Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול נסעתי לצפון. התלוותי לעובד שלי שקיבל לפני שבועיים מאזדה 3 חדשה. יש מה לכתוב על המכונית לטוב ולרע (אבל לא בשלב זה).

הנסיעה הייתה נעימה ורוב הדרך אהבתי לראות כמה הוא אדיב, לא נסחף ושומר על מהירות סבירה. לא עוקף אם אין מראה נקיה לחלוטין ובהחלט בשלב זה אמרתי לעצמי - ילד טוב, בעל שליטה עצמית ותרבותי.

אז הגענו לצומת פוריה והחלנו לרדת לכיוון הכנרת. נתיב אחד לכל כיוון. משאית הכתיבה קצב אחיד ואיטי ותור מכוניות הזדנב לו מאחוריה. מאורות הברקס אפשר היה ללמוד מי שומר על קצב באמצעות הילוך נמוך ומי יושב על הבלמים. לדאבוני, במכונית שאני נוסע, לרגע לא עלתה האופציה של הורדת הילוך ורק ישיבה על הבלם שמרה על הקצה הנדרש. בתוכי התחילה התלבטות, האם מתי ואיך להעיר. מצד אחד הקצב איטי להחריד ולא מתקרב לו אסון ומצד שני אנחנו מטגנים את הבלמים והסוף ידוע... איך עושים זאת בלי לפגוע, איך מלמדים שיעור של א' ב' בנהיגה. הגענו בשלום למטה.

בהמשך, כשחזרנו וירדנו מהצד המזרחי של הרמה לחמת גדר, כבר לא יכולתי להתאפק ובחרתי להראות לו - "תראה איזה יופי, יש לך בגיר אפשרות לתפעול ידני, תעביר שמאלה ולחץ קדימה וההילוך ירד והרכב פחות יעזר בבלמים..." לאחר שציין שמעולם לא ידע שיש דבר כזה וגילה התלהבות לתגלית המשכתי כבר בשיעור מקיף הרבה יותר, כזה שאני מקווה שלא ישכח. הגענו מטה בשלום ועם ברקסים מאווררים היטב.

בהמשך, כביש 6, נוסעים על מהירות סבירה לתנאי הדרך, תת רדארית, ובאחת העקיפות היחידות שנעשו, אני מגלה שאנחנו נשארים על הנתיב השמאלי לאורך קילומטרים... בלי סיבה...

תגידו, חבר'ה כל כך טובים ומוכשרים, מי מלמד אותם? למה קציני הרכב לא עושים עבודה כמו שצריך? אני בכל אופן הולך לטפל בזה בתחילת השבוע הבא...

שבת שלום!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תסלח לי שי, עם כל הכבוד שהוא עובד שלך ואתה התלווית אליו לנהיגה, מה הקשר שהוא יוצא יחידה מובחרת /אקדמאי/אסטרונאוט לכישורי הנהיגה שלו ויכולת קריאת כביש ותפיסה של התנועה מסביבו?

האם כל מי שאקדמאי/רופא/מהנדס/יוצא סיירת 13 חייב להיות נהג שנכנס להגדרה של נהג טוב?

פורסם

מוזר לי שאנשים שיודעים לחתור לשלמות, להציב מטרות ולהשיג אותם, בעלי מודעות, יכולת הפעלת מערכות מתקדמות, מרשים לעצמם לנהוג יום יום ולא לטרוח ללמוד רזי נהיגה בסיסיים. שלא לדבר שנושא התאונות אינו סוד גדול ועניין הבלימה במורד הפך לנושא חדשותי מרכזי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
למה קציני הרכב לא עושים עבודה כמו שצריך? אני בכל אופן הולך לטפל בזה בתחילת השבוע הבא...

לא יודע איך אצלכם, אבל במקומות שאני מכיר קציני רכב מטפלים בנושא וכל שנה מבאים הדרכה על נהיגה בטיחותית: מגיע מרצה ומסביר על שמירת מרחק, זכות קדימה וכמובן שמירה על נתיב הימני.

