Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

46. כשיש התמזגות 2 נתיבים לאחד במהירות נמוכה, כול נהג נותן לנהג אחד אחר להשתלבש לפניו אבל יש מישהו שחושב שמגיע לו יותר ולא נותן לאחר להשתלב ונדחף בכוח.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קטנועים של שליחויות עושים את זה כל הזמן.

עליהם אני בכלל לא מדברת, נפתחה פיצרייה צמוד לבית שלי. מדרכות, רמזור אדום וכיוון התנועה הפכו להמלצה בלבד.

אבל כמעט כל בוקר אני חוצה מעבר חציה במהירות של צב כשעוצרים לי בנתיב השמאלי (כי כולם תמיד נוסעים בשמאלי) ואני רואה כבר את האידיוט התורן שינסה לעקוף מימין.

אגב, בקשר לגל אדום, בדר"כ במקביל קיים גם גל ירוק, אם אתה מגיע במהירות מסויימת אתה יכול לתפוס רצף ירוקים. למשל בירושלים, דרך חברון ושד' הרצוג.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

במקומות שאני נוסע זה בדרך כלל גל אדום. אם רמזור אחד היה אדום, כל הרמזורים שבאים אחריו גם יהיו אדומים.

מעברי חצייה כאשר יש יותר מנתיב אחד לכיוון זה סכנת נפשות בגלל נהגים שלא עוצרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
במקומות שאני נוסע זה בדרך כלל גל אדום. אם רמזור אחד היה אדום, כל הרמזורים שבאים אחריו גם יהיו אדומים.

מעברי חצייה כאשר יש יותר מנתיב אחד לכיוון זה סכנת נפשות בגלל נהגים שלא עוצרים.

אני מניח שמדובר על רעננה? :)

אני זוכר כבר כשהייתי ילד קטן שדוד שלי וסבא שלי מקללים את העיר הזאת כשנסענו לבקר את הדודה, יש שם כביש עם לא פחות מ5 רמזורים ברצף על כל 100 מטר בערך, שתמיד אתה עוצר בו באדום אלא אם אתה באמת נוסע על 200 בערך.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

47. אנשי ה"רק פח". מישהו גורם לך נזק לרכב ואומר לך "מה יש אחי, זה רק פח".

48. טוסטוסים שכדי לעבור צומת באדום עולים על המדרכה ונוסעים על מעברי חציה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
אני מניח שמדובר על רעננה? :smile:

אני זוכר כבר כשהייתי ילד קטן שדוד שלי וסבא שלי מקללים את העיר הזאת כשנסענו לבקר את הדודה, יש שם כביש עם לא פחות מ5 רמזורים ברצף על כל 100 מטר בערך, שתמיד אתה עוצר בו באדום אלא אם אתה באמת נוסע על 200 בערך.

לגבי רעננה אני לא יודע - הייתי שם מעט מאוד פעמים. אני מדבר באופן כללי על כל מעברי חצייה שיש שני נתיבים לכיוון.

הרבה נהגים פשוט ממשיכים לנסוע כאשר רכב בנתיב ליד עצר. לא אכפת להם למה עצר רכב. יותר גרוע מזה רק רוכבים של קטנועי שליחויות, הם עוקפים גם כאשר יש נתיב אחד לכיוון ואפילו בלי שוליים.

יותר גרוע מזה ראיתי רק פעם אחד: כלשהו בחור עם אודי A6 מקושטת מדגמים המוקדמים עקף על מעבר חצייה הולכת רגל עם עגלת תינוק. אם היא לא הייתה עוצרת - הוא היה מוריד אותה ביחד עם התינוק שלה. הוא נסע מאוד מהר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כשחושבים על זה, במדינה אחרת ולא בישראל, אפשר לחסוך דלק בגל-אדום.

פשוט ליסוע על שליש-רבע מהמהירות שאפשר לפתח באותו מקום.

הבעיה שבמדינה שלנו יהיו חכמולוגים שיסחטו את הרכב, אבל יעמדו וייתייבשו ברמזור או כאלה שיצפרו בלי סוף.

פורסם
לגבי רעננה אני לא יודע - הייתי שם מעט מאוד פעמים. אני מדבר באופן כללי על כל מעברי חצייה שיש שני נתיבים לכיוון.

הרבה נהגים פשוט ממשיכים לנסוע כאשר רכב בנתיב ליד עצר. לא אכפת להם למה עצר רכב. יותר גרוע מזה רק רוכבים של קטנועי שליחויות, הם עוקפים גם כאשר יש נתיב אחד לכיוון ואפילו בלי שוליים.

יותר גרוע מזה ראיתי רק פעם אחד: כלשהו בחור עם אודי A6 מקושטת מדגמים המוקדמים עקף על מעבר חצייה הולכת רגל עם עגלת תינוק. אם היא לא הייתה עוצרת - הוא היה מוריד אותה ביחד עם התינוק שלה. הוא נסע מאוד מהר.

