Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שישי נפרדתי מקאמרי פרימיום V6 שנת 2009. זה הזמן לסכם תקופה.

האמת, בחיים לא הייתי קונה את הרכב אילולי הנחת משפחה מכובדת שקבלתי עליה. כך יום חורפי אחד מצאתי את עצמי מתגלגל הביתה עם בהמה משושת הבוכנות.

קצת נתונים יבשים.

4.86 מטר של מתכת קשיחה אולד-סקול. מכה שהייתה נגמרת בקצה שלדה לרכב אחר, השאירה רק צלקת מכוערת על הפגוש.

277 כ"ס. 0-100 תוך פחות מ7 שניות. 35 קג"ם של מומנט בריא, איבזור ברמת פרימיום פלוס ומראה תמים של קורולה מגודלת.

דווקא המראה שלא בולט היה הקלף המנצח שלה. סליפרית אמיתית. למרות שלחיצות ממש לא בראש מעייני, היא לפעמים מבקשת ואתה לא יכול לסרב לה בבקשה להשפיל איזה גיילוסטר או לאון ברמזור. כמו כן היכולת לצמצם מרווחים ותאוצות ביניים תמיד הפתיעו אותי מחדש. אם אני רואה רמזור שמתחיל להבהב במרחק של 200 מטר, לחיצה לא חזקה במיוחד על דוושת הגז מאפשרת לחצות את הרמזור עוד בהבהוב השלישי של ירוק.

שלא יהיה לכם ספק. למרות הרכבה יפנית, מדובר ברכב אמריקאי עם כל הסממנים האמריקאיים של כיול מיתלים רך, כורסאות עור חשמליות ומחשב דרך עם נתונים שמעניינים רק רו"ח מוויומינג. גם הסל"ד וגירגור מאוד הזכיר את הפונטיאק בונוויל של שנות ה90 העליזות.

אין כמובן מה לדבר על התנהגות. כל נסיון לשחק איתה בפניות ישר מדליק מנורת בקרת אחיזה, אבל לרקוד איתה בהעברות משקל אפשרי בהחלט. הגה הידראולי קליל דווקא בעל פידבק, אבל המגבלות, כאמור, קרובות מדי לקו הישר.

הפתעה נוספת הייתה תצרוכת הדלק. קיה פיקנטו היא לא, אבל תצרוכת ברמה של סובארו B4 עם 2000 סמ"ק ו138 סוסים צנומים ממש נסבלת. למרות גודל לא מבוטל הרגשתי איתה טוב כמעט בכל חור, למרות שיש לי עוד רכב קטן, שאיתו אני נוסע בסמטאות הקטנות של ג'ונגל גוש דני.

אין מה לדבר על תקלות. חוץ מממנורת בלמים מיוחדת שנשרפה פעמיים בתקופה זו, לא ידעתי איתה בעיות. בטיפול הראשון החלפתי צלחות כי הן התחממו והתעוותו אצל בעלים הקודם וכעבור שנה עשיתי חריטה כי שוב היו רעידות בבלימות במהירות גבוהה.

לסיכום: רכב אולטימטיבי לגמיעת מרחקים ארוכים בשיא הפאר והנוחות. רק לא ללחוץ חזק מדי. Torque steer ברמות מטורפות ופירפור גלגלים בכל מהירות. היה טוב. טוב שהיה. לחובבי הז'אנר.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור משומשת היא אפשרות לא רעה למי שצריך משפחתית מרווחת מאוד.

אני דווקא הרגשתי שההתנהגות לא אמריקאית למהדרין למרות הרכות וחוסר התקשורת. מאליבו שני דורות אחורה הייתה יותר מנותקת ממנה.

כחדשה אני מתקשה למצוא סיבות שיצדיקו את מחירה הגבוה אז ובטח היום כשהתחרות בסגמנט הזה נעשתה קשה, המתחרות מעולות וכמות המכירות בה הצטמצמה משמעותית.

פורסם

הייתה לי כזו (דור קודם) לחודש בארה"ב לפני שנה - מנוע במפרט אמריקאי 3 ליטר עם 210 כ"ס.

נסיעה שקטה, רכה, וכח בכמויות רק מליטוף דוושת הגז.

אומנם מנוע 6 צילינדר, אך צריכת הדלק היתה מעולה (ואולי כי רוב הנסיעות היו בכבישים מהירים עם קרוז-קונטרול).

מכונית מפנקת.

פורסם

מה עם קצת מחירים,ביטוח,טיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמה צריכת דלק?

ואיזה רכב רכשת במקומה? :-)

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
מה עם קצת מחירים,ביטוח,טיפולים?

מקיף - 4.5K, חובה - 1300. טיפולים לפי מחירון של טויוטה. יישור קו שמתי 3600 שקל שכללו החלפת דיסקים ורפידות בכל הגלגלים.

אני תמיד עשיתי טיפול של טויוטה ישר אחרי טיפול לבמוו ואחרי הלם של מחירי טיפול לבווארית צחקתי. לדוגמה: החלפת נוזל בלמים בטויוטה - 150 שקל.

בבמוו - 800.

אפשר לשאול למה מכרת אותה?