האם מנטרות האלו עוזרות? האם דיבורים עוזרים? אנשים לא קולטים את זה, כולל מהנדסים, דוקטורים לפיסיקה, מתמטיקאים מבריקים משורה הראשונה. אבל כאשר זה מגיע לנהיגה, אנשים לא מיחסים לזה חשיבות. למרות שאומרים להם לא לקרוא מיילים בזמן נהיגה, לא לסמס, הם ממשיכים בשלהם, הם מכורים לזה עד כדי כך שלא יכולים להתנתק לרגע. הם או מול מחשב או תקועים בתוך הסלולארי שלהם, לראות אולי ב5 דקות משהו השתנו, אולי הפם פספסו איזה מייל חשוב. גם לפני שהם נרדמים בלילה הם בודקים מיילים, משיבים, מתחברים בVPN לראות אם משהו השתנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קבל קטע, אני בתור קצין רכב בצבא יושב במשרד, מגיע אלי טייס בדרגת רב סרן (לא ילד) מבקש עזרה שאני יראה איך בודקים לחץ אוויר (פה ההלם הראשוני) אני מבקש ממנו להזיז את הרכב לעמדת מילוי האויר, כשהוא מסיים הוא נסע רוורס כל כך מהר שהוא עלה עם גלגל אחד על המדרכה ושבר את הטמבון. אחרי כזה דבר איבדתי תקווה באיזהשהי תפיסה שמקצוע של בן אדם קשור איכשהו לרמת הנהיגה שלו.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

גם אצלי כמעט כל החברים כאלה. הם קוראים לי פריק רכב רק בגלל שיש לי מצלמת רכב... לך תסביר להם. אני כל הזמן מוכיח להם ואומר להם שהנהיגה שלהם מסוכנת וזה הגיע למצב שאני צריך להבטיח להם שאני לא מעיר להם בנהיגה חוץ מכיוון הדרך (וגם זה דיי מעצבן לרוב). כמעט כל נסיעה מחוץ לעיר הם מפעלים וואיז.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)
גם אצלי כמעט כל החברים כאלה. הם קוראים לי פריק רכב רק בגלל שיש לי מצלמת רכב... לך תסביר להם. אני כל הזמן מוכיח להם ואומר להם שהנהיגה שלהם מסוכנת וזה הגיע למצב שאני צריך להבטיח להם שאני לא מעיר להם בנהיגה חוץ מכיוון הדרך (וגם זה דיי מעצבן לרוב). כמעט כל נסיעה מחוץ לעיר הם מפעלים וואיז.

אתמול הוויז עזר לי בנסיעה ב431 לגלות מארב משטרתי (3 אופנועי משטרה מחכים למרדף אחר מי שיסע מהר).

כמו כן לפעמים הוא מתריע על פקקים שאפשר לחמוק מהם בקלות, אז זה לא תמיד דבר רע :)

עריכה אחרונה על ידי avizaz

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
קבל קטע, אני בתור קצין רכב בצבא יושב במשרד, מגיע אלי טייס בדרגת רב סרן (לא ילד) מבקש עזרה שאני יראה איך בודקים לחץ אוויר (פה ההלם הראשוני) אני מבקש ממנו להזיז את הרכב לעמדת מילוי האויר, כשהוא מסיים הוא נסע רוורס כל כך מהר שהוא עלה עם גלגל אחד על המדרכה ושבר את הטמבון. אחרי כזה דבר איבדתי תקווה באיזהשהי תפיסה שמקצוע של בן אדם קשור איכשהו לרמת הנהיגה שלו.

טייס שמפספס רברס... תשמע, ניצחת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למי שהזכיר טייסים- דווקא במקרה הזה לעיתים למקצוע שלהם יש השפעה על הרגלי הנהיגה (ככל הנראה תוצר של תפיסת מרחב שונה והשלכת ״עקרונות טיסה״ על תפעול מכונית, בכל אופן איכשהו יוצא שהתוצאה בהרבה מקרים- לא משהו.

