Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם מבחינת היכן תתקע וגם מבחינת ממה תתקע וכמה, משחקים את משחק ההסתברות.

בני אדם, באופן טבעי, נוטים להתרכז ביוצא הדופן (לטוב ולרע) ולהגזים אותו באופן יחסי.

כאילו, כמה מהנסיעות שלי הם במרחק שעתיים מהבית, עם המשפחה?

מה הסיכוי שדווקא אז ייתקע הרכב?

כמה רכבים התקלקל אצלם גם וגם וגם וגם?

מנהל התיקים שלי אוהב את מה שהוא מכנה "מניות חבוטות".

אם יש לך ביצים ללכת נגד הזרם ונגד ההטייה, כשהיא יוצרת הגזמה בשוק - יש מציאות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאילו, כמה מהנסיעות שלי הם במרחק שעתיים מהבית, עם המשפחה?

מה הסיכוי שדווקא אז ייתקע הרכב?

אני מבין שלא יצא לך להתקל יותר מידי באדון מרפי.:wink:

כמה רכבים התקלקל אצלם גם וגם וגם וגם?

.

אצל רוכש רכב חדש? כמעט אף פעם.

תחשוב על הרכבים האלה כשהם יהיו כבר יד חמישית, 200K ק"מ, בהחלט יכול להיות אומלל שיקרה לו גם וגם וגם.

נפתחים פה כל הזמן שרשורים של אנשים שקנו רכבים (מכל תוצרת שהיא) שתוחזקו גרוע והיום הם כל חודש נכנסים לתיקון של אלפים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
השאלה היא, האם גיר בעייתי, ככל שיהיה, לא שווה 22 אלף ש"ח פחות...

לא, זה לא הולך ככה.

בדר"כ מי שרוכש רכב ב-60K לא שומר בצד עוד 20K להוצאות לא מתוכננות.

בעברי, כאשר רכשתי רכב ב-60K ש"ח (שהם כל מה שיכולתי להקציב לרכב) לא הייתי מוכן ואף לא היה אפשרות כלכלית מבחינתי להוציא עוד 20K על תיקונים.

מצד שני, למי שיש 80K ש"ח להקציב לרכב, לא יגיד לעצמו "היי, הג'טה 2010 עולה רק 60K, איזה יופי אני חוסך 20K ש"ח"..

בדר"כ זה יהיה "היי, באותם ה-80K אני יכול לרכוש ג'טה שנת 2012, מגניב".

כך שבכול מקרה ההוצאה בהפתעה של 20K ש"ח על תיקונים כמעט תמיד תתפוס את הלקוח עם המכנסיים למטה ולא תתקבל בברכה ע"י אף אחד.

ניחא זה היה איזה רכב נישה (בעל עיצוב מדהים, איזה אופי מיוחד, ספורטיבי במיוחד, גג נפתח או כל דבר ייחודי אחר), שם תמיד יהיו המשוגעים אשר יסבלו כל התעללות (אלפא רומיאו היא דוגמא טובה), אך בשביל רכב ההמונים של VAG? עשה לי טובה.

אגב,

לפני שנתיים היה לחבר בעבודה ג'טה 1.4TSI במשך שנתיים וחצי.

במשך השנתיים הראשונות החליפו לו פעמיים מצמדים ומוח גיר אחד.

סה"כ עלות התיקונים (על חשבון היבואן במסגרת האחריות כמובן) הייתה מעל 30K ש"ח.

כך שמסתבר ש-22K ש"ח לא תמיד שווים את זה.

מה גם שנניח ורכשת קורולה ב-80K אשר מאבדת מערכה 15% בשנה, לאחר שנתיים הרכב יהיה שווה 56K ש"ח - כלומר הוצאת על הרכב סה"כ 24K ש"ח בשנתיים.

עכשיו נניח שרכשת ג'טה ב-60K אשר מאבדת מערכה את אותם 15% בשנה (ואין סיכוי, ירידת הערך של הג'טה גבוהה יותר, הרי בגלל זה הגענו למצב שניתן לרכוש ג'טה בכזה מחיר) ובנוסף הוצאת על תיקוני הגיר "רק" 15K ש"ח במשך שנתיים, לאחר אותה תקופה הרכב יהיה שווה 43.3K ש"ח - כלומר שהוצאת על הרכב סה"כ (כולל תיקונים וירידת ערך) כמעט 32K ש"ח בשנתיים.

