Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב מברלין לאמסטרדם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם תומך באופציית הרכבת. מכל הסיבות שכבר צויינו.

כרגע, בהזמנה מוקדמת, רנדומלית באחד מימי השישי החודש בשעה המדוברת מדובר בעלות של 295 יורו לכולכם. משך הנסיעה בערך 6.5 שעות.

בכל אופן, יום שישי הינו יום עבודה רגיל, אבל מאחר והכיוון שלכם הוא החוצה מן העיר, אני מניח שלא תתקלו בבעיות מיוחדות.

שים לב שאם בודקים במפות גוגל, ישנם מספר מקטעים קצרים בהם ישנן עבודות בכביש.

ובאופן כללי מעבר לאולי כמה רגעים שתוכלו "להרביץ", לדעתי אתם תגלו ששמירה על קצב קבוע תהיה בין 120-150 אולי 160 קמ"ש...

לגבי ענין הדיזל או לא, מדובר בדר"כ בעלות נוספת. רק אמרתי שיתכן ויתנו לכם בלי תוספת מחיר רכב דיזל ואני לא רואה בכך חסרון.

אגב, אם זכור לי נכון, במקור דיברת על נסיעה הלוך ושוב. זה ירד מהפרק?

מדובר רק על מהלך היום באמסטרדם או שאתם ישנים שם?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טום - אתה אופטימי. המהירות הממוצעת לא תעלה על 100-110 קמ"ש וגם זה במקרה הטוב. תמיד יש קטעים פקוקים, קטעים עם הגבלות מהירות, עבודות בכביש. פקק אחד יכול לעלות ב-1-2 שעות.

ובנוסף לכך בנהיגת מרחק כזה צריך להביא בחשבון לפחות שעתיים מנוחה בדרך (4-5 עצירות של 20-30 דקות כל אחת בעקר כדי לתדלק את הגוף, אבל גם את הרכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשאני מסתכל עכשיו על מה שכתבתי, בהחלט יתכן שאני אופטימי מדי :lol:.

מצד שני לא התכוונתי למהירות ממוצעת לאורך כל הקטע, אלא מהירות שיוט בקטעים פתוחים.

אני עדין חושב שאפשר לקוות לכמה מקטעים לא קצרים בהם ניתן יהיה להוסיף בין 10-20 קמ"ש יותר ממה שרשמת.

בכל אופן, השורה התחתונה שלי היתה תמיכה בנסיעה ברכבת!

(אלא אם כן יחולו שינויים בתוכנית הנסיעה/טיול).

פורסם (נערך)

אני חי בהולנד שנים ארוכות ומסתובב בגרמניה המון. כמה נקודות:

1. לי לא יצא לראות מקום בו מותרת פניה ימינה ברמזור אדום.

2. בפניה שמאלה ברמזור ירוק - יש להתחשב בתנועה שמגיעה ממול כי לעיתים קרובות יש לה זכות קדימה (ואור ירוק...)

3. בהולנד מגבלות מהירות רציניות מאוד ואכיפה עם שיניים. נמדדת במהירות של מעל ל-7% מהמהירות המותרת - תקבל קנס. עברת יותר מ-10 קמ"ש מעל המהירות המותרת, הקנס יהיה למעלה מ-100 יורו.

4. חניה באמסטרדם תעלה לך למעלה מ-4 יורו לשעה (!) [בשולי העיר כ-2.40 יורו לשעה].

5. באמסטרדם אין מה להתנייד ברכב, מקסימום באופניים או בחשמלית.

6. כנ"ל לברלין.

בקיצור - טוסו. זה יהיה מהיר, זול ונוח יותר :)

עריכה: אה, וכן, ספריאל צודק - פקקים, פקקים , פקקים. בגרמניה ובהולנד.

אגב, המהירות הממוצעת הגבוהה ביותר שהצלחתי "לרשום" עד כה על נסיעה ארוכה היא כ-120 קמ"ש וזה היה בתחילת נסיעה ב-9 בערב והגעה ב-3 בלילה, כלומר- תנועה זורמת לגמרי ומקטעים ארוכים של סביב 200 קמ"ש. משמע, האומדן למהירות ממוצעת של 100 - 110 הוא די אופטימי.

עריכה אחרונה על ידי D.liven

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

לגבי הפניה ימינה באדום - אמנם הביקור האחרון שלי בגרמניה היה לפני קרוב ל-4 שנים, אבל בהחלט נתקלתי בצמתים בהם ניתן לפנות ימינה באדום - מדובר בסימון האירופי המקובל (רמזור עם חץ ימינה הצמוד לרמזור הראשי, מותר לפנות כאשר החץ מואר) או בתמרור לבן קטן עם חץ ירוק ימינה (מותר לפנות ימינה בכל עת). בכל מקרה - בפניה כזו יש לעצור ולתת זכות קדימה כבמצב של תמרור "עצור". ואם תעצור ותמתין להחלפת הרמזור הראשי לירוק לא יקרה כלום - גרמני (או הולנדי) טובים לא מאבדים את הסבלנות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעולה תודה לכולכם. מעניין שהנווט של גוגל כל כך אופטימי לגבי זמן ההגעה - בדקתי היום בשעות שהיינו "אמורים" לנסוע והכל פנוי.

