Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למי שזוכר לפני מספר חודשים הייתי בקליפורינה ושכרתי מוסטנג GT פנסקי שהייתה חולגנית לא קטנה,לאחר חוויה כל כך מהנה ידעתי שהחופשה הבאה שלי תהיה שוב בקליפורניה,הפעם אולי אנסה משהו אחר,לאחר התלבטות בין קאמרו,מוסטנג או קורבט,החלטתי לסגור על המוסטנג GT שהייתה במחיר מאוד מפתה רק 600 דולר לשבוע (420 סוסים הנעה אחורית) נשמע כמו דיל טוב.

הגעתי לשדה בערב שם פגשתי את שהיד,פקיד הרץ מאוד מאוד חביב בכלל השירות של הרץ בLAX פשוט נפלא,שהיד היה מאוד חברותי,ואמר לי שבמידה וארצה לשדרג הנה המספר האישי שלו,אני יכול להתקשר בכל שעה ביום.

נגשתי למגרש החנייה שם חנתה מוסטנג GT פרמיום כסופה עם פס שחור באצבע שני קונסי צד ושער ירקות כמו ספויילר מוגבה ועוד.

מיד לאחר התנעה חשתי אכזבה מהשקט של המנוע לעומת גירסאת הפנסקי גם נתוחת הישיבה במושבי הפרמיום הרגילים לעומת הריקארו הייתה גבוהה ומשונה.

בניסעה לאורנג' קאונטי גליתי שכל הרכב רך מידי,הבלמים חסרי רגש ותנוחת הישיבה לא בדיוק ספורטיווית,למדתי להעריך מאוד את מה שפנסקי עשו עם המוסטנג לאחר שנהגתי 60 מייל על הגירסא הרגילה.

למחרת בבוקר,המאחרת שלי נסעה לעבודה,ואני נסעתי חזרה להרץ לשדרג,אומנם תוספת של עוד 250 דולר,ועם תא מטען שספק יספיק לי אמרתי לעצמי לפחות תנסה לראות אם יש קורבט פנויה.

התקשרתי מהדרך לשהיד,הוא אמר לי שהוא יבדוק שבנתיים אגיע,לאחר שעה הייתי בהרץ מוכן ונרגש להחליף אך לצערי אזלו להם הקורבטים בדיוק היום בבוקר הם השכירו 2 כך נאמר לי,

נסיתי להיות קצת ישראלי וללחוץ ואז בדיוק שהיד קיבל שיחה מלקוח לא מרוצה שאמר שהוא רוצה להחזיק את ה..קורבט שלו ולקחת משהו אחר.

בום! כמה זמן שאל שהיד? שעה הוא מגיע,חכיתי בסלנות.

ואז היא הגיע:

IMG_3189.jpg

לפני שחתמי על החוזה בדקתי שהמזוודה אכן נכנסת בתא המטען-

IMG_3229.jpg

המזוודה נכסה בול! לאחר מכן בדקתי את תנוחה הישיבה,רק להיות בטוח(אחרי הכל מדובר במסע של למעלה מ1000 מייל)

נכנסתי לכיסא שהרגיש מאוד נוח ההגה הקטן נופל בדיוק לידים וסימני הפלוס על מנופי העברת ההילוכים מרגישים טוב!

איכות החומרים בתא נסועים מפתיע לטובה לעומת התמונות שראיתי שם הם נראים זולים,במציאות הופתעתי לטובה,

יצאתי לדרך ומידה הרגשתי שאני במכונית הרבה הרבה יותר ספורטיווית,תנוחת ישיבה עם הטוסיק על הריצפה ורגליים מתוחות קדימה,הגה קשיח,בלמים עם המון תחושה,ומרכב נמוך וקשיח נותן הרבה תחושת ביטחון.

בשיוט רגיל חזרה לאורנג' קאונטי הקורבט הרגישה דיי ניחוחה האצות קלילות מביאות אותה דיי בקלות ל110-120 מייל לשעה,רצוי לשים העין על הספידומטר על מנת להמנע ממפגש בילתי רצוי עם משטרת קליפורינה.

השמש חזרה לענייניים אחרי בוקר דיי מעונן,עצרתי בצד לבדוק וואטס וואט והורדתי את הגג,תהליך דיי פשוט ברגע שמבינים את הטריק.

תחושה נהדרת אפשר לשמוע את נהמת הV8 הבשרני אך לצערי בשברולט לא שמעו על מסטי רוח,וכל מהירות מעל 70-75 מייל תא הנוסעים מתמלא רוח,מצד שני,היי אני בקורבט אדומה פתוחה מוריד לרביעי (שני קליקלים על הפדל)סוחט את הדוושה ורואה את המהירות מטפסת ל120 תוך שניות..יאיקס! החיוך שלי גדל.