ואיפה עוגמת הנפש, איבוד ימי חופש, ביקור במוסכים ועוד?

כל זה בשביל מה? סה"כ ג'טה, לא פחות ולא יותר.

מבחינתי ההבדלים בין כל המשפחתומטיות לא גדולים כל כך בצורה כזו שיצדיקו סבל כזה.

פורסם

הואגיות של היום הן ה-סיטרואן BX האוטומטית של העבר...מעוצבות היטב, נוסעות מעולה....אך תקלות ואחזקה גבוהה הורידו את המכוניות במהרה מכבישי ארצנו. כמה BX אוטומטיות אתם מכירים שעדיין נוסעים ביום יום ? (לעומת סובארו לאונה שעלתה פחות?)

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
שלום לכולם,

בכל מקרה אני לא בטוח שהלכו המצמדים או מה בדיוק התקלקל אבל אתמול בבוקר לאחר כקילומטר אחד מהבית התחילו רעידות בזמן העברת הילוכים שהלכו והחמירו לכדי ויברציות שממש הרעידו את כל הרכב עד כדי עצירה בצד. זחלתי במצב בורר ידני עד לחניון - הרעידות המשיכו גם אז, ולאחר כבוד הרכב הורם על גרר ונשלח ככל הנראה למוסך המרכזי המורשה והפורמלי של אלדן.

אמשיך לעדכן רק אם התברר שצדקתי, סופ"ש נעים לכולם

אופס, פאדיחות: מנהלים: בבקשה להוסיף אייקון של כובע טמבל מעל הסימלון שלי. לדעתי זה אחד השרשורים הכי ארוכים שנפתחו בהשערה לא נכונה. צטערת. עכשיו אני מייד מתקשר למשרד הרישוי ומודיע להם שאני לא בא מחר - למה אני אהבל!

סוף דבר:

אלדן שלחו את הרכב למוסך מורשה סקודה איציק ודיצר ברמלה, התקשרתי היום ומסרו לי שהוחלף חוט הצתה, סליל הצתה ומצתים פגומים!!! לא DSG ולא עמייאת :oops:

ואפילו האלמנט עליהם!!! לא חלמתי שבעיה בהצתה יכולה להרעיד כך את כל הפרונט של הרכב בזמן האצה, הייתי בטוח שזה בגלל שהרכב מנסה להעביר הילוכים ונתקע! בכל מקרה זו לא כזאת גאווה להגיד שנתקעת עם רכב חדש ונאלצת להזמין גרר בגלל מערכת הצתה ולא תה"ל, אבל אנשים שיחררו פה קיטור חופשי ולא נעים לי :oops::oops::oops:

מחר אני אמור לקבל את הרכב. ברוך אשם שהגיר עדיין בסדר (זה לא אני). אם יהיה עוד משהו אעדכן בהמשך.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)
אופס, פאדיחות:סוף דבר:

אלדן שלחו את הרכב למוסך מורשה סקודה איציק ודיצר ברמלה, התקשרתי היום ומסרו לי שהוחלף חוט הצתה, סליל הצתה ומצתים פגומים!!! לא DSG ולא עמייאת :oops:

ואפילו האלמנט עליהם!!! ,,,,

בכל מקרה זו לא כזאת גאווה להגיד שנתקעת עם רכב חדש ונאלצת להזמין גרר בגלל מערכת הצתה ולא תה"ל,

אבל אנשים שיחררו פה קיטור חופשי ולא נעים לי :oops:

מחר אני אמור לקבל את הרכב. ברוך אשם שהגיר עדיין בסדר (זה לא אני). אם יהיה עוד משהו אעדכן בהמשך.

ברור - ברוך אשם שהגיר עדיין בסדר ,,:lol:

אבל VAG טענו כי התגברו על תקלת סלילי ההצתה לפני כשנה , וכעת אין בהם בעיות .

