Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Fitch, קליאו ספורט MK3 עושה מחוץ לעיר לפי נתוני יצרן 7.1 ליטר ל100ק"מ. כלומר, תיאורטית הכי טוב שאתה יכול להגיע אליו זה 1 ל14. בפועל, אם אתה מגיע ל1 ל12 זה מעולה. 1 ל17 לא ריאלי עם רכב הזה בעל מנוע 2.0 בנזין.

1 ל17 בפועל לסופר מיני עם 1.2 זה טוב מאוד.

עריכה: רק עכשיו ראיתי שאצלך זה MK2. אז תיאורטית אתה יכול להגיע לפי פרוספקט ל1 ל15. בפועל שוב, אם אתה עושה 1 ל12 זה לא פחות ממדהים.

נתוני יצרן מה נתוני יצרן.

ממוצע שלי (משולב עירוני בין עירוני) עומד על 1 ל - 12.

AINO בעל קליאו ספורט דור 2 העלה תמונות המראות בוודאות כי הוא עשה 1 ל 17 בבין עירוני.

החיסרון היחידי הוא השימוש ב98.

פורסם

לזה התכוונתי.

אם פנדה עושה 1:21 בבין עירוני.

פונטו ספייס עושה כ-1:20~ בבין עירוני.

טווינגו עושה גם משהו כזה.

אין סיבה שקליאו 1.2 תעשה 1:17.

משכנתא זה קל

פורסם

אני לא יודע אם אתם יודעים אבל ככול שהצריכת דלק טובה יותר, ככה באופן יחסי ההשפעה תהיה קטנה יותר על החשבון החודשי. זאת אומרת ההבדל בין 1ל-7 לעומת 1 ל-10 , יהיה הרבה יותר משמעותי מהבדל של 1ל-17 לעומת 1 ל-20.

מה שבסופו של דבר, לפותח השרשור, ההבדל בין פיאט שנוסעת על אדי דלק(אני אישית לא מאמין למספרים האלה) לעומת הקליאו ה"שתיינית" שלו,בנסיעות בין עירוניות, עומד על 100 שקל בחודש.

פורסם

פיאט שנוסעת על אדי דלק(אני אישית לא מאמין למספרים האלה)ו .

זה לא עניין של אמונה. אלה המספרים.

בזמנו לקחתי להשכרה פונטו ספייס עם 158 אלף ק"מ. רכב עם ק"מ פסיכי שלא ברור בכלל למה החזיקו אותו בהשכרה כ"כ הרבה.

חשבתי שאני הולך לקבל עגלה מתה.

אז אחרי שסיימתי להתפעל מהמזגן המקפיא, התחלתי להתעלל ברכב ולבדוק מה הוא מסוגל לעשות. הגעתי למהירויות גבוהות מאוד, לקחתי אותו לכביש לא סלול בכפר יאסיף בדרך לחומוס, עליתי עם מזגן את העליה מנשר לאוניברסיטה במהירות גבוהה על הילוך נמוך וכו' וכו'.

כשהחזרתי את הרכב, הייתי צריך לתדלק. חילקתי את מספר הק"מ במספר הליטרים שתדלקתי - וקיבלתי 1:12.

ברגע שהבנתי שאם הרכב הזה מוציא תחת תנאי התעללות קשים צריכה של 1:12, אני אשיג איתו ביום יום תוצאה טובה יותר וזה אכן נשמר עד היום - 1:15 בעיר עם הספייס שלי (אחת אחרת, לא זו המושכרת).

בבין עירוני אפשר להשיג גם 1:20 אבל זה בתנאי שלא עוברים את ה-100. נדיר שאני מגיע לזה, לא מסוגל לנסוע ככה באופן סדיר.

פורסם

תודה רבה על הסיקור של הקליאו, נהנתי מאד לקרוא.

אני כיום עם מגאן 2 שנת 2005 ידנית, מאובזרת ברמות שאפילו הונדה סיויק 2013 חדשה (שבחנתי לצורך רכישה) לא.

