Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

שליחות קטלנית, גל אדום ושאר נפלאות הכביש


tzvipper
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

יש כמה תופעות שמפריעות לי על הכביש ואני בטוח גם לרובכם:

 

1. גל אדום: סדרה ארוכה של רמזורים, כאשר נאלצים לעמוד בכל רמזור כי רמזור הבא בדיוק מתחלף כאשר מתקרבים אליו (בהנחה שנוסעים לפי החוק). תיאורטית אם מישהו היה נוסע בסופר קאר שמאיץ 0 ל160 במשהו כמו 10 שניות, כניראה שהוא היה מספיק לעבור את כל הרמזורים באור ירוק.

השאלה למה לתכנן את הרמזורים בצורה כזאת? הרי זה זיהום אויר, דלק נוסף שנשרף ועוד דברים שכביכול הרשויות רוצות להוריד ולמנוע (לפחות בתעמולה שלהם).

2. הרכב עוצר בכל מעבר הילוך: מיניבוסים הסעות שנמצאים כל היום על הכביש, כניראה הנהגים שלהם עוד לא למדו להעביר הילוכים. לא מספיק 16 שעות על הכביש ביום כדי ללמוד לתפעל את הרכב?

3. חרדת פניות: יש נהגים שנכנסים לחרדה בכל פנייה ופשוט עומדים על הברקס. זה מסוכן, כי בירידה ארוכה הבלמים עלולים להתחמם ולאבד מהיעילות שלהם. למה לא לימדו אותם לשלב להילוך נמוך? מיילא זה, אבל בפניות הם לא מצליחים לשמור על הנתיב וזה בעיה כאשר הנתיבים צרים ואין שוליים.

4. צמאון למראות קשים: משום מה כאשר יש תאונה מכל סוג שהוא יש פקק, גם כאשר הנתיבים לא חסומים. משום מה יש המון נהגים סקרנים שעוצרים להסתכל, גם כאשר לכאורה אין מה לראות.

5. לאסוף נוסעים כמה מטרים ממפרץ עצירה: נהגי מוניות שירות אוהבים מאוד לעצור לפני מפרץ של תחנת אוטובוס ובכל לחסום לפעמים נתיב שלם, גם אם זה נתיב האצה ולגרום לפקק/עומס תנועה. קשה להתקדם כמה מטרים ולעצור בבטחה?

6. נהגים מסנוורים איטיים תמיד בתנתיב השמאלי: משום מה הנהגים האיטיים שנוסעים 70 בכביש של 90 תמיד נוסעים עם אור גבוה ותמיד בנתיב השמאלי. נהגים כאלה לא מבינים רמז דק בצורת איתות 4 וינקרים, הבהוב אורות וכד'. ניתוק מוחלט מהמציאות?

7. חוסר איתות: לא חסרים נהגים שמבצעים מהלכים בכביש בלי לאותת, זה כולל נהגים מכל הקטגוריות של רכבים. קשה לאותת?

8. סתם כי בא לי לדבר: יש תופעה שנהגים אוהבים לתפוס שני נתיבים, נסוע לאט ולדבר. פשוט תענוג. אין טלפון סלולארי?

9. תמיד חשוב להיות מעודכנים: יש נהגים שקוראים עיתון בזמן נהיגה. יקרה משהו אם הם לא יהיו מעודכנים 5 דקות?

10. כי לדו גלגלי מותר הכל: אופניים חשמליות הפכו למאוד פופולאריות במרכז. הם נוסעים בכביש ולא עוצרים באור אדום, נוסעים מהר על מדרכה ומסכנים הולכי רגל. למה אין רגולצייה?

11. שליחות קטלנית: רוכבי קטנועי שליחויות מבצעים מהלכים מסוכנים מאוד בכביש, כולל עקיפות רכבים בפקקים צפופים כאשר אין אפילו רבע נתיב, הם עושים את זה ממש על הקשקש. לא מפחדים מכלום?

12. אני הולך שכולם יעצרו: הולכי רגל שלא מסתכלים לאן הולכים, לא מסובבים את הראש אפילו כאשר חוצים כביש במקום שאין מעבר חצייה, מרוכזים בסלולארי שלהם. וואטסאפ יותר חשוב מהבריאות?

