Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פולקסווגן נהנו במיוחד מלקוחות חוזרים. זה עניין של זמן. אם אחוז הבעיות נותר גבוה והאחריות תראה כלא מספקת, התוצאה תהיה ירידה במכירות. ולא באופן שולי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני מספר ימים רציתי לקנות אוטו חדש מחברת VW וכאשר שאלתי לגבי האחריות נאמר לי שהוא רק שנתיים ולא חמש מאחר ונגמרו כול הבעיות עם הגיר. שאלתי איך הם יודעים והנציג אמר שהחברה עושה בדיקות ומעקבים אחר התקלות והיו רק 2 אחוז תקלות בגיר החדש. שאלתי את הסוכן איך אפשר לקבוע שבקושי הגיר החדש נמצא כשנה בשוק , על סמך מה הם קבעו שהוא עכשיו אמין ונפתרו כול הבעיות. תשובה לא היתה . בכלל 2 אחוז גם נראה לי גבוה .

יכול להיות שאתה נפלת לאותם 2 אחוז .

בכל מקרה, אם אתה פותח הזמנה, שים לב שהמדיניות שלהם היא שאם אתה מבטל אחרי יותר מיומיים - מחלטים לך 500 ₪ מתוך המקדמה. כדאי לדעת...

אגב, לפני כחודשיים היה קמפיין החלפת שמן לגיר; שאלתי את הסוכן איך זה מתיישב עם "כל הבעיות נפתרו" - וכמובן שלא היתה תשובה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
פולקסווגן נהנו במיוחד מלקוחות חוזרים. זה עניין של זמן. אם אחוז הבעיות נותר גבוה והאחריות תראה כלא מספקת, התוצאה תהיה ירידה במכירות. ולא באופן שולי.

לפי נתונים שראיתי באינטרנט (אם אני לא טועה אז באוקטן), כבר ב- 2013 הם ירדו ב- 13%. מצד שני, סקודה מוכרת הרבה, אז אולי זה מספיק ליבואן, הרי זה אותו יבואן במדינתנו המתוקנת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

סקודה זה סיפור חזק של ליסינג...

סיפור אחר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
והיום באופן מקרי פגשתי אח של חבר עם אוקטביה כמו שלי רק 2012.

לא רוצה להיות קטנוני, אבל גם שלך יוצרה ב-2012. אז מה אם עלתה לכביש ב-2013?

בכל מקרה, זה מבאס, שלי כבר 4 שנים על הכביש (המארס), ועברה החלפת מצמדים. מקווה לטוב.

פורסם

מעניין באמת לראות איך יזדקנו הרכבים הללו אם בכלל נראה אותם על הכבישים בעוד 12-15 שנים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יזדקנו עד שיגיע למחיר שבו לא שווה יותר לתקן אותם.

אם היום רוב הרכבים לא שווה להשקיע בהם כשהם יורדים מ8K שח לדוגמא, אז הרכבים החדשים עם הטכנולוגיה הכבדה יותר שזה גיר רובוטי+מנוע טורבו כבר לא יהיה שווה לתקן אותם מ20K לדוגמא.

והיום כל החברות כבר עוברות לגירים מסובכים ודוחפים טורבו איפה שרק אפשר.

פעם עד אמצע שנות ה2000 לא היה אפשר לומר את זה, כי איזה טכנולוגיה כבר הייתה, תזמון שסתומים\הזרקה\קאמשאפט כפול\גיר פלנטרי (שקיים עוד מלפני המון שנים!)

אז היו פה ושם נפילות, אבל אני מכיר רכבים שהגיעו לברזל ולא הייתה להם בעיה מורכבת יותר מידי במכלולים האלה.

השאלה הזאת פחות מדאיגה אותי.

יותר מדאיג אותי, כשאני יגיע לפנסיה, אם יהיו עד אז רכבי אספנות כמו שעדיין קיימים היום, או שכולם כבר יכחדו.

ואני לא מבקש הרבה, רק איזה אמריקאית V8 להזדקן איתה8)

פורסם

אני קורא את כל הדיון ואומר לעצמי ,מזל שקניתי גולף 2009 ידני 1.6 בלי טורבו בלי שמורבו.

