Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך זה עובד בדר״כ? עושים העברה בנקאית ואז העברת בעלות? צ׳ק בנקאי שמעבירים מיד ליד ואז העברת בעלות? כותבים זיכרון דברים?

תמיד מכרתי באמצעות מתווך כלשהו (לרוב טרייד אין) ותמיד רכשתי באותה דרך (לרוב רכבים חדשים). ככל הנראה הפעם אמכור רכב לראשונה באופן פרטי לחלוטין. יש איזשהו תהליך מוסכם ומוסדר?

פורסם

אין כללים ברורים. היו מקרים שבהם ביצעתי העברה בנקאית ומהבנק הלכתי להעביר בעלות בדואר, היו מקרים שבהם קיבלתי מעטפה עם מזומן בדואר וספרתי בזמן ההמתנה לפקיד. העניין הוא שאני מוכר מכוניות במחירים יחסית נמוכים (בהתאם לגילן).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדיף לערוך הסכם או זיכרון דברים רלוונטי למצב שיכלול פרטי הרכב, סכום המכירה, תאריך מסירת הרכב וק"מ עדכני (והסכום שהתקבל במקרה של זיכרון דברים עם תנאי ביטול).

לאחר מכן רצוי שקבלת מלוא הסכום, העברת הבעלות, ומסירת הרכב תעשייה בסדר הזה וצמוד זו לזו, לכן יש להיערך מראש (בדיקת שעבוד באינטרנט, בנקים, בנק הדואר ששוב כרגע).

אציין חריגים: בעסקה עם בן משפחה למשל שאתה סומך עליו שלא יהרוס את היחסים בשביל הסכום הפעוט של הרכב אפשר להתגמש (העברתי רכב לאחי ללא העברת בעלות למשל).

פעם אחרת רכשתי רכב כשהמוכר מרוחק (100 ק"מ) והוא סמך עלי (יש לי פרצוף תמים) אז העברתי את הכסף לחשבון, הדואר כבר נסגר וקיבלתי את הרכב עם הביטוח, ת. ז. ויפוי כח. ביום ראשון הספקתי לאמת את היסטוריית הרכב במשרד הרישוי, להעביר בעלות ולשלוח את הת.ז. בדואר. אני לא הייתי נוהג כך.

מקרה אחר השארתי מקדמה של 300 ש"ח במזומן עבור רכב שהתגלה כממושכן, ה"מוכר" התגלה כסוחר מנוול, שעובד באחד המגרשים הידועים לשמצה. בכוונתי לתבוע אותו ולפרסם את תמונתו בפורום.

פורסם (נערך)

1) מסכמים על מחיר.

2) עושים בדיקה.

3) במקרה והיו הפתעות מסכמים על מחיר. מומלץ לפתוח קלפים לפני הבדיקה כדי להישאר באותה עמדה אחרי: אין הפתעות - אין הורדות

4) עורכים חוזה או זכרון דברים.

5) הרוכש הולך לבנק להכין צ'ק בנקאי על שם המוכר בלבד ולסוכן ביטוח להכין ביטוח חובה. תוקף של ביטוח חובה של המוכר פג ברגע של העברת בעלות ושלא יספרו לכם אחרת.

6) נפגשים בדואר. הרוכש מציג צ'ק. יש לבדוק שיש שתי חתומיות וחותמות של מורשי חתימה.

7) מעבירים בעלות.

8) הרוכש מקבל לידיו רשיון רכב, עותק של העברת בעלות ומפתחות לרכב.

9) המוכר מקבל לידיו עותק של העברת בעלות וצ'ק בנקאי.

10) Profit!

11) יש להחזיר תעודת חובה מקורית והעתק של העברת בעלות לסוכן הביטוח כדי לקבל זיכוי.

עריכה אחרונה על ידי Ahbarony
פורסם

מאחר ויש זיופים של צק בנקאי, הדרך הכי בטוחה שמצאתי זה שהקונה משלם במזומן ובמעמד העברת בעלות בדואר ניתן להפקיד את המזומן לכל חשבון בנק בארץ.

