Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בתור תושב ת"א למחיצה, האחרונים שיגלו סבלנות/סובלנות כלפי אלו שמעכבים את כל השאר לשם מטרת חניה הם.. wait for it.. התל-אביביים עצמם. אם אתה לא מרגיש את זה בצפירות, אתה מרגיש את זה בלוק של הפגושים שלך בבוקר למחרת כשאתה בא להוציא את הרכב מהחניה.

בין 15:30 ל 21:00~ מרכז העיר הופך לג'ונגל.

אני יכול להעיד על עצמי שאם אני בעיצומם של חיפושי חניה ומאחורי ישנה תנועה, ובדיוק נכנס איזה מישהו לרכב שלו ומעוניין לצאת, אני אמשיך הלאה, מאחר וברור לי שייקח לו זמן להתאפס על עצמו ולהתחיל לזוז.

קל וחומר כשאני בעצמי יוצא מחניה, אני אשב ברכב עד שאראה שהעסק מאחורה פנוי ; משהו מצפונית מעיק עלי לעכב את אלו שמאחורי. זה נשמע משונה, אבל כזה אני.

למרות כל זאת אסייג ואומר שאם נוצר מצב בו החבוב/ית שמאחורי החליטו לאנוס את הצופר מסיבה כלשהי והתנאים מאפשרים, אני בהחלט שוקל לדגול בחינוך מחדש.

השיא דווקא לא היה בעת חיפושי חניה, אלא בדרך עירונית, כשהיו שלושה נתיבים להמשיך ישר, עם רמזור ייעודי ועוד נתיב לפונים שמאלה, עם רמזור משלו. אני גלשתי אחרי רכבים שהיו לפני והרמזור בדיוק התחלף לאדום ואני הייתי הראשון לפני פס העצירה. הדפקט מאחורי החליט לאנוס את הצופר שלו למשך 10 שניות לפחות. חיכיתי לרגע שהרמזור יתחלף לירוק, התחלתי להתקדם ואז בלמתי תוך כדי שאני מפעיל ארבעה וינקרים, עד שהתחלף שוב לאדום. ^_^

הוא היה היחיד מאחורי, וכמובן שהצופר שלו המשיך לעבוד שעות נוספות והוא קיפץ וריקד על הכיסא בהיסטריה. זה היה שווה כל רגע.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וואו, לא רציתי לעורר כזו מהומה...

מכל חילוקי הדעות אני מבין שאי -אפשר לרצות את כולם, והנושא הזה בעייתי.

רק אוסיף שברוב המקרים אני לא מעכב את התנועה ליותר מ-10 שניות (זמן המתנה עד שהרכב יצא מהחניה) .

ברוב המקרים מי שמאחורי מבין וממתין כמה שניות.

הפעם המקרה היה מעט שונה.

אולי גם מדובר באפקט העדר.

הנהגת בגיפ מאחורי צפרה לי עוד מההתחלה, ואולי היא גררה נהגים נוספים לצפור.

פעם אחת עצרתי כדי לאפשר לרכב אחר לצאת מחניה. הנהגת מאחורי מיד צפרה בלי הפסקה. כרגיל, אנשים מתורבתים...

משום מה החלטתי לצאת מהרכב ופשוט לצעוק "מה את צופרת?! את לא רואה שהוא יוצא מחניה?! "

היא כנראה נלחצה קצת והצופר דמם מיד.

אולי לדבר אל נהגים כאלו "בשפה" שלהם היא הפיתרון? אולי...

דבר אחד שלא הוזכר כאן - מה אשמים התושבים שגרים בסמוך? למה הם צריכים לסבול את הצפירות??

פורסם

הם לא אשמים, אבל הישראלי המצוי לא חושב על אף אחד מלבד על עצמו בכביש ובמקרה חריג על האשפוז שיגרום לזה שעצבן אותו ברמזור.

פורסם

מה אשמים נהגי הרכבים שנתקעים מאחורי רכב שחוסם את הכביש כי הוא מחכה לחניה שאולי תתפנה בדקות הקרובות?

תראה כל מקרה לגופו, תלוי בכמות התנועה, תלוי באנשים שצריכים לחכות, אבל לחסום רחוב שלם למשך דקה כי אתה רואה שאולי תתפנה חניה זו בריונות.

פורסם

תקראו לזה איך שברו, לחסוך רחוב לכמה דקות עד שמישהו יצא זו בריונות לשמה. אם אני מחכה לחנייה ומופיע מישהו מאחורי, אם החונה לא יוצא תוך כמה שניות אני ממשיך לחפש. אם כולם יאמצו את הגישה הזו, זה לא ישנה בכלל את זמן חיפוש החנייה לאף אחד. להיפך, זה יהפוך את התנועה ליותר נעימה במקומות צפופים.

פורסם

תראה תשמע,

אם מדובר על מקום עם בעיית חניה (לאו דווקא תל אביב), בהנחה והבנאדם עומד לצאת - אז כן, אפשר לחסום 5 דקות (פרק זמן שרירותי לחלוטין; הרעיון הוא לא להתפרע) ואפשר גם לתת צפצוף לבנאדם שיצא מהר יותר, כי גם אתה וגם אלו שאחריך ממתינים. בסופו של יום, זה אינטרס גם של אחרים שתיכנס לחניה כמה שיותר מהר במקום שתזחל ותעכב את כולם כשאתה מחפש מקום.

