Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אם אפשר קצת מידע על TORQUE ושקע OBDII.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם רוצים משהו באמת איכותי יש מוצרים של scantool כמו זה http://www.scantool.net/scan-tools/obdlink-mx.html

מעבר לזה כל הסיניים למיניהם שנראים אותו הדבר.. זה הכל דרעק מיט פפר.

מצב שני רוב המשתמשים הביתיים קונים את הדונגלים הזולים ומשתמשים בהם ללא בעיה..

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
נראה זהה לזה:

http://www.ebay.com/itm/New-V1-5-ELM327-OBDII-OBD2-Bluetooth-Auto-Car-Diagnostic-Interface-Scanner-8341-/271218068371?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item3f25db4b93&vxp=mtr

העובדה שהמוצר מכר במחיר גבוה לא בהכרח אומרת שיש הבדל כלשהו.

בדיוק.

כולם אותו דבר.

אם רוצים משהו באמת איכותי יש מוצרים של scantool כמו זה http://www.scantool.net/scan-tools/obdlink-mx.html

מעבר לזה כל הסיניים למיניהם שנראים אותו הדבר.. זה הכל דרעק מיט פפר.

מצב שני רוב המשתמשים הביתיים קונים את הדונגלים הזולים ומשתמשים בהם ללא בעיה..

זה אכן המתאם ה"מקורי".

לא חושב שיש כאן מישהו שהשקיע 500 שקל וקנה אותו ולכן לא נדע אם הוא עדיף על החיקויים הסיניים :o

פורסם

לי יש את הקורא הסיני הפקקט הזה. קניתי אותו ב$9. זה זיוף של ELM אמיתי, אבל מה, הוא עובד כמו גדול. ולא קורא רק פעם בשנייה, אלא ממש רציף. אבל אולי זה רק אצלי. אם מישהו רוצה לינק לבדיוק אותו האחד שהזמנתי, הנה: http://dx.com/p/obdii-bluetooth-car-diagnostic-cable-black-blue-orange-dc-12v-42825

פורסם
לא חושב שיש כאן מישהו שהשקיע 500 שקל וקנה אותו ולכן לא נדע אם הוא עדיף על החיקויים הסיניים :o

לא ניסיתי את הסיניים, אבל חבר מהעבודה קנה לא מזמן את אחד המוצרים היקרים בתחום וביקש שאקח אותו לנסיעת מבחן.

בגדול זה נחמד מאד לחובבי הז'אנר - נראה מגניב, מתחבר בקלות ונותן הרבה מידע. לא כ"כ ברור מה יש לבן התמותה הפשוט לעשות עם המידע הזה, אבל ניחא. אם אפשר לקרוא ולאפס באמצעות המכשיר הודעות שגיאה - דיינו.

החסרונות? במקרה שלי צריכת הדלק הייתה אופטימית מאד (20-45 ק"מ לליטר), אבל זה עשוי להיות באשמת מחשב הרכב ולא המכשיר עצמו. כמו כן בגרסה החינמית של Torque לא כ"כ נח לעשות export לנתונים ולהציגם באופן גרפי, אולי בגרסה בתשלום זה עובד טוב יותר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
אני מחכה לאחד כזה בדיוק. כשדואר ישראל יחליטו סוף סוף להתחיל לעבוד, אדווח.

הגיע הזמן לדווח. הגיע. בשקית יש מתאם ודיסק. אפילו לא פתקית תיעוד.

הרכב - מיצובישי כריזמה 1600 ידנית GLX.

תוקע בשקע, פותח סויץ. המתאם מדליק לד אדום חגיגי. מנסה לבצע זיווג bluetooth אבל הטלפון לא מוצא כלום. אחרי כמה נסיונות מגלה ש pairing עובד רק בשניות הראשונות אחרי חיבור. ניחא. מתחבר (לא נדרשת סיסמה - עוד לא נתקלתי ברכיב BT שלא ביקש ססמה).

מפעיל Torque בגרסה החינמית, בוחר את המתאם. המתאם סורק כל מיני פרוטוקולים והמתאם מחייך בלדים צהוב וירוק (או משהו כזה). מחזור, שניים, שלושה, חצי שעה, ושום דבר. לא מוצא פרוטוקול לטעמו.

שאלות:

אני עושה משהו לא נכון?

צריך מתאם אחר?

צריך תוכנה אחרת?

יש לי גם כזה, עובד בדיוק כמו הדגם הגדול. אם כי היה רכב אחד שהקטן לא הצליח לתחבר אליו והגדול כן.

איזה רכב זה היה?

:turn-l:
פורסם

בשנת 99 ספק אם היה OBD II ברכב.

יכול להיות שיש OBD-I עם שקע פיזי של OBD-II. (יש שיקוץ כזה בג'ימני 2000 שלי)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

יכולות להיות שתי סיבות לתופעה:

האוטו לא עובד עם אף אחד מהפרוטוקולים שהמתאם הזה מכיר (או בקיצור אין תמיכה).

המתאם עצמו פגום. נתקלתי באחד כזה שעבד מצויין ואז התחיל להתנהג בדיוק כמו שאתה מתאר.

פורסם

זהו, גם בלנטיס 99' נתקלתי בקטע הזה, יש שקע 16 פינים אבל הוא לא מזהה את המחשב. ואז מבט בתא המנוע מגלה שיש גם שקע דיאגנוסטיקה מהסוג הישן..:shock:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...