רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,551 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש 2 רכבים האחד המנוע נותן 50 קגמ ב 2000 סלד השני המנוע נותן 50 קגמ בטווח של 1500-3000 סלד. אם אני מבין נכון המנוע השני ייתן את כל הקגמ גם ב 1800 סלד וגם ב 2800 סלד? כלומר יש לו יותר כח? הוא יותר גמיש?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 0 תגובות
- 459 צפיות
חוץ מהמראה. האנגלי עדיף חיצונית בעיני, אבל אין לי מושג מה נשתנה בינו למצוי, האם הלא-אנגליות שהגיעו לארץ יובא מיפן או ארה"ב ?
הודעה אחרונה מאת proxima, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 611 צפיות
שלום, אשמח לקבל המלצות למכוני בדיקה לרכבים בירושלים.
הודעה אחרונה מאת tomy669, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 991 צפיות
חברי הפורום שלום, רציתי לשאול אם מישהו מכיר יודע על מגרש/פרטי שמשכיר רכבים מיוחדים לחתונות אני מחפש משהו יוקרתי/ספורטיבי כדוגמת :S6, פנמרה טורבו או הבחירה המועדפת עלי מיצובישי איוו (כל דגם) אשמח לכל הצעה!
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 500 צפיות
שלום, חבר מעוניין לרכוש יונדאי גטס 07 והוא רוצה לעשות לה בדיקה. אני לא סומך על מכוני הבדיקה ואני רוצה לעשות את זה במוסך, לאחר עיון בפורום ראיתי שהדבר אפשרי. התקשרתי גם למוסך יונדאי וגם למוסך קיה ושניהם סירבו בכל תוקף לעשות את זה. אמרתי להם "רק תחברו את הרכב למחשב רכב לבדוק שאין תקלות" והם גערו בי "אנחנו לא עושים בדיקה לפני קניה!". איפה כן אפשר לעשות בדיקה כזאת, באיזור חיפה, ולא אצל מ.מ.מ/קומפיוטסט ושאר הליצנים? תודה.
הודעה אחרונה מאת cocus, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחר חיפוש מצאתי את הפוסט הבא. לא נראה שהבחור היה סגור על עצמו, הוא ישן ואני מניח שמאז יש התפתחויות. יחד עם זאת, למי מהשתיים יש צריכה יותר טובה? מי באמת מגיעה יותר מאובזרת? האם התוספת כסף (משהו כמו 10K שקל עבור האיבו) באמת משתלמת? מישהו יודע איזה תת דגמים לכל אחד מהנ"ל נמכרים בארצנו? בדקתי באתר של פיאט ישראל - הם מציגים דגם בשם פונטו מבלי תת דגם. אשמח מאוד להבהרות בנושא חבר'ה
הודעה אחרונה מאת rafi36, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למה אין שם את היצרן פונטיאק?
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 25.6 אלף צפיות
שלום רב וחג עצמאות שמח ! קניתי לפני שנה כיסא תינוק לרכב שם יש שרטוט שמראה איך להרכיב ברכב וכביכול אסור להרכיב עם כיוון הנסיעה. עכשיו התינוק בן שנה ולא ממש רוצה לשבת נגד כיוון הנסיעה. הא אפשרי (לא טכנית, זה ידוע לי) ומותר להפוך לו את הכיסא אם כן, האם מותר לשים מקדימה? * יש לציין שאין לי ברכב אופציה לנתק את כרית האוויר, אימפרזה 2002 1.6 . תודה רבה! (אם ההודעה אינה במקום הנכון אשמח אם תעבירו.לא מצאתי מקום יותר קשור לנושא הזה..)
