Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני נהג חדש שנהג רק ברכב בעל תיבה אוטומטית מאז הוצאת הרישיון,

בשיעורי נהיגה המורה לימד אותי לנהוג כמו רובוט, כלומר העברת הילוכים במהירות מסויימת 20-40-60-80 קמ"ש בעת עלייה במהירות קצת יותר גבוהה, ויצא שכל פעם הייתי מסתכל על המהירות כדי לדעת מתי להעביר הילוך ולא למדתי להרגיש את המנוע, וגם זה גונב את הריכוז שלי מהכביש.

גם המורה לימד אותי להוריד עד הילוך שני בכל עצירה ושמתי לב שרוב האנשים פשוט מעבירים לניוטרל ועוצרים.

כששאלתי אותו לגבי זה הוא אמר שבטסט הטסטר מצפה לראות שאני יודע להוריד הילוכים אבל זה השיטה שציינתי מקודם חוקית ואחרי הטסט אני יכול לנהוג ככה.

לכן אשמח לשמוע טיפים איך לנהוג נכון בגיר ידני ואיך להמנע מההרגל להסתכל על המד מהירות בכל פעם שאני מעביר הילוך ?

בגדול השאלה איך ללמוד לנהוג חלק, מובן לי שהזמן הוא מילת המפתח וככל שאנהג יותר אצבור יותר ניסיון

אבל כדי לא ללכת בשיטת הניסוי וטעייה אשמח לשמוע מטעיות של אחרים וגם הדרך הטובה ביותר לנהוג כדי לשמור על הרכב,

כי לדוגמה המורה לימד אותי לעשות זינוק בעלייה בשיטה הבא, בעת עלייה אני לוחץ על הברקס ובאותו הזמן משחרר את הקלאץ עד שכל האוטו רועד ואז עוזב ולוחץ על הגז ואף פעם לא ראיתי מישהו עושה זינוק בעלייה בשיטה הבא, ואני מאמין שזה עושה נזק לרכב בצורה מסוימת כי שני כוחות נוגדים עובדים בו זמנית.

פורסם

אני גם נהג חדש . להעברת הילוכים (העלאה) זה פשוט אתה פשוט שומע שהמנוע מתאמץ ממש יש צליל של טורים גבוהים ואז אתה מעלה הילוך . גם בשיעורי נהיגה המורה אמר לי להרגיש את המנוע ולהעביר ולא על המהירות גם כי ברוב הרכבים אין קשר בין 20 קמש כמו שמלמדים חלק מהמורים למציאות . לגבי רמזור השיטה של המורי נהיגה מומלצת יותר כי בהורדת הילוכים אתה פחות משתמש בברקסים ולא מחמם אותם ושוחק אותם .בעיקרון, שרואים אדום ממרחק של איזה 200 מטר עדיף להוריד הילוכים לרק לקראת סוף הבלימה עם הברקס. נגיד בכביש בינעירוני אני ב5 רואה אדום עוזב גז 4 נותן לרכב להירגע ואז 3 ואז 2 ואז לN ועם הברקס בלבד וכשיש ירוק מעביר לראשון ככה אתה עומד בניוטרל ופחות שוחק את הקלאץ . לגבי זינוק בעלייה אני אישית עושה איך שהמורה לימד אותי , אבא שלי למשל לא עושה זינוק ומתחיל ליסוע רגיל לפעמים האוטו מדרדר לו ולפעמים לו . אין לי מושג לגבי הנזק אבל לא נראלי שזה גורם סך הכל אתה בולם עם חצי קלאץ .

פורסם

צריך ללמוד לבד ללא קשר למהירות.

לאחר שהוצאתי רישיון נהגתי במשך 3 שנים על פיאט אונו מנוע 1.0 עם ספידומטר מקולקל על 0 קמ"ש.

בקיצור ככה אני למדתי להעביר הילוכים לפי הקשבה לגרגורו של המנוע.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

- להסתכל על המד זה לא בהכרח רע כל עוד אתה מבין את העיקרון שבעלייה "מושכים" יותר את ההילוך ובירידה ניתן להעביר מוקדם יותר.

