רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,551 נושאים בפורום הזה
-
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי, ביוני הקרוב אני נוסע לאיטליה עם המשפחה ואנחנו צריכים רכב שיכיל 4 אנשים בוגרים בנוח, ושיהיה מקום ל2 מזוודות גדולות מאוד ועוד 2 בינוניות-קטנות. חשוב שלא יהיה צפוף והנסיעה ברכב תהיה נוחה אך גם שצריכת הדלק תהיה סבירה יחסית. האיזור הוא פירנצה-טוסקנה, והרכב יהיה בשימוש כ-5 ימים. חשבנו על פאסאט סטיישן או פאסאט רגילה אך נשמח להצעות נוספות, המלצות על חברות השכרה מסוימות, ואם מישהו יוכל לספר מנסיון שלו העלות של הדלק וכו'. תודה רבה!
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 775 צפיות
שלום, אני משער לעצמי שהרבה מכם שמחפשים חלקים לרכב באיביי נתקלים בבעיה שהרבה מוכרים לא רוצים לשלוח את המוצר לישראל. אז אם אני לא טועה, יש פתרון לזה למוכרים שנמצאים בארה"ב, כך שכביכול נותנים לקונה כתובת בארה"ב ואז מבצעים משלוח לישראל (BUY2USA ?) לא? אז רציתי לדעת, האם קיימת עוד חברה שמעניקה את השירות הזה אבל לאיזורים באירופה? כמו גרמניה/בריטניה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
ערב טוב, מה דעתכם אני שוקל להצטרף למשטרת תנועה. מה בעצם תפקידי כמתנדב? כמה סמכות יש לי בידיים? האם אני תורם לחברה או חוסך למדינה כמה שקלים? אשמח לשמוע דעתכם, מקסים. המלשין
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 1 תגובות
- 682 צפיות
בוקר טוב לכולם וחג שמח. מישהו יודע על מפגש רכב שיתקיים היום/בהמשך החג? בתודה
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 924 צפיות
סתם שאלה שמעניינת אותי. מיועדת למוכרי רכב בהווה ובעתיד . מה אתם מעדיפים , לקבוע שהמחיר הוא x והפחתות אם בכלל יעשו לאחר בדיקה או קובעים מחיר ולא משנה מה תוצאות הבדיקה (כמובן שאני לא מדבר על מצב שהמנוע בדרך למות) .
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אמנם כתבו פה כבר על Exotics Racing ואני לא חבר הפורום הראשון שמבקר שם אבל חשבתי גם לשתף את הביקור שלי במקום. בדר"כ אני כותב המון וממעט בתמונות אבל הפעם אני אחרוג מהרגלי ואכתוב המון, אמעט בתמונות אבל אצרף סרטוני וידאו במסגרת נסיעת עבודה לסן-פרנסיסקו, הכנסתי "עיקוף קטן" כדי לבקר בלאס-וגאס ולנהוג קצת ברכבי על שכנראה זמינים רק שם (במיוחד בהתחשב בזה שאני גר פה ואין לי כמה מיליונים פנויים). למי שלא מכיר מדובר בחברה שמפעילה מסלול (לאחרונה התחדשה במסלול משלה במתחם של Las Vegas Motor Speedway, מה שמאפשר לה להריץ את הפעילות 7 ימים בשבוע ללא הפסקה, מהבוקר עד הערב. בנוסף יש להם גם פעילות מצומצמת יותר באזור לוס-אנג'לס) בו ניתן לנהוג בצי רכבי העל שלהם (מחזיקים קרוב ל-40 רכבים בצ…
הודעה אחרונה מאת NMP, -
- 0 תגובות
- 530 צפיות
אפשר לשלוח לי הודעה עם פרטים, עדיפות לאיזור מרכז הארץ, חובה שהמדריך יספק רכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 603 צפיות
שלום. על המראות הצדדיות של הפורד פיאסטה יש רצף נקודות,מישהו יודע למה משמשות נקודות אלו? תודה