הודעה אחרונה מאת wwave, -
- 5 תגובות
- 830 צפיות
סיכום שנה ו45000 ק"מ (בערך) עם ספלאש אוטומטית לפני כשנה החלטתי שאני חוזר לליסינג עקב הנסועה המרובה ומה שהיה לחברה להציע לי (בתחום הקטנות) היה ספלאש בציר 2011 עם 70K ק"מ, שהוחלפה לאחר מספר חודשים בספלאש הנוכחית שאותה קיבלתי עם 48K ק"מ ומחזיר היום עם 84K ק"מ (בערך) לטובת סוניק חדשה. דרך אגב את הYRV שהיה לי מכרתי תוך פחות משבוע ובמחיר קרוב מאוד למחירון. לעניינינו: אמינות – יפנית במיטבה בשני הרכבים שגמאו לא מעט קילומטרים בתנאים (לפעמים) קשים, לא הייתה שום תקלה למעט מפתח שלט תקול. פנים הרכב - הרכב מרווח להפתיע (במיוחד במושב הנהג) למרות שאני מתנשא לגובה של 1.99 מ' תחושת המרווח מצוינת (שלא תהיה אי הבנה מאחורי ישב רק ילד קטן (-: ) בנוי היטב (פלסטיקה קשה אך עמי…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
המצבר בפיקנטו שלי שבק. ניגשתי לחנות מצברים שהציעו לי מצבר ורטה 20 חודשי אחריות במחיר הגון. לפני ההתקנה המוכר הציע לי לגשת למוסך היבואן ולבדוק אם במקרה המצבר עדיין באחריות ובאם לא לחזור אליו ולרכוש את המצבר. ניגשתי למוסך האחים נחימוב בו הרכב מטופל מיום שנרכש (עוד מעט שלוש שנים), הם בדקו את המצבר ואמרו לי שהוא גמור. קיבלתי מהם הצעת מחיר בעלות כפולה מההצעה שקיבלתי מהחנות הפרטית עבור מצבר וולטה (תוצרת מקומית שלמיטב הבנתי נחותה מהאיכות של מצברי ורטה). ניגשתי לאחד מבעלי המוסך (מהאחים נחימוב) ושאלתי אותו אם כך הם מנסים לשמור על הלקוחות שלהם בגבייה של מחיר כפול עבור מצבר באיכות פחות טובה מהלקוחות הקבועים שלהם. הוא ניגש לאחראי המוסך (כנראה מתוך כוונה לסדר הנחה). כשהוא חזר הוא אמר …
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, האם זה נכון שמצלמות מהירות/רמזור מסוג א' 3 גאטסו הן הסוג היחיד שפעילות וכל שאר מצלמות המהירות/רמזור מהדור הישן יותר שיש בהן פילם כבר לא מופעלות להפקת דוחות? במפה שפרסמה משטרת ישראל מופיעות רק מצלמות מדור א'3 http://beta.govmap.gov.il/?c=HJYbumXxy2mydnynXRc5hg==|lvYJ0yhN+upvHsm1M8111A==&z=3&b=0&lay=SpeedCamera|POLICE_Yehida_Location מצ"ב כתבה בנושא http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2652927 תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 3 תגובות
- 901 צפיות
שלום לצערי אני נמצא בין רכבים ואני זקוק לרכב גישור לתקופה של כחודש. מספיק לי רכב מיני ידני. מה עלות משוערת? חברת השכרה ממולצת בשפלה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת calmride, -
- 14 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
שלום, ברשותי הונדה סיוויק היבריד בשנתון 2008 ובזמן האחרון הופיעה תקלה שהמוסך המורשה של הונדה בעיר שלי לא הצליח לפתור. ככל הנראה המצבר של המנוע החשמלי הגיע פגום מהחברה. הבעיה שהופיעה היא איבוד כוח של המנוע החשמלי בזמן הנסיעה. המצב שקורה הוא כזה, תוך כדי נסיעה (בזמן שהמצבר של המנוע החשמלי מלא במלואו) הכוח שמסופק על ידי המנוע החשמלי מספיק לכ-5 דקות ובמקרה של עלייה בכביש כמאט ואין השתתפות של המנוע החשמלי כלל, לאחר מכן הכוח של המצבר יורד ל 2 יחידות עפ"י לוח המכוונים ומפסיק לפעול. כשהבעיה התחילה המצבר היה יורד ל-0 והייתה מופיעה נורת הזהרה ("IMA") אך לאחר חידוש תוכנה ע"י המוסך המורשה המצבר יורד רק עד ל 2 יחידות אך הבעיה נשארה, ההבדל היחיד הוא שעכשיו לא מופיעה נור…
הודעה אחרונה מאת VitaliGal, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מדובר בג׳יפונים קומפקטיים בניגוד למצופה מארה״ב. אצלנו אני לא רואה את זה קורה, פשוט בגלל שהג׳יפונים הקומפקטיים בישראל מתומחרים, כמו בארה״ב, מול משפחתיות גדולות (״רכבי מנהלים״ בישראל). אבל בישראל מדובר בקטגורייה יחסית מצומצמת שתישאר מצומצמת יחסית לדעתי, הגם שהיא גדלה בצורה יפה מאד, בגלל רמת מחירים ועלויות גבוהות מדיי (שילוב של מיסוי גבוה בהרבה וכוח קניה קטן יותר). הג׳יפונים הקטנים לא מהווים עדיין אלטרנטיבה הולמת לרכבים המשפחתיים הקומפקטיים. כשזה ייקרה הקטגורייה תגדל משמעותית גם בישראל. ייתכן שבדור הבא של הג׳יפונים, הן הקומפקטיים והן הקטנים, יחולו שיפורים וגידול במימדים, כך שהג׳יפונים הקטנים למעשה יגיעו למצב שהם יהיו דומים לג׳יפונים הקומפקטיים ואז הם יהוו אל…
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
-
חברה מניו זילנד בשם Duke engines בנתה אבטיפוס די מסקרן: בהחלט יש לו כמה יתרונות מעניינים. נשאר רק למצוא את החסרונות. מעניין אם יגיע לפס הייצור.
