Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מכיר רכב יפני שעושה 140 אלף ק"מ ולא החליפו לו בולמים, תושבות מנוע/גיר, גומיות כאלו ואחרות וכל דבר שהוא בלאי טבעי וסביר.

הפתעה:

ברכב שלי שהוא לא יפני אלא צרפתי לא הוחלפו שום תושבות ושום גומיות אף פעם, הרכב עם מעל 240.000 ק"מ.

בדיוק לפני כחודש כל הנ"ל נבדקו ונמצאו במצב מצויין.

גם לא בוצע אף פעם כיוון פרונט. הרכב נוסע ישר ושחיקת צמיגים תקינה לגמרי.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמח שאתה מרוצה.

לי הייתה גולף דור 4 בזמנו (בשנת 2002) ולא התרשמתי במיוחד מהאיכות.

ידוע שהדור החמישי והשני של הגולף הינם הטובים ביותר מבחינת איכות, והדבר חוזר בכל סקר מכוניות משמומשות שמתפרסם בעיתונות הרכב הגרמנית. למעשה, הסיבה שהופסק ייצור דור 5 והחל ייצור דור 6 הוא על מנת להוזיל עלויות ייצור, שהיו יקרות מדי בדור 5, ולהגדיל את הרווח.

כמו שנאמר למעלה, היום לא הייתי נוגע בתוצרת עם השילוב הקטלני של הTSI והDSG. מילא אם היה אפשר לקנות עם גיר ידני זה עוד היה סביר אבל הבנתי שהיבוא של הדגמים הידניים הופסק. ה1.6 FSI הוא לפחות עם שרשרת תזמון בניגוד ל2.0 FSI שהוא עם רצועת תזמון.

VW אפילו הצליחו לקלקל את הנוסחה הבדוקה שעדיף להקפיד לקנות רכבים עם שרשרת תזמון וגיר ידני על מנת להימנע מצרות והוצאות תחזוקה. ידוע (גם כאן בפורום) שבמנועי הTSI יש צרות עם יציאת שרשרת התיזמון מהמקום.

אגב, לחלוטין לא מסכים עם קביעתך שאין סיבה להחליף בולמי זעזועים לאחר 140000. לא צריכים לחכות עד שיש נזילה בכדי להחליף, את הירידה בביצועים תרגיש כשתשווה לסט חדש. מבחינתי לאחר 100000 ק"מ בולמי זעזועים צריכים לעוף לפח. בכל מקרה בולמים מקוריים הם די בינוניים בביצועים שלהם, בפורד גלקסי שיש לי עכשיו אחליף את הבולמים למרות שיש להם רק 48000 ק"מ. בהזדמנות הקרובה שאגיע לאירופה אביא ב"ה סט בילשטיין B6/B8. אחרי שמתרגלים קשה להסתפק בפחות.

סע בדרכים טובות. אל תמכור.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מרק שמח שאתה נהנה עם הרכב :)

אכן דור 5 הוא מאד אמין וטוב :) (לי היתה 2.0 FSI ונהנתי איתה מאד)

שתמשיך להנות - יום טוב

קובי

:-)

פורסם

שמח לשמוע שאתה נהנה עם הרכב וללא תקלות (טפו טפו טפו) . מה לגבי המדחס של המזגן? זוהי תקלה ידועה ברכב שגורם למזגן להתקרר רק אחרי רבע שעה+

פורסם
שמח לשמוע שאתה נהנה עם הרכב וללא תקלות (טפו טפו טפו) . מה לגבי המדחס של המזגן? זוהי תקלה ידועה ברכב שגורם למזגן להתקרר רק אחרי רבע שעה+

אצלי התקלה שציינת לא הופיעה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מנסיון של 7 שנים עם דור 5, מדובר באייקון של איכות. הנדסת אנוש, איכות יצור הרכבה וגימור מעולים. הקונצרן הרים לעצמו רף גבוה, אולי מדי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זו באמת היתה רמת האמינות של פולקסווגנים של פעם.