13. שמישהו אחר יזיז את העגלה: בסופר מרקטים אנשים משאירים עגלות בכל מקום, הן מתגלגלות ונתקעות ברכבים. מה אכפת זה לא שלהם?

14. העיקר להביא את הילד לגן, כל השאר שימתינו: על יד גני ילדים חונים בכל מקום אפשרי, כולל על מעברי חצייה, אדום לבן, אמצע הכביש, חסימת נתיבים ועוד. מה אכפת להם? שאחרים ימתינו!

15. פנסי ערפל בשביל הפוזה: ברוב המכוניות פנסי ערפל קדמיים עובדים רק ביחד עם אחוריים. אבל בשביל הפוזה ערס מצוי מוכן להקריב את העיניים של זה שנוסע אחריו ולפניו. מה אכפת לו? הוא רואה מצויין.

16. לרוץ בכל מחיר: ג'וגרים למניהם שיהיה להם לבריאות לרוץ, אבל בשולי הכביש בלילה? NOX ושאר נפלאות מצינורות פליטה מוסיפים בריאות?

17. רוכבי אופניים חסרי פחד: נוסעים בשוליים עם כיוון התנועה, כולל בלילה ללא אורות, גם בשורה כאשר בא להם לדבר ולהעביר את הזמן. לא מפחיד?

 

אתם מוזמנים להמשיך. :-P

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

18. נהגים ששומעים מוזיקה, עם שתי אוזניות, ושיתפוצץ העולם מסביבם, כמעט תמיד הם נופלים גם לסעיף 6 שלך.

19. נהגים שלא מסוגלים לשמור על הנתיב שלהם בפנייה, כאילו הקווים המקווקווים שם בשביל היופי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

20.לא נותן לך להכנס למסלול: אז מה עם המסלול שלך נסגר עוד מעט? לכאן לא תכנס (פול גז, העיקר שלא תיכנס)?

21.אדוני אם אתה עומד פה אני לא יכולה לצאת, שלוקח חצי שעה למישהו להוציא את הרכב מהחנייה, עשרות רברסים.

22."יש לי קסנון", כל מי שקנה קיט קסנון מאיביי, (ללא עדשה).

23. אני הכי חשוב מכולם, אלה שעוקפים את הפקק מהשוליים.

SCANSPEAK

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

24. בהמשך לסעיף 20 שלך, אלה שהתעלמו מהתמרור שהיה כמה מאות מטרים לפני, והנתיב שמצטמצם שמאלה, הם מגיעים למטר האחרון ואז מופתעים שנגמר להם המסלול ופשוט נכנסים לנתיב אחד שמאלה, לא משנה אם יש או אין שם מישהו.

25. אנשים שנוסעים בו זמנית על שני נתיבים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

26. נהגים שמתפללים בנהיגה, כנראה שזה מה שיציל אותם מתאונה.

27. נהגים שעוקפים רכב שעצר לפני מעבר חציה. (כי הוא סתם דביל שבלם באמצע הכביש, נכון? )

Mini Cooper S R56 - לכיף

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

28. נהגים שחושבים שהפעלת 4 ווינקרים מאפשרת להם לעצור על נתיב מול הקיוסק כדי לקנות סיגריות.

29. אנשים שמדברים בפלאפון באוזן בזמן נהיגה ופתאום נזכרים שהם יכולים להרוג את עצמם, אז הם בולמים בחוזקה בפתאומיות ואז חוזרים לאותה המהירות שהיו בה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

30. נהגים שבולמים ללא כל צורך

31. נהגי רכבים פרטיים שנוסעים בנת"צ

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

32.נשים טיפשות עם רכב גדול.

33.גיפים שלא רואים שטח והם סתם לנסיעה עירונית.

34.אנשים שמאותתים וחושבים ,שזהו, אני יכול לעבור נתיב מבלי להתחשב בתנועה. אני את שלי עשיתי"

35.הטיפש מסנוור אותי בשמאלי כבר קילומטר לפני, ואני בכלל מחכה לרכב ממולי לסור לימין.

36.פליטות גזים מוגזמות מאגזוזים, במיוחד בפקקים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

37. נהגים שלא נותנים זכות קדימה ומתפרצים לך לנתיב רק בשביל להתקע לפניך על 30 קמ"ש (רבאק, אם כבר היה דחוף לך להתפרץ לצומת אז תן גז...)