שי,

קשה לאבחן את העניין, לעיתים זה תוצר של מורה נהיגה לא מוצלח, לעיתים תלמיד לא קל, לעיתים שילוב של השניים.

אחד החברים הקרובים שלי גם הוא יוצא יחידה קרבית (לא סתם, סמ״פ באותה יחידה קרבית), יודע להוביל פעילות מבצעית אבל מה- גועל נפש של נהג- נתקע בשמאלי, נוסע לאט איפה שצריך לנסוע לאט ונוסע לאט גם איפה שצריך ומותר לנסוע מהר,חימום מנועים אצלו כבר קרה פעמיים (לך תסביר לו שצריך מדי פעם לראות מה שלום המנוע על שלל נוזליו) וכן הלאה.

יש אנשים שבעיניים עצומות הייתי יוצא איתם לפעילות מבצעית אבל אם אני נוסע איתם זה או שאני הנהג או שאנחנו במונית\אוטובוס.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

:roflmao:

נפלנו על הטייסים: אצל אבא שלי והחברים שלו עדיין מספרים בדיחה (שמבוססת על סיפור אמיתי) על טייס קרב שלא הצליח לעבור טסט (אני שמעתי שהוא הפסיק בטסט הרביעי).

עידן, לא יצא לי לשבת במטוס קרב, לא יודע איך זה להטיס מכונה שמגיעה למהירות מטורפת, וסוחבת עליה תחמושת שיכולה לשטח את עזה.

אבל ראבק, לנהוג ברכב הבנאדם לא מצליח?

ויצא לי להטיס ססנה (מכונת כביסה כהגדרתי) אומנם עם מדריך ליידי, אבל את החלקים הפשוטים עשיתי לבד (שזה סוף ההמראה והשיוט, כמובן שהמצערת הייתה בידיים שלו)

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
למי שהזכיר טייסים- דווקא במקרה הזה לעיתים למקצוע שלהם יש השפעה על הרגלי הנהיגה (ככל הנראה תוצר של תפיסת מרחב שונה והשלכת ״עקרונות טיסה״ על תפעול מכונית, בכל אופן איכשהו יוצא שהתוצאה בהרבה מקרים- לא משהו.

יש לי חבר, איך שהוא עולה לכביש מהיר ישר עובר לנתיב השמאלי ומועך את הדוושה הימנית. אנחנו תמיד צוחקים עליו, שאם לא היה שטח הפרדה בנוי, אז הוא היה עובר כל כך שמאלה, שהוא היה נוסע בשוליים של התנועה ממול.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עד שלא תהיה בארץ מערכת ללימוד נהיגה ולא רק תפעול רכב והעברת טסטים, יהיה שיפור ברמת הנהגים.

לימוד נהיגה נכונה (קיבינימאט איך זה יכול להיות שלא מלמדים ילדים להחזיק את ההגה כמו שצריך ב-3 ו-9?!)

לימוד נהיגה בהתאם לתנאי הדרך ולפי התנועה שנמצאת לידך.

מבחן מעשי כחלק מהטסט של החלפת גלגל.

כל אלה ועוד צריכים להיות חלק ממערכת לימוד הנהיגה והכנת הלומד לכביש האמיתי ולא לטסט.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)
עד שלא תהיה בארץ מערכת ללימוד נהיגה ולא רק תפעול רכב והעברת טסטים, יהיה שיפור ברמת הנהגים. מסכים חלקית בלבד. הכוונות של מורי הנהיגה טובות ולא רעות, אבל יש מגבלות סביבתיות וגם מגבלות לרמה שאליה אפשר להביא תלמיד נהיגה.

לימוד נהיגה נכונה (קיבינימאט איך זה יכול להיות שלא מלמדים ילדים להחזיק את ההגה כמו שצריך ב-3 ו-9?!). עם כל הכבוד, דווקא את זה אתה נותן כדוגמה להוראת נהיגה? לא חשבת לקחת משהו מהותי יותר כמו הקניית "ראיה תעבורתית" או שמירת רווח?