פורסם

במקרה של תשלום במזומן רצוי להפקיד את הכסף בבנק לפני העברת הבעלות, כדי שהפקיד בבנק יבדוק את השטרות מחשש לשטרות מזויפים וגם יספור אותם במכונה לספירת שטרות, בדרך כלל מפקידים גם את הצ'ק לפני העברת הבעלות, למנוע זיופים.

פורסם

למה שאני אפקיד למישהו כסף לפני שהוא ביצע העברת בעלות? למה שאני אסתובב עם עשרות אלפי שקלים במזומן? הכל אפשר לזייף גם כסף. אבל המחאה בנקאית קיימת בדיוק בשביל עסקאות כולה, שאין אמונה בין הצדדים.

פורסם (נערך)

למה להעביר בעלות לפני שהרוכש שילם את מלוא הסכום? גם המחאה בנקאית צריכים לבדוק!

את הרכב שאתה מוכר עכשיו תעביר בעלות קודם, ואחר כך תיקח את הכסף.

אם תעשה כך זאת טעות.

עריכה אחרונה על ידי d300
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יש גם העברת זה"ב- רואים את ההעברה תוך כמה דקות. לגבי עניין קודם הכסף או קודם העברת הבעלות- אפשר לפרש את זה לרעה לשני הכיוונים.

לכן בעלים ישר חשוב לא פחות מהרכב שקונים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

בדיוק כדי לצאת מהמצב של אם קודם מעבירים בעלות או קודם משלמים יש את הפיתרון שכתבתי קודם.

לפני העברת בעלות, הקונה סופר את הכסף ומחזיר למוכר. ניגשים לדואר, מעבירים בעלות ובאותו זמן הקונה מוסר את הכסף לקונה והקונה מפקיד אותו

ישר לחשבון הבנק שלו דרך הדואר. כך הכל נעשה בו זמנית.

החסרון היחידי זה שאם מדובר ברכב יקר אז המוכר נאלץ להסתובב עם עשרות אלפי ש"ח בכיסו.

פורסם

לא רק המוכר, גם הקונה צריך להסתובב עם כסף מזומן בכיס. אני בתור קונה אם המוכר היה מבקש ממני לבוא עם כסף מזומן בכיס, הייתי חושש שזה עוקץ ומישהו עוד יישדוד אותי לפני הקנייה.

פורסם

החסרון היחידי זה שאם מדובר ברכב יקר אז המוכר נאלץ להסתובב עם עשרות אלפי ש"ח בכיסו.

טעיתי, הקונה צריך להסתובב עם אלפי שקלים. המוכר מפקיד את הכסף בדואר מיד עם העברת הבעלות.

פורסם
בדיוק כדי לצאת מהמצב של אם קודם מעבירים בעלות או קודם משלמים יש את הפיתרון שכתבתי קודם.

לפני העברת בעלות, הקונה סופר את הכסף ומחזיר למוכר. ניגשים לדואר, מעבירים בעלות ובאותו זמן הקונה מוסר את הכסף לקונה והקונה מפקיד אותו

ישר לחשבון הבנק שלו דרך הדואר. כך הכל נעשה בו זמנית.

איפה רז שיציע להוסיף 4 צלפים לכל צד?

אם מדובר בסכום משמעותי יותר, אפשר לגשת יחד לסניף הבנק ולהוציא יחד צ'ק בנקאי, או העברת זה"ב, שלא ניתנת לביטול ורואים אותה מיד בחשבון.

אגב, קוסם טוב יכול להציג צ'ק בנקאי ולהחליף אותו בצ'ק מזויף מבלי שהמוכר ירגיש, אבל לא צריך להגזים!

פורסם
למה שאני אפקיד למישהו כסף לפני שהוא ביצע העברת בעלות? למה שאני אסתובב עם עשרות אלפי שקלים במזומן? הכל אפשר לזייף גם כסף. אבל המחאה בנקאית קיימת בדיוק בשביל עסקאות כולה, שאין אמונה בין הצדדים.

+1

ככה היה אצלי,הלכתי עם הקונה למכון בדיקה,משם לבנק,הפקדנו אצלי את ההמחאה בנקאית,ראיתי שהכסף עבר והכל תקין,והמשכנו לדואר להעברת בעלות.

להחזיק כסף סתם מעיק (סכום קטן או גדול),ויש אנשים שזה עלול לגרום להם להיות פרנואידים.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...