Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
39. כל מי שעובד באלביט

לא נכון!

אתמול ראיתי בכביש 6 מישהו מאלביט, נוסע בנתיב הימני, במהירות המותרת, מאותת ולא מדבר בטלפון תוך כדי נהיגה! :shock:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בטח עובד חדש.:lol:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

65 או כמה שזה לא יודע:

אנשי קבע (קצינים ונגדים) שנוהגים! חושבים שהכביש של אבא שלהם, עבירות מפה ועד הודעה חדשה (סתם נתקעים בשמאלי, עבירות מהירות ועוד)

[אל תעלב]

66. אנשים שמדברים בטלפון תוך כדי נהיגה ומאטים את המהירות שלהם על חשבון כולם.

67. אנשים שנתקעים בנתיב השמאלי בכביש 6 בלי לעקוף.

68. משאיות ואוטובוסים שעושים מלחמות אגו ועקיפות על כביש 6! הדבר הכי מעצבן שיש בעולם! משאית שנוסעת 95 קמ"ש ומשאית אחרת יוצאת לעקיפה ב2 קמ"ש יותר! מרגיז ברמות קשות.

69. אנשים שרואים שאתה עוקף אבל בכל זאת מסמנים לך עם האורות ואין להם סבלנות שתסיים את העקיפה בשקט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תשמע בקשר לעקיפות, אני עובד על רכב כבד, קורה שאני יוצא לעקיפה של משאית שנוסעת 85-90 קמ"ש ואני נוסע על 100, כימעט תמיד חייב להגיע איזה אידיוט בטיסה (כביש החוף) על 130-140 קמ"ש להצמד 30 ס"מ מאחורי ולהתחיל להבהב ואז שאני מפעיל איתות ימינה ומתחיל לחזור לימני אחרי העקיפה הוא כבר עוקף אותי על חצי נתיב חצי שוליים.

פורסם

אני לא חושב שלמשאיות ולאוטובוסים יש מה לחפש בעקיפות בכביש 6.

הם מהווים עיכוב מהותי לתנועה ויוצרים אחריהם פקקי ענק, זה חוסר התחשבות.

זכור לי למשל שנסעתי במערב אירופה בכבישים מהירים, לא ראיתי משאית עוקפת משאית.

פורסם

אין דבר יותר מטריף משתי משאיות בכביש 6 (מקטע של שני נתיבים) שנוסעות על אותה מהירות פחות או יותר ובגלל שאחת מהירה יותר ב 3-5 קמ"ש, אז היא מחליטה לצאת לעקיפה. זה לוקח נצח מאחר וזה ברור שהנהג הנעקף לא יאט קצת בכדי לאפשר לרגע הייסורים הזה להסתיים ביתר יעילות.

פורסם
אין דבר יותר מטריף משתי משאיות בכביש 6 (מקטע של שני נתיבים) שנוסעות על אותה מהירות פחות או יותר ובגלל שאחת מהירה יותר ב 3-5 קמ"ש, אז היא מחליטה לצאת לעקיפה. זה לוקח נצח מאחר וזה ברור שהנהג הנעקף לא יאט קצת בכדי לאפשר לרגע הייסורים הזה להסתיים ביתר יעילות.

כמעט מה שכתבתי:

"68. משאיות ואוטובוסים שעושים מלחמות אגו ועקיפות על כביש 6! הדבר הכי מעצבן שיש בעולם! משאית שנוסעת 95 קמ"ש ומשאית אחרת יוצאת לעקיפה ב2 קמ"ש יותר! מרגיז ברמות קשות."

פורסם

69. כניסה לצומת לא פנוי. נהגים רבים נוטים להיכנס לצומת עמוס באור ירוק. זה שהאור ירוק לא אומר שאתם חייבים לנסוע. עצרו בקו העצירה עד שהצומת יתפנה.

פורסם

70. האידיוט התורן, שרואה שיש שני נתיבים, מכיר את הכביש, ויודע שהנתיב הימני נועד לפניה שמאלה והנתיב השמאלי נועד למי שרוצה להגיע לכיכר.