כל בדיקות הרכבים מחזירות אותי חזרה לרנו, אין מה לעשות הישראלי הממוצע לא יבין זאת - תקראו לי חסיד רנו, כן אני חסיד, חסיד של מכוניות נוחות, מאובזרות, בטוחות ועם הטיפולים הנכונים במוסכים הנכונים - גם אמינות.

היום אני רוצה להתקדם לרכב חדש (לציין אני מעוניין רק בידני), ולפי מה שנודע לי קרסו אמורים לייבא מגאן קופה עם המנוע 1.2 TCeהחדש (שהוא מדהים ע"פ ביקורות חו"ל) ובמחיר של 125 אלף בערך, אך שוב לא ידוע מתי יגיע לארץ וגם המגאן 3 כבר בת 5.. וסביר להניח שתוחלף שנה הבא מה שסתם מבאס אותי.

מה שנשאר זאת הקליאו החדשה שאמורה להגיע חודש הבא לארץ. העניין הוא שהיבואן יורה לעצמו ברגליים אם הוא יחליט לייבא את הרכב עם המנוע 1.2 הישן כמו שיש לך בקליאו, זה מנוע עצל והגרוע ביותר שיש לרנו להציע. בושה לקרסו שאף הביאו את הקליאו שלך עם המנוע הזה ולא TCe 100 כמו שנמכר בחו"ל.

אני מקווה, שקרסו בהשקה הראשונית יביאו את המנוע החדש 0.9 TCe, אומנם רק 3 צילינדרים אך טורבו והרבה יותר טוב מה-1.2 העצל של היום.

אם אכן יביאו את הדגם הטוב, מקווה שיהיה מאובזר מאד (כולל מסך המולטימדיה R-Link, פנסי ערפל ושאר הירקות) ולא יפשיטו אותו לגמרי.

אהבתי את הסיקור, אם ארכוש רכב חדש גם אשתף את חוויות השימוש כשיגיע הזמן. תודה.

Renault Clio IV 0.9 TCe - Collection 2013 :D

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עברה וחלפה לה עוד שנה עם הרכב, להלן סיכום נוסף:

בכל מקרה, נתחיל בנושאים העוסקים ברכב:

צריכת דלק - צריכת הדלק נשארה דומה. נעה סביב 1:16-1:17 עם נסיעות שרובן מחוץ לעיר, תלוי אופי הנהיגה והשימוש במזגן. בתדלוק אחד הצלחתי להגיע ל1:18.2 מחוץ לעיר בלבד. זה לא פשוט, זה בלי מזגן ועם רגל מאוד עדינה - אבל אפשרי.

שוב, צריכה משולבת היא בסביבות 1:15. אין שינוי בנתון הזה.

השנה גמענו 18 אלף ק"מ בערך. כמו בפעם הקודמת, 20% בתוך העיר, 80% מחוץ לעיר.

טיפולים ואמינות הרכב - מרווחי הטיפולים אצלי מקוצרים מ30 אלף ק"מ/שנה ל15 אלף ק"מ/שנה. הרכב היה בטיפול לאחרונה בנובמבר 2013. הטיפול כלל החלפת שמן ופילטר שמן. 460₪ במורשה יצרן. סביר למדי.

פנצ'ר נוסף תקף את הרכב, 40₪ שוב.

שתי מנורות דרך קדמיות נשרפו בהפרש של מספר שבועות. עוד 100₪, כי לא בא לי לשבור את הידיים ולהרוס את הפנס.

סך הכול הוצאות שנתיות בתחזוקה: 600₪. דומה לשנה שעברה.

נוחות הנסיעה - אין כאן מה להוסיף יותר מדי, האוטו נשאר נוח כפי שהיה, ואחרי לא מעט נסיעות בצבא בקיה ריו או יונדאי אקסנט, אני רק מברך את הרכב הזה יותר ויותר.

