רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,551 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 986 צפיות
או שאפשר להסתפק במדבקה רק של הטסט האחרון?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- 0 תגובות
- 567 צפיות
שלום לכולם, לא מזמן התחדשתי בפיאסטה חדשה. היא אמנם הגיעה עם מערכת מולטימדיה שכוללת דיבורית בלוטות', אבל התפעול שלה לא כל כך נוח. יש לי דיבורית ספיריט שפירקתי מהרכב הקודם שלי, ומהנסיון שלי זה הפתרון הכי נוח לדיבורית לרכב. אשמח לקבל המלצות למתקין טוב, מנוסה, ואמין באיזור קניון איילון או תל אביב. בנוסף, האם מישהו יודע אם ניתן להתקין את הספיריט ככה שהשמע יהיה מהרמקולים של הרכב, ובזמן שיחה הרדיו יושתק? (ברכב הקודם היה לדיבורית רמקול נפרד, והרדיו לא הושתק בזמן שיחה) אני לא בטוח שאני רוצה את זה, אבל אשמח לדעת אם יש את האפשרות. תודה.
הודעה אחרונה מאת yonie2014, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי על מה המהומה?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, בתקופה האחרונה חיפשתי רכב לאחי. ביד 2 פורסמה מודעה של הטרייד אין של טויוטה ברעננה - פריים מוטורס. (זה סוכנות למכירת רכב חדש, מוסך גדול, וטרייד אין) ניגשתי בחשש שכן ברור לי שהולכים לרמות אותי, לשקר לי, להסתיר ממני - נו, סוחרי רכב, אתם יודעים. הגעתי לסוכנות, התיישבתי עם נציג המכירות ליאור. הלכנו לרכב, הוא פתח את האוטו וענה באריכות לכל שאלותיי. נכנסנו פנימה לשתות קפה. כשהוא הולך להכין את הקפה, הוא נותן לי ביד את הבדיקה שהם עשו כשהם הכניסו את הרכב לטרייד - בדיקה שחורה משחור. למעט שני סעיפים - מערכת פליטה ומערכת תאורה - הכל עם תקלות. בבחינה מעמיקה יותר רואים את הכסת"ח הרגיל של מכוני בדיקה. ליאור חוזר עם הקפה, ומניח על שולחני את כל היסטוריית הטיפולים …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי רכב לפני שנתיים בהנחה גדולה מאוד ממחיר המחירון. אני רוצה לחשב את ירידת הערך של הרכב מהיום שקניתי אותו. מה הדרך הנכונה לחשב זאת? אופציה 1 - הסכום שקניתי אותו לאחר ההנחה מול סכום ממוצע שאנשים מציעים את הרכב כיום (יד 2 לדוגמא) אופציה 2 - מחירון הרכב דאז מול מחירון הרכב היום
הודעה אחרונה מאת yairba, -
- 1 תגובות
- 554 צפיות
בשיטוט באינטרנט נתקלתי בזה: http://www.ebay.com/itm/Mini-OBD2-ELM327-V1-5-Bluetooth-Car-Diagnostic-Scanner-Android-Torque-Auto-Scan-/390654646620?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5af4d4d95c מחברים לשקע הדיאגנוזטיקה ברכב, מורידים תוכנה לסלולארי בשם TORQUE ויש לנו חיבור לרכב מהטלפון. מישהו מכיר? ניסה? זה אמין? יש אפשרות לשנות הגדרות או שזה לצפייה בלבד?
הודעה אחרונה מאת Nomed, -
אתה נוסע בת"א בשעות העומס ומחפש חניה. עושה כמה סיבובים סביב אותו בלוק במשך כמה דקות עד שמתמזל מזלך ומישהו מאותת בחניה שהוא הולך לצאת ממנה. בד"כ לוקח 10 שניות עד שיוצאים מהחניה, וזה מקובל על רוב האנשים שימתינו בשבילך, אבל הפעם הנהג עסוק ומשתהה. הרחוב חד-סיטרי כמובן. האם לגיטימי לחסום את התנועה למשך זמן ארוך יותר מ-10 שניות? למשל, דקה? דקה וחצי? ואולי גם 5 דקות זה בסדר? אתמול הייתי בסיטואציה שכזו, והמתנתי דקה בדיוק, אבל לנהגים מאחורי זה נראה כמו נצח, ולמרות שאותתי וסימנתי גם עם היד, הם המשיכו לצפור. נהגת ג'יפ אף הגדילה ראש ועלתה על המדרכה ועקפה אותי משמאל. כמה זמן אתם הייתם מעכבים מאחוריכם את התנועה בהמתנה לחניה? האם יש חוק שמתייחס למקרה?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 2 תגובות
- 505 צפיות
היי אני מחפש כבר המון זמן את החלק של העוצמות של המזגן בלאנטיס 2002. זה כמו פוטנציומטר כזה והוא קצת פגום. חיפשתי באיביי ולא מצאתי. למישהו יש מושג מאיפה אני יכול להזמין אותו? או מה מילת החיפוש המדוייקת בשבילו? עוד שאלה. אני מחפש את הפלסטיק עם האותיות של הידית הילוכים (P,R,D...) גם לזה אין לי מושג איך להגיע. תודה!
