Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי זה לא היה מפריע להמתין דקה. כל עוד אתה יודע בוודאות שהוא עומד לצאת, אז מה אכפת לי, במיוחד באזור עם מצוקת חניה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממש הפתיעו אותי חלק מהתגובות פה. חברים, כולנו זוכרים שמדובר על ת"א כן? זה לא שיש שם חניה כל שני מטר או כל שני ק"מ. חכו דקה לא יהרוג אתכם. אני ממש לא דוגמה לסבלנות אבל במצב כזה מוכן גם להמתין 2 דקות.

לדעתי לגיטימי לגמרי. אחרת אתה תסתובב לנצח בחיפוש אחר חניה פנויה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

בתור אדם שהייתה לו חברה שנתיים בתל אביב, הייתי מחכה דקה ואפילו 2 דקות. אני גם לא הייתי צופר לרכב שלפני, אם הוא מחכה להכנס לחניה.

לפעמים קשה לצאת מהחניה, נהגים חדשים קצת לחוצים.

אני אגיד יותר מזה, רוב אנשים מאחורי גם לא צפרו לי כשהם קלטו שאני מחכה לחניה שבדיוק מתפנה, חוץ מכל הערסים שחושבים שהם מינימום VIP ורק להם מותר לחסום את הכביש כשהם מחכים לחניה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כלומר אתה מסכים שתל אביבים הם סוג של ערסים שמרגישים שמותר להם לחסום רחוב בשביל חניה?

המתנת לרכב לפנייך 2-3 דקות, מילא.

ואם במקרה יש לפנייך כמה רכבים ומתוכם 2 שרוצים להכנס לחניה ועכשיו תצטרך להמתין 5 או 10 דקות?

אני לא VIP ואפילו לא רופא כירורג בדרך לניתוח חירום אבל גם הזמן שלי שווה כסף וגם אם הוא לא היה שווה כסף- למה אתם חושבים שאנשים צריכים להתעכב בדרכם (מי ממהר יותר ומי פחות) רק כי אתם עכשיו ממתינים למישהו בתקווה שיצא מהחנייה? (אין בעיה עם מישהו שמתקשה ומתעכב בתמרון הרכב החוצה מהחניה, אבל להמתין כי ראיתים מישהו נכנס לרכב בלי לדעת מתי הוא יוצא?).

כנראה זו אחת הסיבות שאני ממש שונא את תל אביב, כל אחד מרגיש מאוד נוח להעמיד את הרכב בדאבל פארקינג כי הוא צריך לקנות סיגריות או כי הוא רוצה "לדוג חניה" ומאלץ אותך לבצע עקיפות כאלה ואחרות ואז מגיעים אל "חוסמי הרחובות".

כבר אמרתי, מאוד תרבותי לא לצפור לרכב שמעכב את התנועה לכמה שניות כי הוא ממתין לרכב שמתמרן החוצה מחניה, מאוד ג'נטלמני לעכב את התנועה כדי לאפשר לאותו רכב לצאת מהחניה בביטחה (גם אם אתה כלל לא מעוניין בחניה) ומאוד לא תרבותי לחסום את הרחוב כאילו הוא בבעלותך, זה חלק מהמחיר שמשלמים כשבוחרים לגור בתל אביב, זה לא צריך להיות העונש של יתר משתמשי הדרך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

המתנה של דקה היא באמת לא נוראית, אבל הבעיה יכולה להיות שחסימת התנועה נמשכת לאחור ויש לה השלכות נוספות כמו חסימת צומת שהופכת להפרעה הרבה יותר רחבה.

הבית שלי נמצא במרחק כמה עשרות מטרים מצומת מרומזר שמהווה את הכניסה הראשית והכמעט יחידה לשכונה, מה שאומר שבכל מחזור של רמזור יש טור מכוניות ארוך שנכנס. אם אחד מהם מחליט לעצור ולחכות לחניה מתפנה תוך שניות אלה שנתקעים מאחוריו סותמים את הצומת (אפשר לבוא אליהם בטענות של כניסה לצומת לא פנוי, אבל הם לא מצפים לחסימה, לא מדובר בצומת פקוק, העצירה היא פתאומית)

כשאני מפנה חניה ויש לי צורך להתארגן כמו לכוון את וויז וכו', אם מישהו ממתין (גם בתוך מגרש חניה) אני קודם אפנה את החניה ואז אמצא מקום לעמוד ולהסתדר עוד כמה שניות, ככה הוא יכול להמשיך לענייניו בלי להתעכב ואני לא ויתרתי על כלום. אולי יש סיטואציות שבהן זה לא אפשרי אבל טרם נתקלתי באחת.

