Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העלאת המהירות המותרת ל-120 קמ"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בוקר טוב אליהו... למה, יש מישהו שנוסע פחות מ- 120 קמ"ש בכבישים בעלי 2 נתיבים ומעלה לכל כיוון ושטח הפרדה בנוי?

בכביש 6 יותר טוב שיעלו ל- 140.

פורסם

כן, אנשים שומרי חוק גם אם החוק מאוד מעצבן אותם וגם כאלה שבשבילם 80 קמ"ש בכביש 4 זו ממש התפרעות.

עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כן, עדיין ישנם שומרי חוק שנוסעים במהירות המותרת, אם כי אני מודה שזה לפעמים קשה עד מאוד.

רק שההוא מהאור הירוק לא יתעורר לנו עם איזו הנפצה.

אם נחייה גם נראה (שאכן כך יהייה והמהירות תועלה חוקית).

alfa 156 2.5.

פורסם
כן, אנשים שומרי חוק גם אם החוק מאוד מעצבן אותם וגם כאלה שבשבילם 80 קמ"ש בכביש 4 זו ממש התפרעות.

וזה גורם לבעיות, כשהבדלי המהירויות בין הרכבים על הכביש גדלים ככה גם הבעיות גדלות.

אם יעלו את המהירות ל120 קמ"ש בכבישים בין עירוניים עם שטח הפרדה, שומרי החוק יהיו במהירות קרובה יותר לעבריינים וההבדל המהירת העיקרי שישאר היה בין הנהגים שנוהגים לנהגים שמסמסים/מאוננים/מתגלחים/קוראים עיתון. זה לא המצב האידאלי אבל זה לדעתי יותר טוב ממה שקורה עכשיו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
וזה גורם לבעיות, כשהבדלי המהירויות בין הרכבים על הכביש גדלים ככה גם הבעיות גדלות.

אם יעלו את המהירות ל120 קמ"ש בכבישים בין עירוניים עם שטח הפרדה, שומרי החוק יהיו במהירות קרובה יותר לעבריינים וההבדל המהירת העיקרי שישאר היה בין הנהגים שנוהגים לנהגים שמסמסים/מאוננים/מתגלחים/קוראים עיתון. זה לא המצב האידאלי אבל זה לדעתי יותר טוב ממה שקורה עכשיו.

ומה אומר שהתפיסה למה היא מהירות "מקובלת" תשתנה? מה שיקרה זה שהעבריינים שהיו "טוב אני רק עושה 10 מעל החוק" יתעדכנו בסופו של דבר כשהם יתרגלו לנסוע כחוק. אולי זה יקח דור שלם של נהגים, אבל זה יקרה. זה קרה כל פעם שהעלו את המהירות המותרת לאורך ההיסטוריה.

פורסם
ומה אומר שהתפיסה למה היא מהירות "מקובלת" תשתנה? מה שיקרה זה שהעבריינים שהיו "טוב אני רק עושה 10 מעל החוק" יתעדכנו בסופו של דבר כשהם יתרגלו לנסוע כחוק. אולי זה יקח דור שלם של נהגים, אבל זה יקרה. זה קרה כל פעם שהעלו את המהירות המותרת לאורך ההיסטוריה.

אני מאמין שהעלאת המהירות המותרת דווקא תוריד את כמות האנשים שנוהגים הרבה מעל החוק (160 לדוגמא), ככה שהמהירות המותרת בחוק תהיה קרובה יותר למהירות שמאפשרים תנאי הדרך, כך פחות אנשים יחרגו מהמהירות בצורה בוטה.

יש שלושה סוגים של "עברייני" מהירות כפי שאני רואה את המצב:

א. זה שיסע קבוע 10 קמ"ש מעל המהירות המותרת כי זו הנורמה.

ב. זה שיבחר במהירות גבוהה יותר, לדוגמא 140, וידבוק בה לאורך קטע הדרך.

ג. זה שרק מחפש מהירות ולבדוק את הרכב ויאיץ כמה שרק יוכל.

אני מאמין שהעלאת המהירות המותרת למהירות שמתאימה לתנאי הדרך תצמצם את א. ואת ב.

לגבי ג. אין הרבה מה לעשות, המהירות החוקית במילא לא תשנה כלום למי שלא מתייחס אליה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

שיטה טובה להגדיל הכנסות מדלק מבלי להעלות את המחיר. :)

פורסם (נערך)

שימו לב שזה מתייחס לדרכים מהירות. קיים הבדל בין דרך מהירה לבין כל יתר ה"כבישים בעלי 2 נתיבים ומעלה לכל כיוון ושטח הפרדה בנוי" ולכן מהירויות של 120-130 קמ"ש הן מתאימות לדרכים מהירות, אך לאו דווקא לכל דרך בינעירונית רב-מסלולית, שבהן מקובלות מהירויות נמוכות יותר (עד 110 קמ"ש) בעולם, ובצדק.

לדעתי, הדבר יקצר את זמן הנסיעה ויגדיל את זרימת התנועה אך לא יגדיל בצורה מורגשת את כמות ההתנגשויות, אם כי חומרתן עשויה לגדול במעט.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כדי שהשינוי ישפיע בפועל צריך לאכוף משהו שהוא בכלל לא קיים בעולם המונחים של מנת"א: שמירה על הימין. הכל יהיה פשוט הרבה יותר ביום שבו אני לא אמצא את עצמי עוקף מימין, רק כי איזה פוסטמה תורנית לידי נוסעת ב80 בנתיב האמצעי בכביש 5. אבל זה לא יקרה. כי זה לא מעניין אף אחד, וגם כי האנשים שעושים את זה אפילו לא מבינים שהם עבריינים, אחרי שנים של הטפה של "לאט זה בטוח". נו מילא, לפחות השינוי יצמצם את כמות מקבלי הדוחות בכבישים הבטוחים בישראל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

דיברו גם שכביש 6 יקבל מהירות חוקית של 130 קמ"ש,

בפועל עדיין רשום שם 110 קמ"ש, וכך גם ב431 וב1, אבל מעטים האנשים שנוסעים באמת 110 קמ"ש, הרוב נוסעים 120-130 קמ"ש לפחות.

(כמובן שיש את הגאון התורן שנוסע 90 קמ"ש ומשאית עוקפת אותו).

יותר חשוב שיישמו חוק שלמשאיות ואוטובוסים אסור לעקוף בכבישים חד סטריים בינעירוניים למיניהם. אין להם מה לחפש בנתיב שמאלי, בעיקר לא בכביש 6 (בדגש על הקטע עם שני הנתיבים).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ההצעה לא תעבור. ההכנסות מהמצלמות ירדו פלאים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא. נכון.

ההכנסות לא ייפגעו מכיוון שמדובר בתחילה בכבישים שגם ככה אין בהם מצלמות אלה אכיפה של עברייני מהירות כבדים.

עד שזה יגיע לכביש 2 ו 4 העממיים... ייקח זמן וגם שם ינהגו 130-140 ולהם תתן דו״ח. די פשוט.

• תוכן חדש...