Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב מברלין לאמסטרדם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה על התגובות, אכן כשקראתי אותם הבנתי שזה לא הזמן לעבור חוויה מוטורית מסוג כזה.

אך למרות זאת, רצה הגורל וכנראה שאנחנו נלך לכיוון של השכרת רכב לצורך ההגעה מברלין לאמסטרדם, מה שיקל קצת על הנהיגה חסרת המטרה בברלין - כלומר, כמעט כל הזמן כבישים מהירים.

כאמור, אנחנו 5 אנשים לכן נקח רכב סטיישן (בתקווה שיהיה מקום למזוודות).

האופציות שנתנו לי בחברת ההשכרה (כל הרכבים ידניים + סטיישן):

פולקסווגן פאסאט - 102 יורו

סקודה סופרב - 126 יורו

אוודי A4 - 134 יורו

מרצדס C CLASS - 134 יורו

לצערי אף אחד מהרכבים אינו בעל הנעה אחורית - אבל אם נתיחס למחירים - במה הייתם בוחרים?

תודה :)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדקתם מה עלות החזרת הרכב במדינה אחרת? בדרך כלל מדובר בעמלה שמנה מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המרצדס אם אני לא טועה היא בעלת הנעה אחורית. אני בספק שתקבל דגם עם הנעה כפולה.

ונניח שהיא אחורית, תתחיל "להשתולל" עם 5 אנשים וציוד באוטו?! יש לך נסיון בנהיגה עם הנעה אחורית?

השאר אכן הנעה קדמית.

לדעתי הסופרב תהיה הכי מרווחת מכולן. קח בחשבון שיכול להיות שתקבל רכב אחר מאותה הקטגוריה.

פורסם

העמלה היא 120 יורו. אם יהיה קצת מזל - שנתברך, אך לא נסתמך על זה. מכיוון שאנחנו 5 אנשים זה לא כל כך נורא. מבחינת עלויות רכב יוצא יקר יותר מרכבת ב100 שח לאדם. מבחינת ניווטים - אנחנו מקבלים gps עם הרכב. חוקי תנועה - ההבדלים שעליהם יצא לי לשמוע הם:

כשיש ירוק נוסעים ישר ושמאלה, שיש אדום נוסעים ימינה תוך מתן זכות קדימה (האם נדרשת עצירה?) - עד לכאן בתוך העיר. מחוץ לעיר - נסיעה תמיד בנתיב הימני, שמירת מרחק, שמירה על מהירות (מה הסימון למהירות ללא הגבלה באוטובאן?). האם חסר לי משהו?

מבחינת מעבר גבול - הבנתי שלהולנד זה חופשי בלי לשלם מס כלשהו. אם נחזור שניה לרכבים - לא, אני לא הולך להתפרע בגלל הנעה אחורית, אבל בהחלט אשמח לטעום ממשהו שאין לי בארץ. תוכלו לפרט לגבי נפחי המנוע של כל אחד מהרכבים? שוב, תודה רבה!

פורסם

אם לא צירפתי את הקישור הבא קודם, אז הנה כל מה שתצטרך לדעת על נסיעה בגרמניה:

http://www.gettingaroundgermany.info/auto.shtml

שים לב שהוא דווקא מציין לדוגמה שפניה ימינה במזור אדום אסורה אלא אם כן יש חץ ירוק נפרד (יש הסברים מפורטים מאוד אם נכנסים לעומק האתר). וזה גם מה שאני מכיר ממערב גרמניה, יתכן ויש הבדלים בין המחוזות ובנסיעה הזו תחצה 3 ואולי 4 כאלו.

לרוב הרכבים מגיעים בתצורת המנוע הבסיסית, האבזור מצד שני משתנה קלות בין רכבים אפילו מאותו דגם.

כמו כן, יתכן שתקבל רכב דיזל.

פורסם

ממליץ לכם לבדוק טוב טוב את נושא גודל הרכב ולשקול מיני-וואן, כל הרכבים שרשמת עלולים להיות צפופים ל-5 אנשים, במיוחד בנושא המזוודות.

יכול להגיד לך שבנסיעה האחרונה שלי לגרמניה שכרנו סדרה 3 סטיישן והיינו בסך הכל 3 אנשים והיה מאוד צפוף עם המזוודות. בפעם האחרונה שנסענו

בהרכב מלא של כל המשפחה שכרנו S-CLASS, גם שם היה קצת צפוף (בכל זאת , בהנחה וכל אדם לוקח מזוודה בינונית מדובר ב-5 מזוודות + תיקי

יד- לא בהכרח משהו שיכנס בכל רכב).

לגבי החזרת הרכב בהולנד- לא ממש קראתי לעומק, אך קח בחשבון שהחזרה במדינה אחרת היא בדרך כלל בתשלום שנע בין 50-150 יורו , לרוב,

חברת ההשכרה (ובמיוחד נציגות ישראלית) לא טורחים לספר לך את זה, וזו עמלה שנגבית ישירות בשדה התעופה עם החזרת הרכב. מאוד מומלץ לבדוק

מראש ולקחת בחשבון.