מבחינת החוק היבש, חסימת נתיב לצורך המתנה לפינוי חניה אינה חוקית אבל כולנו עושים זאת לפרקי זמן שונים.

פורסם
ממש הפתיעו אותי חלק מהתגובות פה. חברים, כולנו זוכרים שמדובר על ת"א כן? זה לא שיש שם חניה כל שני מטר או כל שני ק"מ. חכו דקה לא יהרוג אתכם. אני ממש לא דוגמה לסבלנות אבל במצב כזה מוכן גם להמתין 2 דקות.

לדעתי לגיטימי לגמרי. אחרת אתה תסתובב לנצח בחיפוש אחר חניה פנויה.

+1 :mm_yeah:

(אני לא תל אביבי, אני שונא את חיפוש החנייה בביקורים בתל אביב, ואני מהממהרים לצפור בסיטואציות אחרות אבל קצת פרופורציות :roll:)

:-D

פורסם
לפנות לי את הדרך? למה לחסום לי אותה מלכתחילה? זה שהוא מצא חניה שעומדת להתפנות מתישהו לא אומר שאני צריך לעמוד.

אתה חוצפן בדיוק כמוהו,הייתי ממשיך לענות לך בכוכביות אבל אתה כנראה תגרום לחסימה שלי אז אני אוותר על התענוג.

מאחל לך המון בריאות,אני מהשרשור הזה פרשתי.

שחרר את הדברים שיש לך לומר לנו בצורה נעימה ולפי כללי הפורום מאשר לשמור בלב.

איזה כייף לי :)

פורסם
כלומר אתה מסכים שתל אביבים הם סוג של ערסים שמרגישים שמותר להם לחסום רחוב בשביל חניה?

ואם במקרה יש לפנייך כמה רכבים ומתוכם 2 שרוצים להכנס לחניה ועכשיו תצטרך להמתין 5 או 10 דקות?

אני לא VIP ואפילו לא רופא כירורג בדרך לניתוח חירום אבל גם הזמן שלי שווה כסף וגם אם הוא לא היה שווה כסף- למה אתם חושבים שאנשים צריכים להתעכב בדרכם (מי ממהר יותר ומי פחות) רק כי אתם עכשיו ממתינים למישהו בתקווה שיצא מהחנייה? (אין בעיה עם מישהו שמתקשה ומתעכב בתמרון הרכב החוצה מהחניה, אבל להמתין כי ראיתים מישהו נכנס לרכב בלי לדעת מתי הוא יוצא?).

כנראה זו אחת הסיבות שאני ממש שונא את תל אביב, כל אחד מרגיש מאוד נוח להעמיד את הרכב בדאבל פארקינג כי הוא צריך לקנות סיגריות או כי הוא רוצה "לדוג חניה" ומאלץ אותך לבצע עקיפות כאלה ואחרות ואז מגיעים אל "חוסמי הרחובות".

כבר אמרתי, מאוד תרבותי לא לצפור לרכב שמעכב את התנועה לכמה שניות כי הוא ממתין לרכב שמתמרן החוצה מחניה, מאוד ג'נטלמני לעכב את התנועה כדי לאפשר לאותו רכב לצאת מהחניה בביטחה (גם אם אתה כלל לא מעוניין בחניה) ומאוד לא תרבותי לחסום את הרחוב כאילו הוא בבעלותך, זה חלק מהמחיר שמשלמים כשבוחרים לגור בתל אביב, זה לא צריך להיות העונש של יתר משתמשי הדרך.

1. האוטו שלך דווקא ממתג אותך כאישיות VIP ומהסוג הנכון. טפיחה קטנטונת על הצופר והופ, הרחוב מתפנה. לפחות כאן, בארץ נטולת מועדוני הסופר קארס למיניהם, זה עובד יופי.

2. יש בבתי משפט מילה מאוד שגורה הלא היא ה"מידתיות". הכל ענין של סבירות. אף אחד לא מצפה שתמתין עד לסיום האוברול באוטו שעתיד עם סיומה לפנות את החניה, גם לא חמש או עשר דקות. לא זוכר אי פעם שאני חיכיתי לחניה מתפנה יותר משתיים שלוש דקות, גם לא זוכר שמישהו חיכה פרק זמן דומה לחניה שאני פיניתי. לרוב מדובר בלא יותר מדקה שתיים, זה פרק הזמן הנורמלי וגם אם הוא מתארך טיפונת, באמת לא נורא.