הודעה אחרונה מאת tomerr123, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כבר מס שנים שאני מתעניין במכוניות ואני כבר מתמצא בדגמים סוגים וכו',אבל תמיד רציתי להבין טכנית מה הולך מתחת למכסה מנוע.כאילו שאני יוכל לבוא לפתוח את המכסה מנוע ולהגיד "אוקיי זה הראש מנוע מתחתיו יש ככה וככה וככה והנה פה לידו יש..." ובאמת להבין מה הולך מתחת לפני השטח לא רק מעל איך אפשר לצבור ידע כזה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 888 צפיות
לא הייתי בטוח אם זה יותר שייך לכאן או לפורום הטכני. יש לי יאריס TS ואני אוהב את הכוח שהרכב מציע. לא חזק מדי אבל הגיר קצר והמשקל נמוך וזה נותן זמינות כוח לא רעה. הכול טוב ויפה עד שאני מפעיל מזגן. מרגע שהמזגן עובד, הרכב נהיה חלש יותר בסביבות 20 אחוז. ואם יש לי רכב עמוס באנשים אז בכלל. 108 כ"ס הופכים ל-75 כ"ס. זה כול כך מבאס אותי שאני מעדיף לפתוח חלונות ולנסוע בלי מזגן. האם זה משהו שיכול להיות בעייתי אצלי ברכב אצלי ?( יש לציין שהרכב מטופל רק במוסך מורשה ולא סבל משום בעיות מעבר לטיפולים רגילים) האם בעלי TS בעבר/הווה גם שותפים לאותו סימפטום?
הודעה אחרונה מאת green, -
שלום לכולם. בשבועות האחרונים התגבשה בפייסבוק ובמ'נשמע קבוצת בעלי יאריס T SPORT. התאריך והמיקום נקבעו זמן רב מראש והיום הגדול הגיע. מתוך כ 15 חברים בקבוצה התייצבו היום כ 8 חברים על רכביהם בצומת אשתאול בואך בית שמש לסשן נהיגה קצר והכרת הנפשות הפועלות. היה אחלה יום, אחלה מזג אוויר, אחלה אווירה ובעיקר אחלה אנשים! מאוד נהנתי ואני מקווה (בעצם בטוח) שהיום הזה יוביל למפגשים נוספים. מוזמנים לשרשר חוויות, רשמים או סתם אם בא לכם לפרגן גם לאנשים שמסתפקים ונהנים מהכרכרה שלהם המובלת על ידי עדר סוסי פוני ללא שבלול עזר תודה ל Amsterdam על התמונות ולכל מי שהשתתף ביום הזה! מצפה לפעם הבאה. איתמר
הודעה אחרונה מאת mysterio57, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 788 צפיות
"טויוטה מרחיבה ריקול בישראל: גם ראב 4. אחרי שזימנה בעלי יאריס והיילקס בראשית החודש, מרחיבה כעת חברת יוניון מוטורס, יבואנית טויוטה, את הקריאה לתיקון גם לדגם הראב4. 1,500 יחידות מדגמי 2008-2005 יוזמנו לתיקון בכרית האוויר." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4510861,00.html
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
הי, אני נוסע מחר לדרום ואני יודע שלא בכל תחנת דלק יש דלק 98. קרה לי כבר במרכז, באיזור צומת בני דרור, שברוב תחנות הדלק שם לא מוכרים 98 (לפחות מה שאמרו לי בטלפון. הייתי כבר עם נורה דולקת וצילצלתי לתחנות כדי לנסוע סתם). בסוף המרתי על התחנה שבה יש את מסעדת יונס ושם היה (הם לא ענו בטלפון). בקיצור, אני מעריך (אולי אני טועה) שככל שמתרחקים מהמרכז, ככה יש סיכוי גבוה יותר להתקל בתחנות דלק שלא מוכרות 98. חיפשתי בגוגל משהו בנושא ולא מצאתי. נכנסתי לאתרים של "דלק" ו"סונול" ולא מצאתי שם שום איזכור לאיפה יש דלק מסוג 98. האם יש לי דרך לדעת? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי כולם, יש ברשותי סיריון 2010 האם מומלץ/לא מומלץ ליסוע איתה נסיעות ארוכות שעתיים שלוש לממשל עם 4 מבוגרים? הרכב עם מנוע יחסית קטן ורציתי לדעת אם זה אפשרי.