הודעה אחרונה מאת Assaf520, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 701 צפיות
סופשבוע נעים לכולם!
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
היי חברים, בהמשך לשרשור הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?524356-%D7%94%D7%A9%D7%9B%D7%A8%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9C%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%A2%D7%94-%D7%91%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%91%D7%90%D7%9F עלתה האופציה לשכור את הרכב לצורך נסיעה מברלין לאמסטרדם מה שהחלט יכולה להיות חוויה. לצערי, המחירים מאוד יקרים והשכרה של רכב פשוט תעלה בסביבות ה300 דולר לא כולל הדלק, משער שזה בגלל שמיקום ההחזרה הוא שונה. בכל מקרה, שמעתי על אופציה של רכבים שבמילא צריכים לעבור ואז לא גובים מחיר תוספת על ההחזרה שלאחר מכן - מישהו מכיר? בנוסף, אשמח אם מישהו יכול להמליץ על השכרה זולה, רק קחו בחשבון שאנחנו בני 22. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאודי יצא רכב מדהים. העיצוב החיצוני מעולה (מזכיר R8) והפנימי אפילו יותר. גם המנוע לא משעמם ויספק 230 כ"ס. התמונות מ-jalopnik: לקריאה נוספת: http://jalopnik.com/2015-audi-tts-has-300-horsepower-and-the-cockpit-of-the-1535370435 http://www.caranddriver.com/news/2016-audi-tt-photos-and-info-news
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
טס לברלין ב7.7
מאת Artxes- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 882 צפיות
אהלן אני טס לברלין ב7.7 עם המשפחה ורציתי לשאול על מקומות מעניינים לבקר בהם. הדבר הכי חשוב הוא שאני חולה מוטוריקה והאם אני יכול להשכיר אוטו במסלול ולנהוג אני בן19 וכנראה שהגיל משנה? אם לא יש מקומום שקשורים למוטוריקה כמו מפעלים של רכבים פורש,במוו,מרצדס שאפשר לבקר בהם ולסייר?
הודעה אחרונה מאת dany, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, מאזדה 3 2014 קומפורט 1500 מגיע מיפן עם חישוקים 18 אינץ וצמיגים יפנים משובחים,מאזדה שנקנת מליסינג של שלמה סיקס למשל משום מה בארץ נציגי הליסינג נוהגים לפרק את החישוקים והצמיגים האלה ובמקומם להרכיב חישוקים סינים 16 אינץ וצמיגים סינים זולים ,שאלה שלי מישהו יודע למה הם עושים את זה ככה ומה אתם יודעים על הנ"ל תודה
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
ביום שישי נפרדתי מקאמרי פרימיום V6 שנת 2009. זה הזמן לסכם תקופה. האמת, בחיים לא הייתי קונה את הרכב אילולי הנחת משפחה מכובדת שקבלתי עליה. כך יום חורפי אחד מצאתי את עצמי מתגלגל הביתה עם בהמה משושת הבוכנות. קצת נתונים יבשים. 4.86 מטר של מתכת קשיחה אולד-סקול. מכה שהייתה נגמרת בקצה שלדה לרכב אחר, השאירה רק צלקת מכוערת על הפגוש. 277 כ"ס. 0-100 תוך פחות מ7 שניות. 35 קג"ם של מומנט בריא, איבזור ברמת פרימיום פלוס ומראה תמים של קורולה מגודלת. דווקא המראה שלא בולט היה הקלף המנצח שלה. סליפרית אמיתית. למרות שלחיצות ממש לא בראש מעייני, היא לפעמים מבקשת ואתה לא יכול לסרב לה בבקשה להשפיל איזה גיילוסטר או לאון ברמזור. כמו כן היכולת לצמצם מרווחים ותאוצות ביניים תמיד הפתיעו או…
