Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבילי דיזל יהיה מעולה, השאלה אם אחריי שאני אשתחרר תהיה לי כזאת נסועה.

אם לא, אז אולי 0.9 טורבו על גיר ידני יספיק לי.

אכן סולר זה פתרון מדהים בשבילי, גם חסכוני עוד יותר (לא שעכשיו לא חסכוני, אבל יותר חסכוני זה יותר טוב), יותר חזק, זמינות כוח יותר טובה וכו'.

לא אכפת לי כמה המנוע מחזיק, במילא אני לא מתכוון להחזיק ברכב לנצח, מניח שבסביבות גיל 3-4, מקסימום גיל 5 אני אחליף אותו. גם אין לו בלאי גדול מדי, הוא נוסע בעיקר מחוץ לעיר, בתוך העיר הבלאי גבוה יחסית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

חבר'ס להרגיע !

אתמול פרסמתי שאלה אצל קרסו בפייסבוק , והם לא מתכננים להביא את הדיזלית בשלב זה .

לשון קרסו :"בשלב זה לא תגיע לארץ הקליאו דיזל אלא בעתיד הרחוק יותר."

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

כל פעם אומרים משהו אחר, נראה לי הם לא סגורים על עצמם.

מעבר לכך הם רואים בעצמם את המהפכה שהם עושים עם הדיזלים, אז אולי תהיה הפתעה. (אם לא עכשיו אז בעתיד)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

יופי של סקירה,

אצלי בראש מתרוצצות הרבה מחשבות על דיזל לאחרונה ולקח לי זמן להבין שמדובר ב1.2 בנזין.

בקרת שיוט - יופי של דבר!

אשמח לשמוע חוויות משימוש בבקרת שיוט עם גיר ידני!

הערה בקשר להאצה מ-0: אכן כל האצה צורכת יותר דלק, ועדיף לשמר את המהירות, אבל האצה מ-0 זו לא איזו פעולה בזבזנית במיוחד (כמו שעיתונאי הרכב אהרונוביץ מתאר למשל) האצה מ40 ל50 קמ"ש למשל צורכת יותר דלק מהאצה מ-0 ל-10. רק צריך לשמור על תאוצה מתמשכת ומתונה ואתה על הסוס!

פורסם

מגיעים להילוך חמישי ומכניסים את בקרת השיוט לפעולה, אין שום דבר מיוחד או חריג.

זה לא שמשתמשים בה ב40-50 קמ"ש וצריך להתעסק עם ההילוכים.

כל לחיצה על הקלאץ' או על הברקס מפסיקה את הפעולה של בקרת השיוט, ולחיצה על הכפתור R בהגה או על ה+/- מחזיר אותה לפעילות שוב.

מעבר לכך, הילוך ראשון מבזבז הכי הרבה דלק, לא? זה תאוצה מהמקום. ב40-50 קמ"ש האוטו כבר בהילוך שלישי ולפעמים גם רביעי.

פורסם

אני מניח שבקרת השיוט עובדת גם ברביעי, בכל מקרה לי לפעמים יוצא להשתמש בה גם ב-60 (בדרך עירונית פנויה).

ברור שעמידה במקום צורכת הכי הרבה דלק, ההילוך הראשון גם מאוד בזבזני מבחינת ק"מ/ליטר.

אבל יצא לי לשמוע כל מני תאוריות של הימנעות מוגזמת מעצירה מוחלטת, שהן לא נכונות. מה שצריך לעשות זה לשמר מקסימום מהירות ברמזור, ואני מניח שאתה עושה את זה לפי התוצאות.

פורסם

עמידה במקום לא צורכת דלק כמעט, המנוע נע על 600-700 סל"ד ולא מוזרם לו כמעט דלק מעבר למה שהוא צורך בעמידה,

הזינוק מהמקום דורש הזרמת דלק גדולה יחסית על מנת להזיז את האוטו מ0 קמ"ש למהירות כלשהי.

פורסם

תודה על הסקירה,עושה רושם שביןמהסופר מיני הידניות היא בין החיסכוניות אם לא הכי.

כמה עולה לך ביטוח על הרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ללא תביעות, נהג צעיר, 3 שנים וותק, מקיף וחובה - 4800₪.

פורסם
יפה מאוד בלבן.

איך המזגן? האם הוא מספק בימים הקשים? האם מגיע אחורה?

אני לא יושב מאחור כדי לומר לך, אבל מלפנים המזגן אחלה,

אני זוכר את הימים של אוגוסט עם הרכב, אפילו שהאוטו עמד כמה שעות טובות בשמש הקופחת של המדבר,

תוך כמה דקות לאחר איוורור קצר של הרכב והדלקת המזגן, היה אפשר להנמיך את העוצמה שלו ולשמור על אוויר נעים ברכב.

מאחור כמובן לוקח זמן, כי אין פתחים מאחור.

פורסם

סקירה לעניין.

היא יפה בלבן והייתי מעדיף אותה על פני הרבה רכבים שעולים הרבה יותר ממנה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
סקירה לעניין.

היא יפה בלבן והייתי מעדיף אותה על פני הרבה רכבים שעולים הרבה יותר ממנה.

על איזה רכבים למשל היית מעדיף אותה?

(אצלי למשל היא עברה את האקו מיקרה, את הפאביה ואת האיביזה, ובחלק מהאספקטים גם את הריו)

פורסם
אחלה סקירה.

רק הצריכת דלק שלך גבוהה מעט, אתה נוסע עליות? מתגרזן?

גבוהה למה?

1:17 מחוץ לעיר, 1:12-1:13 בעיר, איפה הבעיה?

• תוכן חדש...