רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,551 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אני רוצה להשכיר רכב בשוויץ, מישהו מכיר התנסה עם חברת economy car rentals www.economycarrentals.com למי ששכר דרכם האם יש להם דרישות מיוחדות? חיובים נלוים וכ"ו
הודעה אחרונה מאת Avram, -
בהמשך לשרשור הזה : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?498383-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%9F-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%9C%D7%99%D7%A2%D7%A8-%D7%94%D7%A9%D7%97%D7%95%D7%A8-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%A9%D7%9B%D7%99%D7%A8-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98 הטיול הולך ונרקם, להלן המסלול הנוכחי, אשמח להצעות ושיפורים ! 1. נחיתה בגרמניה ל-3 ימים, השכרת הרכב ביום האחרון ויציאה לכיון היער השחור. 2. עצירה ב Leipzig ושינה ב HOF (כ-4 שעות נסיעה סה"כ) 3. נסיעה לנירנברג, טיול ושינה שם. 4. נסיעה של שעתיים לגרמיש והתחלת הטיול ביער השחור. zugspitze, seefeld (austria), innsburck, konstanz, tribreg, אגם שלוסי, freiburg, e…
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בארץ משווקת רק גרסת הסדאן של האימפרזה, ולדעתי לא ממש בהצלחה (מחיר גבוה מדי? מנוע חלש מדי? המותג איבד את הסוס? וכו'). אבל, הידעתם שבעולם משווקת גם גרסת האצ'בק נאה שמזכירה קצת את ה-XV. היא אמנם מציעה תא מטען קטן בהרבה מזה של הסדאן (380 לעומת 460 ליטר), אך ההטענה -כרגיל במרכב כזה - הרבה יותר שימושית. לדעתי, יש מקום גם לגרסה זו בארץ. דבר נוסף, סמל"ת היו עושים בשכל אם היו מביאים את גרסת ה-2 ליטר ובדומה למה שעושה במאזדה (עם דגם ה-3 נפח 2 ליטר) ומעניקים לה מחיר אטרקטיבי.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
המלצה על קודן
מאת לירוי1-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מעונין להרכיב קודן חדש באוטו. אין לי כל דרישה מחברת הביטוח על סוג מסויים האוטו המודובר סובארו B4 שנת 2008 כרגע מורכב קודן אבל הוא מה שהורכב ב2008 . אשמח לקבל המלצות על סוגי קודניות אכותיות .גם הזמנה מהאיבי או אליאקספרס יכול להיות טוב
הודעה אחרונה מאת ZCTB82, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא להתרגש יותר מדיי. זה שגיאה באתר. (אפשר לראות בקובץ הPDF שזה בכלל 16.7) http://kia-israel.co.il/files/specifications/pro_ceed.pdf http://kia-israel.co.il/motors/pro-ceed/ תצחקו לפני שהם מתקנים את זה.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
נראה כי מתפתח מהלך להעלאת המהירות המותרת. http://www.thepost.co.il/news/new.aspx?pn6Vq=J&0r9VQ=EMIIJ
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 665 צפיות
לפני שיקפצו עלי עם חיפוש בפורום...עשיתי חיפוש והנושא הכי רלוונטי כבר בן 4 שנים (אז אני מניח שהוא כבר לא כל כך רלוונטי). הבנתי שהוא טוב לזיהוי כל האמצעים של המשטרה מלבד הגאטסו החדשות (אבל אותן יש בוויז ובאפליקציות אחרות). האם שווה להשקיע במכשיר כזה? מה הטיעונים בעד ונגד? אגב, הבנתי שאין אפשרות לשדרג לו לבד את הקושחה (למה?)
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מתכוון להשכיר בפסח BMW סדרה 1 לטיול עם אשתי בשוויץ (בעיקר) וגיחה קצרה לגרמניה, רכב ידני כמובן למי שיש נסיון עם הרכב מה דעתכם? מה צריכת הדלק אחיזת כביש ותחושת הנהיגה (אני מאלא שנהנים לנהוג במיחד בסיבובים מעוכלים זה רכב השכרה כך שאני לא יודע פרטים נוספים, אפילו לא גודל מנוע, מטען וכ"ו. כל פרט אפילו שולי יעזור לי מאוד, תודה.
