Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בג׳יפונים קומפקטיים בניגוד למצופה מארה״ב.

אצלנו אני לא רואה את זה קורה, פשוט בגלל שהג׳יפונים הקומפקטיים בישראל מתומחרים, כמו בארה״ב, מול משפחתיות גדולות (״רכבי מנהלים״ בישראל).

אבל בישראל מדובר בקטגורייה יחסית מצומצמת שתישאר מצומצמת יחסית לדעתי, הגם שהיא גדלה בצורה יפה מאד, בגלל רמת מחירים ועלויות גבוהות מדיי (שילוב של מיסוי גבוה בהרבה וכוח קניה קטן יותר).

הג׳יפונים הקטנים לא מהווים עדיין אלטרנטיבה הולמת לרכבים המשפחתיים הקומפקטיים. כשזה ייקרה הקטגורייה תגדל משמעותית גם בישראל. ייתכן שבדור הבא של הג׳יפונים, הן הקומפקטיים והן הקטנים, יחולו שיפורים וגידול במימדים, כך שהג׳יפונים הקטנים למעשה יגיעו למצב שהם יהיו דומים לג׳יפונים הקומפקטיים ואז הם יהוו אלטרנטיבה ראויה למשפחתיות קומפקטיות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4516417,00.html

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

טוב, מאז ומתמיד לאמריקאים היה טעם מיוחד, ולא רק ברכבים.

האמת, לא מוצא שום הגיון להעדיף קיה ספורטאג' על אופטימה, מאזדה CX5 על 6 או שברולט טראקס על הסוניק.

מה שכן, מקדם השופוני שלהם גדול לעין ערוך, וזה אחד הדברים היותר אהובים על הישראלים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מקדם הפח לשקל עבר מאורך לגובה?

אני מאמין שיכול להיות שגם פה זה יקרה, אנחנו תמיד בפיגור של מעט זמן אחרי כל מה שאמריקה עושה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בארה"ב בדרך כלל טנדרים נמכרים יותר מרכבים פרטיים אז זה לא כזה מוזר שג'יפונים נמכרים יותר מפרטים.

הג'וק בארץ מראה שגם בארץ זה יכול להיות

אייל

פורסם

תחום הג'יפונים על בסיס הסופר מיני עדין לא מפותח.

עוד כמה שנים יגיעו לארץ מאזדה CX3 ויונדאי IX25 שגם הם יקחו לקוחות מהמשפחתומטיות, חוץ מזה הלקוחות הפרטיים מעדיפים את הג'יפונים.

לניסאן וסוזוקי אין היום משפחתית 1600 אוטומטית, אבל יש ג'יפונים שנמכרים לא רע במקום.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לאמריקאים יש טעם ייחודי במכוניות.

בכל שנה נתונה תמצאו אצלם בחמישייה הראשונה:פורד F,שבי סילבדרו,דודג' ראם ועוד 2 רכבים סדאן גדולים בסגנון טויטה קאמרי\שבי אימפלה וכו'

אני מאוד אופתע אם בסיכום שנת 2014 מהחמישיה הפותחת יעופו הקאמרי ושות' ויכנסו ג'יפונים.

V5

פורסם
טוב, מאז ומתמיד לאמריקאים היה טעם מיוחד, ולא רק ברכבים.

האמת, לא מוצא שום הגיון להעדיף קיה ספורטאג' על אופטימה, מאזדה CX5 על 6 או שברולט טראקס על הסוניק.

מה שכן, מקדם השופוני שלהם גדול לעין ערוך, וזה אחד הדברים היותר אהובים על הישראלים.

אני דווקא רואה במגמה הזו כביטוי להתקדמות של הלקוחות האמריקאיים, הג׳יפונים למעשה מהוים תחליף ל רכבי האצ׳בק/ סטיישן רק מוגבהים ומדובר בסוג רכבים שלא נמכרים בשוק האמריקאי.

הג׳יפונים יותר שימושיים מרכבי סדאן ומצד שני הלקוח הממוצע לא רגיש להבדלים קטנים כאלו ואחרים בהתנהגות, נוחות וצריכת דלק לעומתם.