הודעה אחרונה מאת proxima, -
- 14 תגובות
- 19.4 אלף צפיות
אני מתעתד לנסוע עם האישה בספטמבר הקרוב לפראג, ומשם תיכננו לעבור לברלין. האם הדרך המומלצת היא רכבת או שכירת רכב? לגבי שכירת רכב - מה סדר גודל עלויות שעליי לצפות לו (נניח קבוצה C)? האם איסוף ומסירה במדינות שונות ייקר משמעותית את העסק? אילו חברות מומלצות מנסיונכם והאם כדאי להזמין כבר מהארץ?
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, הולך לראות רכב באזור חיפה- קריות. אשמח לדעת לאיזה מכון בדיקה מומלץ לקחת את הרכב לבדיקה. לא מכיר את האזור (אני מירושלים) לכן אשמח לשמוע ולקבל המלצות על מכונים טובים ואמינים.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בCARSFORUM משנת 2003 ויש לי קצת יותר מ-40 הודעות. אז אם אני כותב כבר משהו אולי שווה לקרוא את זה... אולי. אולי השאלה נשמע דבילית אבל לאחר שחוויתי טיפול כושל ברכב הסופר סורט מנהלים שלי או בקיצור "מונדאו", התחלתי להרהר על תפקידו של המוסכניק והשמאי בעולם הרכב וביקום באופן כללי. אלה הן העובדות: 1. הרכב נפגע בתאונה(יצאתי זכאי- כרגיל) 2. השמאי נתן הוראות לתקן את הרכב 3. הרכב תוקן יש כמה בעיות. איך שאני רואה את זה, השמאי נותן הוראות מאוד כלליות למוסך כגון, "יש לתקן את הדלת, להחליף את הפנס ולהכניס לו בדרך". ככה אני רואה את זה לפי החשבונית שאני מקבל בסוף הטיפול ובה כתובים הדברים בצורה כללית ביותר. רכבי תוקן אך בחלפים שלא היו לרוחי. לדוגמה,…
הודעה אחרונה מאת Chevair, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם . אחרי הרישיון התחלתי להתעניין בטכניקות נהיגה מתקדמות בידני . בשיעורי נהיגה הייתי מחליף פשוט שהייתי שומע שהמנוע מתאמץ. בערך 2500-3000 סלד. אחרי שיטוט פה ובעוד כמה מקומות הבנתי שלכל רכב יש רצועת תיאום בין הגיר למנוע שבה עדיף שהסלד ימצא. אני נוהג על פונטו ידנית 1400 77 כ"ס . לפי נתוני הרכב ההספק המירבי עומד על 77 כ"ס ב6000 סל"ד המומנט הוא 11.7 ב3250 סל"ד . האם השיטה שאני נוהג להעביר בה תמיד נכונה ? לאחרונה הסתכלתי ונראלי שבפונטו בידוד הרעשים מהמנוע לא כזה טוב ויוצא שאני מעביר לפני 3000 סלד. האם שאני מעביר ככה בסביבות 2700 אני בעצם מפספס את שיא המומנט . האם עדיף למשוך עוד קצת בהאצות ? ומה יאכל יותר דלק למשוך הילוך או להעלות. אם לפי מה שקראתי מומנט הוא כמה שהאוטו…
הודעה אחרונה מאת ec276, -
-
-
- אחראי פורום
- 41 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אז לקראת יום העצמאות כמעט כולם שמים דגלים ברכבם, בעלי רכבים "סטנדרטיים" במרכב 5 או 4 דלתות ממקמים את הדגל בחלון הדלת האחורית ומוותרים על פתיחתו למשך כמה ימים... מה לגבי בעלי רכבים שאין להם דלת אחורית ( קופה, גג פתוח, 3 דלתות...), איפה אתם תוקעים את הדגל? אני יודע שבעלי מיאטות מדביקים אותו למצח. חלק נוהגים להצמיד קונדום\דגל ישראל על המראה. והדיפלומטים שבנינו: בקצה מכסה המנוע. אפשר להצמיד את הדגל גם באחת הדלתות הקדמיות אבל אז לא יהיה ניתן לפתוח את החלון בנסיעה... רעיונות?
