Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה אולי "טירונית", אבל מדוע אומרים שכשמחזיקים ברכב חדש X זמן מסוים אז ירידת הערך העתידית לא ממש משנה לעומת החלפה של רכב כל 3 -4 שנים?

כמה זמן כדאי להחזיק ברכב כדי להגיד שירידת הערך שלו בעתיד לא רלוונטית לאיזה רכב לקנות, ודבר שני, מדוע זה כך? הרי גם אם ירידת הערך מתמתנת עם השנים, עדיין 1. ישנה ירידה ו-2. הרכב עדיין איבד ערך גדול מערכו עם השנים.

פורסם

יש כמה מועדים שבהם האוטו עובר תלתלה מסוימת במחירו,1. הוצאת האוטו בפעם הראשונה מהסוכנות כי האוטו כבר לא חדש אלה יד שנייה. 2.בחלוף תקופת האחריות שהיא בד"כ 3 שנים. 3.וכמובן לקראת סוף חייו כאשר המחירון של האוטו ברצפה וכבר עדיף לשלם למישהו מאשר להחזיק את האוטו.

לכל הנ"ל נוסף המושג "ירידת ערך" שכעיקרון זה כמה נופל המחיר שלו פר שנה לפי המחירון, נגיד קנית אוטו ב-130K ולאחר שנה המחיר שלו ירד ל-120K ז"א ירידת ערך 10K בשנה, כמובן זה יכול להשתנות. בהתחלה הירידה היא די דרסטית אבל לאחר מס' שנים זה נהיה יותר ויותר נמוך.

פורסם

אבל המחיר עדיין יורד. אם כך מדוע כשאני קונה רכב חדש זה משנה אם אני מחליף אותו אחרי 3 שנים או אחרי 10? כמובן בהקשר של ירידת ערך

פורסם
אבל המחיר עדיין יורד. אם כך מדוע כשאני קונה רכב חדש זה משנה אם אני מחליף אותו אחרי 3 שנים או אחרי 10? כמובן בהקשר של ירידת ערך

אם קנית אוטו ב100 אלף ומכרת אותו אחרי שנה ב80 או 90 יש הבדל של 10 אלף שח בעלויות שלך לשנה

אם מכרת אותו אחרי 10 שנים ב10 או 20 עדיין ההפרש בהפסד שלך הוא 10, אבל ההבדל מתחלק על עשר שנים ולא שנה אחת (ולכן מתקזז עם צריכת דלק, או תיקונים יותר זולים)

פורסם

ירידת הערך היא בד"כ מתבטאת באחוז מסוים משווי הרכב.

וכמו כל דבר שמתבטא באחוזים, X% מתוך 100 אלף שקל זה לא X% מתוך 50 אלף שקל.

ככה שירידת הערך עצמה (הסכום שהרכב מאבד מהשווי שלו כל חודש) הולכת ופוחתת עם הזמן (מכיוון ששווי הרכב נמוך יותר)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סתם לצורך הדוגמא כמו שהבחור שהגיב ראשון אמר.

רכב מאבד מערכו בתחילת דרכו כאשר הוא יוצא מהחברה וכאשר תקופת האחריות פגה.

רכבים מסוימים שידועים כמזדקנים באופן יפה זאת אומרת שאין מחלות נפוצות לעת זקנה ירדו פחות עם השנים.

סתם לדוגמא אתן את הרכב שלי:

כחדש יצא מהחברה כ-142K בשנת 2007 ועד 2008 איבד מערכו בערך 12-15K.

כל שנה לאחר מכן עד תום אחריות לאחר 3 שנים איבד 5-9K ולא יותר.

כעבור 3 שנים עמד על לא יותר מ100K.

כיום בן 6 הרכב שווה באיזור ה65K לדעתי במחירון רכב משומש.

המכה העיקרית נספגת בעיקר בשנה הראשונה שבא יוצא הרכב מהחברה כחדש.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור שוב כדי לחדד את השאלה...

בהנחה והכוונה היא להחזיק ברכב מסויים כ 7 שנים לפחות. האם במקרה כזה יש הצדקה כלכלית לקניה של רכב חדש לעומת רכב משומש בן 3?

פורסם

גם רכב בן 3 יגלה אמינות טובה,ויהיה אחרי הירידות ערך הגדולות של השנים הראשונות,כיוון שהוא חייב היה להיות מטופל במוסך מורשה,את תוכלי לדעת את ההיסטוריה שלו ולדעת שהוא טופל בחלפים מקוריים,מן הסתן מידי פעם יכול לצוץ משהו,אבל סך הכול זה לא רכב שיהיה במוסכים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מקפיץ את השרשור שוב כדי לחדד את השאלה...

בהנחה והכוונה היא להחזיק ברכב מסויים כ 7 שנים לפחות. האם במקרה כזה יש הצדקה כלכלית לקניה של רכב חדש לעומת רכב משומש בן 3?

במקרה כזה ההעדפה האישית שלי לרכוש מהחברה רכב שעבר קוסטומיזציה מלאה והוא מתאים לצרכי ולטעמי. אחזקת הרכב לטווח ארוך מפחיתה מאוד את ירידת הערך השנתית הממוצעת וכאן נכנס גם האלמנט הרגשי: הידיעה שהרכב חדש (גם כשהוא בבעלותך זמן רב), התאמת הצבעים ורמת הגימור לטעם האישי ועוד.

פורסם

אם זה רכב יוקרה התאמות אישיות אולי יותר משחקות תפקיד,אבל אם זאת משפתית או סופר מיני,אני מניח שצבעים ורמות איבזור ניתן יהיה למצוא ביד 2.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הכוונה היא לא לרכב יוקרה אלא למשפחתית סטנדרטית. אני הבנתי שבמידה ומחליטים לקנות רכב חדש ולהחזיק בו תקופה של 7 שנים או יותר, לירידת הערך יש הרבה פחות משמעות ובמקרה כזה יש הגיון כלכלי בקניה של רכב חדש. טעיתי?

• תוכן חדש...