הלקוחות אוהבים אותם ואני מעריך שאם הג׳יפונים הקומפקטיים היו מתומחרים בישראל במחיר דומה לרכבים משפחתיים קומפקטיים, דהיינו סביב 130 אלף ש״ח, הם היו מעלימים את הקטגוריה של הרכבים המשפחתיים הקומפקטיים.

דרך אגב, בהזדמנות זאת קראתי מספר מבחנים השוואתיים שנערכו בחו״ל בין ג׳יפונים קומפקטיים, לרבות בארה״ב והמאזדה cx5 ניצחה בכולם (מתחרות טובות מובילות כגון הונדה crv, סובארו פורסטר, טויוטה ראב 4, מיצובישי אאוטלנדר ואפילו היונדאי סנטה פה) שמבחינת כמות מכירות בארה״ב היא לא מובילה ובישראל לעומת זאת היא מובילה, כלומר הישראלי מפתיע לטובה מבחינה זו (בתור בעלים של מאזדה cx5 היה לי כיף לקרוא את הכתבות הנ״ל :-) למרות שבחלק גדול מהם נבחנה גירסת ה- 2.5 ושלי היא גירסת ה- 2 ליטר).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני יכול להגיד שרכבים מהסוג הזה הרבה יותר שימושיים ופרקטים לכל דבר מאשר משפחתית גדולה, עברתי מקאמרי לוונזה ואני שואל את עצמי איך יכולתי כל הזמן הזה לסוע במשפחתיות

1235977_203403249835955_325811974_n.jpg

1000361_203277456515201_1834336414_n.jpg

1237636_203333233176290_170822787_n.jpg

164604_217940505048896_1721538184_n.jpg

1469875_229665803876366_32088759_n.jpg

1385370_229665833876363_1552703690_n.jpg

1460071_232529236923356_1277925566_n.jpg

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

שימושיות ופרקטיות מעייניות בערך 2% מהרוכשים של הג'יפונים האלו.

את יתר 98% מעניין רק השופוני שלהם, ומי שלא מאמין מוזמן ביום ו' לראות את כל האמאות שבאות להוציא את ילדהם מביה"ס.

הן צריכות ג'יפ כמו שאני צריך חוטיני מלטקס..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

דווקא הן צריכות את הג'יפונים כדי לשפשף מדרכות ליד הבית ספר, לא יודע לגבי החוטיני תנסה ותגיד לנו אבל בבקשה בלי תמונות

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
שימושיות ופרקטיות מעייניות בערך 2% מהרוכשים של הג'יפונים האלו.

את יתר 98% מעניין רק השופוני שלהם, ומי שלא מאמין מוזמן ביום ו' לראות את כל האמאות שבאות להוציא את ילדהם מביה"ס.

הן צריכות ג'יפ כמו שאני צריך חוטיני מלטקס..

ברור שגם להן חשובה השימושיות- איך אפשר לעלות על המדרכה ליד הגן עם משפחתית?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

שבוע שעבר הייתי בביקור עבודה בארה"ב וקיבלתי CX5 מחברת ההשכרה (גרסת ה-2.0 עם הנעה לכל הגלגלים). על הכביש רואים די הרבה את המזדה הזאת והחלט אפשר לאמר שהיא דגם מאד פופולארי. לי זאת הייתה הזדמנות להתרשמות מול הייטי הפרטית שלי (ידנית), מנוע המזדה מרגיש אנמי ופחות חזק מזה של הייטי ברב תחום הסל"ד הנמוך/בינוני וצריך לנעוץ חזק את הדורבנות כדי לחלץ ממנו ביצועים, אבל הוא לא מתמסר לכך. נראה כי המכונית מתוכננת למקסימום חסכון בכל מצב. אגב, הגיר האוטומאטי מעולה - אחד הטובים שקיימים היום, עם העברות מאד מהירות ובכלל התאמה טובה למנוע.

בתא הנוסעים המרווח מאד דומה בין שתי המכוניות, וניכר שאת יתרון האורך של המזדה השקיעו בתא המטען הגדול משמעותית.

בנהיגה, למזדה שיכוך זעזועים טוב יותר אך היא פחות מהנה לנהיגה כאשר לייטי הגה טוב יותר ומתלים הדוקים יותר בכביש מפותל.