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
-
- אחראי פורום
- 46 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
אז השכנים שלי החליטו שהיום בצהריים זה הזמן המושלם להפעיל את המוזיקה המזרחית בפול ווליום - מה שהוביל אותי לטלויזיה בסלון. תוך כדי שיטוט בערוצי הטלויזיה נתקלתי בתוכנית "אוטוסלב" בערוץ 10. חשבתי לעצמי " הו, הנה תוכנית ששווה לבהות בה אחרי שאגו גנזו את הכל לטובת פוקר וסנוקר." אומנם תיאור התוכנית לא היה מבטיח - " אלירז שדה מזמין מפורסמים לשפץ את רכבם ולדבר על חייהם" אבל זרמתי. אז היום בתוכנית משפצים את הרכב של פליטת הריאליטי שמסרבת לעזוב אותנו - ליהיא גרינר. יאללה לעבודה! אז ככה, אחרי כמעט 25 דקות קטלניות המשלבות את ליהיא והמעצבן התורן - אלירז שדה, בהן נברנו יחד בנבכי חייה המרתקים של גברת גרינר, 5 דקות של חסויות, ועוד שתי דקות מסך מאוד מעשירות (לא!) של לוי יצחק נזכרתי שהתוכנית …
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני מספר ימים בשעות הבוקר בעת יציאה מהרצליה לכיוון כביש החוף עברתי את פסיי הרכבת (כפר שמריהו) ותוך כדי המעבר החלו אורות מחסום הרכבת להאיר ונשמע צלצול התרעה כאשר הסתכלתי במראה האחורית ראיתי שלאחר מספר שניות (לא מיד) המחסום ירד. ישנה מצלמה מהסוג הישן (לא גטסו) בצומת. האם למישהו יש מידע אם המצלמה הנ"ל פעילה? זאת מצלמה מהדור הישן יותר שיש בה פילים. ברור לי שאין לעבור ברמזור אדום לעולם לא עשיתי זאת ומעתה אקפיד שבעתיים!!!!!!! האם נכון שכלל מצלמות הרמזור/מהירות עם פילים (לא א3 גאטסו )הפכו לדחלילים? לתשובתכם אודה.
הודעה אחרונה מאת eitan74, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 50 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
לאחרונה קבלתי את הרכב מהעבודה ומצאתי לנכון לשטף כאן את ההתרשמות הראשונית שלי ממנו. הרכב הוא 1600 אוטו"{ישראלי}, עם 3000 ק"ם על השעון. די מרווח, עם תא מטען מכובד. תנוחת נהיגה די טובה, עם כי, כמובן במחירו יש גם טובים ממנה. הרכב מאוד דומה חיצונית ל-B4 היוצאת. לוח מחוונים סטנדרטי עם מד דלק דיגיטלי, ללא כפתורים בהגה כלל, החומרים בלוח המחוונים הם רכים בחלקו העליון ונוקשים בחלקו התחתון. האבזור הוא רגיל או מתחת לממוצע למחירו. אין בקרת אקלים דיגיטלית אבל המפוח המזגן מוציא רוח בעוצמה חזקה מאוד. כצפוי מסובארו הרכב לא רע בסך הכל, חוץ כמה נקודות די מעצבנות {אותי}, בהמשך. המנוע די שקט, הרכב מתנהג למופת, אפילו "קצת" ספורטיבי, היגוי מדוייק, מזגן לא רע בסך הכל, והוא די מספק, כ…
הודעה אחרונה מאת kamen56, -
-
יש למישהו רעיון? טיפ? עשיתי ניסוי היום, התרחקתי מהרכב עשרות מטרים יחד עם המפתח והוא נשאר פועל תודה
הודעה אחרונה מאת Scirocco-R, -
כמעט על בסיס יומי אני נתקל בתופעה של הורים שיושבים עם חגורת בטיחות אבל ברור לעין שבתוך האוטו יש ילד/ים שאינו/ם קשור/ים. רואים את זה ע"י כך שהילד עומד בחלק האחורי ואוחז בשני המושבים הקדמיים, או סתם עובר מצד שמאל לימין או ההיפך. לעיתים, נדירות אני חייב לציין, ראיתי ילד שמוציא ראש מסאנרוף, תוך כדי נסיעה איטית ו"זהירה" בחניון. הנה עוד משהו מ YNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4515583,00.html הבעיה העיקרית כמובן היא שבשביל להביא ילדים לעולם לא צריך לא הכשרה ולא רישיון... דעתכם...