למי ששאל - אנחנו עושים 4 לילות בברלין ו3 לילות באמסטרדם (כלומר - העלתי את אופציית הרכב כדי לשמש למעבר בין הערים בלבד ולא התניידות בתוכם, שוב - כדי לחוות את העצמאות של הנהיגה באוטוסטראדות).

אני סקרן,

למה אין חסרון בנסיעות כאלה לרכב דיזל? הרי דיזל מקבל את המומנט שלו בסלד נמוך - מה שלא קורה בכביש מהיר, לעומת בנזין

פורסם

את האמת, רק מעלה לי את החשק.

בשעה טובה ומוצלחת הוזמנו כרטיסי רכבת (שכנעתם אותי, תודה) אל היעד.

אם נחליט לעשות טיול לדרזדן/האיים הטרופיים נחשוב על אופציה של רכב שוב רק כדי לחוות

ואני אגיד לכם למה אני מתעקש - תמיד שמעתי שגרמניה היא המקום לנהוג בו מבחינת תשתיות (ואני לא מדבר על הרכבים שפה נחשבים יוקרתיים ושם הם רגילים), ועכשיו אני מגלה מתגובותיכם שכן - יש פקקים, זה לא מלהיב, אין נופים וכו' וכו'.

אז סתם לידע כללי - איפה כן ניתן להינות בגרמניה מחווית נהיגה (חוץ מהנורבורגרינג כמובן!) כפי שאני שמעתי?

פורסם

שים לב - לא כתבו לך לא לנהוג. ההמלצה היתה להמנע מנהיגה בטיול מהסוג שבחרתם.

אני חייב לומר שאחרי שראיתי את הפוסט שלך מהערב (#36) התברר לי שאתם באמת לא מבינים מה אתם עושים. 4 ימים בברלין ושלושה באמסטרדם (ואני מניח שיום הנסיעות נכלל בשבוע הזה) זה לא בשר ולא דג. שבוע מספיק בקושי לברלין לבדה, ואתן חותכים חצי מזה לטובת אמסטרדם.

שתי המלצות לי בשבילך - כיון שאתה צעיר עוד יהיו לך הרבה הזדמנויות לממש אותן בעתיד:

1. בטיולים עירוניים - במיוחד באירופה - מתבססים על תח"צ. במרבית אירופה התח"צ יעילה ונוחה, בעוד שנהיגה בעיר היא סיוט, בודאי למי שאינו נמכיר את הניואנסים של כל מדינה ואפילו כל עיר. לעמות זאת בטיולים כפריים - כאלה שבהם נוסעים מרחקים גדולים בין ערים וכפרים - רכב שכור יהיה הפתרון האופטימלי, אם כי בכניסה לערים גדולות כדאי מאוד לשקול שימוש ב-P+R, או חניה בחניון מוסדר בקרבת מרכז העיר ושימוש ברגליים.

2. לפני שאתה קונה כרטיסי טיסה למד את היעד. יש לישראלים איזו נטיה לנסות לכסות הרבה יעדים בזמן קצר. התוצאה היא שרואים מעט מאד כיון שמרבית הזמן מתבזבז בדרכים. עדיף לבחור ביעד יותר מצומצם ולהתעמק בו, ואת היעד הבא לשמור לטיול הבא. ברלין מדהימה, אבל שבוע יספיק בקושי כדי לראות את האתרים העיקריים. אמסטרדם הרב יותר צנועה - 3-4 ימים יספיקו כדי לראות את העיקר - אבל אם כבר נוסעים להולנד כדאי לצאת מהעיר ולהנות מהסביבה, אפילו בדיוס של כמה עשרות ק"מ יש הרבה מה לעשות.

לגבי הפוסט האחרון שלך - עשית מעשה חכם. תגיע לאמסטרדם הרבה יותר רענן, כך שתנצל את הזמן בעיר הרבה יותר טוב. והנוף נשקף מהרכבת לא פחות מאשר מהמכונית, כלומר אולי החלונות יותר קטנים, אבל מצד שני אתה פנוי להפנות מבט לכל הכיוונים, לא מחוייב להתרכז באספלט, במפה וברכב שעוקף אותך ב-240 קמ"ש. בטיול הבא תכנן יציאה אל מחוץ לעיר, נניח ליער השחור או לעמק הריין או לבואריה (עם קטע עירוני של כמה ימים במינכן) או לעוד אין ספור אתרים, ואז שכור רכב לכמה ימים ותוחל לחוות את הנהיגה בגרמניה. לדעתי חווייה מעניינת, אם כי כרוכה בהרבה מאוד מתח (במיוחד כאשר יורדים מהאוטובאהן וצריך להסתדר בכבישי הכפרים או בניווט עירוני מסובך, בלי לאבד את הדרך ובלי להסתבך עם החוק).

• תוכן חדש...