אני כבר לא יודע איך להתייחס ל תשובות מ VAG - הלכתי למראה לבדוק אם אני רושם את התגובה .

אולי זה סליל ההצתה ולא המצמדים ,, ואולי

אפשר כי זו האמת , והבעיה בסליל - אני הגעתי למצב שאני מקבל כל תשובה שלהם בזהירות .

אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אופס, פאדיחות: מנהלים: בבקשה להוסיף אייקון של כובע טמבל מעל הסימלון שלי. לדעתי זה אחד השרשורים הכי ארוכים שנפתחו בהשערה לא נכונה. צטערת. עכשיו אני מייד מתקשר למשרד הרישוי ומודיע להם שאני לא בא מחר - למה אני אהבל!

סוף דבר:

ואפילו האלמנט עליהם!!! לא חלמתי שבעיה בהצתה יכולה להרעיד כך את כל הפרונט של הרכב בזמן האצה, הייתי בטוח שזה בגלל שהרכב מנסה להעביר הילוכים ונתקע! בכל מקרה זו לא כזאת גאווה להגיד שנתקעת עם רכב חדש ונאלצת להזמין גרר בגלל מערכת הצתה ולא תה"ל, אבל אנשים שיחררו פה קיטור חופשי ולא נעים לי :oops::oops::oops:

אחרי שתקבל את הרכב אתה תוכל להגיד שהכל בסדר. כרגע אנחנו מקווים בשבילך שהכל בסדר וזו תהיה הבעיה היחידה שרכב יהיה בבעלותך.

פורסם

למרות שהקפדתי להדגיש את ה "אולי"" ו "לא בטוח" ו "נראה מה יהיה", השרשור הזה התפוצץ כמו מטען גחון כי ככל הנראה הרבה אנשים מסתובבים בחוץ עם בטן מלאה ואני הייתי רק פתיל ההצתה. בכל מקרה ככל הנראה במעמקי התת-מודע שלי ציפיתי שילך גיר או מצמדים או משהו בכיוון כי לכולם מסביבי כבר הלך ורק לי לא :-):-) וזה כבר אאוט לגמרי לנהוג על וואגית עם מצמדים תקינים, אז יאללה

"ואני לבקש מכל הקהל בשם אשתי סוניה , כל מי שזורק עלי תפוזים וקלמנטינות - הבית שלנו כבר מלא מזה, אם אפשר בבקשה קצת מלפפונים, עגבניות, חסה, פלפל.."

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

חכה עוד קצת אולי השרשור הזה יהיה עוד עדכני:lol: חלילה וחס, חס ושלום.

אז אפשר לסמן בינתיים קו על הערה אחת מתוך מאות הערות שיש לפורום על הקונצרן בשנים האחרונות.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
"ואני לבקש מכל הקהל בשם אשתי סוניה , כל מי שזורק עלי תפוזים וקלמנטינות - הבית שלנו כבר מלא מזה, אם אפשר בבקשה קצת מלפפונים, עגבניות, חסה, פלפל.."

ביצים לא יתקבלו בברכה? :lol: וכמו שנאמר, תקבל את הרכב, תיסע יום-יומיים ואז נדע האם באמת הכל בסדר, מקווה בשבילך שכן.

פורסם
גם סלילי הצתה וחוטי הצתה בק"מ כזה זה בדיחה.

השם VAG מילא, חבל על השם של התוצרת הגרמנית.

אני זוכר שברובר הלכו לי חוטי הצתה, כשהייתה בת 5, לא חמישה חודשים... אותו דבר במזדה לנטיס.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני לא זוכר שהלכו לי סלילי הצתה.

חוטים, אולי בעבר הרחוק.

היה לי רכב שעברתי איתו 200 אלף, לא היו לו בכלל חוטי הצתה. אבל גם לא הייתה לו בעיית מנוע אחת חוץ מניקוי מצערת.

הרכב היה צרפתי.

פורסם
גם סלילי הצתה וחוטי הצתה בק"מ כזה זה בדיחה.

לגמרי. בקיצור, הבעיה פה עמוקה יותר מסתם תיבה סוררת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...