-
-
CORSA OPC ביטוחים 1 2
מאת Smiro- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
לכל מי שמכיר / בעצמו בעלים של אחת כזו, אשמח לשמוע על מחירי הביטוח שאתם משלמים. אני בן 23, ותק 6 שנים, תאונה אחת מאחוריי.
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
תמונה מהפייסבוק צולמה באילת. איך מחנים את הרכב מאחורי הפסים ומה המטרה של זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת St. Bob, -
אז הקליאו חוגגת היום שנה, וזוהי הזדמנות טובה לסקר את נושא ההוצאות, ירידת הערך, הביצועים, צריכת הדלק וכו'. אז הכול התחיל לפניי קצת יותר משנה, חיפשתי שדרוג מהגטס - משהו יותר נוח, יותר חסכוני והכי חשוב ידני. ההתלבטות העיקרית הייתה בין האקו מיקרה לבין הקליאו, לבסוף לאחר התייעצות כאן, נסיעות מבחן וכו', החלטתי לבחור בקליאו. המעבר לידני מאוטומט אחריי שנתיים כמעט היה מעט מוזר, אך חיש מהר חזרתי לעצמי בכל מקרה, נתחיל בנושאים העוסקים ברכב: צריכת דלק - אחת הסיבות שהרכב הזה נבחר, היא העובדה שצריכת הדלק שלו טובה למדי, בעיקר בבינעירוני (וזה התחום העיקרי של הרכב הזה). מאז אוגוסט 12' הרכב עשה 14 אלף ק"מ, זה אומר שכל חודש אני גומע 1500-2000 ק"מ, רובם מחוץ לעיר. בעיר, …
הודעה אחרונה מאת zvir, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 876 צפיות
שלום רב אני מבקש לדעת סדר הצתה של מנוע 6טור שנימצע ביגואר eטייפ 4.2 ליטר משנות ה70 תודה מראש על התשובות
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
לפי מה שאני הבנתי , השיטה היא בעצם האטת האוטו (לרוב לפני כניסה לסיבוב) וזאת תוך כדי לחיצה על דוושת הבלם ועל דוושת הגז ביחד ברגל ימין , ועל דוושת הקלאץ ברגל שמאל , וכך בעצם ההילוך הנמוך ייכנס כבר לטורים המתאימים למהירות הנוכחית של הרכב. קודם כל , האם הבנתי נכון? שנית כל, בהנחה ומה שכתבתי נכון , איזה חלק של רגל ימין לוחץ על הגז ואיזה חלק על הבלמים ? בתודה מראש , וחג שמח לכולם!!!! , עמרי
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ברוח עכשווית של מה נשתנה - ייצור (ו/או הרכבה) של מכוניות פרטיות ברחבי הגלובוס : מי , כמה ואיפה מייצרים : עכשיו ולפני שלושה עשורים. ייצור כללי של מכוניות בעולם : 2013 - 67,775,198 כלי רכב. 1983 - 29,846,401 כלי רכב . ייצור לפי יבשות : (2013 למול 1983) * אסיה: 33.84 מיליון - לפני 30 שנה : 7.5 מיליון. * צפון אמריקה : 13.1 מיליון - לפני 30 שנה: 7.1 מיליון. * אירופה , כולל רוסיה: 16.6 מיליון . לפני 30 שנה: 13 מיליון. * דרום אמריקה : 3.7 מיליון , לפני 30 שנה: 0.89 מיליון. * אוקיאנה (אוסטרליה) : 177,800, לפני 30 שנה: 329,536. * (דרום) אפריקה: 250,080 למול 248,742 . עשר המדינות היצרניות הגדולות ב- 2013 : (וכמה ייצרו ל…