אני לכשעצמי ממתין, גם אם לא מדובר בחסימה ב-100%. אני מעדיף לתת לבנאדם להיכנס לחניה בלי לשבת לו על הגב.

תקראו לזה איך שברו, לחסוך רחוב לכמה דקות עד שמישהו יצא זו בריונות לשמה. אם אני מחכה לחנייה ומופיע מישהו מאחורי, אם החונה לא יוצא תוך כמה שניות אני ממשיך לחפש. אם כולם יאמצו את הגישה הזו, זה לא ישנה בכלל את זמן חיפוש החנייה לאף אחד. להיפך, זה יהפוך את התנועה ליותר נעימה במקומות צפופים.

להפך. כשאנשים מחפשים חניה הם 1) מעכבים את כולם ו-2) פחות מתרכזים בנהיגה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

האמת, שמת לי הצופר ברכב, ואני מוצא את עצמי "סבלני הרבה יותר" עכשיו

אמנם בצורה כפוייה, כי עוד לא הספקתי להחליפו.

פספסתי כבר כמה ירוקים, והמתנתי לאנשים יוצאים נכנסים...

זה לא כזה נורא...

Boris.K

פורסם

עדיף מישהו שזז מאשר שכל הרחוב חסום בגללו.

זה שיש מצוקת חנייה לא הופך את זה לסביר.

כאמור, אם כל אחד יכנס רק למקום פנוי, או שיחכה מקסימום כמה שניות, זה לא ישנה בכלל את זמן חיפוש החנייה הכולל.

פורסם
האמת, שמת לי הצופר ברכב, ואני מוצא את עצמי "סבלני הרבה יותר" עכשיו

אמנם בצורה כפוייה, כי עוד לא הספקתי להחליפו.

פספסתי כבר כמה ירוקים, והמתנתי לאנשים יוצאים נכנסים...

זה לא כזה נורא...

+1

לפני שנים (רבות) התנתק לי מדיי פעם חוט מהידית שליטה בצופר (אסקורט, ברנדה). וכך היה יוצא שכמה ימים הייתי נוסע ללא צופר עד שהייתי מזדמן ליד שקע חשמלי ומלחים את החוט שהתנתק.

שמתי לב שבכל אותם הימים סגנון נהיגתי היה הרבה יותר שלו וסלחני כלפי הסובבים אותי, הייתי נותן לאנשים ל"הדחף" לי לנתיב ולא לוחץ בחמת זעם על הצופר כדי להזהירם שאינני מוכן לוותר על "זכותי", לא הייתי צופר לאנשים שמתמהמים בירוק (בצהוב, גם כך אינני צופר) ועוד...

יש להדגיש שקיים חוק שאסור על שימוש בצופר שלא לצורך, לזרז מישהו ע"י צופר לא מותר על פי חוק, לצפור למישהו שרק מנסה לעבור נתיב לא מותר על פי חוק, וכך הלאה.

לדעתי אם היו עוקפים את חוק "אי הצפירה" החיים של כולנו על הכביש היו הרבה יותר שלווים, פעם אנחנו היינו מוותרים למישהו ופעם מישהו היה מוותר לנו.

פורסם

^הרעיון אינו שונה מהותית מחברה שמחלקת לאזרחיה כלי נשק לצורך הגנה עצמית/ספורט ואחר כך נאלצת להתמודד עם תופעות של אצבע קלה על ההדק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כל מי שהגיב כאן, לא גר בתל אביב או לא חיפש חנייה בתל אביב יותר מפעמים בודדות.

קל לשבת במשרד שיש לך חניון צמוד או בבית כשכל הרחוב הוא אפור ואין מצוקת חנייה.

ולא, אין קשר ל״תל אביביים שחושבים שמותר להם הכל״. (יש גם כאלה, אבל הדיון לא נוגע אליהם)

מדובר על המציאות, ובמציאות באיזורים האלו - בעיקר מרכז תל אביב, אין חניה.

אם אני מוצא את עצמי לפעמים מסתובב 30-40 ויותר דקות בשביל למצוא חניה, וגם אז היא במרחק לא קטן מהבית שלי, אז אם אני אראה מישהו ברחוב חד סיטרי עם נתיב אחד מפנה מקום חנייה, גם אם זה יקח כמה דקות, אז אני אמתין וכל מי שמאחורי ימתין גם כן.

תתפלאו, אבל בתור מי שנמצא כל היום במרכז תל אביב, אני נוכח לגלות שרוב האנשים ממתינים בסבלנות ולא מצפצפים, כי הם מבינים את הסיטואציה.

כל שאר הגיבורים שהיו מצפצפים עד שיצא להם הנשמה, תהנו, תחנקו בתוך עצמכם, ותתעצבנו עד שתהיו כל כך חסרי סבלנות ותעשו תאונה.