הישראלי המצוי כמובן יעקוף את כל התור, כאילו הוא לא מכיר את הכיכר והוא לא מקומי, ויידחף כמיטב התרבות הישראלית המפוקפקת. חס וחלילה לצאת שתי דקות מוקדם יותר או לחכות כמו כולם. (קורה הרבה בבאר שבע, באיזור של כיכר הכפיר בשעות הבוקר)

פורסם

71. נהגים שמתחילים לצפצף שנייה לפני שהרמזור בכלל מתחלף מאדום לכתום בדרך לירוק, בנוסח "אנחנו מכירים את התזמון של הרמזור הזה".

פורסם

59. אלה שכביכול אמורים לייצג את החוק. מאוד כיף לראות פקק ובראשו ניידת שהחליטה לחסום נתיב כדי לעצור נהגים לבדיקת רשיונות. או להסתתר בשיחים עם דבורה, ולהעביר משמרת בשיחות על החיים עם השותף, או לחסום שלוש חניות נכים כדי לקנות סיגריות. או לחסום כניסה לבניין מגורים. לכל דבר יש תירוץ בלתי ניתן להשמדה - "אני בתפקיד".

עוד משהו שהם עושים. תמיד נוסעים בשוליים בפקק. תמיד. בחיים שלי לא ראיתי ניידת שנוסעת בפקק כמו כולם. תמיד איך שמתחיל פקק הניידת "נכנסת לתפקיד" ועולה לשוליים לעקוף את הפקק. גם מג"ב.

כל כך נכון. כשהייתי הרבה על כביש 6 סבלתי מזה רבות. אף פעם לא הבנתי למה הנהג שמימין לא מאט באיזה 2-3 קמ"ש. זה תמיד כאילו "בחרת לעקוף אותי, עכשיו תתמודד".

מהמקרה הזה אני מגיע למקרה הבא:

72. אנשים שמאיצים כשאתה מנסה לעקוף אותם. זה קורה לכולם ללא יוצא מן הכלל. אני בימני 90 קמ"ש. לפניי רכב ב85. אני מאיץ מנסה לעקוף, ותוך כדי מאיץ לאזור ה100 כדי לעקוף יותר מהר. לפתע אני שם לב שהרכב שאני עוקף מאיץ איתי כאילו דווקא. בד"כ מביאים אותי עד אזור ה110, ואז כאשר אני חוזר לימני שוב מורידים ל-85.

התופעה הזו לא פחות ממדהימה. אם יש בפורום מישהו שעושה דוקטורנט בפסיכולוגיה התנהגותית - בבקשה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה יכול לסכם את זה ולכתוב "אנשים שחושבים שהם משחקים NFS - לא מאפשרים לעקוף".

73. אנשים שנוהגים כאילו בכל סיבוב מסתתר ילד קשור לכביש ובולמים לכמעט עצירה מוחלטת.

74. אנשים שחושבים שהרכב שלהם זה סטיבי וונדר - משחירים לו את כל החלונות ובלילה מתפרצים לך לנתיב כי הם לא רואים כלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
עוד משהו שהם עושים. תמיד נוסעים בשוליים בפקק. תמיד. בחיים שלי לא ראיתי ניידת שנוסעת בפקק כמו כולם. תמיד איך שמתחיל פקק הניידת "נכנסת לתפקיד" ועולה לשוליים לעקוף את הפקק. גם מג"ב.

אני רק רוצה להעיר שיש Observational Bias לתצפית הזאת. כל ניידת שכן חלק מהפקק, רוב הסיכויים שלא תראה אם היא לא ליידך או אולי כמה רכבים ממך.

לעומת זאת, על כל ניידת שכן עולה על השוליים בשביל לעקוף, אתה ישר תניח שהיא לא בתפקיד באמת, ותוסיף לסטיסטיקה של "כל הניידות" למרות שיכול להיות שאחוז גדול מהם כן באמת בתפקיד.

לא שאני אומר שהתופעה לא מתרחשת, אבל צריך להתייחס לתצפית בהתאם.

• תוכן חדש...