140 בלי תקלות? אתה ילד ליד הפסאט 94 יד ראשונה של אבא שלי שהחזיקה מאות אלפי ק"מ עם קלאץ' מקורי, ואגזוז מקורי וכמעט ללא תקלות למעט דיפוני פנים שהחלו להתפורר לקראת הסוף.

אותו כנ"ל הפולו שנת 95 של אמא שלי שנסעה ונסעה בלי תקלות עד 2008 כשנמכרה.

השוואה של המכוניות האלה לתוצרת הנוכחית של VAG רק מדגישה את עומק ועוצמת הנפילה שהם עברו בשנים האחרונות.

פורסם

בתור אחד שנהג לא מעט על ג'טות שונות 2.0fsi,בהחלט רכבים שהפגינו אמינות,נוחות,ומנועים שרוב מנועי ה2ליטר באותה התקופה החווירו לידם.לצערם של חובבי המותג,זה ממש לא המצב היום.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

מרק,

באיזה דלק אתה מתדלק?

אני זוכר שבזמנו היה לנו רכב כזה והייתה הוראה של הזויה היבואן לתדלק רק ב 98.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

בדרך כלל אני מתדלק 98 ולפעמים 95.

הסיבה שצ'מפיון המליצו למלא 98 היא בגלל שהמנוע לפעמים מצלצל במיוחד בימים חמים. הייצרן ממליץ אוקטן 98 או 95 עם ירידה קלה בביצועי המנוע.

פורסם

שלום

ולעומתך יש לי חבר בעבודה עם רכב דומה

שחווה את הצד השני של המטבע

מחשב גיר הוחלף.

ובנוסף גם שיפוץ גיר .

מחשב מנוע הוחלף.

מדחס מזגן שהחליט שלא בא לו לעבוד.

מנעולי דלתות שהתקלקלו אחרי 5 שנים.

ועוד כל מיני ברכות קטנות.

רדיו מקורי קוסם שנידלק לבד כשהאוטו נעול בלילה.

ואל תשכח טיפולים יקרים במוסכי החברה.

אם זכית ברכב טוב תהנה.

מנסיוני אחרי 11 שנה בצמפיון עם 4 רכבים 2 איביזה 2003.2008

ו 2 פולקסווגן 1 גטה 2009. ופולו tsi 2011.

אמינות ברכבים הללו לא קיימת.

רכב חדש עם תקלות אחד אחרי השני והבעיה היא שלא תמיד אתה מודע שיש תקלה כי זה נראה תקין.

אני את השיעור שלי למדתי .

פורסם
זו באמת היתה רמת האמינות של פולקסווגנים של פעם.

140 בלי תקלות? אתה ילד ליד הפסאט 94 יד ראשונה של אבא שלי שהחזיקה מאות אלפי ק"מ עם קלאץ' מקורי, ואגזוז מקורי וכמעט ללא תקלות למעט דיפוני פנים שהחלו להתפורר לקראת הסוף.

אותו כנ"ל הפולו שנת 95 של אמא שלי שנסעה ונסעה בלי תקלות עד 2008 כשנמכרה.

השוואה של המכוניות האלה לתוצרת הנוכחית של VAG רק מדגישה את עומק ועוצמת הנפילה שהם עברו בשנים האחרונות.

אולי פאסאט דור 3+4 היו אמינות (נראה לי שזה נכון רק לגבי הדגם הידני), אבל שליוב של מנוע 1.8 90 כ"ס וגיר אוטומטי יצר רכב עגלה שהיה רחוק מאוד מבחינת ביצועים מכל סופר לנסר קורולה או סיוויק מאותם שנים. גם האיבזור לא היה משהו ועובדתית הדגמים האלו לא הצליחו בארץ. לא פאסאט דור 3 ו 4 ולא גולף דור 3.

אין מה להשוות את רמת המכירות אז למה שהם מוכרים היום.

לגבי קלאץ' ואגזוז - קלאץ' תלוי רק בנהג.

אגזוזים דווקא מתבלים הרבה פחות במכוניות שנוסעות הרבה ומכסות מאות אלפי קילומטרים.