3. כבר נכתב כאן, גם על ידי, שחניה ברחוב תל אביבי היא מצרך נדיר, כזה שיש להתייחס למי שמנסה להתחבר אליו בהבנה ובהרבה סבלנות וסובלנות, מה שבסיבובו הבא של הגלגל יחזור גם אליך ואז תוכל לקבל בחזרה את אותו זמן יקר שביזבזת. ככה זה עובד במקום בו חיים שני אנשים ויותר. בכל מקרה לאנשים עם פתילון זוטא הייתי ממליץ לחפש משהו בפריפריה, העיר הזו יכולה למרוט עצבים ומהר לכל בעל רשיון נהיגה שגם משתמש בו.

4. לפותח הייתי ממליץ להמתין עד לפינוי החניה גם אם טיפה מתארך הענין הזה, אבל לא להוריד עיניים מהמראה שכן לפחות לפי חלק מהתגובות כאן כדאי לבדוק אם לא נפתחת איזה דלת מאחור ויוצא מישהו עם קצף על השפתיים ולום או סכין לחיתוך צמיגים ביד.

פורסם

אפשר לכתוב על זה מגילות. וזה עדין לא ישנה את ה-DNA של העם שלנו. אנחנו לחוצים, עצבניים, חסרי סבלנות וכבוד לזולת. לשנות את זה אי אפשר אבל מה שכן אפשר זה שכל אחד או אחת, כשהם נתקלים בסיטואציה כזאת, ייקחו אוויר ואת הזמן ויתנו לבן אדם לחנות בנחת, בדיוק כמו שהיינו רוצים שיתנו לנו את הזמן. גלו סבלנות ומי שמצפצף, שימשיך לצפצף, אל תתייחסו.

פורסם

הוצאת את דברי מהקשרם. אבל רועי הסביר לך יפה.

אני דיברתי על המקרה שפותח השרשור דיבר עליו. לא על דאבל פארקינג או מישהו שחוסם תנועה כי התחשק לו לקנות סיגריות.

מדובר על מקרה שבו קלטת בנאדם שהרגע נכנס לרכב במטרה לצאת.

ואם הזמן שלך יקר (כמו שלי), אל תבזבז אותו בכניסה לרחובות צרים בתל אביב בתקווה למצוא חניה, אלא כנס בבטחה ובמהירות לחניון בתשלום של 20 ש"ח ללא הגבלה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני גר ליד מרכז מסחרי והבעיה מוכרת לי מהצד השני. כל פעם שאני רוצה להכנס לחניון של הבית אני חייב לעצור כדי שמישהו יצא ומישהו יכנס במקומו ואחר כך בעצמי לחסום תנועה ולחכות, שהבן זונה שחסם כניסה לחניון ויושב באוטו יזוז משם. כל פעם 20-30 שניות הופכות לחודשים ארוכים מחיי שמבוזבזים על הלבנט ותרבות "שכל העולם יחכה". אני רוצה לראות קטע כזה במנהטן או בטוקיו שמישהו יחסום את התנוע לדקה. אין דברים כאלה. אני אישית צופר כמו מטורף, וגם מסוגל לצאת מהאוטו ולהפליא את הנהג/ת מכות נמרצות. הגיעו מים עד נפש.

פורסם

מצד שני, בדיוק בגלל שהחברה במנהטן או טוקיו(או כל יבשת אירופה) יודעים בדיוק ש"אף אחד לא יעשה כזה דבר", כשזה כבר כן קורה, הם מבינים יפה מאוד שזה הכרחי (מורידים זקנים ליד הבית וכו') ולא יעיזו לצפצף, יחכו בסבלנות אפילו 5 דקות.

תרבות, ככה קוראים לזה.

בתרבות שלנו (לא רק על הכביש), אנחנו הרבה יותר דומים לקהיר מאשר למינכן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המלצה חמה למי שלא תושב תל אביב: פעם אחרונה שבדקתי יש בתל אביב אחלה תחבורה ציבורית. אני לא צריך את תל אביב הרבה, ובפעמים המעטות שאני כן צריך אותה אני מתנייד בתחבורה ציבורית. זה קצת איטי יותר מרכב, אבל זה סביר בהחלט. אני מניח שלתושבים של העיר זה פחות נוח.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מי שדקה המתנה גורמת לו לצאת מדעתו צריך טיפול יסודי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...