There's not much you could do or say to phase me

People think I'm a little bit crazy

I get it from all angles, even occasionally Doc Dre-zie'll

Have to step in every once in a while to save me

פורסם
מעניין באמת לראות איך יזדקנו הרכבים הללו אם בכלל נראה אותם על הכבישים בעוד 12-15 שנים.

שאלה מאוד מעניינת. אגב, כדאי לשים לב אילו מכוניות בנות מעל עשר שנים עדיין נוסעות.

זה נותן אינדיקציה טובה לאותה שאלה אבל במבט לאחור.

פורסם

דיי מצחיק אותי לחשוב שלפני פחות מעשור, כאשר היו שואלים מישהו לגבי רכב של רנו/פיז'ו/סיטרואן, כל בר דעת היה זורק משפט בסגנון "השתגעת? תתרחק כמו מאש, הגירים שלהם מתים אחרי 100K ק"מ ואז צריך להחליף גיר, וזה גם לא זול, זה עולה איזה 5K ש"ח!!!"..

והיום?

גיר של VAG היה מת להתפגר "רק" אחרי 100K ק"מ ושהתיקון יעלה "רק" 5K ש"ח.

לגבי מי ירכוש רכבים כאלו כמשומשים, תתפלאו אך השוק ממש לא משקף את דעת הפורום.

לפני משסר שבועות חבר בעבודה (שבדיוק החליף את הג'טה ליסינג 1.6+TSI בעלת 90K ק"מ) עדכן אותי כי הוא רכב את הרכב הקודם לאישתו ובהנחה גדולה (לא, היא לא הייתה גדולה, הוא רק חושב שהיא הייתה כזו..)

הבחור מרוצה מאוד ולא מודע לכך שהרכב שהוא רכש רכב פגום עם גיר גמור (אני נסעתי על הרכב הספציפי מאות ק"מ, הגיר רועד, מחליק ועובד גרוע).

ועכשיו לאבסורד,

דיי מצחיק אותי שפולקסווגן/צ'מפיון הורידו את האחריות על הגיר שוב לשנתיים בזמן שהרכבים שלהם לא מצטיינים באמינות (במילים עדינות), זאת בזמן שיצרנים שכן מצטיינים באמינות (קיה, טויוטה, פורד) וגם כמה שלא מצטיינים באמינות (כמו פיז'ו) במגמה הפוכה של הארכת תקופת האחריות (בקיה 7 שנים על חלק מהמכלולים, בפורד ובפיז'ו יש אופציה ל-4 שנים על כל הרכב ובטויוטה אופציה ל-5 שנים על כל הרכב "פגוש עד פגוש").

אני דיי שמח שלא רכשתי את האיביזה החדשה.

בהצלחה לרוכשים.

פורסם

תראה, סטיגמות, בין אם הן מושרשות בעובדות אמיתיות או בפיקציות, מעצבות את מחירון הרכב בצורה משמעותית ביותר.

נכון לכרגע, מרבית הרכבים עדיין באחריות (זאת של ה 5 שנים)ולכן, קריסה של הגיר גורמת בעיקר לחוסר נעימות (היתקעות, גרירה, יומיים שלושה בלי רכב וכו) אבל אין פה משמעות כלכלית כבדה,, אז השוק בשקט.

ברגע שרכבים יצאו מאחריות ובעלים ידרשו לתיקון מח/ קלאצים של 12K ש"ח, אתה כבר תראה את השוק מתחיל לאבד גובה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא יעזור כלום, ההווה הוא הגיר כפול המצמדים ועובדה שכל היבואנים מאמצים אותו בזה אחר זה ואפילו הגיע לקיה, או במילים אחרות, אפילו השמרנות של המזרח הרחוק נכנעת לקידמה. נכון שאין אמין כמו גיר 4 הילוכים ובכלל, אולי בכלל עדיף מבחינת אמינות דוושה כפולה כמו במלגזה - לחיצה קדימה זה נוסע קדימה ולחיצה אחורה, רוורס. מבחינה סטטיסטית, אין קו יצור מושלם ב-100% וגם אם פתרו את כל הבעיות שאפיינו את תחילת הדרך של הגיר הזה, כנראה שבשוליים, כמו בכל קו יצור, סביר להניח שתהיינה תקלות במספרים זניחים, סוג של סטיית תקן.