העזר גם במד הסל"ד לצורך כך.

- השיטה של המורה שלך לזינוק בעליה נכונה ברמת העיקרון. בפועל, אם הזווית לא גדולה לא יהיה צורך בכך וגם אם תגלוש טיפה אחורה זה לא סוף העולם.

אם אתה מבצע זינוק לפי שיטת המורה, שים לב כי אינך משחרר את המצמד יותר מידי ואז לא יהיה שום נזק. תשחרר עד שאתה מרגיש שאתה

בנק' החיבור והאוטו קצת רועד, ברגע זה עזוב את הבלם ולחץ על דוושת התאוצה. עם הזמן כל זה יהפוך לסיפור של שנייה וחצי בשבילך.

- לגבי בלימת מנוע (הורדת הילוכים) ישנם וויכוחים. חלק (וגם אני) חושבים שכך נכון לבלום בעוד שחלק טוענים שהבלאי העשוי להיגרם לגיר

יהיה יקר יותר מהחלפה מוקדמת של רפידות בלמים.

לדעתי, כל עוד לא מבצעים זאת בהגזמה (כמו שילוב הילוך שני ב 80) לא נגרם נזק. כך או כך, למיטב זיכרוני מורי נהיגה מנחים להוריד עד הילוך

שלישי טרם עצירה ואז לשלב לראשון אחרי העצירה.

פורסם

אין מה לספור קמ"שים, ואין מה להתקבע, כל האצה היא האצה בפני עצמה, כשצריך להאיץ מהר מושכים הילוכים וכשלא אז לא, זה גם תלוי ברכב, בבנזין הכח בא במעלה הסל"ד בדיזל הוא מגיע על ההתחלה. ההיגיון שלך צריך להיבנות על הלחץ בדוושה, שים לב שאם תסע נניח בהילוך שני, ותלחץ על הדוושה בעדינות בשביל להאיץ הסל"ד (ואיתו המהירות) יגיעו לנק' מסויימת ויעצרו שם, תלחץ עוד - יעלה עוד, אם אתה לא רוצה להאיץ חזק יותר, אין מה להישאר על ההילוך הזה יותר, וקצת לפני אותה נקודה שבה הרכב מפסיק להאיץ, מעבירים הילוך - זה נשמע מאד מורכב ומסובך, אבל בתכלס זה משהו מאד אינטואיטיבי, צריך "לזרום" עם הרכב, להרגיש איך נח לו להאיץ.

רק אל תתקבע על מספרים, כל כביש הוא בשיפוע אחר וכל האצה היא שונה, הדבר הכי מסוכן שאתה יכול לעשות זה להתחיל להעביר הילוכים כל 20 קמ"ש בזמן שאתה משתלב לכביש מהיר מתחנת דלק, תמצא את עצמך על 60 עם משאית שנוסעת 90 מאחורייך ואז מה?

בקשר לבלימה - הסיבה להישאר בהילוך היא לא בשביל לחסוך ברקסים - אלא בשביל להיות מוכן להאיץ במידה והרמזור מתחלף, בשביל ההתחלה, הייתי ממליץ לרדת עד 3 בכביש מהיר, ועד 2 בנסיעה עירונית. שים לב שבמידה ואתה נדרש לבלימת חירום או בלימה חזקה בכללי, אין לך מה להתעסק עם ההילוכים, קלאץ וברקס וזהו, כמובן שעדיף להכין את ההילוך המתאים למקרה שתצטרך להתחמק ממשהו, אבל במידה ורוצים לעצור, שום מנוע לא תופס את הגלגל יותר חזק מהבלמים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

להעביר הילוכים צריך להעביר לפי סוג רכב. כאשר לומדים את הרכב בקלות מרגישים מתי להעביר את ההילוכים, זה תלוי מסוג מנוע, נפח, מומנט, יחסי העברה בגיר. יש רכבים שתיהיה על הילוך 10~12 על 50 קמ"ש - במשאיות מסויימות למשל ויש רכבים שעל 70 אתה עוד תיהיה על הילוך 2~3 במישור.

בספר רכב בדרך כלל יש המלצות מתי להעביר הילוכים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...