ירידת ערך - הרכב נרכש ב70 אלף ש"ח. המחירון שנה שעברה היה 63 אלף ש"ח, ומשוקלל 64 אלף ש"ח.

לא טרחתי להסתכל ביצחק לוי, אך לפי קרסו טרייד אין המחירון של הרכב עומד על משהו כמו 58 אלף ש"ח (לא משוקלל).

כלומר ירידה שנתית של 7.9%. מפתיע.

ביצועים - עוד פעם אזכיר את העניין הזה - זה לא רכב מהיר ובטח שלא חזק. צריך סבלנות לפעמים. צריך לתכנן עקיפות מראש, לפעמים גם להוריד הילוך באמצע עקיפה, בעיקר אם יש נוסעים ברכב והמזגן דלוק. שוב יש לציין את צריכת הדלק לטובה.

לסיכום, בסך הכול אני מרוצה מהרכב. נוחות הנסיעה טובה וחשובה לאחד כמוני שמבלה הרבה שעות בדרכים. הנדסת האנוש בסדר, המזגן עובד מצוין, מערכת השמע סבירה כמערכת סטוק (אך אני בשלבי חסכון לשדרוג של הרמקולים למשל), צריכת הדלק נשארה טובה, מחירי הטיפולים במוסך המורשה של היצרן הם סבירים מאוד ולא יקרים כלל. ירידת הערך טובה ומפתיעה לטובה. עניין הביצועים הוא משהו שכדאי לקחת בחשבון. אם רוצים להתגרזן, זה לא הרכב. אם מחפשים לחסוך בדלק ולנהוג רגוע יחסית - אפשר להפיק תוצאות מעולות בצריכת הדלק, שמאוד קרובות להבטחות היצרן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

UP לרגל העדכון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בהחלט נראה שזו קנייה טובה למי שמחפש רכב בסיסי (יחסית), זול, אמין ונוח.

מוזר שלא רואים הרבה רכבי קליאו החדשה על הכבישים; לעומת זאת פאביה, מיקרה 307, פולו ושאר אחיותיה נפוצות יותר.

סע בזהירות, ותהנה עם הרכב... אחלה סקירה!

פורסם

307 איננה קשורה לקטגורייה.

בבאר שבע דווקא יצא לי לראות לא מעט קליאו מהצורה החדשה.

פורסם

תודה על הסקירה

מעניין אם מנהלי קרסו יתעשתו על עצמם ויביאו גם את התחליף האולטימטיבי:

דאצי'ה סנדרו.

40% פחות במחיר באירופה מקליאו, וגם עם מנועי טורבו.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

אני יותר אשמח לראות פה את גרסאות הדיזל של הקליאו.

לפי הרשת צריכת הדלק הרשמית (משולבת) היא 1:33. אם הרכב יעשה מחוץ לעיר 1:25 אני אהיה מאושר.

פורסם
תודה על הסקירה

מעניין אם מנהלי קרסו יתעשתו על עצמם ויביאו גם את התחליף האולטימטיבי:

דאצי'ה סנדרו.

40% פחות במחיר באירופה מקליאו, וגם עם מנועי טורבו.

הסנדרו מבוססת על קליאו דור 3. זה לא תחליף לרכב מודרני, אבל זה כן התחליף היחיד למי שצריך סופר מיני, אבל יש לו תקציב למיני ומתעקש על קריעת הניילונים.

:idea:
פורסם

במחיר של מכונית מיני, עם ביצועים סבירים וצריכת דלק כמו של הקליאו שיש לי, היא יכולה להיות להיט היסטרי.

אני עדיין מחכה למכוניות יותר מעניינות שקרסו יביא. יותר מעניין אותי לראות קליאו דיזל, טווינגו RS, גרסה ידנית למגאן 5 דלתות עם מנוע דיזל חזק יותר (נניח 1.5DCI עם 130 כ"ס)

• תוכן חדש...