אפשר לראות מוניות ורכבי עבודה שעברו 500.000 ועדיין עם אגזוז מקורי. דווקא במכוניות שנוסעות מעט מצטברת לחות באגזוז שגורמת לחלודה ולהחלפה לעיתים תכופות.

פורסם

קונצרן VAG נהנה מפריחה בעולם. עיקר הבעיה היא בשילוב שהיבואן מביא לארץ - מנועי TSI וגיר DSG.

בחו"ל (בעיקר באירופה) דגמי הקונצרן בגרסת TDI ידניים מפגינים אמינות גבוהה ואיכות עדיפה על מתחרותיהם בסגמנט.

גם המחיר שם יחסית דומה לשאר המתחרות ולא כמו שיטת התמחור של צ'מפיון (בדומה ל'מאיר' והונדה, שמתמחרים תמיד מעל לשוק)

גם מנועי TSI כבר מאובחנים היטב ויודעים לזהות את הבעיה בשרשרת התזמון. נשאר רק לחזק את אמינותו של הגיר הסורר...

לדעתי עדיין קונצרן VAG מייצר מכוניות מוצלחות מאוד, חבל שהגירסאות שמייבאים צ'מפיון מוגבלות לשילוב TSI-DSG7 וברמת מחירים גבוהה יחסית

פורסם (נערך)
תודה על הסקירה.

אבל 150 אלף ש״ח!! לרכב 1.6 אטמוספרי עם 115 כ״ס אטמוספריים ועוד הגיע עם טסות בלבד, לי זה נשמע פשוט הזוי, אבל העיקר שאתה מרוצה, או שאתה פשוט מרוצה משום שלא נפלת לקללת ה- dsg וה- tsi :-) ולכן לא ציינת שום מילה על תכונות הרכב עצמו, או שאין מה לספר?

עניין חישוקי אלומיניום/מגנזיום לא ממש מעניין אותי אלא רמת האיבזור הבטיחותי האקטיבי וגם הפסיבי וגם איבזור מפנק שבאותה שנה לא ממש

היה נפוץ בכול הרכבים בסיגמנט של הגולף ברמת גימור בסיסית או רמה אחת מעל.

באותה תקופה הצצתי גם אצל הייבואן של טויוטה בכדי להתרשם ובחנתי לצורך התרשמות בלבד ללא שום כוונה לרכוש אחת כזו את RUNX שנמכרה במחיר הזוי של 135K-130 שקלים ללא מערכת ESP/ESR/EDL ועם 4 כריות אוויר בלבד ללא ISO-FIX.

מספר דוגמאות לרמת האיבזור של הגולף לעומת ה-RUNX שהגיעה עירומה (הדבר היחיד שקיים ב-RUNX ואין בגולף ברמת איבזור בסיסית היא שליטה מההגה על מערכת השמע).

1. תעלת מיזוג למושבים האחוריים וכיוונון טמפ' שונה לצד הנהג ולצד הנוסע.

2. משענות ראש מתכוונות גם בזווית ולא רק בגובה.

3. התראה על שחיקת רפידות בלוח השעונים.

4. התראה על על מנורה שרופה.

5. התראה על מפלס נוזל שמשות ונוזל קירור נמוך (כן, כן ב-RUNX אין את הדברים הבסיסים האלה).

6. התראה על מפלס שמן נמוך (לא לחץ שמן).

7. פתחי קירור בתא הככפות בכדי לשמור על בקבוק מים קרים.

8. מרימי שמשות מובנים ברכב ולא כמו ב-RUNX שיש צורך להוסיף מרימי שמשות.

9. בוכנות גז המחזיקות את מכסה תא המנוע במצב מורם ולא חתיכת מקל כמו ברכבים לפני 2 עשורים.

ואלה שאוהבים שטויות הגולף הגיעה עם מפתח קפיצי :cry:.

אני בטוח ששכחתי מספר דברים ככה שאם אני אזכר אני הוסיף בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

מצחיק שאתה משווה ל RUNX. הייתה בבעלותי ידנית במשך שנתיים והשתדרגתי לגולף V ידנית (ב2007). חוץ מביצועי המנוע, הגולף עלתה עליה בענק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...