הודעה אחרונה מאת eaglehorse, -
חברים, אני רוצה לשתף אותכם בהתרשמות האישית של מגולף דור 5 מנוע 1.6FSI המפיק 115 כוחות סוס גרמניים המושדך לתיבה אוטומטית 6 הילוכים. את הרכב רכשתי בצ'מפיון בני ברק בשנת 2006 במחיר של כ-150K ברמת איבזור טרדליין. הרכב כולל מערכת בקרת אקלים הכוללת אפשרות כיוון טמפ' שונה בצד הנהג ובצד הנוסע וגם תעלת מיזוג למושבים האחוריים. הרכב הגיע כסטנדרט עם 6 כריות אוויר ומערכת ABS/ESP-ASR/TCS/EDL ושאר קללות. הגה כוח חשמלי מתקשר עם אפשרות לכיוונון התגבור בעזרת VAG-COM. קילומטראז' נוכחי 140K. תקלות- 0 צריכת דלק - 1 ליטר ל-12 קילומטר בנסיעה משולבת. טיפול כול 15K בעלות של 350 שקלים (מטפל לבד ברכב). במהלך השנים החלפתי פעמים רפידות במחיר של 350 שק…
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 89 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
ימי מכירות של פיאט המכונים "CRAZY SALE" בימים 19-21 במרץ. http://fiat.wee.co.il/fiat_crazy_sale_march2014/index.html?ref=fiat_home&media=banner אלו המחירים , ההוזלות מול המחירון הרגיל ,והערכה אישית של מידת ה"שיגעון" : 1. פיאט פנדה צורה חדשה- 59,990 , הנחה של 12,000 . בתור רכב מוצלח , למרות שלא מוערך דיו , שבין מיני לסופר מיני - מחיר מעולה. 2. פיאט פונטו איבו - 79,900 , הנחה של 16,000 (ממחיר הזוי מלכתחילה...) רכב בערוב ימיו . לא מציאה. 3. פיאט 500 - 75,900 ,הנחה של 6,000 ש"ח - נחמד לאוהבי הז'אנר. 4. פיאט קובו - 82,900 , הנחה של 13,000- תמורה טובה לרכב בלתי מוערך.
הודעה אחרונה מאת dny, -
-
אתמול נהגתי ברכב שזיעזע אותי קשות: לקחתי את המפתחות מאודי,בחור נחמד. וצעדתי לכיוון החנייה,שונא לצעוד. ואז ראיתי אותה,היא הייתה בצבע כחול-תכלת,מהסגנון הזה שבנות אוהבות כחול מטאלי כזה. היא נראתה מכוערת מקדימה כמו קוקסינל ומאחורה כמו חנון שעשו לו ווג'י. נו טוב,נעזוב את זה אני צריך לסוע אז נכנסתי לדבר הכחול והמוזר הזה והתחלתי לסוע. נחמד להאיץ איתה,אני לוחץ על הגז ולא קורה כלום.כלום. בתוך העיר על 4-6 אלף סלד רק כדי לשמור על קצב סביר, ואני לא מדבר איתכם על הסגנון נסיעה הרגיל שלי...סתם ככה 50-60 מרמזור לרמזור. אגב רמזורים,הרכב הזה שווה כל שקל!!! כשאתה עומד ברמזור והרכב לא מתפקד כרכב(כי הוא עומד) הוא הופך לויברטור. חוץ מזה שזה משתלב יופי עם הצבע החיצוני וה…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום ליושבי הפורום, בעקבות המוות הלא צפוי של המצבר שלי הזמנתי מצבר וגלון שמן מאתר hotpiston.co.il עם משלוח של 24 שעות דרך חברת FEDEX עד בית הלקוח. יש לציין לטובה את האתר הוטפיסטון על קח ששלחו את ההזמנה בזמן (יום חמישי 20.3 בצהרים) והתריאו בפני שלFEDEX לפעמים יש תקלות ויתכן שאני אקבל את ההזמנה ביום ראשון לכל המאוחר. כפי שאתם מבינים ההזמנה לא הגיע עד היום. היום בבוקר דיברתי עם החנות שהיו מופתעים לא פחות ממני ויצרו קשר עם FEDEX. באופן מפתיע אחרי שעה קיבלתי טלפון מFEDEX לתיאום משלוח ל מחר כאילו הם לא איחרו מספיק עד עכשיו. מיד אחרי זה התקשרתי לשירות לקוחות שם ענתה לי איזה סממית ביתן שהסבירה לי שאין שום סיבה להתרגש והכל בגלל תקלת מיון. שאלתי…
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 690 צפיות