Lexus CT200H

פורסם (נערך)

1. נושא הפניות ברמזור יותר מסובך ממה שנראה לך - פניה ברמזור עם עדשה ירוקה עם חץ היא בכייונים המסומנים עליו, בעדשה ירוקה עגולה הנסיעה היא בכל הכיוונים המותרים - אבל יש לתת זכות קדימה לרכב המגיע ממול. פניה ימינה ברמזור אדום מותרת כאשר יש תמרור עם חץ ירוק ימינה או שרמזור עם חץ דומה מואר, ודינה כתמרור עצור!!

2. אני מניח שאתם מתכוונים לשהות כמה ימים באמסטרדם, דאג להחזיר את הרכב בסוכנות בעיר ולא בנמה"ת - תחסוך גם עמלת שדה תעופה וגם כרטיס רכבת משדה התעופה למרכז העיר.

3. אני עדיין ממליץ על רכבת או טיסה זולה. יהיה יותר נוח ופחות מעייף.

4. למד היטב את חוקי התנועה בגרמניה והולנד, והקפד עליהם מאד. עקיפה מימין או אי שמירת מרחק נחשבות לעבירות החמורות ביותר באוטובאהן, ובהולנד חריגה של 2 קמ"ש מהמהירות המותרת תזכה אותך בקנס של עשרות אירו, שיגדל ככל שהחריגה תגדל. והודעת הקנס תרדוף אותך עד הבית.

5. לקסוס - אין לי נסיון עם הדגמים שציינת, אבל אני נסעתי כמה פעמים בהרכב של חמישה, כולל מזוודות - והסתדרתי בלי קושי מיוחד עם סטיישנים בגודל מלא (5008, מונדיאו). וולבו V40 אכן היה צפוף - אם כי מדובר בדגם 2002 (רכב שקיבלתי בסכיפהול עם 7 ק"מ על הספידומטר)

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפי הבדיקות שלי, הרכבת היא גם במחיר של טיסה ואף יותר, אז כנראה שנלך על כיוון של טיסה

מנסיוני באירופה, כשמחיר רכבת הוא כמו מחיר טיסה, ברוב המקרים עדיפה דווקא הרכבת: היא בדר"כ יוצאת ומגיעה אל וממרכזי הערים, בניגוד לשד"ת שנמצאים בדר"כ בפריפריה ומחייבים תחבורה, אין צורך להגיע לרכבת שעות קודם בשביל בדיקה בטחונית וצ'ק אין, לוחות הזמנים של הרכבות בין ערים מרכזיות מאוד גמישים ופזורים לאורך כל היום, מחירי הרכבת מאוד נוחים כשנוסעים לא בשעות העומס, ובעיקר (למרות שזה מאוד אישי) יש משהו מאוד כיף בעיני בלשבת ברכבת של כמה שעות, ולראות את אירופה חולפת מחוץ לחלון.

פורסם (נערך)

תודה רבה על התגובות, ספריאל - תודה רבה על ההסבר

עדכון:

דיברתי עם סיקסט והם באמת הרבה יותר זולים, הבעיה שברגע שהנציג הבין שאנחנו בני 22 ולא 23 הוא ישר שלל את המשך ההצעות ודבק בהצעה הראשונה שהציע לי (בטענה שאנחנו נהגים צעירים ולא יכולים לנהוג כמעט על כלום, מה שנשמע לי קצת מפוקפק לפי צורת הנפנוף שלו).

בכל מקרה, הוא הציע גולף/מגאן רגילה (אסור סטיישן לצעירים) כך שהמחיר הכולל כולל מס ההחזרה (שהוא רק 60 יורו לעומת 120 ביורופקאר) יוצא זול ב110 יורו. כלומר 100 ש"ח לאדם.

אני חושב ששווה לשלם קצת יותר בשביל המרצדס (היא אכן הנעה אחורית).

שוב, מבחינת עלויות - רכבת ורכב יעלו אותו הדבר (אם נקח את המרצדס אז הרכב יקר ב100 ש"ח לאדם). זה נטו עניין של חווית הנהיגה, ואפשרות לחוות את הנופים של אירופה בצורה יותר רחבה (אולי זה אפשרי גם ברכבת, אני פשוט רגיל לרכבת ישראל :lol: ). משער שאם נצא ב6 בבוקר (כדי להמנע מפקקים) נגיע לאמסטרדם ב2.

אגב - דיזל או בנזין? (מכיוון שהנסיעה בכביש מהיר בסלד גבוה אני לא בטוח מה יהיה יותר חסכוני)

עריכה אחרונה על ידי RonTG
פורסם

1. חויית הנהיגה לא תהיה שונה מזו שבכביש 6, פרט לנופים השונים.

2. ברכבת תראו את הנוף יותר טוב מאשר ברכב כיון שתוכלו להתרכז בנוף ולא באספלט. אם חשובה לכך חוויית המהירות הרי שהרכבות הגרמניות הן בין המהירות בעולם.

3. רכבת תהיה הרבה יותר מרווחת והרבה פחות מעייפת. בכל רכב שתשכרו תשבו מאחור כסרדינים.