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רקע- לפני כשנה וחצי הייתה לי קליאו B 02 כשנתיים . הרכב שירת אותי מצויין , נסעתי איתו על בסיס שבועי דרום – צפון . אחרי הקליאו החלטתי שאני רוצה להתקדם לרכב יותר טוב אבל להישאר בגדר הצרפתיות , אחרי שבחנתי פה ושם רכבים צרפתיים (מגאן ) , החלטתי שמגאן 2 עם התחת הסקסי היא האחת . קניתי את הרכב עם 128.000 קילומטר , הרכב היה ננהג על ידי מורה . הדגם הזה הוא EX שזה אומר שיש כול מיני תוספות כמו : חיישן גשם , חיישן אורות , חיישן מראה מתכהה , פנסי ערפל , מחשב דרך מפורט , קירור תא כפפות וכו'. כול הרכב הוא חשמלי וזה מה שאני אהבתי בו . פנימי – הרכב מרווח ומשפחתי . המושבים מאוד נוחים , מפנקים ולא כואב הגב לאחר X שעות של נסיעה\ נהיגה . מושב הנהג ניחן בכיו…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 539 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_353.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
אמצעי מיגון
מאת ROEE7- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין למגן את הרכב נגד גניבה, משיטוט באתרים הגעתי לידי החלטה שאני אבחר אחד מהשניים: * כספת אלומיניום למחשב הרכב *רב בריח ביפר MVP625 - ההתקן שמתריע כביכול בזמן אמת על התעסקות עם הרכב המחירים הם כמעט זהים להתקן + התקנה. רציתי לדעת מניסיון אישי/ידע מה מהם עדיף? האם יש הצעות אחרות? *חשבתי על סנדל לרכב, אבל זה נראה כאילו מושך יותר מדי תשומת לב. תודה לעוזרים!
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מספרים שייתנו ביחד עם העברת בעלות שהם צריכים לעשות... אחרי חצי שנה הרכב עוד בבעלותם ןאין עוד מפתח... האם זה חוקי?
שלום, אני צריך לעשות טסט בפעם הראשונה בחיי ואני קצת לא יודע מה לעשות אמרו לי שצריך לשלם קודם את הטסט לפני שהולכים להעביר את הרכב טסט אבל עכשיו הדואר בשביתה. הרשיומט זה דרך טובה לשלם את האגרה? מה אני צריך לעשות בכל שלב?
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בדרך לעבודה על כביש איילון לכיוון הרצל.יהתפסה את עיני דאסטר בסביבות השעה 15:00 בעלת רישוי דיפלומטי.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 0 תגובות
- 430 צפיות
שלום לכולם,יש לי כמה שאלות: 1.האוטו עבר טיפול של 10000 קמ וניקוי מערכת הזרקה,לאחר הטיפול נסעתי לתדלק וכנראה שתדלקתי דלק לא איכותי,האוטו התחיל להרעיש ולפני כל החלפת הילוך(אוטומט) היה רעש ממש חזק כמו טורים גבוהים,וכאילו דוושת גז לחוצה כל הזמן,לאחר כמה ימים שניגמר הדלק תידלקתי שוב ופתאום זה הפסיק,את הרעש הייתי שומע חזק מאוד מהלמטה של האוטו..כרגע האוטו נוסע בסדר אבל לי יש תחושה שהוא לא סוחב כמו פעם,מה יכולה להיות הבעיה? 2.היום לפתע שמתי לב שברבע טנק דלק נידלקה לי נורה של הדלק שזה קצת לא הגיוני,אני יודע שיש סטיות בדגמים האלה אבל ברבע טנק? חשוב לי להדגיש שהנורה נדלקה ומיד נכבתה. אשמח לתושובות בנושא.