פורסם

מישהו שמע על בעיות עם הגיר הרובוטי של הפלואנס? או של פיגו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לא יעזור כלום, ההווה הוא הגיר כפול המצמדים ועובדה שכל היבואנים מאמצים אותו בזה אחר זה ואפילו הגיע לקיה, או במילים אחרות, אפילו השמרנות של המזרח הרחוק נכנעת לקידמה. נכון שאין אמין כמו גיר 4 הילוכים ובכלל, אולי בכלל עדיף מבחינת אמינות דוושה כפולה כמו במלגזה - לחיצה קדימה זה נוסע קדימה ולחיצה אחורה, רוורס. מבחינה סטטיסטית, אין קו יצור מושלם ב-100% וגם אם פתרו את כל הבעיות שאפיינו את תחילת הדרך של הגיר הזה, כנראה שבשוליים, כמו בכל קו יצור, סביר להניח שתהיינה תקלות במספרים זניחים, סוג של סטיית תקן.

כל כך הרבה אמירות מקוממות בפסקה אחת (אין כאן כל עניין אישי):

1. גיר כפול מצמדים הוא ממש לא ההווה. זוהי טכנולוגיה יחסית ותיקה שאומצה שוב. במבחן התוצאה, היא מפסידה לגיר הפלנטרי ואפילו לרציף. תראה שביונדאי, מסתדרים טוב מאוד עם הפלנטרי (ממש לא 4 הילוכים) ובסובארו/טויוטה הולכים עם הרציף במרבית הדגמים.

2. מבחינה סטטיסטית, אין 100%, אבל יש 99.99%. זה עניין שקיים כבר במזרח (יפן) משנות החמישים ומשם זלג גם למערב. זה ממש לא כורח המציאות שתהיינה תקלות במספרים זניחים או איזה עניין של סטיית תקן. כל הרעיון בבקרת איכות למיניה (בעיקר TQM), הוא עניין של עמידה ב- SPEC מוגדר וכזה שניתן לעמוד בו. סטיית תקן, תקלות במספרים זניחים וכו' זה כסת"ח לגמרי. מה שמעניין כאן זה האם התקלות נובעות מכשל תכנוני בסיסי, כזה ששום החלפה לא תפתור, או מכשל בהרכבה.

עריכה אחרונה על ידי rk1
פורסם
תראה, סטיגמות, בין אם הן מושרשות בעובדות אמיתיות או בפיקציות, מעצבות את מחירון הרכב בצורה משמעותית ביותר.

נכון לכרגע, מרבית הרכבים עדיין באחריות (זאת של ה 5 שנים)ולכן, קריסה של הגיר גורמת בעיקר לחוסר נעימות (היתקעות, גרירה, יומיים שלושה בלי רכב וכו) אבל אין פה משמעות כלכלית כבדה,, אז השוק בשקט.

ברגע שרכבים יצאו מאחריות ובעלים ידרשו לתיקון מח/ קלאצים של 12K ש"ח, אתה כבר תראה את השוק מתחיל לאבד גובה.

אז כנראה שהרגע הזה הגיע ולא שמת לב.

מתוך מחירון יד-2:

מאזדה 3 1.6 אוט' שנת 2010 - 75,600 ש"ח.

טויוטה קורולה SUN 1.6 אוט' שנת 2010 - 88,100 ש"ח.

פולקסוואגן ג'טה 1.6 אוט' שנת 2010 - 66,800 ש"ח.

שים לב, מחיר הג'טה כ-22,000 ש"ח פחות מקורולה שנמכרה כחדשה באותו הסכום!!

אם זאת לא נפילה אז מה כן?

אגב, גם היונדאי I30 וקיה סיד נופלות חזק ונמכרות באותם המחירים של הג'טה, כך שלא בטוח שזה מדד לאמינות גבוהה או לא.

מצד שני, אם זה מצב הג'טה עוד לפני "הנפילה" שאתה חוזה לה, אז אני לא מקנא בבעלי הג'טות בעוד שנה שנתיים.

• תוכן חדש...