נהג צריך להתאים את עצמו לדרך שבה הוא נוסע, ומי שנכנס לרחובות הפנימיים והצרים עם בעיות החנייה של תל אביב (ולא, את נמיר כנראה לא יחסמו בשביל לחכות למישהו שיפנה חנייה), אז שיקח בחשבון שהנסיעה שם לא רציפה ומהירה, הכבישים האלו נועדו קודם כל לאנשים המתגוררים שם ואחרי זה לאנשים שמנסים לעקוף פקקים.

פורסם

במציאות אתם יצרתם את המציאות הזו. כאמור, אם אף אחד לא ירשה לעצמו לעכב רחוב בשביל חנייה, זה לא ישנה את כמות החניות שמתפנה באופן קסום. להפך, יכול להיות שיקח פחות זמן לחפש חנייה כי אף אחד לא יתקע כמה דקות אחרי הוד רוממותו התל אביבי שחושב שמותר לעבור על החוק וזמן של אחרים פחות חשוב.

פורסם

לא, זו מציאות שנוצרה מכורח התשתיות בעיר, לא משהו בשליטתו של אף פרט.

צא מהאגואיזם שהדקה-שתיים שלך יותר חשובות מכל העולם, בשבילך זו נסיעה של פעם ב באיזורים האלו, בשבילי זה קרב יום יומי על החנייה.

אם אני אמשיך לעשות את הסיבוב, כאשר כל הרחובות הם חד סיטריים ולא ניתן לפנות שמאלה, אז עד שאני אחזור לאותו מקום חנייה כבר לא תהיה חנייה פנוייה.

קל לדבר, כשאתה תעמוד במצב הזה מבטיח לך שתדבר אחרת, אבל אנחנו אוהבים רק להתלונן וללכלך על האחר.

עד עכשיו לא מצאתי הצדקה מאנשים שלא גרים ברחובות הללו לעבור שם, סביב כל הרחובות במרכז העיר יש רחובות ראשיים בעלי יותר מנתיב אחד,

אה, סליחה, הם רוצים להגיע מהר יותר, לעקוף פקקים, להתחמק מרמזורים, אז מצטער, אבל הרחובות האלו נוצרו בשביל שלי יהיה איך להגיע הביתה, והוד רוממתו שרוצה לחסוך דקה או שתיים בלהשתמש ברחובות האלו, יצטרך להבין שיש עוד אנשים חוץ ממנו שצריכים אותם, ולא רק בשביל מטרות נוחות.

פורסם

tomz, אם אתה מודע לזה שבשביל למצוא חניה אתה תצטרך להסתובב 40 דקות אז אולי תפסיק לנסוע עם הרכב ותשתמש בתחבורה הציבורית בת"א שיחסית מאוד מפותחת.

אתה צריך להתאים את הרגלי הנהיגה שלך ולקלוט שאתה גר בתל אביב ושאין הרבה חנייה, אתה לא יכול גם להתנהג כמו בריון ולחיות בסרט שזה בסדר כי אין חניה.

אם אתה מחליט לקום בבוקר ולנהוג ברכב שלך אז תיקח בחשבון שתחזור הביתה לא תהיה לך חניה ותצטרך להסתובב 40 דקות וגם שעה אם צריך, בכל מקרה אין לך שום זכות לחסום רחוב שלם כי זה לא מעניין אף אחד כמה זמן אתה מסתובב ומחפש חניה.

אז כמו שאמרת תבין שיש עוד אנשים חוץ ממך ותמשיך להסתובב ולחפש חניה במקום לעכב אותם, אתה פשוט מצחיק.

פורסם
tomz, אם אתה מודע לזה שבשביל למצוא חניה אתה תצטרך להסתובב 40 דקות אז אולי תפסיק לנסוע עם הרכב ותשתמש בתחבורה הציבורית בת"א שיחסית מאוד מפותחת.

אתה צריך להתאים את הרגלי הנהיגה שלך ולקלוט שאתה גר בתל אביב ושאין הרבה חנייה, אתה לא יכול גם להתנהג כמו בריון ולחיות בסרט שזה בסדר כי אין חניה.

אם אתה מחליט לקום בבוקר ולנהוג ברכב שלך אז תיקח בחשבון שתחזור הביתה לא תהיה לך חניה ותצטרך להסתובב 40 דקות וגם שעה אם צריך, בכל מקרה אין לך שום זכות לחסום רחוב שלם כי זה לא מעניין אף אחד כמה זמן אתה מסתובב ומחפש חניה.

אז כמו שאמרת תבין שיש עוד אנשים חוץ ממך ותמשיך להסתובב ולחפש חניה במקום לעכב אותם, אתה פשוט מצחיק.

ידידי, אין לך מושג מה האדם עושה לפרנסתו, אם הוא חייב לנסוע ברכב ואין באפשרותו להסתמך על תחבורה ציבורית.

אל תתקוף סתם.

יש מקומות שצריך לחכות בהם 40 דקות לחניה, במקומות האלה אני אישית מסכים שאם מתפנה חניה אפשר לעצור ולחכות לה במשך דקה,

מצוקת החניה קיימת לכולם באזורים הללו, הגשם יורד גם על האויב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...