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לפני כמה חודשים יצא לי להיות בארה"ב, בין היתר עשיתי יום מסלול בלגונה סקה. הצטרפתי ליום מסלול סגור של מועדון רכב גדול שנקרא Hooked On Driving, רוב האנשים מגיעים עם הרכב הפרטי שלהם, מאחר ולי לא היה רכב, שכרתי מאחד העסקים שהם עובדים איתם מזדה מיאטה 1.8L, עם 133 כ"ס, זה מה שאיפשר התקציב. העלות הייתה 850$ לרכב ועוד 350$ למסלול. הרכב מגיע למסלול על משאית שירות עם מכונאי, דלק וכל מה שצריך. אופציה אחרת הייתה מוסטנג או קורבט ב-1800$ בערך. קסדות סופקו ע"י המועדון בתשלום סמלי. ארגון מאד מסודר, מדובר על עשרות נהגים לאורך יום מלא, והכל דפק כמו שעון על הדקה, כל סשן יצא בזמן שיועד לו. סה"כ כל אחד עושה 5 סשנים של 20 דקות כל אחד, מחלקים את כולם לקבוצות לפי רמת נהיגה ולפי רמת…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לינק לכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4510355,00.html מקרה נוראי, ופיגוע נוראי. אבל לפחות הדס מזרחי ידעה בדיוק מה לעשות, ועשתה את זה. הצילה את חייה ילדייה ושלה בכך ששמרה על קור רוח. בעלה, שנהג ברכב (לפי מה שהבנתי) נורה למוות ע"י מחבל, בזמן שנסעו לליל הסדר אצל משפה/חברים. "יצאנו מהבית במודיעין ונסענו לליל הסדר. עברנו את מחסום תרקומיא, המשכנו בכיכר ואז ברוך ראה מחבל ואמר לי 'יורים, יורים, יורים. הנה מחבל'. ברוך אמר 'איי' ונתן גז. הרגשתי כאב בגב. אמרתי לילדים 'תפרמו את חגורות הבטיחות ותשכבו על הרצפה'. לקחתי את ההגה, הורדתי מהירות עם ההילוך ועם ההנד-ברקס. כיסיתי את הדם שלי עם סמרטוט. ראיתי שברוך מת. כשהגיעו חיילים אמרתי להם 'תחבשו אותי ותוציאו את …
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום חברים אני שוקל לרכוש רכב מחברת טרייד אין שנמצאת בפתח תקווה רציתי המלצה למכון בדיקה מומלץ ואמין באיזור ראיתי המלצות בזאפ על "א.ד.ש מכון הדרום בע"מ" אבל החוות דעת היו על ביקורות של טסט ולא של בדיקה לפני קנייה.
הודעה אחרונה מאת yossi126, -
-
לא מוצא את הדגם במחירון של יצחק לוי יש לי רכב מסוג פולקסווגן פולו 75 כ"ס קומפורטליין שנת 2007. הדגם שרשום ברשיון רכב הינו 9n31g3 והקוד הוא 0727-0022. ביצחק לוי מצאתי דגם דומה 724111 m שעולה באזור 33,500 לעומת המחירון של יד 2 בו המחיר הוא 42,200. יצא לי להשתמש ב 2 המחירונים ובד"כ הפערים הם לא כאלו גדולים האם זה טעות ? ואיפה רואים את חישובי התוספות , תוספת ק"מ וכו? תודה
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
- 1 תגובות
- 960 צפיות
שלום לכולם, אני מביים סרט קצר בהשתתפותם של מנשה נוי, ליאור דובדבני (דובדבני וקובץ', עממיות) ונתלי ברמן (2.3 בשבוע) ולצורך אחת מהסצנות אני זקוק לרכב משנות ה-90 כדוגמת סובארו ג'סטי, פיג'ו 106, פיג'ו 205, אופל אסטרה הצ'בק, בקיצור, רכב ישן וקצר, רצוי עם 3 דלתות. הסצינה מצטלמת ביום ראשון הקרוב, ה-20 לחודש בגבול יפו-בת ים בין השעות 11 בבוקר ל3 בצהריים. מי שמעוניין לקחת חלק בעשייה קולנועית, ולהציץ מאחורי הקלעים או סתם לעזור, אשמח אם תצרו איתי קשר, ניתן לדבר גם על תשלום סמלי. הסרט מיועד להקרנה בפסטיבלים בארץ ובחו"ל. המון תודה וחג שמח! תמיר - 0524299393 [email protected]