למחרת בבוקר יצאנו ואני והגברת,ואה וגם הבחורה לכיוון ווגאס.הנסיעה לווגאס הייתה דיי רגועה,כולם הפחידו אותי לגבי המשטרות מחכות לנהגים כמוני בנבאדה.

לאחר לילה במונטה קרלו,השכמתי קום ויאצנו למדבר מבלי תוכנית,אמרתי לה בואי נאבד במדבר ונראה מה יהיה,

IMG_3221.jpg

הגענו בטעות לDEATH VALLEY בינואר הכבישים שם רייקים לחלוטין! ישורות עד! הנוף המדברי עם הגג פתוח פשוט מטמטם את המוח,

באמת שהרגשתי שאני בסרט דרכים אמריקאי.

IMG_3251.jpgIMG_3224.jpg

דבר אחד היה חסר לי וזה עיקולים רצינים דבר שיטופל ובגדול למחרת,בנתיים הייתי עסוק לראות למי יש יותר ביצים:אני מקווה שהתובע המחוזי של נבאדה לא גולש בפורום הוא לא ישמח לראות את הסרטון הבא:

קצת מעל 160 מייל לשעה בישירות.

אחרי שהפרנו את שלוות המדבר חזרתי למלון מרוצה מאובק ומתכן את המחר,

יצאנו LAKE MEAD מאוד ממולץ לחובבי הנהיגה פשוט כבישים מושלמים! גם הנוף סבבה.

ב חצי שעה מווגאס הגענו לכניסה לשמורה משלמים 10 דולר ונכנסים,בדיוק כשנכנסנו ,ראיתי פרארי 458,F430 ויגואר XKR-S יוצאות ,הבנתי שהגעתי למקום הנכון!

כביש דו נתיבי ריק! פה ושם אופניי ספורט ועיקולים מדהימים לצד האגם,עם גשרים,פניות S הרפינים עליות ירידות יו ניים יט!

הקורבט לא פראיירית בכלל,טרן אין חד מאוד,בכלל הרכב מרגיש הרבה יותר קטן מבפנים מאשר הגודל הממשי שלו,

הילוך 3 בירידה פנייה ימינה בעלייה,בולם חזק,מוריד בקליק קטן לשני נכנס לפנייה מחזיר את הרגל לדוושה,יוצא שלישי,רביעי פניית אס בירידה,מוריד לשלישי נוף האגם מתגלה מולי,ואני מוקף עם הגג הפתוח בהרי נבאדה המדהימים,חוצה את האס בדיוק באמצא ההגה מתקשר טוב.

ישורת מולי מושך עד 6 אלף טור,מעלה לרביעי,חמישי 125 מייל,פנייה באופק,ואני מתגלגל מצחוק של אושר בולם חזק מוריד לשלישי ימינה,ואז פנייה חדה מיד שמאלה מוריד לשני אוחחח,רגעים של אושר,והבחורה שלצידי אפילו נהתנה גם היא! וכך היה למשך 10-12 מייל של שיכרון חושים.

עוצרים בצד להרגע,נהנים מהשקט ומהנוף

IMG_3278.jpg

זה נתן לי זמן להרהר קצת :

כמה חסרונות-1.אין לי ביצים להביא את הקורבט הזאת קרוב למגבלה.2.הכיסאות יכולו להיות יותר תומכים לרכב ברמה הזאת.3.מנופי ההילוכים קצת מבלבלים בהתחלה גם צד ימין וגם צד שמאל עושים את אותה הפעולה בשנהם אפשר להוריד ולעלות הילוך,דבר שמבלבל,כאשר האינסטיקנט הראשוני שלי היה,הילוך למעלה בצד ימין והורדה בצד שמאל.

יתרונות-הדבר הזה טס! בישורות,מתנהג נהדר בין הפניות עם הגה מתקשר ויכולת שינוי כיוון מאוד אתלטתית,מרגישה הרבה הרבה יותר קטנה בפניות מאשר הגודל הממשי שלה ,נתוחת ישיבה מאוד מזימנה וכייפית, ובלמים נהדרים,לא רק שהם עוצרים חזק,אלה גם מלאי רגש בדוושה.

חזרנו לקליפורינה,בערב נסיעה ארוכה ארוכה,דרך כביש 10 שובר העצמות,מי שנסע בקליפורינה יודע שיש מספר כבישים פשוט מעזעזים!

נשבר לי הגב,חזרתי הבייתה הלכתי לישון.

בבוקר נסעתי ללוס אנג'לס לראות איפה העשירים גרים,וגם לנסות את מלהולנד-דרייב,למי שלא מכיר זהו כביש מתפתל שיוצא משכונת העוני בברלי הילס.