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 22 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
נתחיל דווקא בקישור לכתבה שמספרת על ההתרחשויות מאחורי הקלעים: Ferrari Will Fine Journalists $70,000 For Releasing A Review Early אז נכון לכרגע נצטרך "להסתפק" במילים של 6 מגזיני רכב מובילים: LaFerrari: the official verdict | Top Gear Ferrari LaFerrari (2014) CAR review LaFerrari | Evo The hardware might be thoroughly modern, but LaFerrari’s heart remains a screaming naturally aspirated V12 engine. More like a force of nature than something man-made, it owns your senses, its pulsing beat sending all manner of subtle vibrations into you through the structure of the car. LaFerrari first drive …
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 1 תגובות
- 649 צפיות
מחפש אתר לרכישת חלקים לאלפא ג'וליטה משנים אחרונות תודה
הודעה אחרונה מאת shais01, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
איך זה עובד בדר״כ? עושים העברה בנקאית ואז העברת בעלות? צ׳ק בנקאי שמעבירים מיד ליד ואז העברת בעלות? כותבים זיכרון דברים? תמיד מכרתי באמצעות מתווך כלשהו (לרוב טרייד אין) ותמיד רכשתי באותה דרך (לרוב רכבים חדשים). ככל הנראה הפעם אמכור רכב לראשונה באופן פרטי לחלוטין. יש איזשהו תהליך מוסכם ומוסדר?
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 4 תגובות
- 795 צפיות
בוקר טוב, יש לי שאלה קצת מוזרה, אבל אני בטוח שתידעו לענות לי עלייה. אז ככה: צומת מגידו. ישר על כביש הסרגל, לכיוון עפולה. אחת הפניות ימינה על כביש הסרגל זה יציאה לכביש התענכים. הכיוון שלנו זה טבריה, נקודת המפגש, צומת צמח. השאלה היא . דרך איפה הכי מהר להגיע לצומת צמח. לרדת ימינה לתענכים. או להמשיך דרך עפולה - כפר תבור ימינה- דרך יבניאל לרדת את הירידות ואז להמשיך לצומת מצח. תודה רבה והמשך שבת מקסימה
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני נהג חדש שנהג רק ברכב בעל תיבה אוטומטית מאז הוצאת הרישיון, בשיעורי נהיגה המורה לימד אותי לנהוג כמו רובוט, כלומר העברת הילוכים במהירות מסויימת 20-40-60-80 קמ"ש בעת עלייה במהירות קצת יותר גבוהה, ויצא שכל פעם הייתי מסתכל על המהירות כדי לדעת מתי להעביר הילוך ולא למדתי להרגיש את המנוע, וגם זה גונב את הריכוז שלי מהכביש. גם המורה לימד אותי להוריד עד הילוך שני בכל עצירה ושמתי לב שרוב האנשים פשוט מעבירים לניוטרל ועוצרים. כששאלתי אותו לגבי זה הוא אמר שבטסט הטסטר מצפה לראות שאני יודע להוריד הילוכים אבל זה השיטה שציינתי מקודם חוקית ואחרי הטסט אני יכול לנהוג ככה. לכן אשמח לשמוע טיפים איך לנהוג נכון בגיר ידני ואיך להמנע מההרגל להסתכל על המד מהירות בכל פעם שאני מעב…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 199 אורחים (הצג רשימה מלאה)