Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי, טויוטה יאריס TS, הגיר קצר מאוד ואני מוצא את עצמי הרבה פעמים מושך טיפה את ההילוך ואז מעביר ישירות מ-2 ל-4 , או מ-3 ל-5. האם זה גורם נזק או בעיה כלשהי?

פורסם

לא, שום כלום. גם לא משפיע על צריכת הדלק.

בקיה בסטה (למי שזוכר את יצירת הפאר המוטורית הזאת) ההילוכים היו כ״כ קצרים

שבמישור ללא עומס יכולת לזנק בשני ולהעביר לרביעי כעבור מספר שניות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

ברכ שלי, אני באופן קבוע (לפי הצורך) עולה מהילוך שלישי לחמישי. אין עם זה שום בעיה כל עוד אתה לא מגיע לסל"ד לא טוב עבור ההילוך שאליו אתה מעביר. אגב, בספר רכב בדרך כלל כותבים שאסור להעביר יותר מ2 הילוכים במהלך אחד. למה? כי אלא אם כן אתה מושך הילוך שני עד למהירות שיוט, אין לך שום סיבה שבעולם לעלות משני לחמישי, וזה סתם להעמיס על המנוע. כמובן שהיצרן לא רוצה שתעמיס על המנוע ככה. גם בכיוון ההפוך, תוריד לשני מחמישי או לראשון מרביעי ותגיד ביי ביי לאוזניים שלך, שלא לשכוח את הוואחד בלימה שתחתוף מהמנוע, והשחיקה המיותרת של המצמד.

אז מתיי זה כן יכול להזיק?

נגיד אתה ב3000 סל"ד בהילוך שני ואתה מעלה להילוך רביעי. המנוע יתחיל להחנק ולגמגם.

נגיד אתה ב3000 סל"ד בהילוך חמישי, ואתה מוריד להילוך שלישי. אתה תקבל הרבה רעש ושחיקה של המצמד. (ובלימה חזקה)

שוב, הכל תלוי בהילוכים של הרכב שלך. אז העצה עדיין תקפה. כל עוד הסל"ד יהיה בתווח נורמלי בהילוך, לא אכפת למנוע כמה הילוכים עברת בדרך. איך יודעים איזה סל"ד תקבל באיזה מהירות? נסיון והכרות עם הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Yanlin
פורסם
אם אתה ברביעי ב-6000 ובמקום לשלב לחמישי, אתה משלב לראשון... תזמין מונית.

מה באמת יקרה במצב כזה , גם חמישי ב 4000 ושילוב לראשון יתן את אותה פעולה של סל"ד מעבר לקו האדום , מה התפקיד של המנתק במקרה הזה?

Miata ND2

פורסם (נערך)

תפקיד המנתק הוא למנוע ממך להאיץ את המנוע באופן יזום אל מעבר לטווח הסיבובים התקין. כשאתה משלב לראשון מחמישי, שום הגבלה אלקטרונית לא תצליח למנוע קטסטרופה במנוע.

והידית לא תכנס רק אם אתה מנסה לשלב לרוורס תוך כדי שהרכב נמצא בתזוזה, לא משנה מאיזה הילוך.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

לא שניסיתי להוריד ממהירות גבוהה לראשון , אבל ברכבים לא ספורטיביים להוריד הילוך אחד למצב שמגיעים קרוב לסל"ד המירבי זה מאוד קשה פיזית ... אז אני מאמין שאם זה נהיה יותר קשה לפי ההפרש, זה לא יהיה אפשרי ממהירות גבוהה להכניס ראשון .

פורסם
מה באמת יקרה במצב כזה , גם חמישי ב 4000 ושילוב לראשון יתן את אותה פעולה של סל"ד מעבר לקו האדום , מה התפקיד של המנתק במקרה הזה?

בלי קשר למנתק, סביר להניח שהמנוע ישבוק חיים. עיין ערך "over rev", והסיפור המוכר של הS2000 שהושכרה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?335653-%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99-(%D7%A9%D7%9C%D7%99)-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%92%D7%A2-%D7%9CS2000-%D7%A2%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%A9%D7%A0%D7%A9%D7%91%D7%A8&highlight=s2000+%D7%99%D7%AA%D7%A8

• תוכן חדש...