38. משאיות שיוצאות לעקיפה שלא נגמרת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

40. מי שמהבהב לך עם האורות לזוז ימינה,וכאשר כבר זזת ימינה והוא משתלב לפניך ומעט אותך.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

41. נהגי הגז-ברקס. והכונה לנהגים שבנתיב עמוס מאיצים ועוצרים כל הזמן. גרוע יותר הוא כשהם מניחים את הרגל על דוושת הבלם בבלימה סופר עדינה שאין הבדל בינה לבין נסיעה בסרק (בתה"ל אוטומטי) ומבלבלים את הנהג מאחוריהם שאינו יכול לזהות אם הם גולשים או בולמים באמת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

42. ככל שהרכב יקר יותר, ככה הנהג גרוע יותר (ברוב המקרים).

פשוט מצחיק ללכת ברחוב, לראות אנשים עם מכוניות שעולות כמה מאות אלפים, אבל הם לא יודעים להחנות, מהססים על כל ס"מ, בקיצור נהגים על הפנים.

 

43. עברייני כיכרות, חותכים ועוקפים תורות בכניסה לכיכרות (דגש על כיכרות עם נתיב כניסה אחד!).

43.1 נהגים אגואיסטים, חסרי חוש מרחב, שחותכים כיכרות דו-נתיביים.

 

44. נהגים שלא יודעים מהו תפקידו של שלט "התמזגות נתיבים", ונוסעים דווקא בנתיב המתמזג, מה גם שב99% מהמקרים הם לא יודעים להסתנכרן עם התנועה.

היום כמעט עשיתי תאונה בגלל חרא כזה שנגמר לו הנתיב התמזגות, והוא דחף אותי לאמצע הכביש, למרבה הפלא הוא מבוגר שלא דיבר בפלאפון.

 

 

הערה לגבי איתות.

בחלק מהמקרים האיתות מיותר לדעתי. (כמו בנתיב לפניה ימינה, שהאפשרות היחידה היא לפנות ימינה, הרי מה כבר יעזור האיתות?, ויש צומת בעיר שלי, שכל שישי עומדים שם שוטרים בשלישיות).

 

לגבי גל-אדום.

פעם שמעתי שזה אינטרס של בעלי חברות הדלק.

עריכה אחרונה על ידי nir100
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

45. טיזרים שמכורים למרצדס ולא מוכנים לספר מה הרכב הנוכחי שלהם :) - סליחה tvzipper הייתי חייב.

 

45 אמיתי. הרגע כמעט דרסו אותי בשכונה, נהג מונית עוצר קצת לפני מעבר חצייה, חשבתי שהוא נותן לי לחצות - מסתבר שהוא סתם היה בסלולארי, כשהרים את העיניים נתן גז וכמעט הוריד אותי ואת הכלב שלי, מזל שהייתה לי תחושה שהוא לא באמת עצר בשבילי והלכתי וזה נהפך לריצה תוך כדי בהתחמקות של מספר ס"מ מלהיות דבוק לו לשמשה והכלב מתחת לגלגלים :(.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

27. נהגים שעוקפים רכב שעצר לפני מעבר חציה. (כי הוא סתם דביל שבלם באמצע הכביש, נכון? )

קטנועים של שליחויות עושים את זה כל הזמן.

 

39. כל מי שעובד באלביט

:roflmao:

 

44. נהגים שלא יודעים מהו תפקידו של שלט "התמזגות נתיבים", ונוסעים דווקא בנתיב המתמזג, מה גם שב99% מהמקרים הם לא יודעים להסתנכרן עם התנועה.

במקומות איפה יש שוליים, יש נהגים שממשיכים לנסוע בשוליים כאילו זה עוד נתיב.

 

45. טיזרים שמכורים למרצדס ולא מוכנים לספר מה הרכב הנוכחי שלהם :) - סליחה tvzipper הייתי חייב.

מבחינה סטטיסטית אני נוהג יותר במזדה 2. כך שרכב שני לא רלוונטי - אני כימעט ולא רואה אותו. :wink:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים


×
×
  • תוכן חדש...