מזמן רצינו רכב שיותר מתאים לתחביב שלנו של טיולי טבע. סובארו B4 הייתה מגיעה למקומות שלא הייתי מעיז עם קאמרי.

lsdl_b.jpeg

כמה צריכת דלק?

ואיזה רכב רכשת במקומה? :-)

צריכת דלק משולבת של -1:8 ואפילו 1:9. כביש נטו הצלחתי להוציא ממנה בשיוט רגועה גם 1:14.

אבל אם נוסעים רק בעיר ורק בין 8 ל 10 בבוקר ו4 עד 6 בערב יכול להיות גם 1 ל 6.

רכשתי קיה סורנטו.

lsdx_b.jpeg

פורסם

הרכב הקודם שלי הייתה קאמרי 2007 באמת רכב מעולה וכרגע אני עם רכב מסוג אחר בעל אותו מנוע, פשוט תענוג כוח פשוט בשפע בשילוב גיר מעולה 6 הילוכים.

היו לי 0 תקלות בשנתיים וחצי שהיה לי את הרכב עשיתי פעם אחת ברקסים מקדימה (נקנתה משומשת עם 123000 ק"מ ונמכרה עם 186000 ק"מ)

והחלפות שמן.

היה לי את הדגם SE שלא הגיע לארץ, חצאיות, עוד כמה תוספות חיצוניות כמו ספיילר ועוד והכי חשוב כיול מתלים קשה יותר אך לאלה שאוהבים את הפניות שלהם קצת מהר יותר מהרגיל.

190371_1977908011475_2892611_n.jpg

285299_2309818069019_1335057_n.jpg

197970_1977913571614_1458859_n.jpg

389701_103834119792869_593224833_n.jpg

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

גם אצלנו היה את הרכב אך את דגם הבסיסי GLI. רכב יחסית פשוט עם אמינות ללא גבולות. 5 שנים הייתי איתו ו-0 תקלות.

הייתי קורא לו הקרנף....

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אם אני לא טועה היא עושה 6 ל100. והמומנט מטורף... אני בטוח שברכבים האלו אני יוצא מהשמשה :D.

מה שלא אהבתי שגם בדגמים האלו טויוטה לא הולכת עד הסוף עם העיצוב, וכל קורולה יותר יפה מהקאמרי הזו, אבל זו דעתי. תיהנה!

פורסם
גיילוסטר

:roflmao:

המומנט מטורף...

ללא ספק אחל'ה מומנט לאטמוספרי, אבל מטורף הוא לא במונחים המטורבתים של ימינו, במיוחד בדיזליות.

אהבתי את הסקירה, בהחלט רכב בשביל אנשים שרוצים מצד אחד בלי שופוני ומצד השני רוצים שיהיה להם כוח ברמזור.

תאוצה באיזור 6 שניות ברמזור יכולה להשאיר הרבה בעלי רכבי יוקרה עם פה פעור, הם יחשבו איך קורולה ליסינג לקחה אותם (במיוחד אם להוריד את סימנים המזהים של אוונסיס ולהדביק מדבקה איך אני נוהג ו נוהגים אחרת).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איך הסורנטו ביחס אליה? (מבחינת נוחות ומרווח פנימי נטו, מנוע ושטח פחות מעניינים אותי)

הסורנטו היא סוג של אחות של הסנטה-פה, את הסנטה-פה דור קודם אהבתי.

אהבתי מאוד את הקמארי בדגם הזה, לצערי היחידה שנסעתי בה הייתה ה2.2L שהייתה עגלה יחסית, אבל למי שרוצה רכב מפנק זה אחלה שילוב במדינה שלנו.

לגבי האצות, זה שולי ברכב כזה.

בכל אופן היום כמעט כל רכב בקטגוריה הזאת פותח יפה, אני מדבר על 7 שניות ל100.

פורסם

זו קאמרי לא אוונסיס

האוונסיס לצערי יכולה לחלום על כזה נתון מיאוץ ועוד אני נוסע בדור השני שהוא זריז יותר מהדור האחרון רק מסורס יותר בגיר.

אני הכי אוהב את הדור הלפני אחרון של הקאמרי (זו שממנה פותח השרשור נפרד) אבל הדגם הלא מאובזר כשנכנסתי, הסלון היה כל כך משעמם שזה הפתיע אותי עד כמה טויוטה באמת יכולה להיות משעממת ועוד אני נוהג על אחת :shock: ניסיתי לא להרדם מישיבה ברכב.

אבל אחרי זה נכנסתי לאחת מאובזרת, מושבי עור, גימורים יותר יפים - וזה כבר הרגיש לי כמו משהו שבהחלט הייתי מוכן לבלות בו על כביש 5.

זה לא מובן מאליו עד כמה טויוטות לא טובות ממש בשום דבר אבל מצד שני יש להן הכל מהכל והדגש הוא על יחידות כוח טובות עם צריכת דלק טובה ואמינות מטורפת.

זו לא בימר אבל עם קאמרי אפשר לחיות בשלום בחניה וכאחד שכבר מחזיק שנה רביעית אוונסיס - אוהב את הרכב!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
0-100 תוך פחות מ7 שניות.

פה חדשתי.

האם באמת טויוטה קאמרי עושה 0 -100 ב7 שניות ?

ד.א בכמה נמכרה?

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

• תוכן חדש...