4. רק שניים יוכלו לנהוג (בחברות ההשכרה נרשמים רק הנהג השוכר, ולכל היותר נהג נוסף אחד).

5. אני מניח ששכחת לחשב בעלויות את הדלק, אני מניח שלפחות עוד 100 אירו. בתקווה שלא תחטפו קנסות (תנועה או חניה). כמוכן הבא בחשבון ההאם ההשכרה עוברת את 24 השעות - תשלום עבור יום נוסף (יש איזה מרווח של תשלום לפי שעה).

6. אתה מתכנן יציאה מוקדמת - האם בדקת את שעות הפתיחה של תחנות ההשכרה? האם בדקת את תזמון ועלות התח"צ אל תחנת ההשכרה בברלין ומתחנת ההחזרה באמסטרדם? אם אתם שוכרים את הרכב ערב קודם היציאה לדרך - האם יש חניה במלון או בסמוך לו, ומה מחירה?

7. אל תשכח שאתם חמישה אנשים כולל מטענם. שום מכונית סדאן לא תספיק ל-5 מזוודות וגם לא לארבע. ראה הוזהרת.

פורסם

למרות שספריאל נשמע כמו נביא זעם, הוא צודק לחלוטין. רכב צריך שמסתובבים מחוץ לערים או בעיירות.

להגיע ממרכז עיר למרכז עיר ובשביל זה לשכור רכב, סתם וועג'רס, למרות שאני מבין את ההתלהבות....

אתה משלם גם על הרכב, גם על ההחזרה במקום אחר, גם על הדלק, גם משלם בנוחות כי יהיה צפוף..., ברור לך שמעבר לנהג הראשון (ובחלק מהמקרים יש עוד נהג בתוספת תשלום), האחרים לא יוכלו לנהוג אז מה יוצא להם מזה בעצם?

אנקדוטה אחרונה, הייתי פעם עם רכב שכור באמסטרדם (מיצובישי כריזמה..), גם קיללתי את האמ אמא של ההחלטה המטומטמת שלי, כי חצי מהרחובות שם חד סיטריים (ליד כל אזור התעלות ומרכז העיר) ואתה פשוט לא מצליח להגיע לאן שאתה צריך (אולי היום עם GPS המצב שונה), ושנית, זה המקום היחיד שסינדלו לי את הרכב ושילמתי 160 יורו על השחרור שלו....

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תודה חברים.

אני בהחלט מקבל את דעתכם ועל כן מבקש עצות, כי אין חכם כבעל ניסיון.

לצורך העניין והאנקדוטות שהעלתם, המחיר שהצגתי (100 ש"ח יקר יותר מרכבת) כולל בתוכו הכל - מס החזרה, 2 נהגים צעירים (שאר החברים לא מעוניינים לנהוג), GPS, חניה במלון, דלק וכו וכו.

אני ממש לא מתכוון לנסוע ברכב בתוך העיר (בברלין לא הייתי, אבל כמו שאמרת - באמסטרדם זה פשוט טמטום). במידה ולוקחים את המרצדס סטיישן, אני מאמין שמבחינת מקום נהיה בסדר.

החשש העיקרי שלי הוא פקקים (אנחנו יוצאים ביום שישי ב6 בבוקר) - כי זמן ההגעה חשוב לנו. וכפי שנאמר, אי הודאות של לנהוג בארץ זרה (אם כי יש לי יכולת ריכוז מאוד גבוהה).

אני ממש לא נעול על רכב, אבל האופציה בהחלט קורצת לי (הרבה יותר עצמאות, סוג של יורו טריפ כזה עם אפשרות לעצור היכן שרוצים).

בכל מקרה - לנסיעות מסוג כזה - דיזל או בנזין?

פורסם

עשיתי את אותה נסועה, ואף המשכתי לצרפת.

עשינו את זה בזוג, עם BMW סדרה 1 , אני לא זוכר אם בנזין או דיזל - אני חושב שבנזין, ששכרנו דרך TRAVELJIGSAW.CO.IL

היה GPS מובנה ב BMW והוא היה פשוט מעולה ומדוייק !

היה מעולה

פורסם

נסיעה ישירה מברלין לאמסטרדם היא רעיון טיפשי.

אנחנו עשינו משהו כזה, היינו שלושה.

השכרנו את הרכב באמסטרדם משם נסענו לקלן בגרמניה היינו שם לילה אחד, משם המשכנו להרי הארץ והיינו שם עוד לילה ולמחרת בבוקר יצאנו מוקדם לברלין. עכשיו אם כבר אתם נחושים בעניין הרכב לפחות תעשו מסלול מסוים עם לילה-שתיים בדרך.

כמו כן מצטרף למה שאמרו פה, הנהיגה בברלין מבחינתי הייתה מאוד קשה ועייפה אותי מאוד, בכמה דקות הראשונות הייתי בשוק עד שהתאפסתי והתחלטתי לקלוט מה שקורה בתוך העיר ואיך נעה התנועה.

באמסטרדם היה קצת יותר פשוט.

• תוכן חדש...