Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב - הבענו את העמדות כל אחד את שלו - אני פועל לפי השיקולים שלי כפי שאתם רואים. השיקולים שלך לא הגיוניים ולא חוקיים ואין לך זכות לפעול לפי שיקולים כאלו.

לגבי המושב - היא כרגע יושבת על מושב מוגבה עם זוויות מתכווננות - מושב שהוא גם סל קל וגם בוסטר מתאים עד משקל 24 קילו. אם הוא מתאים עד משקל 24 קילוגרמים ואין בעית גובה מיוחדת - למה לא להשתמש בכסא עד לשלב שבו אי אפשר יותר? למה לעבור מוקדם מדי לכסא גדול יותר שיהיה פחות מתאים לילדה ולכן פחות בטוח?

הילדה כבר מגיעה לאזור ה13-14 קילו שזה הגבול לבוסטר בעצם והגובה שלה הוא 80 ס"מ - הסיבה שרוצים לעבור לבוסטר היא בגלל שהוא הרבה יותר נוח גם מבחינת ההורה - הילד יכול לעלות לבד ולהתיישב עליו וגם הילד מרגיש יותר קרוב למושב הרכב במקום לשבת על איזו במה גבוהה ומעוגלת שנותנת לו להרגיש ניתוק מסויים ( אני די בטוח שזו הסיבה העיקרית שהיא גם מתנגדת לכסא הזה כשהיא עייפה ומעדיפה את אמא). אם אתה מחפש כסא נוח, עצתי שתלך לחוף הים. כסא הבטיחות לא נועד להיות נוח! הוא מתקן בטיחותי נטו. מצדי שיהיה נוח כמו כסא קוצים מהאוינקויזיציה.

עכשיו אם לא הכסא הנוכחי של "אינפנטי" האם יש פתרון ביניים בין זה לבין בוסטר? - יש לנו בבית, ממתין - מושב מוגבה באמת שניתן לפרק ממנה את המשענת ולהשאיר רק את מושב הבוסטר אבל אין לדבר הזה רתמות עצמאיות. למה לפרק את משענת הגב? בוסטר עם משענת גב עדיף מאות מונים על פני בוסטר בלי גב!

יש נקודה חשובה שאנשים לא מבינים בנוגע למושבי בטיחות. למושב יש מגבלת משקל ומגבלת גובה. מגבלת המשקל מצוינת על המושב ומגבלת הגובה נובעת משני מרכיבים:

א. גובה הילד לעומת גובה המושב: אם הראש של הילד (מתחת לקו הגבות שלו) בולט מעבר לקצה המושב - הילד גבוה מידי למושבו.

ב. גובה שכמות הילד לעומת גובה החגורות של המושב: אם הכתף של הילד גבוהה ביחס לגובה החגורה (בחריץ העליון, כמובן) הילד גבוה מדי לחגורות ולכן למושב.

כל עוד הילד לא חרג מאחת משתי המגבלות הללו - המשקל או הגובה - אין סיבה להעביר אותו למושב אחר ואף אסור לעשות זאת!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שבאף אחד משני המושבים האלו הילדה חורגת מגובה המושב או גובה החגורה - זה נכון לשני המושבים.

השאלה היא רק אם היא במשקל מתאים כבר לבוסטר או לא - אני צריך לבדוק אם המגבלה היא 14 קילו במושב ההוא - אם אני זוכר נכון זה 14 רק שהילדה שקלה בזמנו 12 אז לא העברתי אותה. מבחינת גובה - יש לה שם עיגון לחגורה בגובה מתאים אז זה בעיקר המשקל שמדאיג אותי.

המושב שאני מדבר עליו הרבה יותר נוח גם לנו כהורים וגם לה כילדה מאשר הנוכחי אבל אני מחכה שהיא תגיע למשקל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

שים לב שאתה מדבר על משקלים שבהם ילדים עדיין נוסעים בתוך "סלקל"! לא בכסא בטיחות דו-כיווני ובטח שלא במושב מגביה ("בוסטר")! אני ממליץ להשאיר את הילדה במושב הנוכחי ולא לעבור לבוסטר עד שהיא הגיעה למשקל (סביבות 36 קילוגרמים!) ולגובה המתאימים לבוסטר!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

חן - המושב שהיא נמצאת בו עכשיו הוא 0-24 קילו :-)

הבוסטר מתחיל מ14 קילו לפי הוראות היצרן והילדה כבר ממש קרוב למשקל הזה - איפה פה בדיוק הבעיה?

מהרגע שהיא תהיה במשקל המתאים אין שום סיבה לא להעביר אותה.

36 קילו? - זה משקל של ילדה בת 10 פחות או יותר תקן אותי אם אני טועה - כבר לא צריך שום בוסטר ושום מושב הגבהה אחרי גיל 8.

מאיפה אתה שואב את הנתונים האלה?

אני מדבר על הדברים שכתובים בהוראות של הבוסטר עצמו - רשום מה המשקל המינימלי. אם אני זוכר נכון - 14 קילו.

עשיתי בדיקה - חן

רוב הבוסטרים תומכים במשקלים בין 15 ל36 קילו

36 קילו זה כבר משקל של ילד בגילאי 10-12 שנה - זה הקצה העליון של הבוסטר לא הקצה התחתון ממנו אתה מתחיל להשתמש באחד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רגע, בוא נעשה סדר כי שנינו התבלבלנו קצת:

סלקל - לרוב עד כ-14 קילוגרמים (תלוי בסוג) או עד מגבלת גובה.

מושב בטיחות: עד למשקל שבין 18 ל-24 ואפילו עד 36 קילוגרמים (תלוי בסוג המושב) או עד מגבלת גובה.

בוסטר: לרוב ממשקל 20 קילוגרמים ומעלה עד מגבלת משקל וגובה למעבר לישיבה "רגילה" במכונית (להלן).

מושב המכונית - ללא קשר לגיל, רק אחרי שהילד עבר את משקל ה-36 קילוגרמים ואת גובה ה-145 סנטימטרים.

• תוכן חדש...