גם סובארו עושה חייל בארה"ב ודגמי ה-XV וה-OUTBACK מאד פופלאריים.

אני מסכים שרב הלקוחות (שם ופה) לא בוחרים ב-SUV בגלל יתרון השימושיות (אשר קיים בהחלט לעומת סדאן), אלא בגלל תנוחת הנהיגה הגבוהה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
שבוע שעבר הייתי בביקור עבודה בארה"ב וקיבלתי CX5 מחברת ההשכרה (גרסת ה-2.0 עם הנעה לכל הגלגלים). על הכביש רואים די הרבה את המזדה הזאת והחלט אפשר לאמר שהיא דגם מאד פופולארי. לי זאת הייתה הזדמנות להתרשמות מול הייטי הפרטית שלי (ידנית), מנוע המזדה מרגיש אנמי ופחות חזק מזה של הייטי ברב תחום הסל"ד הנמוך/בינוני וצריך לנעוץ חזק את הדורבנות כדי לחלץ ממנו ביצועים, אבל הוא לא מתמסר לכך. נראה כי המכונית מתוכננת למקסימום חסכון בכל מצב. אגב, הגיר האוטומאטי מעולה - אחד הטובים שקיימים היום, עם העברות מאד מהירות ובכלל התאמה טובה למנוע.

בתא הנוסעים המרווח מאד דומה בין שתי המכוניות, וניכר שאת יתרון האורך של המזדה השקיעו בתא המטען הגדול משמעותית.

בנהיגה, למזדה שיכוך זעזועים טוב יותר אך היא פחות מהנה לנהיגה כאשר לייטי הגה טוב יותר ומתלים הדוקים יותר בכביש מפותל.

גם סובארו עושה חייל בארה"ב ודגמי ה-XV וה-OUTBACK מאד פופלאריים.

אני מסכים שרב הלקוחות (שם ופה) לא בוחרים ב-SUV בגלל יתרון השימושיות (אשר קיים בהחלט לעומת סדאן), אלא בגלל תנוחת הנהיגה הגבוהה.

השוק בארה"ב הוא מאוד גדול ולדעתי לא ניתן לילמוד אותו בביקור, מאוד תלוי באזורים, מה שפחות מורגש בארצנו.

לא מזמן חזרתי מחודש בארה"ב, בין היתר השכרתי רכב באטלאנטה ונסעתי עד לאס ווגאס, משם ללוס אנגלס וחזרה.

לראות מזדה היה מחזה די נדיר וגם סובארו, גם WV היה מחזה נדיר יחסית, אם כבר גרמניות אז מרצדס ובמוו וגם לא הרבה.

ממה שהבנתי מחבר שגר באטלנטה כבר כמה שנים טובות ועובד בתחום הרכב וגם ממה שלי יצא לראות בדרך, החלוקה היא פחות או יותר כך: 80% אמריקאי ועוד 20% טויוטה (לקסוס),ניסן (אינפיניטי) והונדה (אקורה).

אבל שוב זה מאוד משתנה בין האזורים, בכפרים הנידחים בדרך, הרוב המוחלט היה רכבים אמריקאים והרוב הגדול טנדרים.

אני היתי בחלק הדרומי יכול להיות שבצפוני זה אחרת.

מעבר לזה, כבר מצחיק אותי השירשורים הפתטים האלו.

למה אתם חושבים שהגישה שלכם היא הכי נכונה.

אני לגמרי עם EVIATAR הוא הציג את כל הסיבות למה כן.

לא מזמן מכרתי את הרכב שלי, טויוטה פראדו, מעבר לזה שאני מטייל איתו בשטח.

אתם לא מבינים כמה הוא חסר לי ביום יום, אם זה לקחת כסאות ושולחן מההורים לשבת בבוקר.

בלאסוף את מכונת הכביסה שקניתי מהחנות.

בלגרור עגלה שאני צריך לקחת דברים קצת יותר כבדים.

הרכבים האלו הם חצי טנדר כאשר מקפלים את הכסאות.

בפריווט לא הצלחתי להכניס יותר מ 4 כסאות.

וביום יום הם לא נחותים בכלום מרכב משפחתי.

• תוכן חדש...