Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בנוגע לפרוייקט בעיצוב גרפי שאני עושה .

הנושא הוא החזרת מכוניות ישנות לכבישים.

אז אני מחפש רכב שהדור הראשון-שלישי שלו יהיה טוב יותר מבחינת ביצועים , חיסכון בדלק , אופי , או בכל דבר אחר.

אני מבין שרכב חדש אמור להיות טוב יותר , אך בטוח שלא בכל הדגמים זה ככה וחייב להיות דגם שהדור הישן שלו טוב ממנו...

אפילו אם חסרים כמה מהפרמטרים למעלה זה יהיה אפשרי :)

תודה

פורסם

לא נהגתי,אבל הרבה אומרים שהדורות הראשונים של הגולף GTI יותר מהנים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מן המפורסמות היא שהפורד אסקורט משנות ה 80 ותחילת שנות ה 90' (נדמה לי משנת 1982 ועד 1994) היתה טובה משמעותית מהמחליפה שלה משנת 95' ואילך.

אחרי הפיאסקו עם האסקורט הזו פורד זנחה את השם לחלוטין ועברה לפוקוס.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

אם אפשר גם כמה נתונים יבשים כמו: כוחות סוס, צריכת דלק וכל היוצא בכך

ובעיקרון אני מדבר על השוואה מול מכוניות חדשות יותר נגיד 2008+

תודה

עריכה אחרונה על ידי rondin
פורסם

אם נחזור לעניין ה-GTI שזה גם מה שלי עלה בראש ישר - אני לא חושב שזה עונה לדרישות שלך מהבחינה הזו. הכוונה היא שאומרים שה-GTI מדור ראשון/שני/שלישי היו טובות מהאחרונות מבחינת הנאה מנהיגה וכו' - לא מבחינת צריכת דלק, כ"ס, בטיחות וכו'. מהבחינה הזו אני לא מאמין שקיים דבר כזה- מן הסתם שה-GTI האחרונה בנסיעה מנהלתית של 100 קמ"ש תצרוך פחות דלק מה-GTI דור ראשון כך גם לגבי האסקורט וכו'. אין מה לדבר על כמות כ"ס, בטיחות וכו' שזה כמו להשוות עגלה עם סוס לחללית

פורסם (נערך)
אם נחזור לעניין ה-GTI שזה גם מה שלי עלה בראש ישר - אני לא חושב שזה עונה לדרישות שלך מהבחינה הזו. הכוונה היא שאומרים שה-GTI מדור ראשון/שני/שלישי היו טובות מהאחרונות מבחינת הנאה מנהיגה וכו' - לא מבחינת צריכת דלק, כ"ס, בטיחות וכו'. מהבחינה הזו אני לא מאמין שקיים דבר כזה- מן הסתם שה-GTI האחרונה בנסיעה מנהלתית של 100 קמ"ש תצרוך פחות דלק מה-GTI דור ראשון כך גם לגבי האסקורט וכו'. אין מה לדבר על כמות כ"ס, בטיחות וכו' שזה כמו להשוות עגלה עם סוס לחללית

גם אני בדקתי את האופציה הזאת ראשונה ....

יש הבדל של 100כ"ס + לטובת החדשה מה גם שהיא טובה ממנה כמעט בכל פרמטר לפי מה שהבנתי ...

מספיק לי למצוא רכב שההספק שלו גבוה יותר וחסכוני יותר שילוב של שניהם יהיה ממש טוב ...

אם אין אפשר להתפשר על הספק או על כל יתרון אחר באופן שאפשר לשכנע אנשים להעדיף רכב ישן על חדש ק

עריכה אחרונה על ידי rondin
פורסם

דוגמא קלאסית:

הסקודה פאביה 1.6 טיפ' שנמכרה משנת 2008 עד אמצע 2010 היתה טובה יותר מכאנית מהפאביה שנמכרת כאן מאז החצי השני של 2010 ועד היום עם מנוע 1.2TSI ו- DSG.

בשני המקרים הספק המנוע הוא 105 כ"ס, רק שבדגמים החדשים יותר יש דיווחים לא מעטים על תקלות מנוע וגיר. העיצוב כמעט זהה.

