Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרומסטר משמשת אותי 3 שנים וחודשיים והיא המכונית העיקרית בבית (יש אחות חורגת - סיטרואן C4 SX) ומשמשת אותי כרכב יומיומי + משפחתית בסופי שבוע.

מדובר ברומסטר 1.2 TSI ידנית שנת 2010 (עלתה לכביש באוקטובר 2010).

המכונית נרכשה תמורת 95K ש"ח (מבצע השקה) בצבע תכלת מטאלי.

הנסועה שלי במכונית היא ממוצעת, ועד היום המונה מראה 53K ק"מ. פחות מ17,000 ק"מ לשנה בממוצע.

לכל אורך השנים המכונית מטופלת במוסך אוטבדק בתל-אביב (מורשה יבואן). בעקרון אני מגיע למוסך אחת לשנה, כל 15K ק"מ, מבצע את הטיפול המומלץ ע"י יועץ השירות וזהו.

במהלך 3 השנים האחרונות עשיתי 3 טיפולים שכללו החלפת השמן ופילטר שמן, וטיפול אחד שבו הוחלפו מסנן האבקנים של המזגן ומסנן האוויר. טיפול ראשון (15K) עלה 580 ש"ח, טיפול שני (30K) עלה 1200 ש"ח וטיפול שלישי (45K) עלה 620 ש"ח.

כשהרכב היה בן שנתיים וחודשיים (36K ק"מ) אובחנה בעיה במערכת התזמון והוחלפו שרשרת + מותחנים + שמן ע"ח היצרן, למרות שהרכב עבר את תקופת האחריות - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=459719

בגיל 3 בדיוק הוחלפו 2 צמיגים קדמיים עקב תקר בדופן הצמיג אשר לא אפשר תיקון. 2 Conti (מקוריים) הוחלפו בשני Kleber והורכבו מאחור.

טרם הוחלפו רפידות ולא דיסקים (להערכתי, צפי להחלפת רפידות יהיה ב-75K).

צריכת שמן: בשנה הראשונה של הרכב, צריכת השמן הייתה של בערך 3/4 ליטר עד הטיפול הראשון. מאז צריכת השמן ירדה משמעותית והיא כ-1/4 ליטר בין טיפול לטיפול (אני ביצעתי הרצה לפי הספר, ואני מניח שביצוע הרצה כמו שצריך, משפיע על צריכת השמן)

מזל נעכס: בשנה הראשונה שפשפתי את הכנף הימנית אחורית בעמוד ש"הפריע" לי בחנייה ופניתי לבעל מקצוע שייצבע מקומית את אזור השריטה. לפני כחצי שנה טנדר בריון נסע אחורנית ונכנס בי מקדימה - ע"ח הביטוח הוחלפו כנף קדמית שמאלית ומכסה מנוע.

סה"כ עלויות התחזוקה כולל צמיגים (וביצוע מבחן רישוי) עלו 3070 ש"ח ב 3 שנים מלאות וחודשיים.

עלות ביטוח חובה כיום 1,420 ש"ח.

עלות ביטוח מקיף כיום 2,500 ש"ח

עלות רישיון היום 1,420 ש"ח

צריכת הדלק הממוצעת לנסועה שלי היא 1:15 ק"מ לליטר (כל התדלוקים מתועדים).

מחיר מחירון משוקלל לפי לוי יצחק הוא 63,400 ש"ח, מכאן שאבדן הערך הממוצע לשנה 10,500 ש"ח.

האקסל אומר שהעלות לחודש ממוצע הייתה 2527 ש"ח. (זה המספר המדויק)

בעלויות לא הוספתי פינוקים כמו שטיפות ווקס שהמכונית זוכה להן כנדרש.

אם למישהו יש שאלות, הערות, ירידות וכד' - be my guest.

בשורה התחתונה - מכונית אמינה עם איכות ייצור והרכבה גבוהים מאד. באספקט השימושי, למכונית תכנון מאד חכם בו הספסל האחורי (המודולארי) יושב גבוה מזה הקדמי, אם אפשרות לכיוון גב המושבים ומרווח רגליים משובח. המושבים החיצוניים נעים על מסילה וכל המושבים ניתנים לפירוק מהיר ואז מתגלה נפח הטענה ע-צ-ו-ם! מכונית סופר ורסטילית כמו שאני אוהב. החלונות הענקיים מאחור מעניקים לילדים מאחור לראות את הנוף בקלות (החלונות מושחמים ממקורית) ומשרים אוירה אוורירית ומוארת. הקוקפיט זהה לזה של הפביה.

המנוע המצוין מאד חזק עם זמינות מומנט האופיינית למנועי הטורבו המודרניים, המאפשרת תאוצות ביניים מהירות מאד והתמודדות אדישה למדי עם כל עלייה. ההיגוי מצוין יחסית לדור הנוכחי של המכוניות המאופיינות בהגאים אילמים, והמכונית די מהנה לנהיגה (באופן יחסי למכונית משפחתית).

לא ציינתי, אך מעולם לא נדרש תוספת שמן ומצב המכונית הכללי, חיצוני ופנימי ומכני מצוין.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אחלה סקירה - מקיפה מאוד:-D איזה מיגון יש לך ברכב? לי יש סקודה פביה 2011 במשך שלושת השנים האחרונות הצלחתי למצוא חברת ביטוח שתבטח לי עם האמוביליזר המקורי בלבד והשנה אני לא מוצא:x

פורסם

גם אני הייתי ללא מיגון בשנתיים הראשונות - אך בשנה השלישית אף חברה לא הייתה מוכנה לבטח אותי ללא קודן וכספת.

AIG היו היחידים עם מחיר טוב ומוכנות לממן 50% מעלות ההתקנה, לכן עברתי אליהם.

פורסם

קצת רשמים שלי על רומסטר ידנית 1400, שנת יצור 2012

עלות ביטוח חובה 1,265 ש"ח.

עלות ביטוח מקיף 2,724 ש"ח

עלות רישיון 1,188 ש"ח (קבוצת רישוי 1)

(מבחינת מיגון, יש לי קודנית ואיתוראן)

אני נוסע על הרכב קצת פחות מ 10,000 בשנה, 75% בעיר - 25% בין עירוני, צריכת דלק 1:12.3.

לא נתקלתי בצריכת שמן בין טיפולים.

אישית אני לא חושב שהרכב יציב במיוחד, אך הבעיה היא שאני משווה אותו לפאביה (ספורט) שהייתה לי לפניו, אם מכירים במגבלות הרכב הוא בסדר.

טיילתי עם הרכב באיזור צפון הארץ (גליל,גולן, חרמון) ברכב היו שלושה אנשים מבוגרים על ציודם והרכב הגיב יפה ולא הרגשתי מחסור בכוח זמין.

הספסל מאחורה מחולק לשלושה חלקים שניתן כל חלק להוציא לגמרי מהרכב, אצלי ברכב החלק האמצעי מושכב תמיד (רק הגב מקופל) כך שהוא משמש כמשענת יד עבור יושבי הספסל האחורי.

אני רוכב על אופניים, וכאשר אני יוצא לרכיבה אני מוציא את החלק האמצעי ואז ניתן להכניס את האופניים בקלות לרכב ועדיין נשאר מקום לשני אנשים לשבת מאחורה ברווחה ובלי פגיעה בכלל במרחב שלהם.

פורסם

השימושיות של המכונית הזאת אכן עמדה במקום הראשון בסדר העדיפויות של המתכננים - גם אני מעמיס אופניים (לאחר פירוק גלגל קדמי) מאחור בין המושבים.

תמוהה בעיני האבחנה שלך על בעיית יציבות, התנהגות הכביש של הרומסטר היא אחת היתרונות שלה, והעובדה שלא קיים סרח עודף מאחור, הופכת את ההתנהגות בכביש מפותל למהנה למדי (יחסית למשפחתית). האם ייתכן ובגרסה החלשה ויתרו על מוט-מייצב?

• תוכן חדש...