הבחור דיבר על גל אדום, אבל אם אנחנו עדיין במעברי חצייה.

בוקר אחד, אני כרגיל מחכה שגל הרכבים יעבור כדי לחצות את הכביש (כביש די ראשי בעליה חדה) מגיע אוטובוס שמחליט לעצור ולאפשר לי לעבור. האוטובוס בשמאלי (קרוב אלי) אני מתחילה לחצות תוך כדי שאני מבינה שאם מגיע רכב מימינו הוא לא יחשוב לבלום. אני מנסה להציץ מעבר לאוטובוס ואני רואה ניסן אלמרה ישנה מגיעה במהירות גבוהה, הנהג רואה אותי, נבהל, שובר את ההגה ימינה תוך כדי בלימת חירום. לא נגרם נזק לאף אחד וגם לא לרכב, רק ריח של גומי שרוף. מקווה שאותו אחד ילמד לבלום לפני מעברי חציה, אפשרות נוספת, הוא עדיין מקלל אותי.

במעברי חצייה הולכי רגל צריכים להבין שאם כל הכבוד לזכות הקדימה, להם יהיה יותר כואב במקרה של תאונה. כך שלא סומכים על אף אחד ובודקים את כל האופציות לפני שחוצים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
42. ככל שהרכב יקר יותר, ככה הנהג גרוע יותר (ברוב המקרים).

פשוט מצחיק ללכת ברחוב, לראות אנשים עם מכוניות שעולות כמה מאות אלפים, אבל הם לא יודעים להחנות, מהססים על כל ס"מ, בקיצור נהגים על הפנים.

אולי דווקא בגלל שהרכב שלהם כ"כ יקר הם מפחדים עליו יותר, ומכאן ההססנות? :wink:

49. משאיות שמובילות משהו (חצץ לדוגמא) והוא נופל מהן. יכול לעשות נזק לצבע ולשרוט את החלון. במקרים גרועים יותר זה יכולה להיות משאית שמובילה לבנים :cry:

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

50. נהגי ליסינג שלא רואים בעיניים, חותכים מזגזגים, בולמים-מאיצים בחדות.

51. כל מי שנוהג ללא התאמה עם תנאי הכביש. (לדוגמא: מאיץ עד לרמזור ובולם ברגע האחרון לעצירה מלאה במקום לשחרר גז רחוק מהרמזור ולגלוש ללא בזבוז דלק/ברקסים)

פורסם

קלאצ' - הבדיחה שלך לא מובנת.

ניר100 - בעבר הרחוק בכביש חיפה עכו, לאחר כל צומת, היה מוחצב רמזור עם שלושה מספרים - 40,50,60 - אשר ייצגו מהירות מומלצת על מנת להגיע לרמזור הבא בירוק. אבל הם הוסרו מזמן, אני חושב שלפני 30-40 שנה.חלופה טובה קיבלנו רק לאחרונה (כביש 22).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם באמת היו רוצים להשקיע בתשתיות, היו שמים על כל רמזור טיימר שמראה כמה נישאר לאותו אור לדלוק. אז אנשים יראו מרחוק את השלט הזה ויתאימו מהירות ולא יצטרכו לעצור ברמזור.

פורסם

צביפר - זה קיים, אם כי בצורה יותר פשוטה: הירוק המהבהב 3-4 שניות (הרבה זמן!!) לפני החלפת הרמזור לצהוב ואדום. שעון לא יראה למרחק של יותר מכמה מטרים ורק יבלבל את הנהגים. לעומת זאת שעון מעל הרמזורים להולכי רגל עשוי להיות יעיל במניעת ירידה מאוחרת של הולכי הרגל מהמדרכה לכביש ממש לפני התחלפות הרמזור (אשרי המאמין, הרי הישראלים לא משתנים כאשר הם עוברים מהגלגלים לרגליים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שעון הזה קיים בכמה מדינות באירופה ויעיל מאוד. הבעיה של ירוק מהבהב (בהרבה רמזורים זה לא קונסיסטנטי) שהוא נותן אינפורמציה רק להתכונן לעצירה או "להספיק". אני מדבר על תכנון יותר ארוך, שאתה נגיד נוסע על 80 בכביש ורואה שלרמזור אדום נישאר עוד 4 שניות, אתה מאיט עד 30~40 ועובר באור ירוק בלי לעצור. חסכת בכך דלק, זיהום אויר וזמן. או רואה שאור לירוק נשאר עוד כמה שניות (לפני היבהוב) ומבין שלא תספיק, מראש אתה מאיט בביטחה, גולש עד לרמזור ועומד מינימום זמן.

• תוכן חדש...