פורסם

כמה דוגמאות

ביואיק ריגל של שנות ה-80 הייתה מהירה וספורטיבית לעין ערוך מהביואיק ריגל שהחליפה אותה

מרצדס S הסדרה של תחילת שנות ה-90 היתה הרבה פחות מוצלחת מהקודמת, הרכב היה גדול, מגושם ובעל איכות גימור גרועה

הפורד מוסטנג של סוף שנות השבעים הייתה פשוט בדיחה לעומת הפורד מוסטנג של תחילת שנות ה-70 (עיצב מכוער, מנועים מסורסים וכו')

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
דוגמא קלאסית:

הסקודה פאביה 1.6 טיפ' שנמכרה משנת 2008 עד אמצע 2010 היתה טובה יותר מכאנית מהפאביה שנמכרת כאן מאז החצי השני של 2010 ועד היום עם מנוע 1.2TSI ו- DSG.

בשני המקרים הספק המנוע הוא 105 כ"ס, רק שבדגמים החדשים יותר יש דיווחים לא מעטים על תקלות מנוע וגיר. העיצוב כמעט זהה.

כמה דוגמאות

ביואיק ריגל של שנות ה-80 הייתה מהירה וספורטיבית לעין ערוך מהביואיק ריגל שהחליפה אותה

מרצדס S הסדרה של תחילת שנות ה-90 היתה הרבה פחות מוצלחת מהקודמת, הרכב היה גדול, מגושם ובעל איכות גימור גרועה

הפורד מוסטנג של סוף שנות השבעים הייתה פשוט בדיחה לעומת הפורד מוסטנג של תחילת שנות ה-70 (עיצב מכוער, מנועים מסורסים וכו')

אני מחפש דוגמא של דגם משנות ה70-80 לעומת דגמים של היום מודרניים (2007+)

קיים דבר כזה ?

פורסם

אולי הלנצ'יה דלתא האגדית של שנות ה80 שהייתה מלכת הספורטיביות עם הישגים פורצי דרך במירוצי הראלי.לעומת הלנצ'יה דלתא של היום שלא מטביעה את חותמה

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
אני מחפש דוגמא של דגם משנות ה70-80 לעומת דגמים של היום מודרניים (2007+)

קיים דבר כזה ?

אם אתה מדבר על כ"ס וצריכת דלק בשנות ה-70-80 אתה יכול לשכוח מזה.

אם אתה רוצה להשוות את הסובארו ליאונה של 90-92 ל-B3 של 2007-2012 (גלגול של אותו הדגם) תראה שה-B3 המודרנית נחותה משמעותית בצריכת הדלק ובביצועים למרות שזו מספקת 107 כ"ס ואילו הליאונה נותנת "רק" 65. כנ,ל בנושא האמינות, לא שיש הרבה השגות על ה-B3 אבל בהשוואה לליאונה B3 זה רמה אחת מתחת, למרות הפרש הגילאים שעומד לרעתה של הליאונה.

כנ"ל דייהטסו שרייד מול סיריון. שרייד 88-92, 55 כ"ס - ביצועים מרשימים, אמינות נדירה ברמתה וצריכת דלק מהחלומות. סיריון 2006-2011, 87 כ"ס, מספקת ביצועים נחותים במעט מהאחות הגדולה תוך צריכת דלק סבירה אך לא ברמה של השרייד ורמת אמינות טובה, לגילה.

אני כמעט בטוח שאם תבדוק תגלה שגם האלמרה\טידה, הקורולה והלנסר יספקו נתונים דומים, אז מול היום, ופה מדובר גם בשני דגמים שלא שינו את השם. סביר להניח שיש עוד כמה דוגמאות כאלה מתור הזהב של הקרבורטורים (סוף 80 תחילת 90).

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם
אולי הלנצ'יה דלתא האגדית של שנות ה80 שהייתה מלכת הספורטיביות עם הישגים פורצי דרך במירוצי הראלי.לעומת הלנצ'יה דלתא של היום שלא מטביעה את חותמה

לפי מה שראיתי זה באמת יכול להתאים ..... הקטע הוא שאני לא מוצא נתונים יבשים

כמו כ"ס של הישנה לעומת החדשה (גם בHF TURBO) , צריכת דלק וכו ' ...

תוכל לעזור לי בזה ?\

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

המכוניות בשנות ה70-80 שקלו פחות מהמכוניות המודרניות, ולכן השוואה של כ"ס לא תתן לך כלום. (צריך פחות כח כדי להזיז פחות משקל) תוספת המשקל היא בעיקר בגלל השיפור העצום בבטיחות מאז ועד היום.

אם מסתכלים על נתונים יבשים של תאוצה מ0-100 וצריכת דלק, קשה לי להאמין שתצליח למצוא מכונית ישנה שהיתה יעילה משמעותית מהדור העכשווי שלה.

אופי והנאה זה עניין של טעם נטו, ותלוי 100% במתבונן ובנהג. לא משהו שאפשר למדוד בפרמטרים כמו כ"ס או זיהום אויר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...