוחלת חיים קצרה במיוחד.

בהחלט מכיר RX8 חיפאית שהחליפו לה פעמיים מנוע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון
אני מאלה שלא רואים סרטונים בדרך כלל.

עוד בשנות השבעים אנשים העדיפו להחליף את מנוע הוונקל בNSU RO80 שלהם למשהו סטנדרטי ונוח לתחזוקה.

מנוע הוונקל מדהים מבחינה הנדסית, אבל כנראה שלא עומד במבחן המציאות.

היו שמים מנועי בוקסר של סובארו אאל"ט.

בכל אופן זה פרוייקט מעניין, מזכיר קצת את האמריקאים שדוחפים מנועי HEMI לכל רכב פצפון מיובא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היו שמים מנועי בוקסר של סובארו אאל"ט.

בכל אופן זה פרוייקט מעניין, מזכיר קצת את האמריקאים שדוחפים מנועי HEMI לכל רכב פצפון מיובא.

מנועי LS לא HEMI.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מנוע וונקל בשימוש של ח"א במלטים.

זה מנוע חזק מאוד יחסית לנפח , הבעיה היחידה שלו שהוא צורך המון שמן, (מערכת שמן פתוחה, השמן נשרף בתא בעירה ויוצא בפליטה)שמן שמוזרק ע"מ לשמן את נק' המגע של הרוטור עם דפנות הבלוק, במכוניות זה כנראה לא מערכת שמן פתוחה ואז המנוע נטחן יותר.

דווקא בח"א עם כמות שעות הטיסה המנוע מפגין אמינות די גבוהה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

DIMO מנוע של מטוס שונה ממנוע של רכב.

אני לא מהנדס או משהו אבל יצא לי להטיס מטוס ובנעוריי התעסקתי עם טיסנים ורכבים על ניטרו.

מנוע של מטוס מן הסתם בנוי שונה משל רכב (אומנם אותה טכנולוגיה אך מטוס צורך נתונים אחרים מאשר הרכב).

ברכב העומס גדול מאשר במטוס (גיר>פרופלור), מציין שזוהי השערה שלי בלבד ולא בדקתי את זה.

כל המטוסים הקטנים כמו ססנה למשל זה מנועי וואנקל.

פרוייקט נחמד אך מעניין עד כמה הוא אמין.

הבנתי מכמה חברים שברוסיה משלמים מיסים לפי כ"ס, זה נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא ייצרו - היו להם בשנות ה70-80-90 דגמים עם מנוע וואנקל בייצור סדרתי, אחר כך ירדו מזה, כנראה מחוסר תקציב, ומהסיבה שהיו בשוק רכבים עדיפים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל המטוסים הקטנים כמו ססנה למשל זה מנועי וואנקל.

לא, בססנות ושות' מנוע בוכנה. בססנה מנועי לייטקומינג, באחרים רוטקס (מנוע בוקסר) ועוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במטוסים רבים משתמשים במנועים חדשים שמיוצרים בטכנולוגיה של שנות השלושים : גל זיזים תחתון ומוטות דחיפים לשסתומים :roll: :roll:

הסיבה פשוטה - זה עובד...

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שינה לגמרי את חלוקת המשקל המצוינת ב RX8 עם האף הקליל, הרכב לא ישמר את האיזון שבתצורה המקורית,

הוונקל קל משמעותית ממנוע 4 בוכנות סטנדרטי, ובמטוסים קלים רבים מקובל להשתיל את מנוע ה GT/WRX של הסובארו טורבו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...