הודעה אחרונה מאת kentix, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
התקשרתי למוסך המורשה באשקלון, לקבוע תור ולפני לברר כמה יעלה טיפול 15K. נאמר לי 674, אני: אבל איך זה יכול להיות? דיברתי עם המוסך בבאר שבע נתנו לי פחות (שיקרתי, לא דיברתי איתם עדיין) היא: רגע ....... כן הנה אני יכולה לעשות לך ב587. אוקיי תודה, אני אחזור אלייך. מוסך בבאר שבע: 672 אני: אני באשקלון אמרו לי 587. היא: רגע .......... כן בטעות נכנסתי למק"טים של רכב לא נכון, 582 המחיר. אני: הבנתי, אז כנראה אני אסע לאשקלון כי המחיר זהה ושם קרוב לי יותר. היא: ניתן לך 10 אחוז הנחה. אני: אוקיי אני אחזור אלייך. סניף אשקלון, אני (כבר בעצבים): תגידי לי בבקשה, אתם רשת אחת גדולה, המחירים לא אמורים להיות זהים? היא: כן, למה? אני: כי דיברתי שוב עם המוסך בבאר שבע והם הציעו לי…
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נתונים כלליים: מדובר בסניק 2 שנת 2005, נפח מנוע 2000 דגם פריבילג' (המפואר יותר). הרכב עלה על הכביש באפריל 2005 (יוצר ב 2004), אני יד שלישית, והוא עשה 86,000 ק"מ. מטופל מיומו הראשון במוסכים מורשים. לפני הקניה הרכב נבדק במכון ידוע בחיפה – אבל לצערי כנראה חיפפו את הבדיקה ולכן התמונה שקיבלתי לא היתה טובה. כמה? הרכב עלה 23,000 ₪. תחזוקה: מאז שנקנה הרכב היו לי לא מעט הוצאות עליו, רובן לא צפויות: 1. צמיגים (2500 ₪) 2. טלסקופים לדלת תא מטען (כ 500 ₪) 3. בלמים + דיסקים (כ 2000 ₪, לא מוצא את החשבונית משום מה) 4. כיוון פרונט (250 ₪) 5. טיפול קטן (600 ₪) 6. תיקון לוח שעונים שהחשיך (1400 ₪) 7. מסרק הגה + מוטות מייצבים …
הודעה אחרונה מאת Fazer, -
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
שלום לכולם. אני רוצה לרכוש רכב כמו שלי (גולף 4) למטרת פירוק והצלבת חלקי פנים שאצלי במצב לא טוב. רציתי לקנות רכב לפירוק שהפנים במצב טוב ואת כל השאר למכור לחלקים וברזל. מה הפרוצדורה שאני צריך לעשות כדי : 1. לקנות את הרכב. 2. למכור את הגיר והמנוע מבחינה חוקית. כמו כן הבנתי שהמחיר לרכב כזה נע סביב 2000 שקל. זה נכון?
הודעה אחרונה מאת yossi1290, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אני מעוניין למכור את האוטו של הוריי ,מחירון יד 2 מראה לפי הקוד והמפרט שמחיר הרכב - 39,300 מצד שני בלוי יצחק אני לא מוצא את הקוד המדובר אבל אני מכניס שם מזדה 3 קומפורט משנת 2004 עם המנוע המדובר המחירון שם מראה - 26,000 הכיצד פער כזה מטורף ?? לא יודע בכמה לפרסם את האוטו...
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בטיול שלי בהונגריה נתקלתי במקרה במפגש מועדון פיאט 500 שלהם. אין לי מה יותר מידיי להרחיב חוץ מלהעלות תמונות. תמונות נוספות בהודעות הבאות
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -