Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולעניין השרשור - איך אף אחד עוד לא שאל: למה לנסוע על 200 קמ"ש בארץ?

בכביש המתאים עם רכב מתאים המתוחזק כהלכה ונהג שיודע מה הוא עושה אין סיבה שלא.

נקודה חשובה-

כולם כאן התייחסו לסוג ומצב הצמיגים ותקינות לחץ האויר בהם, מצב בלמים, איכות אספלט, מזג אויר וכו׳, אף לא אחד התייחס לבולמי זעזועים ויתר מכלולי המתלים שמצבם גם משפיע (מאוד) על יכולת הבלימה של הרכב כמו גם על יכולת ההאצה של הרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

^

בארץ יש סיבה חוקית לא להגיע למהירות הזאת (פרידה מהרשיון לזמן רב).

אני מעריך שבקו ישר שאופייני למהירויות האלה, מצב המתלים לא כזה קריטי כמו מצב הצמיגים (וציינתי כבר מתי מצב הבלמים משפיע)

תיאורטית בלבד (על סמך פיזיקה וכמה הנחות פשוטות)

הרכב מאיץ בתאוצה מקסימלית כל עוד הגלגלים לא מפרפרים (מחליקים) על הכביש.

בהנחה והרכב מאיץ מ-0 ל-200 בלי להחליק ב-X שניות (בתנאים ספציפיים),

אם יש לרכב בלמים חזקים מספיק, ומערכת ABS אופטימלית (שלא תיווצר החלקה כלל), הרכב יוכל לבלום בזמן קטן יותר מ-X משתי סיבות:

1. התנגדות האוויר תורמת לבלימה (ומקשה על ההאצה).

2. כוח הבלם על הדיסק פועל במקסימום האפשרי, ומפעיל כוח קבוע ללא תלות במהירות הרכב, בניגוד לכוח המנוע שמשתנה בהתאם לסל"ד במהלך ההאצה.

אני מניח שבפועל זה מורכב הרבה יותר מהרעיונות שהעליתי, אך הכיוון הכללי לדעתי הוא שהבלימה פוטנציאלית טובה יותר מההאצה.

יהיה מעניין לשמוע על סמך נסיון גם - מה התשובה האמיתית לשאלה?

המשפט שהדגשתי נכון כמובן בהנחה שהצמיגים נמצאים על סף הנעילה!

פורסם

ב-99% מהכבישים בעולם חוקי התעבורה אמורים להפריד אותך מהרשיון נהיגה, אני התייחסתי לפן הבטיחותי.

לעניין הבלימה, אתה טועה (מאוד) בהערכה שלך לגבי חשיבות מצב המתלים לבלימה ממהירות של 200 קמ״ש.

צמיגים חשובים מאוד כי הם המגע הישיר של הרכב עם האספלט.

מתלים הם גורם קריטי באחיזת הרכב בכל עת- האצה, בלימה, פנייה, במילים אחרות- הם האחראים הבלעדיים על אותו מגע רציף של הצמיג עם האספלט.

בבלימה מופעלים על הרכב כוחות פיזיים שמסייעים למתלים להצמיד את הצמיגים לכביש אבל גם זה לא תמיד מספיק- דמיין שאתה נוהג 200 קמ״ש ויורד על הבלמים בדיוק בקטע בו האספלט משובש\גלי- עם מתלים גמורים מרחק הבלימה שלך יתארך מאוד כי במצב כזה הרכב יילחם להשיג אחיזה איכותית באספלט ולא יצליח לעשות זאת ביעילות, הצמיג בעצם יקפץ מעל האספלט וישגע את ה-ABS.

אותו קטע כביש, מתלים תקינים- תיהיה עבודת מתלים יעילה, פחות קפיצות של הצמיג על האספלט ויותר מגע איתו שיביא לעוצמת בלימה גבוהה יותר עם מרחק בלימה קצר יותר.

פורסם

ברור לי שלמערכת המתלה/קפיץ/בולם תפקיד משמעותי בשמירת מגע רציף (ולא רק נוחות, כמחשבה העממית). בכביש שנוסעים בו במהירות הזאת, אני מניח שאין מהמורות. בכל מקרה לדעתי וכנראה גם לדעתך, הבדלים בין צמיגים שונים (וכמובן גשם) יצרו הבדלים משמעותיים הרבה יותר מאשר רכב עם בולמים גמורים או תקינים.

פורסם

למען האמת קשה לי להסכים עם האמירה הזאת, אני מבלה לא מעט את טווח המהירויות של 200+ ויכול לומר לך שלא חסר כבישים שהאספלט שלהם גלי, בהונג קונג הגדילו לעשות וחלק מהכבישים בכלל אינם אספלט אלא יציקות בטון.

עבודת מתלים מאוד מאוד משפיעה על התנהגות רכב, מתלים גמורים משפיעים על הרכב שלך בדיוק כמו התקנת צמיגים סיניים נחותים- הם יעשו את העבודה כל עוד אין משהו חריג, כשאותו מצב חירום יגיע אתה עלול להצטער מאוד שהזנחת את מצב המתלים\בחרת צמיג זול במקום אחד נורמלי.

עוד משהו, לטעמי רוב הרכבים הספורטיביים הקטנים והפחות חזקים לא יתמודדו טוב עם בלימת 200-0, זו בלימה שיוצרת חום אדיר ותכביד על מערכות בלימה ״קומפקטיות״, כשהרכב יפחית את המהירות לאיזור 70-60 קמ״ש הבלמים כבר יהיו חמים וייתכן מאוד שעוצמת הבלימה תפגע מאוד (דעיכת בלמים).

• תוכן חדש...