Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתונים יבשים אפשר למצוא באתרים כמו carfolio, autoevolution וכו'.

לדוברי רוסית יש גם avtomarket.ru

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מרצדס S הסדרה של תחילת שנות ה-90 היתה הרבה פחות מוצלחת מהקודמת, הרכב היה גדול, מגושם ובעל איכות גימור גרועה

ידידי, אתה לא יודע על מה אתה מדבר. איכות גימור גרועה? ראית בכלל אי פעם W140 לא בתמונות? (אני לא שואל אם ישבת או נהגת, כי אם זה היה קורה לא היית כותב את מה שכתבת ואני במקרה דווקא במקרה יצא לי לנהוג על יצירת מופת הזאת)

ברכב הזה היצרן השקיע סכום מטורף בפיתוח, המטרה שלהם הייתה ליצור את רכב הפאר הטוב ביותר בזמנו, בלי לחסוך. והם הצליחו.

מנועים מעולים בכל הדגמים, נוחות מטורפת, בידוד רעשים ואיטום מדהימים עם חלונות כפולים. רכב ששוקל 2 טון+, מרווח ברמות מטורפות, כל הגדג'טים האפשריים שהיו זמינים לזמנו.

רמות אבזור יוצאת דופן לתקופתו, הנה כמה מדוגמאות:

- מערכת עזר לסגירת דלתות, תא מטען

- מראות חשמל: מתקפלות חשמלית, כיוון חשמלי כולל מראה פנימית

- סוגי עץ ועור הכי טובים תקופה מעץ אגוז משובח ועוד

- מערכות מתלים הידראוליות לנוחות יוצאת דופן

- הגה עם קשיחות משתנה לפי מהירות, כיוון הגה חשמלי

- כל המושבים חשמליים עם כיוון וזיכרון (כולל אחוריים כמובן)

- מזגן מפוצל עם בקרת אקלים

- תנור בנזין אוטונומי למדינות קרות

- קסנון (באותה תקופה זה היה אקזוטיקה)

- חיישני חנייה מקדימה ומאחורה

- טלפון, מקרר, מערכת ניווט לחלק משווקים

לא פלא שמייבאך היה מיוצר על בסיס W140 ולא זה שבא אחריו הW220.

ללא ספק W126 הייתה מכונה מדהימה, אבל הW140 יותר טובה ממנה בהכל, כולל גימור, איכות וכל פרמטר אחר שתבחר.

אם כבר, הS קלאס שבא אחרי הW140, כלומר הW220 היה יותר גרוע ממנו, פחות אמין, רמת גימור נמוכה יותר וברכב הזה חסכו על הכל, כולל איכות חומרים, פתרונות טכניים. במקום מנוע M119 המדהים שהיה בW140, בW220 בא מנוע W113 שהיה OPEN DECK, היה לו רק 3 שסתומים ולא 4 לצילינדר, היה SOHC ולא DOCH וברשימה עוד ארוכה. לא פלא שהחליפו אותו, הוא לא יכל לעמוד בהספקים מודרניים, לאומת הM119 בגירסת הCLOSED DECK היה ברכבי מירוץ ויכל להחזיק מעל 1000סוסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פיג'ו 205 GTI מול 206 GTI ו207 GTI, כל דור רק החמיר את המצב (אני מדבר עיצובית)

סובארו B4 שנת 2004 הייתה הכי יפה והמתיחות פנים רק הרסו אותה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
אם גם תוכל להסביר איך כל זה מתקשר לעיצוב גרפי. ז"א ביצועים, כס צריכת דלק וכו?

כביכול הנושא שלי הוא החזרת מכוניות ישנות לכבישים על חשבון חדשות מהחברה...

אז אני רוצה להעמיד רכב משנות ה80 מול אותו רכב 2014 ולהציג את היתרונות של הישן על החדש ....

אני יעלה לפה את מה שעשיתי שאני יסיים..

בסוף הלכתי על לאנצ'יה דלתא , אבל שמתי נתונים שיקריים אחרי שדיברתי עם המורה והבנתי שזה אפשרי

פורסם (נערך)

אין שום יתרונות ברכב שנות ה80 על פני רכב חדש. הוא יותר מזהם, יותר חלש, פחות בטיחותי, פחות נוח, צורך יותר דלק וכד'.

אפילו אם להתחשב בעובדה שרכב שנות ה80 היה פשוט במבנה וקל לתחזק אותו, זה כבר סוס מת: אין חלפים, בלוי, אם עוד נוסע אז כבר בסוף דרכו המוטורית כרכב ומתקרב לדרכו החדשה בתור קורה של איזה גשר או פחית.

גם אם דגם הבא פחות מוצלח מהקודם, זה עדיין מתקיים כי לרכב חדש יותר יש יתרון אבסולוטי בהיותו חדש יותר, בלוי פחות וכל מה שרשמתי למעלה.

מלבד תרגיל תיאורתי להשתעשע בו, אין שום תועלת להחזיר רכב ישן במקום חדש משיקולים פרקטיים, אלא אם כן אתה אספן, אבל אז זה לא על חשבון רכב חדש.

לא הבנתי: שמת נתונים שיקריים לרכב ישן?מה המשמעות של זה?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המילה טוב היא מילה בעייתית, טוב מאיזה בחינה?

בהרבה בחינות ההשוואה בעייתית, הדורות החדשים מתהדרים בכל מיני טכנולוגיות חדשות שרק הולכות ומתקדמות עם השנים.

בנוסף אני חושב שכל השוואה של רכבים מעשורים שונים לחלוטין הינה בעייתית מאוד, במיוחד שמדברים על רכבי ספורט, שפעם ללא כל אותן טכנולוגיות ובקרות היו מבוססות על הנאה נטו, גם הזמן עושה את שלו והיום בכולם מדברים בדיעבד בחלק מן המקרים.

למרות זאת בדגמים עממיים ה206 נחשבה מוצלחת יותר מה207, הדור הראשון של הפוקוס היה טוב יותר מהדור 2 בלא מעט אספקטים ועוד ועוד.

השאלה צריכה להיות טוב באיזה אופן, מהיא נקודת ההשוואה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תראה, לנסות להצדיק החלפה של דגם חדש בישן רק בגלל שהוא יותר מהנה לנהיגה מהחדש זה לא תופס. (אני בעד, אבל רוב העולם לא)

במיוחד במכוניות עממיות כמו פוקוס ו206,לעיקר הרוכשים של המכוניות האלה ההנאה מהנהיגה היא בערך העדיפות האחרונה. מה שאנשים רוצים היום זה שימושיות, חיסכון בדלק, איבזור ואמינות.

אם אתה מכוון את נושא העבודה שלך לקהל משתמשים שהם חובבי נהיגה, יש על מה לדבר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...