הודעה אחרונה מאת alex85, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קניתי רכב שעלה על הכביש באפריל 2011. בגלל זה הגיוני בכל טסט יהיה באפריל. אבל בעל הרכב הקודם אומר שהוא עשה את הטסט האחרון שלו בכלל בסוף אוק'. והוא מראה לי סעף ברישיון רכב שכביכול תומך במה שהוא אומר. לפי דעתי הוא פשוט מתבלבל אבל תגידו לי מה דעתכם המקצועית ברישיון רכב מתחת לסעיף "הנעה" רשום משפט "רישיון נהיגה מתאים B ב - 27/10/2013 43,555 ק"מ " מזה אומר הסעיף הזה? תודה.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
עכשיו כשהדואר שובת, ישראל מושבתת... האם יש מקום נוסף שבו אפשר לבצע העברת בעלות על רכב חוץ מהדואר? ואם הדואר שובת, האם גם האפשרות של "העברת בעלות רכב ממוחשבת" לא פעילה? * מצאתי את העניין על העברת הבעלות הממוחשבת בלינק: http://www.israelpost.co.il/postshirut.nsf/MisparID/117?OpenDocument
הודעה אחרונה מאת WRaleX, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 686 צפיות
יש כאן למישהו (רו"ח?) מידע מבוסס כיצד מחשבים שווי גילום למס של רכב ליסינג משומש? מציעים לי ליסינג של רכב 2011 אבל טוענים שבשווי מס זה כמעט זהה לחדש - 2.48% ממחיר הרכב בשנת 2011 חדש מהיבואן (שכמובן יקר פי 2 ממחירו היום). תודה
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
- 0 תגובות
- 466 צפיות
מישהו יודע איזה מכשיר זה נחשב?? איזה תוכנה אולי? אני רוצה לעדכן אבל האתר שואל כ"כ הרבה שאלות על סוג המכשיר שאני לא יודע מה לבחור וחבל לבחור את הלא נכונה. בשירות שלהם כל הזמן עמוס אז לא עונים תודה
הודעה אחרונה מאת electro78, -
- 4 תגובות
- 655 צפיות
ואם אפשר לדעת מהם מותגים סבירים. תודה.
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
- 4 תגובות
- 739 צפיות
חברים שלום, מחפש מישהו שיצלם לי מה מחליפים בטיפולים בגולף שנת 09, דור 6, מנוע 1600, תודה.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שוק המיני היום מציע מבחר מאוד גדול של רכבים,כאשר מובילת הקטגוריה היא הפיקנטו,היא מציעה איבזור,בטיחות,אחריות,נוחות נסיעה טובים ואלו כניראה סיבות לכך שהיא הייתה מלכת המכירות ב 2013 בפער ניכר משאר רכבי המיני. ואז מגיעה היונדאי,דגם די אפור בדור הראשון,האם היא תצליח להדיח את הפיקנטו?האם היא באמת פורצת דרך? יצאתי לבדוק. מראה מראה שעל הקיר,מי היפה בעיר? יונדאי החדשה ניראית משמעותית טוב יותר מהדור הקודם שניראה די משמעם,מאחור היא מזכירה מאט את BMW סידרה אחת,בצד את הקליאו עם פסי ההגנה רק מקדימה היא מאמצת חזית מקורית,לטעמי הפיקנטו מקדימה ניראית מעניין יותר,אבל מאחור היודנאי ללא ספק מוצלחת יותר וגם המצד. כשנכסים לסלון,מגלים שיונדאי מגיעה בשילוב 2 צבעים שחור וצבע נוסף שת…
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הדגם הוצע לי במסגרת תכנון חופשת קיץ. האם מישהו מכיר את הדגם ויכול להמליץ עליו (או לפסול אותו) ל-4 מבוגרים, על מטענם? האם עדיף להשקיע עוד 10% לפוקוס סטיישן, או אפילו יותר למונדיאו או פאסאט סטיישן? במקרה זה התוכנית כנראה תכלול נסיעה כמעט מדי יום עם המזוודות (נדידה ממלון למלון), כך שתא מטען מספיק גדול חשוב במיוחד.
הודעה אחרונה מאת דור--, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מניח שרובנו נסכים שנהיגה בתשומת לב זו הנהיגה הבטוחה ביותר. מה שכן, מעניין מאד מדוע אין סטטיסטיקה על חוסר תשומת לב כגורם לתאונות בישראל. האם מסתפקים בחוו"ד של בוחן - "הרכב סטה ממסלולו" - ולא מבררים מדוע? ומדוע המשטרה אינה טורחת להסביר את מדיניות האכיפה שלה? לינק למאמר.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -