Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אח שלי מסיים עכשיו לימודי רישיון על רכב.

יצא לו לנהוג על כמה רכבים ידניים. לטענתו באחד הרכבים הקלאץ' היה רגיש יותר, הוא סיפר שהמורה הזהיר אותו שברכב גודל המנוע גדול יותר ולכן הקלאץ' רגיש יותר.

אני טוען שאין קשר בין הדברים.

מי צודק ומה ההסבר?

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

ככל שהעומס וההספק גדולים יותר ככה המכלולים חזקים יותר.

אתה תראה בפורום שיפורים למשל, שלפעמים מחליפים קלאץ' או טורק(תיבה אוטומטית) או יותר מכך, בגלל שמגדילים משמעותית את הספק המנוע.

עד כמה שאני יודע, יהיה יותר קל לשרוף קלאץ' ברכב עם מנוע חזק\ רכב כבד.

מעבר לכך יש רכבים שבהם הקלאץ' נעים יותר לנהיגה, תלוי בכמה דברים.

פורסם

אין קשר.

מנוע גדול יותר יספק יותר מומנט ויצויד בקלאץ' גדול יותר אבל גם ביחסי העברה שונים ואולי גם במנגנון מנופים שונה להפעלת הקלאץ'.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אמנם נהגתי רק על שני רכבים ידניים בחיים, האחד עם מנוע 1900 טורבו דיזל גרגרני והשני עם 1250 בנזין חלשלוש ואני יכול לומר לך שלא היה הבדל ביניהם חוץ מזה שברכב הדיזל קל יותר לזנק בעליות (ואני גר בטבריה).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

אולי אני טועה בהבנת הניסוח , אבל נראה לי שהתשובה היחידה בכיוון היא של GABIUBOGI .

בכל מקרה התשובה לא משתנה , זה נכון "שהגודל" (יותר מדויק להגדיר את זה כמומנט בסל"ד הנמוך , הנפח\גודל לא בהכרח יקבע) משפיע על התחושה בקלאץ' (מה שאחיך הגדיר בתור "רגיש יותר") , אבל יש עוד המון דברים שמשפיעים (כבל או הידראולי , גדלים ויחסי גדלים בין רכיבי המערכת , צורה\גודל\חומר דיסקת הקלאץ' ,אפילו המשקלים של הרכיבים ועוד) .

למען הדוגמא : בקורבט (מנוע 6,200) הקלאץ' עם תחושה "עמומה" (אז התחושה היא במונחים שלך "לא רגיש") , ואילו במאזדה מיאטה (נפחים קטנים מ-1.6 2.0) התחושה היא של קלאץ' "רגיש" יותר .

עריכה אחרונה על ידי Moonlight Theory

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...