שלום לכולם התחדשתי במצלמת דרך מסוג: [h=1]F600HD High Definition Car Camera[/h]ויש לי בעיה קטנה , מתי שאני מתחיל להקליט אז אחרי 2 דקות הוא נעצר ומתחיל להקליט מהתחלה , כאילו הוא עושה את זה בלופים וכשחיברתי למחשב אז ראיתי כמה קצבי סירטונים.. איך אפשר לבטל את זה? וסתם לידע כללי איך המצלמה?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יוצא לי לפעמים להיכנס ליד 2 ולחפש רכבים (מיוחדים) מחירים הגיוניים כי נימאס לי מכל ה פורד מיצובישי מזדה וכו... יצא לי להיתקל ב2 רכבים מעניינים של מותג דודג' 1. דודג' קאליבר (רכב פנאי) 150 כוח. 2. דודג' אוונגר (רכב משפחתי) 170 כוח. הבנתי שבארץ לא כל כך הולך המותג דודג' ואני לא מבין למה?! לא רואים אותם הרבה על הכביש, המחירון שלהם צונח בצורה לא הגיונית, ובאתר של החברה יש רק 2 אפשרויות דודג' ראם וג'רני (לא ברור לי למה?!) חפשתי קצת באינטרנט לא מצאתי כל כך הרבה מידע השמח לשמוע מכם מה אתם חושבים\יודעים על המותג הזה בארץ. מקס.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
שמתי לב היום כל בנאדם תופס לעצמו במה שקשור לשניות למאה קמ"ש, זה משפיע להצלחה במכירות? או סתם פוזות ?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
טוב, לא צריך להגזים, אבל אני מאוד מופתע לחיוב אשתדל לתמצת לגשת לעניין: הגה: אין. כלומר הוא מפנה אותך בדיוק להיכן שאתה מכוון אותו, אין ספק, אבל אתה לא מרגיש כלום. כמו בתוך חמאה. כסא: קצת אגרסיבי בתמיכת הגב אבל מפתיע מאוד לטובה לאורך זמן. תמיכת צד טובה. לא אהבתי את המושבים בדגמים הקודמים שלהם - כאן מבחינתי יש שיפור מהותי. מ"מ: סטנדרט. איכות שמע מפתיעה מאוד לטובה. שליטה מעצבנת, אין ספריות רק "רשימות השמעה", אבל אשתי מתה על זה שיש בחירת שירים לפי ABC. דיבורית סטנדרט טובה מאוד. לטעמי - VAG עושים מסכים טובים יותר, אבל המסך ב- VAG כ"כ קטן שזה מביש. בטויוטה יש אפשרות לכוון רק 6 תחנות - מוזר ולא ידודיתי. בקיצור: יש טובות ממנה מבחינת תפעול, אבל הסאונד מפתיע לטובה. מצ…
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
הרצה במנוע TSI 1 2
מאת Avenger-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום, לפני מספר ימים קיבלתי את האוקטביה 1.8TSI שלי, ובזמן המסירה נאמר לי שאין צורך לבצע הרצה ברכב. כיוון שקראתי במספר מקומות שלמנועי TSI יש נטייה לאכול יותר שמן ואפילו לקצר חיים אם לא מבוצעת הרצה, שאלתי אותו שוב אם הוא בטוח, התשובה שלו היתה שאין דבר כזה הרצה "קח ת'אוטו ותרביץ" במילים שלו. כשבאתי הביתה פתחתי את ספר היצרן, שם הקדישו פרק לנושא ההרצה, כתוב במפורש שיש לנהוג בצורה רגועה ב-1,000 ק"מ הראשונים: 1. לא לנסוע במהירות גבוהה מ-3/4 המהירות המירבית של ההילוך. 2. לא ללחוץ את דוושת הגז עד הסוף. בנוסף, כתוב שמ-1,000 ק"מ ועד 1,500 "יש להעלות את ביצועי המנוע בהדרגה". מה דעתכם בעניין?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
קודם כל אני מתנצל אם שמתי את זה בפורום הלא נכון, אחרי הכל זה לא בדיוק מערכת אודיו, זה דיבורית. אז הזמנתי מ ebay את ה Parrot Asteroid Tablet. למי שלא מכיר המערכת מאפשרת הוספת דיבורית BT, מערכת מולטימדיה (כולל ניגון וידאו), ניווט ושלל אפליקציות אנדרויד לרכב תוך שמירה על המערכת המקורית. עלות המערכת כולל משלוח, מע"מ ומכס הינה 1900 ש"ח, התקנה עלתה 250 ש"ח נוספים. תכולת הערכה והתקנה הערכה כוללת: יחידת בקרה ומיתוג (ebox) טבלט 5" שלט + תושבת להגה או משטח אחר מיקרופון כבלי iso צורה ישנה תושבת ואקום לטאבלט + מדבקה לצורך התקנה נדרשו קצת שינויים. קודם כל נדרשה צמה מתאמת שנתפרה לתוך צמת הרדיו המקורי ואיפשרה שימוש במחברי ISO מהצורה הישנה. כ…
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם - אני מנסה לאסוף מידע על מה הדרישות לקבלת רישיון שיאפשר לי לנהוג במוטור הום - בעצם אוטובוס בגודל מלא שעבר הסבה ליחידת דיור נוסעת. האם אני צריך רישיון אוטובוס מלא D גם אם אין לי כוונה להסיעה אנשים באופן מסחרי? או שרשיון משאית יספיק?תודה!