כאן גיליתי מגבלה נוספת בקורבט,בעיקולים ממש ממש צרים הגודל שלה יותר נכון הרוחב שלה ,הופך את העניין ליותר טריקי,הייתי צריך להיות יותר ערני ולקחת את הפניות בזהירות יתרה. עצרתי בתצפית,כאשר מצד אחד יש בית(אחוזה עם מגרשי טניס,בריכות ושאר ירקות) ומצד השני נוף אשר חושף את כל לוס אנג'לס .מהממם.

IMG_3307.jpg

ביום האחרון לקחתי את הרכב מזרחה לסאן דייגו לעוד שביל הרים,פשוט מטריף פניות חדות,הרפינים,וS תנועה רכבים דלילה,וכמה רכבים שידעו לעצור בצד ולתת לי לעבור,ולבסוף הגעתי לעיר מקסימה ממש בטעות בשם JULIAN, אי שם בגובה של 2000 רגל. דמעות של אושר:)

IMG_3327.jpg

לסיכום: מאוד כיף לנדוד ברחבי קליפורניה ונבאדה,אני באופן אישי הלכתי על מספר פרמטרים של כיף 1.שלטים שמורים על מהירות מקסימלים של 25-35 מייל לשעה בהרים ,העדר קליטה בטלפון(ככה אתה בטוח נמצא באיזה חור),ולהמנע מסופשים או חודשי הקיץ,בכלל העדר התנועה או פקטור מאוד מאוד מאוד חשוב.

רכב ספורטיווי מוסיף מאוד לאווירה אך אני בטוח שאפשר גם להנות ממכונית סלונית חזקה. בגדול למען הסדר הטוב יאמר כי כיבדתי את החוקים הביטוחתיים,כלומר איפה שיש בתי ספר,כפרים הולכי רגל נסעתי מאוד רגוע וכמובן היה חשוב לי לכבד את שלוות המקומיים.

עלויות:קצת פחות מ900 דולר לשבוע לקורבט פלוס 50 דולר ביטוח,דלק -לא ספרתי אבל הוצאתי משהו כמו 200 דולר על 1100-1200 מייל

מלונות בווגאס-יצא 160 דולר לשתי לילות מאוד זול.ושאר השבוע עדיף שתהיה לכם חברה מקומית עם דירה מאובזרת שתהיה אסירת תודה לארח אותכם.

אני מתלבט איפה כדאי לעשות טיול שכזה בפעם הבאה,אירופה? מזרח אירופה? פורשה בוקסטר?.

עריכה אחרונה על ידי nimnim

Porsche 944 turbo

פורסם

לא רציני אתה, אני בבוורלי הילס בחיבור של בוורלי גלן ומלהולנד, כל השבוע משתעמם ודווקא ביליתי במחיצת xkr ואתמול sl63

חזרת לארץ? אם לא, תביא את הבחורה לצהריים, השמיים אפורים וזה מגעיל אבל מסתדרים

haters will hate

פורסם
לא רציני אתה, אני בבוורלי הילס בחיבור של בוורלי גלן ומלהולנד, כל השבוע משתעמם ודווקא ביליתי במחיצת xkr ואתמול sl63

חזרת לארץ? אם לא, תביא את הבחורה לצהריים, השמיים אפורים וזה מגעיל אבל מסתדרים

חבל חזרתי אתמול,דווקא חשבתי שתהיה עסוק כך סתם באמצע השבוע...יא אללה.

נקסט טיים באדי.

Porsche 944 turbo

פורסם

נמרוד, כרגיל נהניתי מהכתיבה, ונהניתי מצפייה בתמונות. תודה רבה על השיתוף. מאחל לך עוד הרבה טיולים שכאלו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
איך הקורבט לעומת המוסטנג(או הקמארו למקרה שאני מתבלבל) בטיול הקודם?

השוואה שלי תהיה למוסטנג פנסקי (גיסראת הGT 5.0 עם מתלים משופרים,בלמים משופרים ואגזוז רועש במיוחד) הפנסקי רעה יותר ובעלת התנהגות פחות צפויה אבל עם הגה קצת יותר טוב,הקורבט בכל השאר החזיתות מרגישה כמו רכב הרבה יותר נכון למטרה של נהיגה ספורטיוית.לקורבט הספק דומה לזה שבמוסטנג אבל רצעות סל"ד הרבה יותר רחבה.

תיבות הילוכים,שתהן היו אוטומטיות,וקצת סירסו את המנועים הנהדרים שלהן לפנסקי סאונד עדיף,אבל זה לא חוכמה.

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...