Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי בטוח אם זה יותר שייך לכאן או לפורום הטכני.

יש לי יאריס TS ואני אוהב את הכוח שהרכב מציע. לא חזק מדי אבל הגיר קצר והמשקל נמוך וזה נותן זמינות כוח לא רעה.

הכול טוב ויפה עד שאני מפעיל מזגן.

מרגע שהמזגן עובד, הרכב נהיה חלש יותר בסביבות 20 אחוז. ואם יש לי רכב עמוס באנשים אז בכלל. 108 כ"ס הופכים ל-75 כ"ס.

זה כול כך מבאס אותי שאני מעדיף לפתוח חלונות ולנסוע בלי מזגן.

האם זה משהו שיכול להיות בעייתי אצלי ברכב אצלי ?( יש לציין שהרכב מטופל רק במוסך מורשה ולא סבל משום בעיות מעבר לטיפולים רגילים)

האם בעלי TS בעבר/הווה גם שותפים לאותו סימפטום?

פורסם

הפעלת המזגן בהחלט מורגשת ב ts ( יותר מרוב המכוניות האחרות), אבל מזיכרוני זה לא ממש קריטי ובטח לא 20% כפי שתיארת.

פורסם (נערך)

מדובר ככל הנראה במזגן רגיל שאינו אינוורטר, כך שהמדחס פועל בעוצמת קירור קבועה ונמוכה וכיוון הטמפרטורה מתבצע בפועל ע״י כיבוי והדלקת המדחס לסירוגין (המדחס מכווןן לפעול בטמפרטורה של 16 מעלות לפי דעתי, על מנת לאפשר כיוון לטמפרטורה זו במידת הצורך למי שרוצה בכך, ונכבה כאמור לסירוגין למי שמכוון לטמפרטורה גבוהה יותר)

לכן כאשר המדחס פועל יש השפעה רבה על כוח המנוע וכאשר הוא לא פועל אין שום השפעה (האוויר היוצא מהמזגן ברכב יוצא כל הזמן, רק המדחס נכבה ונדלק).

כמובן שמנוע בעל נפח קטן ומומנט נמוך הדבר יורגש יותר.

ברכבי הקודם מיצובישי לנסר 2007, הורגשה ירידת כוח משמעותית, אם לכמת אותה באחוזים, הייתי מעריך אפילו של עד 40%, נראה מוגזם אבל כך זה הרגיש.

במאזדה cx5 שלי, יש מזגן אינוורטר, כך שהמדחס המזגן פועל כל הזמן, אבל העוצמה שלו משתנה בפועל בהתאם לטמפרטורה שקבעת. כלומר אם קבעת טמפרטורה של 23 מעלות, שזו עוצמת קירור מקובלת, המדחס יפעל בעוצמה המתאימה לטמפרטורה זו, שהיא כאמור מופחתת בהרבה מהמזגן הרגיל שפועל על 16 מעלות. אבל כאן הוא כאמור פועל כל הזמן ולא מפסיק.

בפועל במאזדה cx5 שלי לא מרגישים כל השפעה של פעולת המזגן על ביצועי הרכב, אם בגלל שמדובר כאמור על מזגן אינוורטר ואם בגלל שמדובר במנוע גדול יותר.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...