כל אלה ועוד צריכים להיות חלק ממערכת לימוד הנהיגה והכנת הלומד לכביש האמיתי ולא לטסט. והיכן נערכים השיעורים (והטסט)? במגרש?

שלא תבין לא נכון, אני מסכים שצריך לשפר את הרמה, אבל צריך לדעת היכן למקד את הדברים: תרבות נהיגה, ללמד על חשיבות המבט ולייצר "ראיה תעבורתית", ללמד שמירת רווחים נכונה, התאמת המהירות לתנאי הדרך, תחזוקה בסיסית ובלימות חירום. חשוב שיינתן דגש גם לתפעול הרכב (תנוחת נהיגה, אחיזת ותפעול הגה ודוושות) אבל הדגש צריך להיות התמודדות עם התנועה ולא עם הרכב או עם תוואי הדרך.

עידן, לא יצא לי לשבת במטוס קרב, לא יודע איך זה להטיס מכונה שמגיעה למהירות מטורפת, וסוחבת עליה תחמושת שיכולה לשטח את עזה.

אבל ראבק, לנהוג ברכב הבנאדם לא מצליח?

ויצא לי להטיס ססנה (מכונת כביסה כהגדרתי) אומנם עם מדריך ליידי, אבל את החלקים הפשוטים עשיתי לבד (שזה סוף ההמראה והשיוט, כמובן שהמצערת הייתה בידיים שלו)

קודם כל בהודעה דובר על היבט תחזוקתי וצוות האוויר לא מתחזק את המטוס של עצמו. מעבר לכך, בהחלט ייתכן כי למרות הדמיון בין טיסה לבין נהיגה צוות אויר מוצלח יתגלה כנהג בעייתי, כפי שרוכב דו גלגלי (שעוד יותר דומה לטייס), עשוי להתברר כנהג גרוע.

יש לזכור כי המטוס המודרני לא כל כך מורכב לתפעול דווקא בגלל אותם חימושים אוטונומיים שהזכרת ובגלל מערכות ההטסה המודרניות (Fly By Wire ותצורת תא טייס מסוג HoTaS). למטוס בגובה שיוט אין "מכשולים" בדרכו והוא בדרך כלל פועל בשעות היום, בשונה מהמכונית.

המצחיק הוא שהמורכבות של תפעול מטוס היא בעיקר כשהוא על הקרקע (המראה ונחיתה) כאשר הוא והרכב נמצאים על "Common Grounds" כמו שאומרים :lol: ולמרות ששיטות ה-VTOaL/STOaL משנות את זה, הן מקנות למטוסי קרב חדשים (סוחוי-30, F/A-22) יכולות תמרון שקיימות במכוניות כבר שנים רבות.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מעבר לשיעורי הנהיגה, שם לחזור לימין זה קדוש, אך אחד לא אומר לנהג הישראלי הממוצע שזה אחד האלמנטים הכי חושבים בנהיגה תרבותית ובטיחותית. כל מה שהנהג הממוצע שומע כיום זה אל תיסע מהר ותוסיף לכך 0 אכיפה בנושא זה (למרות שמאוד קל לאכוף את זה) וקבלת נהג שאולי ישמור על המהירות, אבל יסע כמו חוליגן.

פורסם

זה לא שלא אמרו לו: עובדה שגם לשיטתך זה מודגש בשיעורי הנהיגה. מה הבעיה? שרוב המורים לא מסבירים מדוע יש לשמור על הימין, ולכן נהגים לא מתמידים בכך. כאשר מסבירים לנהג בזמן נסיעה מה החשיבות של שמירת הימין, שמירת רווח וכדומה - יש לכך השפעה.

זה מאוד שונה ממצב שבו נוהגים בדרך מסוימת אבל לא מסבירים מדוע (כמו בשיעורי הנהיגה כיום) או ממצב שבו מסבירים מה לעשות ומדוע, אבל לא נמצאים בנהיגה (כמו בקורס נהיגה מונעת).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...