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכולם. ברצוני לדעת ולהבין מהי הפרוצדורה של יבוא רכב יד שנייה מארצות הברית לארץ. האם ביכולתי למכור את הרכב לאחר תהליך הייבוא. הנני מודע לכך שיש 2 סוגי יבוא, אישי ומסחרי. אינני מבין כל כך את ההבדלים ביניהם. אשמח להסבר רחב מספיק שאוכל להבין איך תהליך זה עובד בשלמותו. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מדבר על מודלים בטווחים של 2006-2007:wink:
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 119.8 אלף צפיות
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה. כמה מהכללים: 1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית. 2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק. 3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים). 4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית. 5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי. 6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומו…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 958 צפיות
היי אני רוצה להזמין שלט לחנייה אוניברסלי מאי ביי, וברב המקומות נתקלתי בהודעה הבאה: The remote WILL work with MOST FIXED code or LEARNING CODE remote controls that operate on 433MHz. The remote WILL NOT work for hopping or rolling code remotes. אז איך אני יודע מאיזה סוג השלט \ שער שברשותי ? תודה רבה ואחלה שבוע.
הודעה אחרונה מאת Lenovo, -
אני שונא לנהוג עם נוסעים 1 2 3 4 8
מאת Freak_Miky-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 107 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
סע אתה לא נוסע (120 כביש 6) אנחנו מאחרים (יצאנו באיחור של שעה) למה אתה נוסע אחריו תן גז (פספסתי את היציאה) תיזהר מה אתה עושה כמעט נכנסת בו (הוא כמעט נכנס בי) ועוד! האם אני היחיד שלא מסוגל לעכל הערות על הנהיגה שלי בזמן שאני נוהג? האם אני היחיד שמעדיף לנסוע אחרי רכב במהירות סבירה כמו 120 קמ"ש בכביש 6 במקום להאיץ ולבלום ולזגזג בין הנתיבים? האם אני היחיד שלא עוקף אם אני רואה רחוק תנועה צפופה? האם אני היחיד שמדי פעם עושה מהלכים שמרגישים מסוכנים אך מתונים ומחושבים? האם אני היחיד שמעדיף לנהוג לבד? לחיוב: פששששש.. תשמע.. מי שקונה את הרכב שלך..
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 841 צפיות
שלום לכולם, הקדמה, לפני שנה קניתי את הרכב ועשיתי ביטוח חובה בהכשרה ומקיף בביטוח ישיר. הגיע הזמן לחדש את הביטוח לאוטו וקיבלתי הצעות כמעט זהות מסוכנת הביטוח לביטוח חובה+מקיף בפניקס, לעומת ביטוח חובה בהכשרה ומקיף בביטוח ישיר, הבדל של 51 ש"ח. מה עושים? מי עדיף?
הודעה אחרונה מאת עמית, -
- 2 תגובות
- 543 צפיות
מחפשת חברה להשכרת רכב לנהגת צעירה 21 (רשיון מעל שנה), מצאתי מספר חברות הבעיה שאין לי פה כרטיס אשראי על שמי אלא רק כרטיס חיוב על שמי או מזומן
הודעה אחרונה מאת yuda_hay, -
- 2 תגובות
- 852 צפיות
שלום רב! מול מפעל בו אני עובד, באיזור התעשייה בבית שמש, ישנה חניה חופשית משני צידי הכביש. יום אחד הוצב סמוך למדרכה עמוד של תחנת אוטובוס (קו חדש שהחל לפעול זה עתה). המדרכה בסמוך לשלט נשארה לא צבועה. האם חוקי לחנות שם? כלומר, האם הצבת העמוד של תחנת האוטובוס בלבד כבר מגדירה את המקום כ"תחנת אוטובוס" ? תודה מראש לעונים! אלכסיי
הודעה אחרונה מאת alex3i, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אילו חברות מבטחות לחודש או כמה חודשים ביטוח חובה לזמן קצר ? לנהג בן 25 שביטוח חובה עולה כ-1770 לשנה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
http://www.motodeal.co.il/deals/3 סטגדיש. מאלדן, יד01, דמי התקנה ₪2000 לעמדת טעינה, מנוי לשנתיים לחברת ג'ינג'רי.
הודעה אחרונה מאת ping, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מצורפות תמונות של חידוש פנסים של 2 מתוך 3 המכוניות שלנו (סוזוקי ליאנה ומזדה פרמסי ) לא השתשתי בנייר זכוכית ולא במשחת שינים . זה לקח משהו כמו 5 דקות לפנס וזהו ! אנ עושה את זה כל חצי שנה לפנים , בפסח ובראש השנה .לפני החורף ולפני הקייץ).
הודעה אחרונה מאת daev,
-
מי מחובר 19 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 401 אורחים (הצג רשימה מלאה)